Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ardeth said: Otedengelen said: herneyse, sosyal bilimci olmayanların ahkam kesmesi cok sahane. psikolog olmayanların kızın psikolojisinin kesin düzeleceğini düşünmesi de eş değer derece şahane aynı şekilde beynin her zaman tramvaları tamamiyle silebileceğinden bir bilim adamı edasıyla bahsetmesi de gidip bir psikologa onaylatabilirsin rehabilitasyonun basarili olma ihtimalinin yuksekligini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Abi ailesinden kaçınca onu geri iade ederlerse neler olurdu ya. Düşün sbsye bile sokturtmamışlar kızı. İki ucuda gübre bir durum olmuş valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 fede said: adana en az bir milyon nüfuslu yer. çekmiş vurmuş. başka bişey yapamazmıydı kaçıp polise gidebilirdi. polis geri götürürsse bu sefer başka karakola giderdi. ya 5 gün gazete okusa adanadaki eğitime yönelik dernekleri filan da bulurudu giderdi. ha yapabilirdi diyorum yapmamış çünkü önünde 2 başarısız örnek varken korkmuş, başaramayacağını düşünmüş olabilir. amerikan filmlerindeki gibi siz bu cocugu hak etmiyorsunuz diye kapiya gelen mufettisler falan olsaydi bu ulkede, yapilabilirdi. belki cagdas yasam vakfini carmiha geren medya yuzunden iyice bunalmistir cocuk gazeteleri actiginda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Urgunta Wolfer Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Olaya bak. Arkadaşlardan birisi ''Kesin'' ibaresini kullanmış. Diğer arkadaş o lafa cevap verirken.''İhtimal'' Kelimesini. Ne zamandır türkçe de ''kesin=yüksek ihtimal'' oldu. Ya da biri birinin yazdıklarını okumuyor??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Otedengelen said: beyin büyük travmaları tamamen silerek atlatır, ve evet 11 yaşında bir çocuğun başarılı bir tedavi sürecinden sonra normal hayatına devam etmesi mümkün. empati yaparken 11 yaşındaki algılama yeteneğini, ve tabii ki kısıtlı ilişki kurma becerilerini denklemin dışında bırakmışsın. alti cizili olan kisim, insan beyninin özelliklerinden biri. boldla yazılı olan ise ihtimal. tarikate girip o ailede kalacak olsa insan çöpü olarak yetişecek olması ise kesin bir gerçek. kimin neyi okuması gerektiği tartışmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 fede said: adana en az bir milyon nüfuslu yer. çekmiş vurmuş. başka bişey yapamazmıydı kaçıp polise gidebilirdi. polis geri götürürsse bu sefer başka karakola giderdi. ya 5 gün gazete okusa adanadaki eğitime yönelik dernekleri filan da bulurudu giderdi. ha yapabilirdi diyorum yapmamış çünkü önünde 2 başarısız örnek varken korkmuş, başaramayacağını düşünmüş olabilir. Yahu kız 11 yaşında. Tamam belki senin 11 yaşında aklına gelirdi böyle şeyler ama herkes için sanmıyorum. Zaten kızada kendi hakkını mantıklı yada hukuki sayılabilecek bir biçimde savunacak bilinç verildiğinide sanmıyorum o ailede. 11 yaş belki size şu an büyük gözüküyordur ama kuzenimden biliyorum gayette çocuk yani. Cezai ehliyeti dahi yok. Ayrıca burası Türkiye, hangi karakola giderse gitsin yarım saate teslim ederler çocuğu geri. Eğitime yönelik dernek ise ne yapacak ailesi okutmak istemiyorsa çocuğu? Silah mı dayayacak ailenin kafasına çocuğu mu kaçırıp okutacak? İlköğretimden sonra aile ister gönderir ister göndermez bu kadar basit. Kimsede bu konuda aile iradesinin dışında birşey yapamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 kaç yaşında okula başlamış ya bu kız :S 7.sınıf sbs sinde değil miydi bu olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sahiden yalnız, 56 yaşında başlasa iki defa da sınıf atlasa anca 11. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Armentum Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Duygusal, zekasal ve etik bir açıdan belki sığ bir insanım, ama kendi çoçcugunu dövebilen, ona baskı uygulayan, okuma şansını bile elinden alan bir "anne" nin, ki siz herhangi bir "insan" ın öldürülmesinin haklı gösterilemeyeceğini iddia ediyorsunuz, böyle bir ölümü fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Evet, kızın hayatı her şekilde kötüye doğru bir dönüş yapmış olabilir, ama en azından tarikatlarla muhattap olucağına psikolojik tedavi görüp, çalışıp en azından kendini kurtarma şansını elde etmiş. Bence sonuna kadar doğru bir davranış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 "Başarılarla süslediği hayatına annesinin kafasına sıkarak başladı." Böyle yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 polise taş atan çocuk ilerde kesin terörist olur. tarikatçı annesini öldüren kız ilerde "istiklal kahramanı" olur. hangi gerçeklikte rahatsak ona göre yaşayalım. bazı cinayetler bize ilham da verir, di mi? devlet madalyası da takmalı mıyız? yanlış anlamayın, benim esas derdim kızla değil, zaten kızın rasyonel düşünme yetisinin olmadığı, ve büyük ihtimalle ailesinden dolayı çok ciddi psikolojik sorunlar ve travmalar yaşadığı ortada. ve evet, ailenin bu kadar baskı uygulaması, bu sonucu doğurmuş, dolayısıyla birincil dereceden sorumlular (ve aynı zamanda kurbanlar) ebeveynler. ancak daha çirkin olan, bizim çocuklara, ve çocukların işlediği suçlara bakış açımız. istediğimizde "sosyal arkaplanı" dibine kadar vurgulayıp, istediğimizde rahatça görmezden gelmemiz. bu korkunç olayı dahi kendi ideolojik argümanlarına (bir kez daha) malzeme yapabilecek kadar vicdandan yoksun insanlar bile varmış. bir insanın çocuğu tarafından öldürülmesini, doğru nedenler için kabul edilebilir bulanlar. acaba tam tersi bir baskı durumunda aynı yorumları görebilir miydik? söz gelimi kuran kursuna gitmek isteyen çocuk, ona izin vermeyen annesini öldürseydi, ne derdik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Emsali olacak birşey olsaydı birşeyler derdik kesin. Polise taş atan çocuğunda ailesini hapse atmak, çocuğu rehabilite etmek(o ailenin elinden kurtarmak) lazım. İdeolojiyle değişen bir durum değil bu. Basit mantık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sir said: acaba tam tersi bir baskı durumunda aynı yorumları görebilir miydik? söz gelimi kuran kursuna gitmek isteyen çocuk, ona izin vermeyen annesini öldürseydi, ne derdik? serefsiz it derdik ayrica cocuk iyi yapmis, annesi/babasi gibi cocugunu okula gondermeyip deve jokeyi yetistirmek isteyenlere soykirim mustahaktir soykirim cunku turk degil, sand nigger hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 hani gavurlar nası diyo, I rest my case. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sir said: acaba tam tersi bir baskı durumunda aynı yorumları görebilir miydik? söz gelimi kuran kursuna gitmek isteyen çocuk, ona izin vermeyen annesini öldürseydi, ne derdik? ben de bunu düşünüyordum aynen. ekşi sözlükteki yorumlara da bakıyorum mesela, çoğunluk annesini öldürmesini okula gitme özgürlüğü üzerinden meşru kılmış. tam tersine, genel kanının ve düşüncenin aksine çocuk okula değil de tarikata gitmek istediği için annesini öldürseydi çoğunluk ne diyecekti diye düşündüm. garip bir olay. neresinden bakarsan farklı sonuç çıkıyor. kimseye hak veremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 11 yaşında bir çocuk bir ideoloji yüzünden annesini öldürürse ne ideolojisi olursa olsun bu işte bir sorun vardır, isterse benim en sevdiğim ideoloji olsun fark etmez. ama bu çocuk zannedersem ideoloji yüzünden değil, psikolojik bunalım yüzünden öldürmüş. en azından benim okuduklarımdan anladıklarım bu yönde. Otedengelen said: alti cizili olan kisim, insan beyninin özelliklerinden biri. boldla yazılı olan ise ihtimal. Hala beyin hakkında bu kadar kesin yargılara varmak için inanılır bir kaynak sunmadın. Öte yandan sen de bunu bir ihtimal olarak alıyorsan demek ki çocuğun yaşadığı bu durumdan üstesinden gelemeyeceği psikolojik bir soruna maruz kalabilme ihtimalini kabul ediyorsun demektir. Benim de zaten tek istediğim bunu kabul etmesi insanların, sanki çocuğun hayatı bundan sonra kesin güllük gülüstsanlık olacakmış gibi davranmamaları. Oh annesini öldürdü bitti yaşasın gibi bir durum olmayabilir ortada, azcık empati kurun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ne ideolojisi ya. 11 yaşında bi velet ölümün ne olduğunu bile tam olarak kavrayacak yaşta değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 begenmeyip dalga gectiginiz amerika'dan 1000 kat beter haldeyiz etnik olarak ve bunun yegane sorumlusu islamiyet'i kabul edenler ve osmanli'dir. turk'un ne ilgisi olabilir arabin