Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Frank Rijkaard Galatasaray'da

hoccemama

Öne çıkan mesajlar

said:
Aslan'a Ajax modeli

Galatasaray Yönetimi, altyapının başına Neeskens´i getiriyor. Sistem Ajax modeliyle baştan sona değişecek. Hedef; Florya´dan Bergkamp, Babel gibi yıldızlar çıkarabilmek.

Cim Bom’da Frank Rijkaard’ın gelişiyle başlayan Hollanda rüzgarı hız kesmeden sürüyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, 47 yaşındaki hocanın yardımcısı Johan Neeskens’i altyapının başına getirmeye karar verdi. Bu hamleyle birlikte Galatasaray Futbol Akademisi’nde müthiş bir değişim başlıyor. Neeskens, dünya futboluna birçok yıldız kazandıran Ajax altyapısında uygulanan modeli Florya’ya taşıyacak. Rijkaard’ın A takımda uygulayacağı oyun sistemi ve taktik varyasyonlar, Neeskens tarafından genç takımlara aynen aktarılacak. Hedef her sene en az 2 oyuncuyu A takımda direkt oynayabilecek şekide yetiştirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

galatasaray her daim alt yapıya önem veren bir takım zaten (arda,emre,irfan gibi adamlar cıktı o altyapıdan) sadece bunu 1 adım daha ileri götürüyorlar bu kez ki çooooook doğru bir hamle olmuş takdir etmek lazim bence birde karakter gelişimine de önem verirlerse o genç oyuncuların efsane olur (bkz emre iğrenç herifin teki oldu karaktersizlii yüzünden, ardayı floryada orda burda görüorum fly-inn de zemin katında karanlıkta güneş gözlüğü parmak arası terlik sakız + telefon kombosu ile geziyor , bankaya giriyor ve banka müdürünün odasına misafiri varken lank diye dalıyor vs... oyun icinde geçen sezon yaptıkları da hoş değildi vs... bunlarıda düzeltecek birileri lazim o altyapıya bakalım hayırlısı olsun.)
Sosyal ağlarda paylaş

üzülüyorum böyle ajax modeli falan duyunca. Olmayacak çünkü. Kim bilir kaç kişi de hayale kapılıyordur. Kabul edelim, istikrarsız takımlara sahibiz, teknik direktör politikamız da yok. Hangisi uygunsa onu alıyoruz. Bugün Rijkaard 2 sene maksimum kalacak ve gidecek. Başarısız olursa kovulacak, başarılı olursa da daha büyük bir kulübe gidecek. Peki sonra ne olacak? Galatasaray, o ekolü devam ettirecek mi? Sanmıyorum, gene uygun bir teknik direktör alınacak. Belki, çok iyi bir teknik direktör alınacak ama sanıyorum ki o da Lucescu, Capello gibi birisi olur en fazla. Anlatmak istediğim şey, ekol denilen şeyin 3-5 yılda gelmeyeceği. Ekol yaratmak istiyorsanız, en az 15 yıl bir takımı aynı düzende oynatmanız gerekir ki bu Türkiye'de imkansız. Her başkan farklı düşünüyor, genellikle de işlerini futbol takımına doğrudan müdahale olarak görüyorlar. Üzgünüm ama ekol falan beklemeyin bence, en fazla kısa süreli başarılarla tatmin olabiliriz bu şekilde. Keşke, her takımın bir ekolü olsa ya da Türkiye'de takımların kendi özgü bir ekolü olsa da gelecek için ümitlensek, ancak maalesef yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...