Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Final Fantasy 14 online


Kanuni

Öne çıkan mesajlar

deli oyuncu var ya swtor'un concurrent peak'ine erişmiş bile. sonu benzemesin

http://www.dualshockers.com/2013/09/05/final-fantasy-xiv-solves-problems-gets-325000-concurrent-connections-server-transfers-and-afk-timer-planned/

AFK timer ve beleş server transferi de geliyormuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mouse bozulana kadar oynadım dün :p. laptop eskimiş iice, yenisini istedim bakalım.

ilk izlenimler
1- hikayeye giriş güzel, skyrim tadı verdi bana.
2- "the one" değiliz, belki tarihi yazıp anlatanlardan olabiliriz ama the one değiliz. o çok hoş.
3- instanced first 10 levels saçmalığı yok gördüğüm kadarıyla.
4- grafikler doymuş, gerçekten çok güzel. Wowdan beri saman tadı vermeyen ilk mmo benim için.
5- sesler MUHTEŞEM. tamam karakter seslendirmesi yok ok, ama gerçekten çok iyi efektler. ( grafikler kadar önemli sesler bence ). Deve kuşu arabasının sesleri bile süper.
6- karakter akıyor yürürken koşarken, bide bu grafiğe benim makina hiç zorlanmadı o süper.

odine giremedim, başka servera girdim artık. Oynayabildikçe yazıcam
bence bu oyun tutar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

deli oyuncu var ya swtor'un concurrent peak'ine erişmiş bile. sonu benzemesin

http://www.dualshockers.com/2013/09/05/final-fantasy-xiv-solves-problems-gets-325000-concurrent-connections-server-transfers-and-afk-timer-planned/

AFK timer ve beleş server transferi de geliyormuş


Evet, server problemimiz sona erdi gibi gözüküyor.

Ama daha full stabilize olmadan satışlara devam etmeyeceklermiş.

Böyle artistlik olsun "you cannot come" taktiği yapalım diye satışları durdurmuşlardı, ne kadar oldu hala açmadılar valla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

savasdaki sesler ve ic ice gecen muzikler berbat. ne yaptiysam dengeleyemedim.

cok kotu combat efektleri. kapasan muzik kalsa ne oldugu belli olmuyor muzigi kapasan sesler bon bon pot pot iyaaa pkaaaa...

kistim kisabildigim kadar ama en muhtesemi fatelerdeki o kalabaligin ses efekti savas gibi arkadan gelen o ordusal can hiras bagirtilar.

yagmur gokgurultusu muthis, combat harici muzikler fena degil, chocobo uzerindeyken cikan ve beni delirten ses kapatiliyormus arkadas hayatimi kurtardi buradan :D

binege binince neden sacma bir muzik loop yapmislar anlamak mumkun degil. sari bir kusa bindim bunun neresi heroic bir muzik istedi ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi conjurer zaten White mage oluyor job alınca.

ya o ya bu olmuyor yani :)

healer job olarak
white mage mi scholar mı öneririsin diye sorarsan da, ikisinin de güçlü olduğu farklı yönler var.

onu da detaylı şuradan okuyabilirsin.

https://pay.reddit.com/r/ffxiv/comments/1ln7cp/healer_discussion_white_mage_vs_scholar_which_is/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

peki bu 3. class olayı ne

lancerlar 3 e archer alabılıomus mesela


Şimdi, mantık şu, anneye anlatır gibi 0'dan anlatacam ki başkaları da okuyunca anlasın sistemi:

Bir karakter her classı istediği levela kadar kasabiliyor.
sen tüm classları level 50 yapabilirsin. Bu classlar arasındaki geçişi de elindeki silahı değiştirerek yapıyorsun. Eline Yay alıyorsun, archer. balta alıyorsun marauder. staff alıyorsun conjurer. O konuda sınır yok. Ve Senin class abilitlyerinin dışında bir de cross-class abilitylerin var. Traits & Abilities bölümünü açarsan oyunda, orada additional diye bir kısım var. Orada diğer classlardan neleri alabileceğini görebiliyorsun (eğer o classları levelladıysan tabi) Alabileceğin cross class ability sayısı da her 5 levelda 1 artıyor.Örneğin, 30 Conjurerken ben 6 tane additional ability alabiliyordum. Ama o sırada başka class kasmadığım için hiç alamadım.

