Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wolverine


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Ana bir Wolverine konumuz yokmuş. Biraz önce 73. sayıyı okudum, kesinlikle okuduğun en iyi Wolverine'lerden biriydi. Önereyim dedim.

Okuyabilirsiniz rahatça, şu anda devam eden öykülerden hiçbirine bağlı değil. İçinde iki öykü var (önümüzdeki ay tamamlanacaklar). Bir tanesi Civil War'dan önce geçiyor, öteki de Wolverine yolda giderken eski bir arkadaşıyla karşılaşır diye başlıyor. Eski bir arkadaş super hero değil, yeni ve normal bir karakter.

İlk öykü epey dramatikti, ikinci de öyleydi aslında. Okuyun işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wolverin ock cekici bi karakter. herkes gibi sürekli sinirlenmesi, sinirlenip te kalmaması. adamı hacamat etmesi. hayatta hep tekme yemesi. onlarada sinirlenmesi. ona buna laf sokması. eh aynılarından bizdede var ama o yumruklardan yok. olsa cok tatlı olur herşey gibi gibi ehhe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden Wolverine'i daha çok severdim de, şimdi pek beğenmiyorum.

Patch karakteri vardı Wolverine'in, tam sokak serserisi ve ajan karışımı gibi dururdu, ilginçti.
Logan (oduncu gömlek) hali de epey iyiydi.

Marvel dünyasının Conan'ıydı, Batman'iydi. Savaşçıydı, mücadeleciydi, sinirliydi, kabaydı. Lone Wolf karizması vardı. Değişik bir moral anlayışı vardı.

Ancak Uncanny X-Men 350 civarı sonrasında karakteri tanınmayacak bir hale getirdiler.
Tamam yine iyileşme gücü var, adamantiyum kemikleri var, adı Wolverine felan ama o kostümü çıkardığımızda "aa evet bu Wolverine" diyemiyorum. Karakterinden tut, yüz şekline kadar herşey değişti. Eski Wolverine'i göremiyorum ben yeni Wolverine'de.

Wolverine filminin oyunundaki haliyle, Ultimate Alliance oyunundaki görüntüsünü alıp koysak, yanına da 1995-1999 arasında yayınlanmış Wolverine/X-Men çizgi romanındaki görüntüsünü koysak, arasındaki fark belli olur mesela.

Birçok şeyi değişti gibi. Eskiden öfkelendiğinde Barbarca bir Rage içine girerdi, şimdi sulugözlü bir şekilde yüzü buruşuyor. Liseli esprileri yapıyor. Boyu eskiden 1.60 gibi kısaydı, şimdi epeyce uzadı.

Sevemediğim şeylerden biri de, eskiden bu adamın mücadele edişini izlerdik. Ölebileceğini, yapamıyacağını bilirdik, ama uğraşır, didinir, çabalar, bir şekilde kazanmaya çalışırdı. Şimdi ne olursa olsun kazanacağını biliyoruz. Karnı deşildiğinde eskiden oturup konsantre olup iyileşmeye çalışırdı, şimdi tüm vücudu iskelet olduğu durumlarda bile pat diye hemen iyileşiyor. Her durumda galip çıkacağını bilerek okuyoruz. Hani Drizzt hikayeleri eleştirilir ya, ona benzetiyorum ben şimdiki halini.

Ama şu var, sanki Marvel yazarları da bunun farkına vardı, son senelerde, özellikle 2008-2009'da Wolverine bir toparlanma sürecine girdi gibi. Eski Wolverine kostümüne benzer bir sarı kostüm tasarlamaları bunun bir örneği. Wolverine Origins hikayesi fena değildi. Eski Wolverine hikayelerine benzettim. Bu yüzden hoşuma gitti.

X-Men Evolution çizgi filmi mükemmeldi. Hulk vs Wolverine filmi de mükemmeldi. Yani isteseler Wolverine'i "Wolverine" şeklinde sunabiliyorlar, o eski tadı yakalayabiliyorlar.

