riglous Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bone said: kermit said: Bone said: neden sadece olay çıkartanı değil de herkesi cezalandırıyoruz, burda bu açıklanmıyor. sen bul olay çıkaranları cezalandır o zmn 70 milyon nüfus içerisinden aga. ben niye bulucam yahu. hayır niye birisi bulması gerekiyor? sokakta olay çıkartıyorlar dediğin zaman gidip birisinin bulması gerekmiyor ki, olay çıkartan ortada işte. gidip polis çağırırsın, yakalar karakola neyin götürür, cezalandırır adamı. sırf bir kişiyi cezalandırmak uğruna 70 milyonu cezalandırıyorsun. farketmiyorsunuz herhalde. :D Bu isleyiste boyle olmuyo iste. Polis geliyo, butun siseler bahcelere sallaniyo. Akilli olun uzayin diyo polis. Ertesi gun yine ordalar. Eskeza seni camdan bakarken gordu; zaten alkollu, adam gibi dusunemiyo, diyo ki bu adam sikayet etmistir dun, atiyo tasi. Kiriyo camini. Git ara istersen polisi. Senin camin kirildi bile. Velet uzayip gitti bile. Sokaktaki arabaya sise atan, evden icip de ondan sonra atamaz mi... Varsin atsin. Ne kadar uzaga atar? O civardan birisi yapmistir bilirsin. 3 sokak otedeki velet gelip, senin arabana yapmaz. Hayir, gencler daha, muhtemelen evde bile icemez cogu, ailesi izin vermez. Zaten aileleri bidi bidi etmesin diye sokakta iciyolar. Ic nerede istersen, benim kapimda, benim cevremde icme ama. Sarhos olunca ne halt edecegin belli olmuyo cunku. Bu gun birayi atiyosun, yarin ne bakiyon layn diye artizleniyosun. Elindeki bira sisesiyle bana vurduktan sonra polis gelmis bana ne? O noktadan sonra ceza vermesine gerek yok zaten, benim kafa dagilmis bile.. Pire icin yorgan yakmak... Bunun cevabini da verdiler. O zaman hiz siniri da olmasin. Hatta ben alkollu cok daha rahat araba kullaniyorum, beni etkilemiyo alkol, o zaman alkollu araba kullanmak da serbest olsun? Niye 3 5 kendini bilmez yuzunden ben alkollu araba kullanamiyorum? Kirmizi isiklar da ayni... Ben evimde bangir bangir muzik dinlemek istiyorum, gecenin bi yarisi acayim, ne var ki bunda? Toplum icinde yasarken, herkesin uymasi gereken kurallar vardir. Bunun en basinda guvenlik gelir. Sen, alkol alinca bana zarar veriyosun. Daha da onemlisi verip vermeyecegini bilmiyorsun bile. Bu neden bile yeter de artar. Elimde bomba var. Ama patlatmicam korkmayin. Laf olsun diye ucaga biniyorum ben onunla. Yok yok, kacirmam, huyum degildir. Ben naaptigimi biliyorum... Ben bomba alinca sapitanlardan degilim zaten...
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Parklar ve sokaklarda kesinlikle yasaklanmalı. İçmek isteyen restaurant'lara, barlara gitsin. Gerçekten huzuru kalmıyor insanların.
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Olur mu firatram. Ozgurlukler ulkesi olmali Turkiye. Parklarda alkol alip annemize, bacimiza saldirma, taciz etme ozgurlugu olmali serserilerin. Yasaklar kalksin... Demokrasi! Hede hodo!
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 kermit said: abi içki yasağı diye bişey yok orda saçmalamayın adamlar halka açık ortamda çıkabilecek bi olaya karşı önlem alıyolar alkol bu sağı solu belli olmuyo bende alkol kullanıyorum ama oturur evimde felan içerim yani yada boş yerlerde. yani ben çok şahit oldum antalyada sahil kenarındaki parklarda içip içipde sevgililere ona buna laf atıp kavga çıkaran Iste bu adamlar icme ozgurlugunu kullanmali. Laf atmak o insanlarin en demokratik hakki. Kac sayfadir tartisiyoruz, sanki restoranlarda yasaklansin, seriat gelsin falan dedik anasini satayim. Sokakta icmek yasaklansin, insanlar tedirgin oluyor, taciz ediliyor dedik. Yemedigimiz laf kalmadi.
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bu olay habere falan çıktı. Ünili elemanlar "İçilebilecek bir yer mi varmış?" falan dediler. Orada okumuyorum ama durum böyleysede hiç şaşırmam yani. Yoksa kesin iyi niyetlerinden yapıyorlardır canım.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 halka açık yerlerin tanımı belli oldu mu? halktan sayılmayan sarhoşların içki içebilecekleri halka kapalı mekanları öğrenebildik mi?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 valla evimin etrafında kocaman park-bahçeler var bir yaz akşamı 2-3 bira içmek istediğimde gidip çimlerde yada bankta oturup içmeyi barda yada evde içmeye tercih ederim.
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 sg-1 said: halka açık yerlerin tanımı belli oldu mu? halktan sayılmayan sarhoşların içki içebilecekleri halka kapalı mekanları öğrenebildik mi? Size gore Fetullahci bir sakirt olarak ya da cakma libo$ olarak tanimi yapayim hemen sevgili ulusalcim; Halka acik yerler: Sokaklar, parklar ve kamuya ait bahceler. Ickinin serbest olmasini destekledigim yerler: Barlar, kafeler, restoranlar ve onlarin bahceleri. Ok mi? Tatmin oldun mu?
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 riglous said: Toplum icinde yasarken, herkesin uymasi gereken kurallar vardir. Bunun en basinda guvenlik gelir. Sen, alkol alinca bana zarar veriyosun. Daha da onemlisi verip vermeyecegini bilmiyorsun bile. Bu neden bile yeter de artar.
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 DoGMeaT said: valla evimin etrafında kocaman park-bahçeler var bir yaz akşamı 2-3 bira içmek istediğimde gidip çimlerde yada bankta oturup içmeyi barda yada evde içmeye tercih ederim. Valla gel bide kağıthanenin parklarında çimene yayıl iç istersen.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Ya olayda piknik yerinde içki içilmesi yasaklanmış çünkü piknik dönüşü kaza yapılmış. Bunu mantıklı bulan arkadaşlar var, helal olsun. Piknik yerinde niye içki yasak olsun yahu böyle aptal bir mantık olur mu?
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ben de evimin onundeki agacin dibine sicmak istiyorum.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 praw, hoşgeldin aramıza. buraya girdin mi çıkartmazlar, umarım tedarikli gelmişsindir. (:P)
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 valla gayet efendi üniversite öğrencisi aklı başında tipleriz arkadaşlarım ben vs. ama 3-5 kişi bi parka gidip içki içsek hiç bi aile duramaz o parkta, rahatsız olurlar kesinlikle. en basitinden bağırarak konuşmamız, kahkahamız bile yeterli olur insanları germeye.
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Maçları sahada izlemek yasaklansın. Herkes evinde izlesin böylelikle kavgalar çıkmaz. Moda'da ben içerken polis gelip bana ceza yazarsa, ne anladım ben bu işten? Alkol alıyoruz diye cezalandırılmamalıyız. Eğer alkollü/alkolsüz birine sarkarsam, kavga çıkarmışsan bunun cezasını alırım. Zaten o durumda alkollü yada alkolsüz olmam devleti bağlamamalı.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 said: valla gayet efendi üniversite öğrencisi aklı başında tipleriz arkadaşlarım ben vs. ama 3-5 kişi bi parka gidip içki içsek hiç bi aile duramaz o parkta, rahatsız olurlar kesinlikle. en basitinden bağırarak konuşmamız, kahkahamız bile yeterli olur insanları germeye. bi git işine yahu, darülacezenin bahçesine mi gidiyorsun. Kaldı ki ben kanımda 0 alkol varken de kahkaha atabiliyorum şahsen. Arkadaşım kaç yaşındasın açık alanda yüksek sesle konuşmayı insanlara ayıp falan diye algılıyorsun, için geçmiş senin. Veya borazan gibi sesin var, kimse dayanamıyor.
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ayıp diye algılamıyorum rahatsızlık verir diyorum.
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 böyle düşünüyorsan, sizin 5 erkek gidip oturmanızda rahatsızlık verir içki içmenize gerek yok.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 o zaman şöyle diyim; açık havada insan bağırmasından, kahkahasından rahatsız olan varsa evden çıkmasın zaten.
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 loxiad hayır vermez, ama içki içince insanlar bazı şeyleri kontrol edemiyebiliyolar. eldar ok söyliyim çıkmasınlar ki yanlış anlıyosunuz demek istediğim şeyi, en basitinden örnek verdim orda mesele sadece bağırma ve kahkaha değil.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 firatram said: DoGMeaT said: valla evimin etrafında kocaman park-bahçeler var bir yaz akşamı 2-3 bira içmek istediğimde gidip çimlerde yada bankta oturup içmeyi barda yada evde içmeye tercih ederim. Valla gel bide kağıthanenin parklarında çimene yayıl iç istersen. bırak kağıthanede bira içmeyi çeliktepede iö caddesi dışında bir yerde sağına soluna bakarak bi yürü istersen. parkta içiyorum derken,çou zaman yanımda en az 5-6 kişi oluyor. düşünün bu kadar insan toplanıp alkol alırken bir kere şikayet gelmedi,bir kere bir taşkınlık olmadı,bir iki kere elimden düşen şişe kırılmıştır belki,onun dışında bir olayımız yok.ha seyrantepedeki çikimpolar içip içip dağıtıyorlarsa ve bu benim bir keyfimi sınırlandıracaksa ne diyim ben,üzülürüm. yasağın,daha doğrusu kısıtlamanın laiklik karşıtı olduğunu düşünmüyorum,lakin saçma buluyorum,ya bu çikimpolar bacınıza ananıza içmeden laf atamıyormu bu biiir. bu herifler bir meyhanede yada birinin evinde demlenip sokağa turlamaya çıkamıyormu buda ikiii.
maxigenous Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Alkol saldırmaz, alkolü içen insanlar da saldırmaz, hem hayvan olup hem alkol içenler saldırabilirler evet. Dolayısıyla böyle bir yasak saçma geliyor bana.. Ama en azından ispanya'dan biliyorum avrupada da bir çok yerde sokakta içmek yasaktır.
mani Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 kurban bayramı yasaklansın. -kurban kesimi sonrası şehri keskin bir kan kokusu ve leş kokusu sarıyor. -kurbandan arta kalan parçalar park, bahçe gibi halkın kullanımına açık olan yerlere bırakılıp başta sağlık olmak üzere birçok soruna sebep oluyor. -kesilen kurbanların kanı dahil herbir parçaşı birçok alanda ve araştırmalarda kullanılıyor. dolayısıyla gelişi güzel ortalığa atılan kurban parçaları ziyan oluyor. -toprağa karışan kurban kanı ve kurbandan çıkan diğer sıvılar başta toprak olmak üzere toprak yoluyla denizlere ve yer altı sularına karışıp gene toplum sağlığını bozuyor. -çocuklarında şahit olduğu kurban kesimi küçük çocuklarda travmalara sebep oluyor ve onları daha ufak yaştan vahşete alıştırıyor. -kurban kesimi sırasında birçok insan kendini ve etrafındaki insanları kesici aletlerle yaralıyor. -kontrolden çıkan kurbanlıklar yollarda koşturup insanların sadece mal ve mülklerine değil direk olarak can sağlıklarını tehdit ediyor. ve türk toplumunun ve forumların olmazsa olmazı, imdadımıza yetişen tek ve geçerli argümanımız geliyor! - YA BOĞANIN BIRI ANNEMİZE, BABAMIZA, KIZ ARKADAŞIMIZA BOYNUZ DARBESİYLE SALDIRIP SAKAT BIRAKIRSA YA DA ÖLDÜRÜRSE!!!! alın size içki yasağından çok daha gerçekçi, hepimizin yıllardır şahit olduğu ve olmaya devam edeceği kurban bayramı sahnelerinden bir kaçı. İçki Yasağını savunanlar sanırım yukarda belirttiğim şartları göz önüne alıp kurban kesiminide yasaklarlar. Şimdi bir aklı evvel çıkıp " HAHAHA ZATEN BELEDİYENİN YERLERİ DIŞINDA KESMEK YASAK" diyecektir. Güzel arkadaşım yasak ama sence bir BOKA yarıyor mu bu YASAK?!?! Her sene televizyonlarda istanbul boğazını kıpkırmızı görmemizi engelliyor mu ? Her sene ortalıkta dolaşan boğaların ona buna saldırmasını, insanların canına kast etmesini engelliyor mu ? İşin sonunda vahşice bu hayvanların sopalarla dövülmesini engelliyor mu ? Neymiş efendim önce eğitim, önce kültür ve mümkün olduğunca az yasak. Yasakları minimum düzeyde tutalım ki kişisel özgürlükler sınırlandırılmasın. İnsanların hür iradeleri baskı altına alınmasın. İnsanlara "SEN APTALSIN İÇKİ İÇİNCE SAPITIYORSUN" mealinde yasaklar konulmasın.
Öne çıkan mesajlar