Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray'ın t.direktör getirme çabaları

Cantona

Öne çıkan mesajlar

said:
Henüz imza atılmadı ama kesin anlaşma sağlandı. Galatasaray’ı 2009-2010 sezonunda Bernd Schuster çalıştıracak.

Çoğu insan için şaşırtıcı olacak. Schuster’i Galatasaray’a öneren ve kendisiyle ilk teması sağlayan isim Karl-Heinz Feldkamp.

Kimler gidecek Galatasaray’dan 2009-2020′da? Gideceklerin isimlerini tek tek vermek yerine Galatasaray’ın yaş ortalamasının 1 sene gençleşeceğini söylemek yeterli. Tam 11 futbolcusuyla yollarını ayıracak Galatasaray. Gidecekler içinde dört tane yabancı da var.

İkinci merak konusu; kimler gelecek Galatasaray’a? Bu anlamda futbolcu aranılan mevkileri söyleyelim. Kale, sol bek, stoper, orta göbek, sağ kanat ve santfor.

Kale için ilk aday Leo Franco. Sol bek için ise Manisaspor’da çok iyi bir sezon geçiren Ferhat Öztorun. Orta göbeğe genç ve geleceği olan bir yabancı aranıyor doğrudan gelip formayı teslim alacak. Muhtemelen La Liga patentli olacak.

Her ne kadar o bölgede beş tane futbolcu da olsa (Servet Çetin, Emre Güngör, Emre Aşık, Semih Kaya ve Murat Akça), Schuster stoper pozisyonu da takviye istedi Galatasaray’dan.

Schuster sağ kanat için de önemli bir futbolcu istiyor. Bir de santrfor mevkii için. (Bu pozisyon için de La Liga patentli birini göreceğiz galiba.)

Tüm bunları toplayınca şunları söylemek mümkün gelecek sezon için:

1. Kalli Türkiye’de oynanan futbolu iyi biliyor. Avrupa’da başarılı olacak futbolu da. Türkiye için sert futbol oynayabilen bir takım lazım. Avrupa için de pas koordinasyonu yüksek hızlı bir takım. Schuster bu kombinasyonu sağlamak için seçildi. (Kalli geçen sezon da Mathias Sammer’i önermişti, ancak yönetimle arası oldukça buruk olduğu için havada kaldı bu öneri. Ve Galatasaray bir sezon kaybetti.)
2. Schuster’in Almanya kökeni sert futbolu, İspanya geçmişi ise pas koordinasyonu yüksek hızlı futbolu temsil ediyor.
3. Schuster, önümüzdeki sezon Michael Skibbe’nin tohumlarını attığı 4-2-3-1 oynatacak takımı. Bu oldukça akılcı, çünkü takımın çoğunluğu için bu sistem oldukça aşina.
4.
5. Schuster’in gelmesiyle Haldun Üstünel’in ve Adnan Sezgin’in görev tanımları oldukça değişecek. Üstünel dış ilişkilerden (transfer, vb.) sorumlu olacak. Sezgin de menejerliği üstlenecek.
6. Bu anlamda Schuster’i yetkisi genişletilmiş sportif direktör olarak da görmek mümkün. Türkiye konusunda en büyük yardımı Kalli’den alacak Schuster.
7. Galatasaray’ın Almanya altyapısına ilişkin çalışmaları devam ediyor. Bu sezon da Barış Özbek ve Serkan Çalık gibi gelecek vaadeden bazı futbolcuları görebiliriz Galatasaray’da.
8. Eğer bu maya tutarsa Galatasaray’da, 2010’lara damgasını vuracak bir takımın yaratılmakta olduğunu söylemek mümkün.

Florya’ya yönelik “yeniçeriler”, “futbolculara dayalı düzen” spekülasyonları sona erecek. İki nedenden. İlki bu spekülasyonlara neden olan pek futbolcu kalmayacak Galatasaray’da. İkincisi de Schuster Florya’nın tüm yönetimini teslim alacak.

yazıyı yazan, Galatasaray Resmi Dergi editörü olan arkadaşım.

Zamanında Lincoln, Baros, Meira gibi transferleri resmi açıklamadan önce almıştım kendisinden.

Schuster bitti diyor ama bakalım tabi iş resmiyete dökülmeli.

http://gayin-sin.net/2009/05/08/futbol-galatasaray-2009-2010/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de transferler başlığında bu mealde bir şeyler yazmıştım. Ama Melih Şabanoğlu'nun Galatasaray dergisinde editör değil, köşe yazarı olduğunu düşünüyorum. Keza bu haberi resmi bir haber olarak değerlendirmemek lazım, zira yönetim üstündeki baskıyı hafifletmek için ortaya atılmış olabilir gayet. Melih Şabanoplu atar demiyorum fakat alet olmuş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm gidecek 4 yabancı...

Nonda, Linderoth, De Sanctis... Eee 3 etti Kewell ve Baros kesin gitmez zaten heralde, ha bir de kiraya vermiş olduğumuz Carrusca vardı onla beraber 4 heralde. Yalnız Arda ve Kewell var sağlı sollu oynuyolar bi de sağ kanat aranıyosa Kewell da olabilir gidici. Ya da Kewell'i ortaya çekmek de bir opsiyon.

Sol bek hariç transferler son derece mantıklı. Sol bekte tahminen Volkan Yaman gidici onun yerine gelecek. 2 sene evvel yolladığımız Ferhatı geri alıcaz. Hakan Balta'yı keseceğini sanmam gerçi.

Şimdilik mantıklı gibi gözüküyo politika. Ama 11 oyuncu yollamak büyük risk. En azından Hasan Şaş falan kalmalı yani bence.
Sosyal ağlarda paylaş

az once ntv spor da denk geldim.gönderilcek oyuncular

hasan şaş
de santis
ümit karan
volkan yaman
nonda
linderoth

bu oyuncular gönderilcekmiş.hepsi iyi güzelde ben hasan şaş a acırım be :(.en azından oynamasa bile takımda kalsaydı.bikaç salak taraftar topluluğu yüzünden gönderiyorlar adamı.
şuan yönetim bi kaleci,bi sağ açık birde orta sahaya oyuncu arıyormuş.bilica ilede görüşüyorlarmış.(bunu fanatikte okudum doğru olma ihtimali %10).

birde nonda tam olarak kesin değilmiş sezon sonu karar verilcekmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Schuster fln farketmez de,alsınlar adam gibi birini 3-4 yıl kalsın ama pls,şampiyon olamasa da,bir istikrar görelim,hatta gerekirse ilk sene şampiyon da olmayalim,takım adam gibi kurulsun ama kaliteli bir hoca tarafından...
Sıkıldım 1+1 sözleşmelere,şampiyon olursan kal,olamazsan git,2.sene olamayınca şut...
Teknik direktörden önce kafaların değişmesi gerek GS'de,Lucescu,Gerets gibi adamları harcadılar,ellerinde şu kadronun 10'da 1'i yoktu bile...
Yollasınlar kaç adam yollayacaklarsa,sağlam temelli 3-4 yıllık bir plan içerisinde bir takım kursunlar,günü kurtarmaya çalışmadan...
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo, eski mesajlarımı görürsen Skibbe'nin yollanmasına hep karşı çıktım ben. Çok eskileri araştırırsan Luce'ye de karşı çıkmıştım Terim falan hikaye kalsın başta diye. Skibbe'yi savunan son üyelerdendim heralde patide :)

Bülent'in zaten gelmesi geçici bir durumdu "Zaten günü kurtarmaya geldi sezon ortası daha iyi alternatif yok diye, normaldir ama sezon sonu gitmeli, gider de zaten" demiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
Adnan Polatla olucak şey değil onlar. Adam gs kültürüne ve lise kafasına tamamen ters ve şu an deli gibi zarar veriyor. Liseliler darbe yapıcak yakında.

Yok, adnan polatta iyi bir potansyel var bence. Canaydın'ın aşırı pasifliğinden sonra ilaç gibi geldi. Adam aradı taradı Barış Özbek'i, Lincoln'ü, Kewell'ı Baros'u getirdi bu takıma.