Ve her class diğer tüm classlardan belli başlı abilityler alabiliyor. Aşağıdaki linkten Conjurer'ın neler alabileceğini grebilirsin mesela. Diğer classlara da bakabilirsin ayrıca bu siteden
http://www.ffxivinfo.com/class/conjurer.php

Şimdi Job'a gelecek olursak. Job sistemi ise 1 classı 30, diğer bir classı da 15 yaparak elde ettiğin bir "Advanced Class" sistemi. Örneğin: White Mage için, 30 Conjurer + 15 Arcane. Paladin için: 30 Gladiator + 15 conjurer.

Şimdilik her class'ın 30 olunca, diğer bir classı 15 yaparak alabileceği 1 tane Job var. Sadece Arcanist'in 2 tane var. 30 Arcane yanına ya 15 conjurer alıp Scholar oluyor, ya da 15 thaumaturge kasıp, Summoner oluyor. Final Fantasy 25 senedir job sistemi ile ilerlediği için Lore'da bir sürü job var. Content patchleri ile birlikte job sayısı da artacak.

Job'u nasıl alıyoruz? Gerekli classları levellayınca, genelde bizim ana classın guildmasterında bir quest açılıyor. O questi tamamlayınca da sana o Job'ın Soul Crystalini veriyor. Bu item'i karakter ekranındaki en sağ alttaki slota yerleştirince. O Job'a dönüşüyorsun. Her classı 50 yaptığın durumda ise, her birJob'ın questini yapıp tüm soul crystalleri alıp, aynı silah gibi istediğini equip edip o job'a dönüşebilirsin.

Fakat şimdi sorunun cevabına geliyorum Suark :), Sen Job'a döndüğün zaman, cross class abilitysini alabeceğin class sayısı 2'ye düşüyor. 1 tanesi senin o ilk 15 yaptığın diğeri de 3. bir class. Örneğin Conjurer 30 + Arcanist 15 olunca White mage oluyorsun vesadece Arcanist + Thaumaturge'den cross class ability alabiliyorsun. Conjurer'ken pugilist, archerdan da ability alırken White mage olucna artık onlarda ability alamıyorsun. Seni sınırlıyor. Sadece Arcane ve Thaumaturge'e.

3. class bu işe yarıyor yani. Şu aşağıdaki linkden de hangi Job'ın hangi 3 classla sınırlandığını görebilirsin.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnZXDe8vtKfPdGZhVE5XUTduSnJCRF9ydkhnZkdTSFE&pli=1#gid=0

Bu arada cross class ability kullanmak istemiyorsan kasmak zorunda değilsin o classları sonuna kadar.Yani ben 50 white mage olup. Hala arcanist'i 15'de, thaumaturge'den hiç ability almıcaksam onu 0 da da bırakabilirim. Veya sadece onun bana 20 levelda verdiği ability istiyorum. 20'ye kasıp da bırakabilirim. İlla hepsini 50 yapmak durumunda değilsin.

Ha burumda, ben neden Job alıyorum, sınırlandırıyor beni, tüm classlardan ability almak istiyorum diyebilirsiniz. Ben de öyle demiştim. Ama Job'a geçmek zorunlu. Çünkü + stat veriyor job'a geçince ciddi bir şekilde. 50 Conjurer , 50 White Mage ile yarışamaz yani stat konusunda. O yüzden her türlü Job alıyorsun. Tabi Job almanın avantajı sadece stat değil . Job ile birlikte sana her 5 level extradan job'a ait ability de geliyor. Böylelikle: 1) Ana classının abilityleri 2)Job abilityleri 3)Cross-class abilityleri olmak üzere 3 ayrı yerden ability toparlıyorsun.

Durum bu, umarım açıktır :) Dediğim gibi sorundan çok fazlasını anlattım ama class sistemi ile ilgili merak edenler varsa okusun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...