Umarım böyle devam eder, Wolverine daha çok düzelir (yani eskisine döner).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Bone said:
Sevemediğim şeylerden biri de, eskiden bu adamın mücadele edişini izlerdik. Ölebileceğini, yapamıyacağını bilirdik, ama uğraşır, didinir, çabalar, bir şekilde kazanmaya çalışırdı. Şimdi ne olursa olsun kazanacağını biliyoruz. Karnı deşildiğinde eskiden oturup konsantre olup iyileşmeye çalışırdı, şimdi tüm vücudu iskelet olduğu durumlarda bile pat diye hemen iyileşiyor. Her durumda galip çıkacağını bilerek okuyoruz. Hani Drizzt hikayeleri eleştirilir ya, ona benzetiyorum ben şimdiki halini.

lol sen bi de ultimate de hulk vs wolvie de gör. adamon kafasını kesiyolar, derisinden nefes alıp konuşabiliyo filan... :P

patch te iyiydi, o türkiye de yayınlanan ufak kitapçıklar da (arka bahçe den çıkan).

ha madem wolvie başlığı var, şuna da link olsun :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 13 yıl sonra ...

Alıntıdır:

türkçe bilen marvel comics karakteri.

detayları paylaşmadan önce, çizgi romanlarla ilgili bilinmesi gereken bir durum var; karakterler hikaye gereği ingilizce dışında başka bir dilde konuşuyorsa, konuşma balonunda diyaloglar yine ingilizce olarak yazılır fakat başına sonuna küçüktür - büyüktür işareti konulur, "`<" ve ">`". örneğin hikayede bir karakter türkçe olarak "selam, nasılsın? baban nasıl?" diyorsa konuşma balonunda <hi, how are you? how is your father?> diye yazılır. bu bilgiyi aklımızda tutarak wolvie'nin hikayesine geçelim.

hayatından entrika eksik olmayan karakterimiz wolverine, bu uzun hayatının çeşitli noktalarında kendisine sorunlar çıkarmış olan bir karakter olan romulus'tan illallah etmiştir, kafasını kesmek istemektedir. wolverine'in kendisine benzeyen bir de oğlu vardır daken adında, ki bu oğluyla da romulus'un manipülasyonları yüzünden arası bozuktur. fakat yine de entrikalar gereği daken ve wolverine bir olup romulus'u öldürmeye karar verir, bu yüzden farklı farklı yerlerde gizlice buluşurlar. bu buluşmalardan birini de ankara'da yapmaya karar verirler.

daken ankara'da cafede oturuyor https://eksisozluk.com/img/yyf88yrv

bu buluşma sırasında tartışmaya başlarlar, sonra wolverine öğrenir ki daken arkasından romulus'la iş çevirmiş, vay hayın evlat deyip muramasa kılıcını saplar daken'a. olaylar daha büyür, romulus'un kendisi gelir, hulk'ın oğlu skaar falan da dahil olur, ankara'da tansiyon gerilir. derken beklenmedik bir şey olur ki bu, çizgi romanlarda gördüğüm en absürt şeylerden biridir; romulus'un tuttuğu kürtler saldırır.

wolvie kürtlere şaşırıyor https://eksisozluk.com/img/ri8xe76a

işte bu noktada sivil kaybı azaltma noktasında harekete geçen wolvie saldırının yapıldığı yere koşturup binanın içine girer ve içerideki adama dışarı çıkmasını, binanın çökeceğini söyler. adam da "hayır çocuklarım hala içeride" diye cevap verir.

türkçe konuşuyor https://eksisozluk.com/img/h44agwpj

işte bu resimde de görüldüğü üzere bu diyalog küçüktür büyüktür işaretleri ile yazılmış, bu yüzden diyalog ingilizce dışında bir dilde oluyor ki ankara'nın orta yerinde gerçekleşen bu diyaloğun dilinin türkçe olduğu akla ve mantığa yatkın geliyor. türkçeyi neden ve nasıl öğrendiği de bir muamma tabii. birinci dünya savaşı'nda gelibolu'da savaşan newfoundland birliğiyle gelip de mi öğrendi, yoksa yaşadığı fırtınalı hayat mı onu bir şekilde türkçe öğrenmeye itti, bilemiyoruz. belki soğuk savaş döneminde türkiye'de bulunan bir ajandı, belki de eskişehir'de bir erasmus öğrencisi. belki emekli salih öğretmen, belki iş insanı ali bey.

 

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/146663092

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...