Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

General Motors iflas etti!

Sam

Öne çıkan mesajlar

iktisat okuyorum bende 4. senemdeyim gecmis olsun diyim simdiden asdfafd
2. senede duvarlari tirmaliycak 3. senede hayattan soguycak 4. senende kafanin ustunde kapisan keyneslerle friedmanlar gorucen

anlatmislardir kesin ama

said:
bir fizikci bir kimyaci birde iktisatci issiz bir adaya duser, deli gibi adayi arayip tararlar ancak yiyicek bulamazlar tam o sirada sahile koserve yemek vurur batiktan

ancak ellerinde konserve acicak herhangi bir alet yoktur, sirayla una cozum bulma karari alirlar

ilk ogun fizikci bir duzenek kurar dogru yerden gucu verip darbeyi yaparsam acilir der ve pit diye acar konserveyi

ikinci ogun kimyaci bitkilerden bir karisim hazirlar uygular ve konserveyi isitip acar

ucuncu gun iktisatciya sira gelir, eline konserveyi alir ve "farzedelimki elimde bir konserve acicagi var..." diye baslar ve o ogun ac kalirlar

iktisat cok yalan bir bilim demek isterdim ama bilimde degilki ahaha, falcilik neyse iktisatta o

DarKRideR said:

bir arkadaşım gerilemelerinin 70'lerin sonunda yaptıkları başarısız bir hamleden ötürü gerçekleştiğini ve o günden bugüne bellerini doğrultamadıklarını söylemişti,bayağı oluyor bunu konuşalı o zaman da haberleri vardı işte asdf

kendilerini begenmislikleri sebep oldu, yukselen uluslararasi rakiplerini ciddiye almadilar, musterilerine pislik gibi davrandilar, daha kotu ozellikli daha cok benzin yakan arabayi neden bu kadar pahalliay satiyorsunuz diye sorulunca "bizim saglam amerikan arabalari varken teneke kutu gibi arabalara para verenler ahmaktir, halk hicbirzaman bizden vazgecmez" seklinde uctukca uctular

amerikada bile amerikan arabalari su anda egzotik gozukuyor, avrupadan uzakdogudan aliyor millet bu kendinibegenmislerin yanlis politikalari yuzunden
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

abi nası 4. sınıfa geldin sen ahahha

cok zor geldim valla, gerci bu kafayla ilkokul tarihinden gecemem ben almanlar yenildigi icin yenik sayildik demiycegim icin dsfdas

iktisatin cok yalan bir olay oldugu gercegini degistirmiyor, aslan paul samuelson amcanin cok super bir lafi var

said:
What we know about the global financial crisis is that we don't know very much.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

yardım paketiyle filan iflastan kurtarıcaklardı sanki en son. yine mi iflas ettiler, yoksa ilk iflas olayı mı bu?

Yardım paketi olarak 15.4 milyar dolar aldılar onu da batırdılar.

Mezuniyetim şerefine yapıyolar galiba.

Gerçi "2-3 ay içinde göreceli olarak daha küçük ama daha dinamik bi firma olarak geri dönücez" falan demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
bir fizikci bir kimyaci birde iktisatci issiz bir adaya duser, deli gibi adayi arayip tararlar ancak yiyicek bulamazlar tam o sirada sahile koserve yemek vurur batiktan

ancak ellerinde konserve acicak herhangi bir alet yoktur, sirayla una cozum bulma karari alirlar

ilk ogun fizikci bir duzenek kurar dogru yerden gucu verip darbeyi yaparsam acilir der ve pit diye acar konserveyi

ikinci ogun kimyaci bitkilerden bir karisim hazirlar uygular ve konserveyi isitip acar

ucuncu gun iktisatciya sira gelir, eline konserveyi alir ve "farzedelimki elimde bir konserve acicagi var..." diye baslar ve o ogun ac kalirlar

Şimdi ben anlamadım madem fizikçiyle kimyacı daha önce konserveyi açmayı becermiş, o öğün niye aç kalıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...