tinu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 37 yıl önce bugün Darağacında 3 Fidan... Mecliste koca koca adamlar toplandı, ellerini kaldırdılar havaya 3 genci tek bir kişi bile öldürmemiş 3 genci Öldürmek için... Kaldırdılar ellerini öldürdüler onları... 3 genci öldürdüler korktukları için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=K3KJmVSnFRE&feature=related korktukları Deniz lerin fikirleriydi. Kendisi gibi fidanların bu topraklardan yetişeceğinden korkuyorlardı. Deniz Gezmiş tam bağımsız Türkiye nin savunucusuydu. O gerçek bir Türk genciydi. Zamanında verilmiş milli mücadeleye inanıyor ve Atatürk devrimlerinin devam ettirilmesini savunuyordu. O hiç bir zaman tam bağımsız olduğumuza inanmadı. Çünkü onun gözleri görüyordu. O bütün vatanı, olabildiğince kendi gözleriyle görüyor, yüreğiyle duyabiliyordu. Ama ne yazık ki onu vatan haini diye idam ettiler. Oysa o kendini asanlardan fersah fersah daha üstün bir vatansever ve devrimciydi. Bu yolda gözünü bile kırpmadan darağacına gitmeyi göze aldı. Çünkü o fikirlerinin asılamayacağını biliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Allah rahmet eylesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Allahın acımasından çok günümüz türk halkının bilincine ihtiyacı var bu insanların bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yalnız bu deniz gezmiş banka soyguncusu değil miydi ? hiç kimseyi öldürmemiş miydi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sağdan 3 kişi soldan 3 kişi geçmiş ola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 zarekd said: yalnız bu deniz gezmiş banka soyguncusu değil miydi ? hiç kimseyi öldürmemiş miydi ? hayır, öldürmedi. bu arada idamlara onay veren bir kişi de o zamanın başbakanı süleyman demirel idi. bu da es geçilmemeli.. adamı yıllarca, her yaptığına rağmen tepemize oturttuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 kimseyi oldurmemis bu fidanlari anmak bile hala 6 ay hapis cezasi iceriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 zarekd said: yalnız bu deniz gezmiş banka soyguncusu değil miydi ? hiç kimseyi öldürmemiş miydi ? O zamanın bazı sol grupları iktidarı indirmek için tek yolun ülkede kaos yaratmak olduğunu düşünüp (sonraki beklentileri neydi bilmiyorum darbe mi devrim mi?) adam kaçırma banka soyma gibi eylemler yaptılar ama deniz gezmiş bunlara dahil miydi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Şimdi gelse biri burada öldürülen ülkücülerle alakalı iyi birşey yazsa adamı direk faşist ırkçı, ölenleride vatan haini diye anarsınız. Konu ölen solculara gelince bir anda demokrasi, özgürlük insanlık olur. O kadar zaman bizi Sovyetlere bağlamak için uğraşanlar kimlerdi ya? Ki saatlerce süren silahlı çatışma sonucu Deniz gezmiş tutuklandı, evinden zorla alınmadı o fidanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 valla o dönemin anti-sol anlayışıyla, gerek hükümetin, gerek insanların insanlık dışı, mantık dışı ve zeka dışı hareket ettiği bir gerçek. bugün ırağa giden askerler için bile en şok edici haberler işkence haberleri. bir yerde silahlı çatışma yapmak başka (ki bu durumda çok güçlü olup başka bir ülkeyi ezmek de söz konusu değil), insanlara organize işkence yapmak çok başka. iki taraf da melek değil ama o dönemin milliyetçisi dediğin adamların azımsanamayacak kadar çoğu herhalde psikopat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 İdam edilmeleri yanlıştı. Da, neden bu adamları sanki hepsi birer sevgi kelebeğiymiş gibi anlatıyorsunuz ? Odtü de dama çıkıp keleşle sağa sola ateş etmek, Ankara İş Bankasını soymak, askere polise ateş etmek, vs. Hüseyin İnan; "...14 Ekim 1969'da, THKO'nun bu nüvesini oluşturan grup ile birlikte Suriye üzerinden Ürdün'e, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)'nün askeri kanadı olan El Fetih'in gerilla eğitim kamplarına gitti. Burada aldıkları eğitimin ardından bir süre İsrail'e karşı yapılan kimi eylem ve karakol baskınlarında görev aldı." Ha birde unutmadan, bu adamların devrimcilik ve milliyetçilik anlayışlarını Atatürk'e bağlayıp prim yapmak isteyenler; "... Yaşasın Marksizm-Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Kahrolsun Emperyalizm!" Yok ööle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 idam edilince kahraman oldular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 aquila said: idam edilince kahraman oldular. katliamlara sebep olup helikopter kazasında ölünce kahraman olanlardan veya ermeni bir vatandaşımızı sırtından vurarak öldüren kahramanlardan iyidir. konu ile ilgili bir yazı. Mustafa Mutlu Köşe Yazısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 idamı gerektirmiyordu yaptıkları ama başbakan idam eden memlekette banka soyguncusu idam edilmesi gayet yanlış olsa da çok şaşırtıcı değil. neyse ki idam olayını durdurduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Ben tecavüzcülerin hadım edilmesini, Pedofililerin direk idam edilmesini istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ne adamlarmış sanki adamlar başbakan olmuşlarda tahkikat mahkemesi kurup muhalefet partisinini kapatmaya çalışmışlar, ülkeyi dikdatörülüğe götürmeye çalışmışlar.bu devirde hala başbakanı idam ettilerse banka soyguncusunu idam etmeye şaşırmamalı denilebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Hadi ya. Deniz GEzmiş Ne amaçlıyordu? Ülkenin Sovyetlere bağlanması sanki el bebek gül bebek olacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Henüz topiğin başındayken uyarayım lütfen yazılarınıza yorumlarınıza dikkat edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yuh konu "üç sizden üç bizden"'e gelmiş bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Hapis yatmalı mıydı ? Evet. Sonuçta adamlar kendi ideolojilerinin, mevcut sistemin tamamen yıkılmasıyla gerçekleşeceğini bunun da kaos ve anarjiden geçtiği'ni düşünüyorlardı. İşlediği suçlar vardır, düşünce suçu bunlardan biri değildir. Asılmalı mıydı ? Kesinlikle hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Efrasiyab said: Hadi ya. Deniz GEzmiş Ne amaçlıyordu? Ülkenin Sovyetlere bağlanması sanki el bebek gül bebek olacaktı. Hımm... Evet, asılmasalardı kesinlikle bağlanacaktık. Komik olmayın yahu, 10.000 Deniz Gezmiş olsa dahi böyle bir imkan-ihtimal yoktu Türkiyede. Ha Amerikaya bağlıydık be kadar el bebek gül bebek bir geçmişimiz var zaten değil mi? Babam İstanbul Hukukta Deniz Gezmiş'in bir dönem altındaydı ve onla beraber 67-69 döneminde 3 sene boyunca baya olaya karışmış. Şahsen ona bu lafını okutsam baya güler. Hatta amcam gene İstanbul Hukuktan onbeş metre ötesinden bomba patlayıp arkadaşları öldüğü halde o bomba atanların yakalanmaya dahi çalışılmayıp onun yerine banka soyguncuların derin bir iştahla nasıl idam edildiklerini araya birkaç küfür sıkıştırarak anlatabilir sana. Onlar bağımsız bir Türkiye istiyordu. O günlerde o solcuları tanıyan insanları bulmanı öneririm sana. Ha tabii teyzemin eski eşi gibi "kominizmde karılar bile ortaktır. Gider adamın kapısına şapkanı asar, karısıyla birlikte olursun, herif gelir şapkayı görür gider sen işini bitirene kadar!" laflarına dahi inanan ve solcuları ağzından salyalar akıtarak kötülemeyen biri olmazsa tabii daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Deniz Gezmiş'in Mahkemede Savunmasından iddianamede geçen ve bana affedilen bir cümleyi kabul etmiyorum. ben silahımı halka ve orduya karşı kullanmadım, ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve halka ve orduya karşı kullanırım, şeklinde beyanda bulunmadım. öteden beri arzetmiş olduğum gibi, bu ülkede anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler. fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar önceleri atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar şeklinde ve sadece mustafa kemal tarafını beğeniyorlardı şeklinde bir cümle mevcuttu. bunu kesin olarak reddediyorum, asla kabul etmiyorum. diğer yurtseverler de bunu kabul etmez, bu kasten tahfif edilmek isteniyor, gerçekler örtülmek isteniyor. bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. bu memlekette mustafa kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. 35 milyon metrekare vatan toprağı işgal altında iken bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. mustafa kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı. hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. anayasanın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. bu sebeple anayasal bir davranışta bulunduk. yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. halen de bu inancı taşıyorum. türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün ve ben 24 yaşındayken kendimi türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum." Şimdi birde Atatürkün Bursa Nutkunu bakalım bu nutuk öğretilmez okullarda gizlidir ortaya çıkmaz.. Çünkü Atatürkün bu nutukda söyledikleri bazılarının işine gelmez.. Bilmeyenlerde öğrensin bu nutku şimdi... Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği. Mustafa Kemal Atatürk Birkez daha Atatürkün ne kadar ileri görüşlü olduğununun ispatıdır bu nutuk olacakları yazmıştır.. Ve onun Benim Anladığım Türk Genci dedikleri kişileri 37 yıl önce onun kurduğu mecliste oylanarak asılmıştır. Atatürk'ün bu nutku yıllarca hasır altı edlmiş, Anarşiye teşvik ediyor diye yasaklanmıştır.Atatürkün bu sözlerini yasaklayanlar onun bu sözlerde anlattığı genciliği darağacına göndermişlerdir. Şimdi Soru Şu : Kim Vatan Haini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 herif 24 yaşında len biz daha 25 yaşındayız elimizle şeyimizi tutamıyoruz yuh be valla billa yuh bana yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sevmemde kendilerini ama bizim fakültede okuduklarını öğrenince üzülmüştüm, yazık olmuş dedim. kaç yaşında gençler :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar