Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Mille

Öne çıkan mesajlar

cogitoz said:
Ancak bir trafik kazası oldu, 2 kişi öldü ve alkollü oldukları ortaya çıktı diye alkolü yasak etmek mantıksızlıktır. Bu "huzur ve güvenlik" için yapılmış olamaz. Ben Çankırı'da içki içecek çok yerin olduğunu sanmıyorum, insanlar tabii ki parkta bahçede içecekler. Çankırı'da sorun kalmadı da milletin içkisinin nerede içileceği mi sorun oldu. Bu yasak bir kesimin yaşam tarzını yaygınlaştırmak, kabul ettirmek için alınan bir karar, siz de yutuyorsunuz.

alkollü araba kullanma yasağını da kaldıralım o zaman bence. evet.
Sosyal ağlarda paylaş

@Buyse: Ben parklarda, bahçelerde içkinin yasaklanmasının saçma olduğunu söylüyorum, sen alkollü araç kullanma yasağını da kaldıralım diyorsun. Bak bu senin yaptığına da ya konuyu saptırma safsatası (fallacy of red herring), ya alakasız sonuç safsatası (irrelevant conclusion) deniyor.

İçime doğdu birazdan da Ad Hominem geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cogitoz said:
Ancak bir trafik kazası oldu, 2 kişi öldü ve alkollü oldukları ortaya çıktı diye alkolü yasak etmek mantıksızlıktır.

Adamın bu dediğini "Alkollü araba kullanımı yasağı kalksın" şeklinde anladıysan, bu senin yetersizliğin oluyor yalnız.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak en basit şekilde şöyle örnekleyeyim o zaman.

"Direksiyon başında uyudu, kaza yaptı adam öldürdü" diye bir haber çıktığı zaman "O zaman uyumak yasaklansın" demiyorsun değil mi? Neden? Çünkü son derece saçma bir tez. Sadece bir olayda uyumak ve kaza yapmak birleşti diye, "uyuma"yı ülke çapında yasaklamak, bir çok elementten oluşan bir bütünün içinden istediğini çekip keyfi olarak yasaklamak olur çünkü.

Bilimsel veri istersen de, uykunun insan davranışları üzerindeki etkisi üzerine milyonlarcası bulunabilir, ama alakalı mı? Hayır değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Mitzi uyumakla alkol karşılaştırılamaz tabii ki, Buyse gibi alkolün insanın kendisine ve çevredekilere zarar verdiğini ben de düşünüyorum fakat devlet temel sorunlarla mücadele etmek yerine bu tür zevk maddelerini yasak ederse orada yanlış bir anlayış vardır. Bu insanlar neden alkol alıyor biraz alkol içen adam psikolojisinde durmak lazım. Alkol içince neden değişiyor falan. Ve sonuçlar da hep birlikte yarattığımız bozulmuş kokuşmuş dünyayla ve toplumsallık anlayışıyla ilgili olacaktır. Neyse bu uzun bir konu kısaca demek istediği alkolün park ve bahçelerde yasaklanması toplumsal sorunları çözmez, tam tersi bir baskı unsuru olmaktan öteye gidemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yasağın tribünlere karşı oynamaktan başka hiç bir açıklaması yoktur arkadaşlar. Bakınız önceki sayfalarda da söylendi, sen halkın üzerinde baskı oluşturursan, halk bir şekilde o yasağı delmenin yolunu bulur, tek yaptığın da ülke içindeki parçalanmaya destek vermek olur.

Otedengelen said:
tamam peki yasak oldu diyelim,

evinde kafayı çekip "halka açık alana" çıkanlar girişte promil kontrolüne mi maruz kalacak? ne biliim 25 promilden sonrası alınmayacak mı parka bahçeye?

Buna cevap verebilecek olan var mı mesela merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok yemek yemek de yasaklansın. Hem kişinin kendisine zarar -alkolden daha büyük bir zarar araştırın görün-, hem de toplumu kirletiyor, şişkoluğun yarattığı komplekslerle kişi yanlış kararlar alıyor, daha çok inek tüketildiği için ve inek osuruğunda da metan gazı olduğu için atmosfer daha çok deliniyor (valla gerçek bilgi).

