Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zaten artık savaşalr da eli silah tutan kasabadiaki tüm erkekleri toplayarak yapılıyor di mi??
Zaten ülke özelleştirmeler olsun bilmemneler olsun işgal halinde ki bu işler bence böyle oluyor artık.
Benim 1 senemi emir alma mantığımı alışkanlığımı geliştermeye değil de eğitimime harcasalar en azından bu kadar derin bi uykuda olmayız.
Siz hala destanlarla,eski savaş kahramanlıkalrımızla övünün.
Modern dünyanın silahalrı çok farklı ne yazıkki.
Mesaj tarihi:
Milamber said:

askerlik boş, devlete borcum yok, 1 senem boşa gidiyor diyen arkadaşların bundan böyle bir lafını bile ciddiye almayacağım kusura baksınlar veya bakmasınlar.

önce savaş çıkarsa savaşırız diyorsunuz, eğitimini almadan neye savaşacaksınız? orduda yapılan temizlik gibi şeyleri boş işler görüyorsunuz ama bu en basit ordu düsturunu öğrenmeniz için yapılır. "emir almak". tabi sizin kafanız buna basmıyor. emir almaya alışmamış adama savaş durumunda nasıl güveneceksin? ölün diye emir veriyor komutan "ölün" diyor. herhangi bir savaş durumunda da böyle diyecek sana "öl" diyecek ve gidip öleceksin. boş boş konuşuyorsunuz rezil ediyorsunuz kendinizi. yok ben okuyorum eğitimsizler gitsinmiş. senin şu lafın anca bir üniversiteyi bitirdiğinin ama insanlık namına bir şey öğrenemediğinin göstergesi. sen eğitimli falan değilsin!

devlete borcum yok diyen saf insan. senin devleti sevmediğin gibi emin ol bizde seni sevmiyoruz. askerlik sırf devlet için mi yapılıyor? millet sevgisi ne olacak? ben yapıyorsam benim için kanını dökmüş insanlara borcumdan dolayı yapacağım. şehit gördün mü sen hiç? üstünde bayrak olan bir tabut? istediğin kadar vergi ver güzelim. burjuva ol, aristokrat ol bana o adamın verdiği canın bedelini söyle bakalım! tüm mal varlığın bir şehit etmez. benim için sınırları koruyan, kanını döken insanlar varsa bende onlar için aynı görevi seve seve yaparım.

O kadar ucuz bir edebiyat ki bu..Eminim şehitlerimizin kemikleri bunu işittikçe daha çok sızlıyodur diye ben de benzer ucuz yöntemlere mi başvursam??
Ya da oturup mantıklı düşünüp teknik bir şekilde hareket edebilmek yerine tüm bu duygu sömürüsünün bir parçası mı olsam.
Hayır bundan bile onurlu bi drama filmi çıkaran milletiz bizden o yüzden bi cacık olmaz.
Vatana borç sembolik 1 sene yapılan bir askerlikle ödenmez sevgili arkadaşım.Eğitimle,bu milleti,vatanı her anlamda ileri götürmekle elde edilir.Nasıl bu kadar şekilci olduk bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Ya en basitinden milli sporcuların askeriyenin kapısından geçmemeleri lazım. Ülkeyi temsil ediyorlar dünya çapında, bundan büyük vatana hizmet mi olur? Bir de utanmadan onlara bile "vatan borcu" diye askerlik yaptırıyorlar..
Mesaj tarihi:
eheh özel mesaja verdiğim cevabı unuttum ders yapıyorum bir yandan tekrardan vereyim son msjım olsun konuya sınavlarım var.
sen edebiyat yaptığımı düşünüyor olabilirsin ama ben ciddiyim :) ömrümde bir kere şehit tabutu gördüm ve oturup ağladım. duygusal bir insanım ve benim için böyle şeyler önemli. üst kademelerde neler oluyor bilmiyorum ama o ölenler bizi koruduklarını düşünüp canlarını vermiş. bir sonraki mesajımda görüşlerimi açıkça belirttim. milliyetçi değilim, devletçi değilim, sınıflar kalksın insanlık birleşsin, sevişsin fln ama o çocukların hatırasına ihanet edemem. çocuk diyorum bak. 21 yaşında çocuk. ben dün 24'e girdim 6 tane asker şehit olmuş haberini gördüm. o adamlar 24 olamayacak. keşke savaş olmasa diyorum ama o insanlar öldükten sonra ben askere gitmem, devlete borcum yok gibi sözler söyleyemem. söylersemde yaşayamam. siz buna edebiyat gözüyle bakıyorsanız yapabileceğim bir şey yok. forum üzerinden hislerimizi tam anlatamıyoruz. zaten böyle konuları sanal ortamda tartışmak pek iyi değil. kim nedir bilmiyoruz. ciddi mi değil mi bilmiyoruz. neyse size iyi geceler ben derse devam.
Mesaj tarihi:
Bence o çocukların hatırasına ihanet etmemenin o çocuğun eğitimini ve refahını garanti altına alabileceği bir ülke hedefine odaklanmak olduğunu anlamalıyız.
Yoksa evet gerçekten çok duygusal,çok dramatik,çok üzücü.
Biz de üzülüyoruz.
Mantığın önüne geçirtmemeliyiz bence ama.
Milletçe sahip olduğumuz bu takıntılı hüznün sömürdüğü enerjimizi bigün umarım oturup üzülüp nutuk atmaktan ziyade yapılması gerekenelri yapmaya kanalize edebiliriz
Mesaj tarihi:
Absolut said:

İnsan öldürmeyi mi ögretiyorlar? Komandomu olmayı seçiyorsun hayırdır. Askerde toplasan senin atacağın 5-10 mermidir normal şartlarda. Ondan sonrası hizmet.

