Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Chrome 2.0 Çıktı!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Hala piyasadaki en iyi browres'ın Opera olduğunu düşünüyorum özellikler, hız ve performans arasında yakaladığı denge ile. Firefox'a Opera'nın özelliklerini ekleyince hız ve performans Opera'nın yarısı kadar oluyor anca. Ama Chrome'u denemeyi çok istiyorum. Hala Linux versiyonu gelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome'u dev channel'da kullandığım (ve öncesinde 2.0 betayı indirdiğim) için bir süredir 2.0 kullanıyordum zaten.. son 2 aydır falan chrome kullanıyordum toplamda, 1 haftadır yeniden ff'e döndüm.

kendimce sebeplerim;
- bir güvenlik makalesi okudum. chrome'un abuk subuk veri transferi yapmasına istinaden. hatta mevcut browser'lar arasında en kötü notu almıştı bu konuda (ie'den bile).
- chrome şu anda çıplak bir browser. benim internet tarayıcımdan beklentilerim sadece hızlı olması değil.
- chrome, plugin'ler de dahil olunca (dev channel'da, alpha diyebileceğimiz bir süreçte şu anda) beklendiği kadar da hızlı olmuyor doğal olarak. bence google bu konuda pazarlama adına bilinçli davranarak, öncelikle lightweight bir ürün çıkardı ki "über hızlı" imajını oturtmak adına. (bu arada webkit ve v8 motorlarının hızını tabii ki tartışmıyorum).

chrome kesinlikle iyi bir browser. ama şu haliyle bence abartılıyor. bunu da google'ın pazarlama stratejisine ve marka gücüne bağlayabiliriz sanırım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi türlü şu orta mouse tuşuyla sayfa kaydırma olayını standardına uydurmamalarına gıcık oldum ya.
Arkadaş ben basılı tutup, mouse'u kaydırıp, tuşu bırakınca bitsin istiyorum. Bunlar bırak bunu, orta mouse tuşunu bile koymamışlardı Chrome'a. Chrome 2'ye koymuşlar ama yine istediim gibi değil, illa orta tuşa tekrar basacam kaydırma bitince.
Düzeltsinler anca öyle gelirim :P
Bi de şu Alt+S yapınca "gönder" tuşuna basmasınıs sağlama olayını da bulamadım henüz.
Sosyal ağlarda paylaş

hızlıymış evet ve ekranda fazla yer kaplamaması da hoş ama adres bara leb yazınca leb-i derya çıkıyor. (şaka değil deneyin lol) ve sadece 4-5 öneri getiriyor, arttırmanın yolu yok mudur?

biraz daha kullanınca kendine gelir mi acaba, history'i aldı güya ama en sık gittiğim site yerine 6 ay önce bir kere baktığım siteyi ilk sırada çıkarıyor. eğer hep böyleyse kötü.

of yani, otomatik türkçe yükledi bu? değiştiremiyor muyuz? değiştirebiliyormuşuz, hallettim. ama ne kadar aradıysam da ince ayar çekilmiyor adres çubuğuna sanırım. çok yetersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...