Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valinin oğlu Erkan Tan ile Onur Öymen ve darwin gerçeği


odiflame

Öne çıkan mesajlar

bir gün darbe yapacak olursam, çok ciddiyim, çıkacam ulusal kanaldan öyle yine de şahlanıyor aman falan yok, evrim teorisinin ne olduğunu anlatıcam.

arkadaşım maymundan geldik demiyor teori lan, bu kadar kötü birşey yok üzülme maymun değilsin.

sırf bu evrim teorisinin ne olduğunu bilmeyenlere evrimi anlatmak için darbe yapılabilir. ahan da hatta bu darbeye sırf profesörler falan katılır. ordunun da katılacağını sanmıyorum. bilimsel darbe.

ya da buldum, darbeye de gerek yok, h4xx0r lanır sistem, çıkar bir bilim adamı, sabahleyin seda sayan saatinde, akşamleyin var mısın yok musun saatinde bir hafta boyunca evrim teorisinin ne olduğunu açıkladık mı vallahi billahi ülke 3 fersah ileri gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten tv kanallarına sızıp evrim teorisini anlatmak süper fikir. ama bunu yaptıktan sonra fersah fersah ileri gider miyiz o tartışılır =)

benim ütopyam şöyle, bütün dünyada din adamlarıyla bilim adamları arasında bir anlaşma yapılacak. din adamları, büyük patlamadan sonra gerçekleşen herşeyin temel bilimler aracılığıyla açıklanabileceğini kabul edecek. bilimadamları da..e onlara şart koşmaya gerek yok zaten doğru olanı yapıyolar. tek taraflı bi anlaşma oldu, o yüzden ütopya belki de heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erkan tan saçmalayabilir eyvallah da,
onur öymen ağzının payını veremiyor doğru dürüst o çok acı.

öymen said:
Siz bilim teorilerinin yerine din teorilerini kor ve bütün dünyayı bu teoriyle izah ederseniz Atatürk'ün 'En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü nereye koyacağız?


Şöyle ilginç bir cümleyle evrimi, bilimi savunursan on yıllarca devam eder akp iktidarı.

Erkan Tan'a sorarım,
hatta Erkan Tan'a değil, tüm evrim karşıtlarına sorarım:

F=m.a var mı? Var. Bunu doğru kabul ederek insanoğlu yüzyıllar boyunca ilerledi mi?
İlerledi.

Sonra E=mc2 çıktı mı?
Çıktı.

Aaa, F=m.a aslında tam da doğru değilmiş dendi mi?
Dendi.

Genç dimağlar için sonuç: Bilim birikimli olarak ilerler, sürekli olarak kontrollü deneylerle kanıtlanan hipotezler teori olur, bu teoriler yıllar boyunca sınanmaya devam eder, eğer bir yanlışı görülürse "aa yanlışmış eyvallah, doğrusu bu" denir. Fakat bu süre içerisinde mevcut verilerle bilim yapılmaya, mevcut teoriler kullanılmaya devam edilir.

Yani bugün evrim teorisine inanmıyorum demekle, 17. yüzyılda çıkıp ben F=m.a'ya inanmıyorum demek arasında hiç bir fark yoktur. Ha burada çakal şakirtler diyebilirler ki "bak gördün mü F=m.a zaten tam doğru değilmiş, evrim de tam doğru olmayabilir". Fakat ben de onlara derim ki,
"Eğer yüzyıllarca F=m.a kullanılarak bilim yapılmasaydı, E=mc2'ye ulaşılamazdı zaten. Yanaş biraz, maklubeye uzak kalma."

Yani evrimin yanlış olduğundan bu kadar emin olan biri varsa, evrimin sürekli araştırılmasını istemesi, doğru kabul edilerek üzerinden yeni hipotezlerin geliştirilmesini, hipotezler yanlış çıktığı zaman da evrim teorisinin doğru olmadığını göstermesi lazım.