İnsan öldürmek kısmına bir şey diyemeyecem, ama insanın en verimli çağında, gençliğinde tutup da 1 senesini 1.5 senesini tamamen kaybetmesi ve boş geçirmesi hem insanın kendisi açısından hem de devletin (ekonomik açıdan) açısından gayet zararlı.
Mesaj tarihi:
bir kere konu başlığı çok saçma,vicdani retçi diye bir kavram türkiyede ebediyyen olamaz arkadaşlar,çünkü kökeni asker bir millette,bu olamaz yani,vicdani retçiyim desen,hapse atılırsın cezanı çeker sonra yine askerliğini yaparsın,yani reddettim ulen yapmıyorum demekle ,vicdani retçi olamıosun bu ülkede,kanunen tanınması lazım
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Absolut said:

İnsan öldürmeyi mi ögretiyorlar? Komandomu olmayı seçiyorsun hayırdır. Askerde toplasan senin atacağın 5-10 mermidir normal şartlarda. Ondan sonrası hizmet.

İnsan öldürmek kısmına bir şey diyemeyecem, ama insanın en verimli çağında, gençliğinde tutup da 1 senesini 1.5 senesini tamamen kaybetmesi ve boş geçirmesi hem insanın kendisi açısından hem de devletin (ekonomik açıdan) açısından gayet zararlı.

patide gecirmek cok daha faydalı çünkü o verimli çağı değil mi?

geçiniz bu tripleri.
Mesaj tarihi:
uzun bişi yazdıydım da neyse,
5-10mermilik eğitim kalanında gaydırıgubbak işler yerine açaçılm bi blackwater çakması. millet bastırsın parayı. cehennem gibi bi 3ay ile sıkıştırılmış askerliği yaptıralım. hem ciddi bir durumda askerliğin abc'sinden anlayan -hatta bunu 5-10mermilik eğitim almış adama göre 5-10kat daha iyi yapan- hem de vakit kaybı olmayan bi sürü adam yetiştirelim. cidden sadece belli koşulların sağlayan adamların (boy-kilo vs) girebildiği bi cehennem opsiyonu koysunlar yaz tatilinde gidelim-gelelim.

ha bi de şehit demişler de o konuda duygusallığınızdan sıydırıldığınızda taktik hatalar sonucu ölmüş insanlar görmek rahatsız edici oluyor. şifrenlenmemiş telsiz konuşmaları, askeriyenin belirlenmiş ve teröristler tarafından çözülmüş bir kalıpla hareket etmesi, 6aylık genç vs 5senedir dağda her türlü çatışmayı görmüş gözü dönmüş terörist olayının garipliği..

o gibi yerlere adı asker kendisi sıradan vatandaş, gençleri yollamak makul değil. profesyonel ordu rullaz o konuda.

hmm son olarak askerliğin sebebinin askeri eğitim olduğuna inanmıyorum. onu da belirteyim. yani olay sıkıntılı durumlara karşı askerlik eğtimi almış insan stoğunu hazır tutmak değil sanki huh? ;)

yalnız cehennem gibi 3ay çok çekici duruyor.. kısa sürede bitir gel.
Mesaj tarihi:
vıcdanı ret gelsın sole ıstemıyenlerı ıstanbulda bır devlet hastanesınde danısmaya fılan koysunlar

ben sevgı pıtırcıgıyım adam oldurmeyı ogretemessınız dıyen bırı max 3 haftada bana adam oldurmeyı ogretın dıye kosar kıslaya

bıde sey var olay vıcdanı ret degıl hıc yapmamak, asker benım zamanımdan calıyor vıcdanı ret gelsın dıye gezenler varda vıcdanı retcıler sosyal hızmet yapıyor aynı hesap hasta bakıcılık yaslılarla ılgılenme falan fılan

ıs hayatına gec atılıyoruz rekabet bozuluyor da yalan cunkı senle aynı donem mezun olan herkes gıdıyor askere

bıde askerlık cok super bır dengelıyıcı benden duymus olmayın

ulke ıcındekı ıssız genc sayısını baya guzel azalttıgından ıs fırsatlarına basvuran sayısı azalıyor, askerlık sart oldugu ıcın yapmıyan adam surecten cıkıyor bırde ustune normalde hayatta unıversıte okımıycak en tembel adamı bıle mastera zorluyor kacıyım psıkolojısı
acıkogretımıde sısteme dahıl edınce turkıyede unı mezunu sayısı kagat ustunde her sene artıyor pıt pıt

bırde sehıt konusu var o daha karanlık bır mevzu ancak emın oolun ulkeyı hangı partı yonetıyorsa yonetsın gayet hoslarına gıden bır olay sehıtlık, hele bırde unı mezunu yerıne vasıfsızların sehıt olması durumu varkı daha konusmamak lazım bunun hakkında

askerlık ıyı bırseydır kısaca, kutunun dısından bakmayı bılmıyor mıllet
her gelısmekte olan ulkeye lazım bır terorıst orgut ıle zorunlu askerlık

dahada konusmıyım yoksa sonu kotu olcak :p
Mesaj tarihi:
Baya mesaj atladım uzadığı için konu. Şunu söylemek isterim;

Vatan borcu vs. şeklinde yaklaşanlara lafım ,

Bu "bitirilmeyen" ( bitirilemeyen değil dikkat ) terör için yıllardır verilen can kayıpları vatan borcu filan değil hepsi bonus ve boş yere verilen canlar. Sırf bazı vatan hainlerinin ve dış güçlerin kuklaları olan şerefsizler yüzünden verilen canlardır. Bu canların üzerine ülkenin ve vatandaşların cebinden giden büyük rakamlardaki paralar da boş yere artı birilerinin cebine gidiyor.

Bu paralar ülkenin kalkınmasına veya ordunun modernleşmesine harcanacağına birileri tarafından hortumlanıyor. Kısaca geçiniz o vatan borcunu. Birileri bilerek yıllardır bu terörü bitirmiyorsa ortada vatan borcu filan değil , bazı hainlerin oyunları ile bu ülkenin insanlarının öz amaçtan sapmış bir dava uğruna öldükleri gerçeği vardır.

Öyle ya da böyle ben şahsi olarak askerliği gerekli görüyorum. Ama ; eşinin , çoluğunu çocuğunun , ailesinin zor durumda kalmasına neden olacak şekildeki insanların askerlik yerine alternatif bir yola ihtiyacı var. Siz askere gittiğinizde arkanızdaki kalanlara devlet ya da ordu para göndermeyecek. Gönderecekse , bakacaksa ok..
Mesaj tarihi:
İlk olarak muharebe esnasında eğitim görmüş bir insan ile eğitimsiz bir insanın davranışları farklı olacaktır. Sonuçta ülkenin durumu belli. Polis gücüne güvenemeyeceğimize göre şu anda Polis gücü düzelinceye kadar Askeriye.

İkinci olarak askeriye insanların gözünde çok büyütülüyor. Ben yaptım şu anda kardeşim Siirtte asker ve askerliğin insanın olgunlaşmasındaki rolü çok büyük.

Yapmak istemiyorum, çok canım acıyo, elektrikler kesikti çalışamadım gibi sözlerle bir yere varılmıyor. Malesef şu andaki durum bu ve gelmiş gelecek hükümetlerin bunu değiştirmeyeceği belli. Gidin görün yapın. İnsan hayatından nice 1 seneler gidiyo boş yere. Sadece hizmet verdiğiniz için zor geliyo size.
Mesaj tarihi:
viktor said:

ıs hayatına gec atılıyoruz rekabet bozuluyor da yalan cunkı senle aynı donem mezun olan herkes gıdıyor askere

viktor said:

ulke ıcındekı ıssız genc sayısını baya guzel azalttıgından ıs fırsatlarına basvuran sayısı azalıyor,

bu ikisi birbiriyle çelişmiyo mu ya?
Mesaj tarihi:
abi zaten herkes gidip geliyosa niye işsizlik azalsın?

daha önce de çok yazıldı bunlar. önce "kariyerinizden bişey eksilmez, herkes gidiyo."; sonra "sizin için daha iyi işe başvuranlar azalır." ikisi birden nasıl oluyor?
Mesaj tarihi:
hayır benim bakış açımla mesele o değil. ben zorunlu askerliğe karşıyım, biliniyor zaten de sebeplerim bu konular değil. ileri derecede uzmanlık isteyen bir işin newbielere yaptırılmaya çalışılması.

yok askerlik olgunlaştırırmış, adam edermiş... geçiniz efendim, külliyen safsata. biz okullarımızla kültürümüzle insanları adam edemiyoruz, askeriye onları yontuyor. kalsın. almiyim ben.
Mesaj tarihi:
beni bu yaşımdan sonra bi daha oralara alsalar herhalde geceleri uyurken çocukların üstlerini falan örttürürler, masal falan anlattırırlar.
Mesaj tarihi:
Otedengelen said:

Rewendor said:

Absolut said:

patide gecirmek cok daha faydalı çünkü o verimli çağı değil mi?

geçiniz bu tripleri.

Kim nasıl geçirirse geçirir zamanı. Zorla, hapis korkutmasıyla bir tarafa götürmesinlerde?
  • Yeni Oluştur...