Takımı mali sıkıntının ortasından aldı canavar kadro kurdu.

Skibbe'yi erken göndermesi hataydı tabii ki, ama genel olarak başarılı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
BiTcH_oFBaT said:
Adnan Polatla olucak şey değil onlar. Adam gs kültürüne ve lise kafasına tamamen ters ve şu an deli gibi zarar veriyor. Liseliler darbe yapıcak yakında.

Yok, adnan polatta iyi bir potansyel var bence. Canaydın'ın aşırı pasifliğinden sonra ilaç gibi geldi. Adam aradı taradı Barış Özbek'i, Lincoln'ü, Kewell'ı Baros'u getirdi bu takıma.

Takımı mali sıkıntının ortasından aldı canavar kadro kurdu.

Skibbe'yi erken göndermesi hataydı tabii ki, ama genel olarak başarılı bence.

Barış'ı kalli getirmedi mi ya?

Bide benim bildiğim haldun üstüner'in asıl önemli katkısı var diye biliorm transferlerde. neyse gs li değilim detayları çok iyi bilemiorm :)

Adnan Polat'ın ligin 2. yarısında yaptığı açıklamala klübe inanılmaz zarar verdiği için zarar verdiğini iddia ediyorum. Zaten Liselilerin de Adnan Polat'a karşı olan hareketini Canaydın durdurmuş.

Şöyle diyim şu ana kadar Türkiye 1. liginde en ağır cezayı alan başkan adnan polat. 45 gün hak mahrumiyeti ile rekor kırdı. Bu lise kültürne çok ters bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:
oh be iyi oldu gs seneyede şampiyon olamayacak

oh be beşiktaş bu sene şampiyon olursa 10 sene daha olamayacak.

öte yandan, lütfen barış özbek e adam gibi bi teklif yapsın almanlar falan satalım, çok rica ediyorum, takımda oyun stilini en az sevdiğim oyuncu. yok böyle birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

sol bek gelicek derken hakan baltaya yedek herhalde.volkan yaman gidicekse

ulan sabri yine mi kalıyor yahu.kesin sağ beke alıcagımız adam yine sabrinin yedeği olur

ayrıca linderoth için gerçekten çok üzülüyorum.adamın suratından efendilik akıyor.oynayamadı adam gibi

onun harici ben ümit karanın yedek olarak kalmasından yanayım.ama hasan şaş nonda falan filan gitsin tabi
Sosyal ağlarda paylaş

barış özbek de satılsın çirkef oyuncu gormek istemiyorum takımda ..
bide hayırlısıyla şu sabriden kurtulsakkk cok mutlu olcak
adnan polat fb ye cevirdi bizi sezon ortasında TD gondermek nedir skibbe kalsaydı hiç bu durumda olmıcaktık .. hatta bence suan uefa da werder bremen in yerine biz final oynıcaktık .
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
hepimiz katılıyoruz da boş. herkes katılır yani ama sezon ortasına doğru "aga gönderelim bu ne yaa ne kadar salakça oyuncu değiştiriyor" diye başlıyor herkes. hiç bir samimiyet yok yani.

Şahsen ben de vardım,Skibbe kalsın Bülent'in gelmesi yanlış bir şeyi değiştirmez diye:)
Ayrıca Skibbe'yi sevdiğimi belirtmiştim ama tepki almıştım:p
(Yani zaten o bağlamda onu baştan getirmek yanlıştı,göndermek daha büyük bir yanlış)

Ama mesela Skibbe kalsaydı UEFA'da final oynardık yorumuna da katılamayacağımı belirtmeliyim..Evet iyi oynuyorduk ama bence yine de final fazla hayal gibiydi..Bugün ne var canım Shakhtar işte dediğimiz takımda bile Lucescu'nun kaç yıllık emeği var.Herşey öyle 1 günde olmuyor,insanlar bizim UEFA kupasını alırkenki kat ettiğimiz yolu unutuyor,yenile yenile yenmeyi öğrenen takımı unutuyor.Şimdiki kadromuz daha farklı ama,daha tecrübeli vs oyunculardan kurulu diyebilirsiniz fakat yine de yeni kurulan başında yeni hoca olan takım istediği kadar iyi olsun,birbiriyle en azından 1-2 yıl oynamış,öncesinde birşeyler kazanmış olması gerek...0'dan kurulup da bir yılda başarılar kazanan takım sayısı dünyanın herhangi bir sporunda bile çok çok azdır...
Biz bekliyoruz ki,yeni hoca gelsin,mucizebi bir şekilde her şeyi kazanalım..
Her sene hedefler şampiyonlar ligi,UEFA finalleri,her sene fix şampiyonluk vs...
Ama biz ne yapıyoruz,birşeyler kazananları bile yolluyoruz,çünkü her sene şampiyon olmalarını bekliyoruz.Yani o kadar saçma bir mantelite ki zaten her sene şampiyon olması mümkün değil 3 büyüklerin,her şampiyon olamadığın sene adam yollarsan istikrar diye birşey mi kalır.Kulüplerin tek yaptığı her sene umut dağıtmak,bir heyecan yaratmak,ama sonu hep hüsran..Bülent geldi ne oldu mesela,veya ne olması bekleniyordu,kalkıp Bülent bizi UEFA şampiyonu veya ligde şampiyon mu yapabilirdi?
Hayır ama neden iyiki bir geçen sene son 6 maç tuttu,sanılıyor ki teknik direktör önemli değil ,başında Cevat Güler bile olsa takım şampiyon olur.Ki Rıdvan bunu çok güzel açıklamıştı mesela..
Hata nerede,baştan Skibbe'yi getirmede,daha önce ondan 3-4 gömlek üstün hocaları başarısız diye kovup,Skibbe'den seni 1 senede UEFA şampiyonu yapmasını bekleyemezsin.
Galatasaray gerekirse futbolcuya vereceği parayı teknik direktöre verecek,sanırım onlar da farkındalar artık "futbol takımı iyi olsun da,hoca averaj olsa da takım götürür" mantelitesinin yanlışlığını,bu yüzden 3.5m euro gerekirse verilsin...Hatta fazlası verilsin daha iyisi bile gelsin..
Skibbe en ufak hatasında zaten kafalarda "ya bu adam zaten yanlıştı" imgesini yaratıyordu,Gs'nin öyle bir hoca getirmesi lazım ki-alabilecekleri içinde- ondan iyi alternatifi olmasın,yani adam gidip Kocaeli'nden 5 bile yese,"ya bu adam zaten yanlıştı,Bülent veya bir başkası gelsin,en kötü ne olabilir"düşüncesi olmasın bilmem anlatabildim mi...Tutmadı bi de bunu deneyelim olmasın Galatasaray için..Bugün o isim Skibbe olduğu için Skibbe gönderildi,atıyorum Schuster olsa bu adamı yollayalım Bülent gelsin diyemezdi hiç kimse,başarısız bile olsa..(Bugün bence Aragones'in fenerden yollanmamasının en büyük sebebi budur)En kötü sezon sonu beklenir,oturulur tartışılırdı,hem de Bülent gibi bir isim de harcanmazdı..
Neyse inşallah gereken dersler çıkarılır,dediğim gibi gerekirse adam gibi para verilsin adam gibi hoca gelsin,adamları toplayalım Lincoln'e yıllık 3.5m euro verelim,ama hocamız 1m euroluk olsun max olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

Getafe'yi adam etmişti,ordan 2-3 genç kapatsak referansı sayesinde misal Adrian Gonzales.Gerek yok fazla büyük hamle yapmaya.

Kadronun ederi belli,kalitesi belli.Yalnız editör arkadaşın sağ bek yazmak istemiş sanırım,bu takımda yeri en sağlam adamlardan biri Hakan Balta,o bölgeye transfer biraz lüks kaçar.De Sanctis'in de önüne adam gibi defans kurulacaksa kalmasından yanayım,öbür türlü Casillas bile gelse harcanır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...