Ya bilinçsiz yaşadığımız, her şeyin tüketim için olduğu bir dünyada kuralların etiğini konuşmak çok anlamsız geliyor bana. Çankırı valisi bölge Efes Pilsen müdürüyle arkadaş olsaydı belki çok farklı olacaktı her şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar içki içersem içeyim beni hiç etkilemez diyebilecek kaç kişi var? Aklı başında, efendi arkadaşlarım bile içince bağıra bağıra konuşabiliyor, gülebiliyor ki bu gayet rahatsız edici halka açık yerlerde.

Ki bu en alt nokta, üste doğru çıktıkca laf atma, taciz, çevreye zarar verme, kavga etme, adam yaralama/öldürme...vb. diye gider. Tamam siz içince bunların hiçbirini yapmıyor olabilirsiniz ama içki içenlerin büyük çoğunluğu bundan bir şekilde etkilenir, bağırıp çağırmaya, kavga etmeye daha yatkın olur, düşünce yeteneğinin bir kısmını kaybeder.

Ha yine de ben hiç etkilenmem diyorsan, koy içkini başka bir şişeye/termosa falan, iç öyle, zaten kim anlayacak içki seni etkilemiyorsa içki içtiğini.
Sosyal ağlarda paylaş

En son mesajimdan bu yana baya bir okudum. Tebrik edin beni, zira isimin arasinda hepsini okumak zordu. Aklimda kaldiginca bir iki kelam edip ortaligi kizistirip gidecegim.

Sevgili dogmeat, kimse alkol alanlarin hepsi taskinlik yaratiyor gibi bir cikarimda bulunmadi. Bilmem kac sayfa bunu curutmeye ugrasmissin. Pek olmamis.
a->b ise
ve a dogruysa, b dogrudur.
Ama b'nin dogru olmasi, sana a'nin dogrulugunu ya da yanlisligini gostermez. Kimse a=b de demedi. Soylenen ve bilinen, insanlarin icinde tuttuklari bazi hareketleri, ayikken kendilerine hakim olabildikleri icin yapmamalari. Ama alkolun etkisindeyken, kontrollerini kaybettikleri icin bu davranislari sergilemeleridir. Kabul ediyorum ki kotuluk yapan insanlarin, bu zaten iclerinde mevcuttur. Esek daima esektir. Ama esek beni tepmedigi surece benim icin herhangi bir hayvandan farksizdir. Soz konusu durum, adam ayikken olmuyor. 2 kadeh ictikten sonra oluyor. Buraya kadar anlastik sanirim, umarim.

Sokakta icmez, evinde icer, disari cikar diyen arkadaslara... Haklisiniz. Bunu yapabilir. Ama bu disarida icip ortaligi huzursuz etmesinden daha iyidir. Ayrica is yerlerinde de icki icmek yasaktir. Ama disarida icip gidilebilir. Ama yasak hala yasaktir ve buyuk olcude islevini yerine getirir.

Eskiden suc oranlari dusuktu, simdi yukseldi. Eskiden boyle bir kural yoktu, herkes her yerde iciyordu, demekki baglanti yok diye seslenen arkadaslar... Toplumun kayitli suc oraniyla su bahsettigimiz durum cok farklidir. Kimse alkolun etkisiyle suc artti demiyor zaten. Bu soylediginiz daha once soyledigim gibi (a->b & b) durumunda illaki a dogru olmak zorunda degildir, bu nedenle birbirinden bagimsiz olaylar bunlar. Ayrica eskiyi yad etmek gerekiyorsa, eskiden sokakta icki icenler, birisinin yaklastigini hissettiklerinde saklarlardi siseleri. "Aman kimse gormesin" derlerdi. Eskiden... Eskide kaldi.

Ayrica ABD'de yasak degil falan gibi ucuk kacik fikirlerle bilirmis havasinda mesaj atmayin nolur. Sokakta elinde kapali bir sise bile olsa, polis gelir, kese kagidina koy onu der. Aciksa sise, git cope at der. Ha bu soyledigim tum dogu yakasi icin gecerli.

Lathspell, bendekide ne kinmis, yillar oldu hala gecmedi. Uzuun uzun yazdim ama sonra sildim. Sen dememis miydin, umrumda degil o devlet, insanlar; dusunmem, etmem, ne haliniz varsa gorun diyen? Bu ulkenin dertlerinden sana ne? Tabi bunlar kisisel seyler. Konuya donecek olursak, soylenen seyin dogrulugunun yurtdisinda kalmayla orantili oldugunu dusunmen bile.. bosver. Ozetle senden daha fazla disarida kalip da karsi olan cok kisi var. Dahasi senden az bile kalip, senden daha fazla sey gormus, ogrenmis insanlar da var, olabilir, aksini iddia edemezsin. Argumanin yanlis.

Sonracima BonePART, abi baskalari yuzunden ceza gormek istememeni anliyorum. Ama eger sorun "sorunu cozmemek"se o zaman sigara icenlerin sigara icmeyenleri etkilemesini onleyecek bir sistem gelistirsinler, yasak etmektense... Ama mevcut durumda boyle bir sey soz konusu degil. Bu zaman isteyen bir cozum yolu. Uzun vadede... Ve boyle bir cozum oldugu zaman her yerde sigara icmek serbest olur di mi? Ayni sekilde gonul ister ki alkol alanlarin, farklilik gosteren davranislarida diger insanlari etkilemesin; ancak bu cozum uzun zaman isteyen bir cozum. Egitimdir vs.; keske senin dedigin gibi olsa. Ancak kisa vadede mevcut sorunlara en kolay mudehale budur. Bunun disinda polis gozetiminde sorun yaratilan yerlerde icki icilsin. Sorun cikarinca polisler mudehale etsin diye onermissin. Teoride guzel bir fikir; ancak sen de biliyosun ki bu uygulama olsaydi, bu gun bu konunun yerine "polisler her yerde ensemizde, biz terorist miyiz, niye bizim basimizda dikiliyorlar, cocuklari bile huzursuz ediyorlar" gibi bir konuda tartisiyor olurduk. Surekli gozetim altinda tutulmak da aslinda herhangi bir sorunu cozmuyor.

Eski Denizli valisi Recep Yazicioglu'nu bazilariniz bilir. O, koca bir barlar sokagini kapatti Denizli'de. Sudan sebeplerle barlara muhur vurdurdu, kimseye alkol satma izni vermedi. Gerekcesi halkin huzuruydu. Basarili da oldu.

Amacin icmekse, yine icersin. Buna zaten bir lafimiz yok. Ama bu yasak, 70 milyon insanin icinde, sadece 1 tanesinin sokakta icki icip normalde yapmayacagi bir davranisi sergilemesine engel olacaksa, bilin ki sadece tek bir kisi degil, bundan 70 milyon kisi karli cikar.

Haksizliga ugradiginizi dusunmenizi anliyorum. Ben cuma ve cts'leri icen birisiyim (ramazan falan dinlemem ayrica). Beni de etkiliyor bu durum. Ben de sahile gidip icerim. Ama bu isten siz etkilenmemisseniz, "olmasin" demek gibi bir luksunuz yok; cunku etkilenen insanlar bunun bedelini odemisler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hizimi alamadim, hatirladim
sg-1'in kamu alani karmasasi.
Kamu alani herkese ait alan demektir. Tapusu herhangi bir kiside olmayan yani. Parklar, sokaklar, ormanlar... Eger bir yerin tapusu bir bireye aitse, o orada istedigini icer, istedigine alkol verebilir. Sadece satmak icin izin almasi gerekli, ama bunun disinda ne yapacagi yine ona kalmis bir seydir. Bu nedenle lokantalar kamu alani degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...