Sinir yaptım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında hem ironi yapmıştım, hem de yapmamıştım (fersah lafından bahsediyorum, yoksa ütopyam gayet makul=P)

insanların zihniyetini, inançlarına olan bağlılığı dönüştürmeden istediğin kadar bilgi birikimiyle doldur, yine de bir kazancımız olmaz.

biraz alakasız olucak ama şöyle bi örnek vereyim: küresel ısınma. konuyla ilgili herkes, "gezegeni kurtarmak" için bişey yapmamız gerektiğini, küresel ısınmanın tehdit edici olduğunu vesaire vesaire söylüyor. ama, dışarıdaki dünyaya baktıkça böyle bi felaket bize çok uzak geliyo, dolayısıyla çevreye zarar verdiğimizin ve olayın tehlikeli boyutlara ulaştığına dair yüzlerce bilimsel veriye rağmen, bir çoğumuz hiçbişey yapmadan aynen yaşamaya devam ediyoruz (ben de dahil). burada mesele bilim değil, bizim bilime ve doğaya yaklaşımımız bence.

kendi kafamızda kurguladığımız dünya tahayyülünden, dışardan ne kadar bilgi sızarsa sızsın, katiyen vazgeçmiyoruz. dünyayı inançlarımızla, ideolojilerimizle, hayat görüşümüzle bugüne kadar nasıl açıkladıysak bundan sonra da muhakkak öyle açıklanması gerektiğini düşünüyoruz, ve bu uğurda "herkes yanlış biliyo, tek ben doğru biliyorum" deme gafletine bile düşebiliyoruz. bu nasıl değişir, o da başka bir bilim dalının konusu =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
gerçekten tv kanallarına sızıp evrim teorisini anlatmak süper fikir. ama bunu yaptıktan sonra fersah fersah ileri gider miyiz o tartışılır =)

benim ütopyam şöyle, bütün dünyada din adamlarıyla bilim adamları arasında bir anlaşma yapılacak. din adamları, büyük patlamadan sonra gerçekleşen herşeyin temel bilimler aracılığıyla açıklanabileceğini kabul edecek. bilimadamları da..e onlara şart koşmaya gerek yok zaten doğru olanı yapıyolar. tek taraflı bi anlaşma oldu, o yüzden ütopya belki de heh


war ole bisi sir
1994 brezilyada yapilan kardilanner toplantisinda sanirim
stephan hawkingin felan katildigi
a brief history of timeda war
bi ara usenmessen yazarim ktiapan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stephan Hawking - A Brief History of Time said:
Throughout the 1970s I had been mainly studying black holes, but in 1981 my interest in questions about the originand fate of the universe was reawakened when I attended a conference on cosmology organized by the Jesuits inthe Vatican. The Catholic Church had made a bad mistake with Galileo when it tried to lay down the law on aquestion of science, declaring that the sun went round the earth. Now, centuries later, it had decided to invite anumber of experts to advise it on cosmology. At the end of the conference the participants were granted an audiencewith the Pope. He told us that it was all right to study the evolution of the universe after the big bang, but we shouldnot inquire into the big bang itself because that was the moment of Creation and therefore the work of God. I wasglad then that he did not know the subject of the talk I had just given at the conference – the possibility thatspace-time was finite but had no boundary, which means that it had no beginning, no moment of Creation. I had nodesire to share the fate of Galileo, with whom I feel a strong sense of identity, partly because of the coincidence ofhaving been born exactly 300 years after his death!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erkan tan'a niye bu kadar yüklenildi anlamadım. bir teoriye inanmıyor diye insan bilim düşmanımı olacak? istediğime inanmam üstüne dalga da geçerim kimsede bana bilim düşmanı diyemez. sanki geçmişte bilim adamları böyle şeyler yapmamışta biz bir teoriye inanmayınca olay oluyor.
genetikçi miyim ben genetik konusunda bir teorinin doğruluğu konusunda fikir yürüteyim. bilmiyorum bilmediğim için de inanmıyorum belki? ama fizik konusunda bilgiliyim görelilik teorisine fln inanıyorum ne olacak şimdi? evrimle ilgilenmediğim için bilim düşmanı, yobaz mı oluyorum?
burada yobaz olanlar tüm bilimi evrim teorisinden ibaret olarak gören insanlardır. bilmediğim bir teoriye inanmadığım için bilim düşmanı olacaksam olayım kimin umurunda? karşımdaki kim ki beni eleştirebiliyor? çok garip bir durum... birisi genetikçinin karşısına çıkıp olasılık teorisine inanıyor musun, hakkındaki görüşlerin neler diye sorun düzgün cevap alamadımı demekki o genetikçide bilim düşmanı olacak.
süpersiniz^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...