ay tanrisiyla? islamiyet'in kabuluyle ve osmanli sayesinde turklukle olan butun baglarimiz kaybolmustur beyaz olan irk giderek kararmaktadir ve araplasmaktadir irkci falan degilim ama bugun neyden nefret ediyosam hepsi orijinal olarak araplarin ve onlarin dininin sucudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 e işte sen düşün 11 yaşında bir çocuk "tarikatlara ölüm" diye annesini öldürse kahraman ilan edilecek o çocuğun yaşaması gereken çocukluğu hiç düşünülmeden, o çocuk adına hiç üzülünmeden. bir de insanlar o çocuğun sağlıklı bir birey olarak yetişebileceğine inanacak. çok komik bence. şimdi bu mesaja cevap olarak yine insanlar "annesini öldürmese de çocukluğunu yaşayamayacaktı" diyecek onu da biliyorum. sorun annesini öldürmesinin doğruluğu, yanlışlığı ya da kaçınılmazlığı değil. Sorun annesini öldürmesinin sonunda çocukluğundan kaybedeceklerini görmemesi insanların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 kız ideoloji için yaptı demiyoruz zaten. acaba bu konuya yazan kitlenin genel ideolojisine ters düşen bir durum için annesini vursaydı "oh olsun" diyebilir miydik yine diyoruz. sonuçta annesini vurmuş, ne olursa olsun aşırı bir davranış bu. hiç bir şekilde doğru olduğunu söyleyemeyiz, ne bileyim. 11 yaşında çocuğun eline silah alıp annesinin kafasına sıkması inanılmaz bir durum gerçekten, inanılmaz bir psikoloji. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ardeth said: Otedengelen said: alti cizili olan kisim, insan beyninin özelliklerinden biri. boldla yazılı olan ise ihtimal. Hala beyin hakkında bu kadar kesin yargılara varmak için inanılır bir kaynak sunmadın. pardon, akademik bir tartışma olduğunu farketmemiştim. gerçi travmatik hatıraları bastırarak unutma mekanizmasından haberi olmayan insanlarla aman empati aman psikoloji tartışması anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 iyi ki ırkçı değilmişsin. ama nickin InneR_ChaoS öte yandan, doğal yani postlarında böyle çelişkiler olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 benim okuduğum haberde zaten kızın bazı ciddi sorunları olduğundan bahsediliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Çocuğu anlayabiliyorum; çok çaresiz hissetmiş olmalı kendini...Psikolojik sorunlarının da olduğu apaçık, nedeni de büyük olasılıkla aile baskısı. Cahil, eğitimsiz anne-baba baskısı. Ama anne-babayı suçlamak, onların da özellikle doğudaki milyonlarcası gibi eğitimden yoksun bırakıldıklarını göz ardı ederek, çocukları tarafından öldürülmeyi hakettiklerini düşünmek, en az o cahil, bilinçsiz anne-babalar kadar cahil, aymaz, bilinçsiz, sağduyusuz olmayı gerektiriyor. Öldürsün mü yani tüm çocuklar, anne-babalarını cahil oldukları gerekçesiyle? Devletin görevi değil mi o çocuklara sahip çıkmak, onları ve ebeveynlerini eğitmek? Taş devrinde mi yaşıyoruz? Akli melekelerinizi mi yitirdiniz? Olay tam bir trajedi, ama forumda belirtilen görüşler çok daha trajik. Çünkü eğitim yönünden Türkiye ortalamasının çok üstünde bireyleri barındıran bir platform burası. Çocuğu, çaresizliği, bastırılmışlığı, ruhsal sıkıntıları nedeniyle mazur görebiliyor, anlayabiliyorum. Anne-babayı da cehaletleri, yoksullukları, kültürel geçmişleri, olası çaresizlikleri nedeniyle mazur görebiliyorum, ama burada ''annesini öldürmekle iyi etmiş, pis kadın bunu çoktan haketmişmiş'' diyerek güya görüş! belirtenlerle empati kurmakta çok zorlanıyorum. Düşünebildiğim tek şey, müthiş sevgisiz, ve şiddete dayalı bir aile eğitimi aldıkları yönünde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 neyi kanıtlamaya çalışıyorsun hala? bastırarak unutulan tramvaların zaman zaman tekrar yüzeye çıkma olasılığı ne olacak? her unutulan tramva beyinden sonsuza kadar, tamamen siliniyor diye bir kural mı var? ya da bastırdığın bir tramva senin psikolojisini asla etkileyecek sen fark etmeden diye bir kural? hala beyin hakkında kesin yargılarda bulunuyorsun komik. o kız yaşadığı tramvayı tamamen ataltabilir de atlatmayabilir de, kesin olarak herhangi birinin olacağı yönünde bir bilgi varsa elinde koy. yoksa "kesin böyle olur" gibi yorumlarda bulunman hatalı. çok zor olmasa gerek bunu görmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar