sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 İzmir'de kıyafet ve inanç özgürlüğünü zedeleyen ilginç bir olay yaşandı. Konak ilçesi Yağhaneler semtindeki bir apartmanın yöneticisi, 'kapıcılık hizmet yönetmeliği'ne başörtüsü yasağını da soktu. Başörtüsünü 'siyasi simge' olarak değerlendiren kadın yönetici, uyulmaması halinde işten atılma gerekçesi sayılan yönetmeliğe şunları yazdı: "Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez." http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=856187&title=apartman-yoneticisi-kapicinin-ailesine-basortusu-yasagi-koydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 İşlerine mazaret olarak gösteremez kısmı doğru, gerisi küllüm saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 şahsen sunduğu gerekçeye katılıyor olsam da abartmış yani, olmaz böyle bir kural. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 insan olanın kılık kıyafet için yönetmeliğe ihtiyacı olmaz zaten. Yöneticiye ne yalnız milletin türbanından şusundan busundan, apartman kapıcının karısı türbanıyla napcak? apartman bütünlüğünü mü tehtit etcek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Türbana sonuna kadar karşı olsam da biraz abartılmış gibi geldi. Yine de bu kadına kızmam yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 kümülatif laik depresif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sallıyodur ya kovuldu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ben de sanmıyorum böyle bir şey olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 hangi kapıcıda gördünüz takke, şalvar ya da takunya ? ben hiç görmedim yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 apartman yöneticiliğinde harcanıyor kadın, devlet işe alsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 saçmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 amansız olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 menopoz, menapoz yada herneyse işte ondan :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 olayın iç yüzü ne acaba, konulan madde tam olarak o mu.zamana güvenemedim pek, biraz çarpıtılmış gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Sam said: apartman yöneticiliğinde harcanıyor kadın, devlet işe alsın. Yok canım kocası badem bıyık bıraksa, kendisi türban taksa daha hızlı yükselmez mi? Bir fenerde ablaya verirler hemen, dini bütün ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Zamanın ne ölçüde çarpıttığını bilmiyorum. Eğer ibadeti işine bahane olarak öne sürüyorsa, gidip dini şova dönüştürüyosa kadın haklı. Öbür türlü, aşırı tepki göstermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 liberaller ve fethoperestler söz konusu apartmana taşınsın.apartman özgürlüğüne kavuşsun.yıkalım şu kemalist yöneticinin baskıcı jakoben iktidarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Adamın yönettiği apartman, ister bikini zorunluluğu koyar ister türban yasağı. kime ne. sevmiosa her gün apartmanı silen birini sevmediği durumda görme zorunluluğu da yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 atatürkün şapka devrimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 o değilde haberde alttaki resme bir baksanıza poz mu verdirmişler belgeye ne o öyle bir kenarı kalkık falan, saçmalamış direk zaman bide yutturmaya çalışıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Haber çarpıtılarak yazılmış, ''başörtüsü yasağı'', ''inanç özgürlüğünün zedelenmesi'' gibi ifadeler kullanılmış. Halbuse menapoz teyze; ''Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez.'' demiş, ki burada yerden göğe kadar haklı bence. Ama şurada, haddini çok aşmış: ''Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz'' Apartman, bir devlet dairesi ya da okul değil, ve apartman görevlisinin işi, ''kamu alanlarında hizmet veren kişi'' kapsamına girmiyor. Dolayısıyla nasıl o abla, apartman içinde-dışında, canının istediği giysiyi giymekte özgürse, apartman görevlisi ve ailesi de en az onun kadar özgürdür. Kırsal kesimden gelenin kıyafetini beğenmiyorsa, faraza 4 no.lu şehir kökenli apartman sakinini, görevli olarak atasındır. Sözü edilen apt. görevlisi, fanatik bir dincidir, diyelim aczmendi tarikatı üyesidir, çoluğa-çocuğa propoganda yapmaktadır, o zaman da yasalar devreye girer, adamı yasal yollardan işten uzaklaştırırsın. Anketteki en son şık (Yahu ne hakla insanların kılık kıyafetine, dini vecibelerine karışır?!) hatalı; ablanın karıştığı, dini vecibeler değil, kılık-kıyafet sacene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 turban baska basortusu baska Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Kesinlikle doğru, hatta ''türban'' sözcüğü de çok yanlış kullanılıyor, kastedilen bezin esas adı ''sıkmabaş''. Türban denilen şey ise, şapkaya benzeyen, saçların görünmesinde hiçbir sakınca olmayan oldukça estetik görünümlü bir başa takma aparatı esasında. (Mevhibe İnönü'nün taktığı türden). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 kapıcıyı işe aldığı için onun bazı standartlara uymasını bekleyebilir ona bir şey diyemem ama kapıcının çocuklarından karısından ona ne? Ben açıkçası Türkiyeyi böyle insanlara emanet etmekten endişe duyarım. Ben bu davranışta akıl ve mantıktan bir iz göremiyorum. Saçma bir insan ve malesef çakma laik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ShadowFury said: Zamanın ne ölçüde çarpıttığını bilmiyorum. Bunu da dikkate almak lazım tabi ama biz tartışmayı verilen bilginin doğru olduğu yönünde de sürdürebiliriz çok fark etmez. Hipotetik bir apartman yöneticisi olur o zaman sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar