sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 http://www.sabah.com.tr/2009/04/29/haber,E76941B2515D444D8B655D52529C1433.html Yargıtay ile Berlin Eyaleti Adalet Bakanlığı arasında CHP krizi yaşanıyor. Friedrich Ebert Vakfı'nın CHP'ye yardım ettiği iddialarına ilişkin soruşturmada, Alman tarafı Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın yardım talebini reddetti.. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP hakkındaki incelemenin sonuçlanabilmesi için Almanya'dan beklediği yardımları şöyle sıraladı: * Friedrich Ebert Vakfı aracılığıyla CHP'ye 85 bin euro yardım yapıldığına ilişkin 3 Aralık 2005 tarih ve 2005/49682 sayılı belgenin Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nca düzenlenip düzenlenmediğinin, bu belgenin gerçek olup olmadığının bildirilmesi. * Bu belgeyi düzenlediği belirtilen Dr. Alexander Kaminski'nin 3 Aralık 2005 tarihinde veya farklı tarihlerde Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda yetkili olarak görev yapıp yapmadığının, görev yaptıysa belgedeki imzanın kendisine ait olup olmadığının tespitinin yapılması. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Kaminski imzalı belgenin gerçek olduğunun anlaşılmasından sonra Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı'na ve Friedrich Ebert Vakfı yetkililerine bazı sorular yöneltilmesine ve bazı belgelerin örneklerinin istenmesine karar verdi. Bu talep 12 Kasım 2008 tarihli ve 963 sayılı yazıyla Dışişleri Bakanlığı'na iletildi. Yazıda girişimin yasal zemini de şöyle sıralandı: * 1970 tarihli "Hukuki ve Ticari Konularda Yabancı Ülkelerde Delil Sağlanması Hakkında Lahey Sözleşmesi". * 1954 tarihli "Hukuk Usulüne Dair Lahey Sözleşmesi"nin yürürlükten kaldırılmamış maddeleri. * "Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Devleti Arasında Hukuki ve Ticari Mevaddı Adliyeye Müteallik Münasebatı Mütekabiliyeye Dair Mukavelename" hükümleri. Hitler öncesi dönemde Alman Sosyal Demokrat Parti'nin genel başkanlığını yapan Friedrich Ebert'in kurduğu, o nedenle de onun adını taşıyan vakıf, kendini bir "Sivil toplum örgütü" diye tanımlıyor ve tüzüğünde amaçlarını şöyle sıralıyor: "Demokrasi ve çoğulcu topluma destek, yetenekli gençlere eğitim fırsatları sağlanması, uluslararası işbirliği ve anlayış ortamının güçlendirilmesi." 500'ü aşkın kadrolu çalışanı, Almanya dışında 100 civarında temsilciliği bulunan vakıf, Türkiye'deki şubesini 1988'de açtı. Federal devlet ve eyalet yönetimlerinin fon sağladıkları vakfın bütçesi 150 milyon euroya yaklaşıyor. Friedrich Ebert Vakfı aracılığıyla CHP'ye yardım yaptığı iddiaları, basında yayımlanan, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın 3 Aralık 2005 tarihli yazısıyla başladı. Bakanlık görevlisi Dr. Alexander Kaminski'nin imzasıyla vakfa gönderilen yazıda, CHP'ye 85 bin euro finansal destek sağlanmasına karar verildiği, paranın "Bank Für Sozialwirtschaft üzerinden Friedrich Ebert Vakfı'na aktarılacağı belirtiliyordu. İddia üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı "Re'sen" inceleme başlattı. Siyasi Partiler Kanunu "Türk uyruklu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan" siyasi partilerin 'Temelli kapatılması'nı hükme bağlıyor.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Aman tanrım CHP sosyal demokratara yardım amacıyla kurulmuş bir vakıftan 85.000 Euro almış tam tamına 85.000 euro !! kapatma davası açılmalı derhal.
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 çamur at izi kalsın.geçen gün gazetelerde okudunuz mu bilmiyorum, mehmet sevigenin rüşvet aldığına ilişkin kaset sahte çıktı.olan sevigene oldu görevinden istifa etti.maksat çamur atmak.
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Herşey sırayla önce deniz feneri sonra bu dava. Ama pardon rabbim deniz feneri demedi.
Apis Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Burda (yanılmıyorsam ÇYDD başlığında) herşeye bir karşılık bulmaya çalıştıklarını söylemiştim Demirel'in meclis sırasından "Üç,üç!!!" diye böğürdüğü zamandan beri. Deniz Feneri diyesim geldi.
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 odiflame said: çamur at izi kalsın.geçen gün gazetelerde okudunuz mu bilmiyorum, mehmet sevigenin rüşvet aldığına ilişkin kaset sahte çıktı.olan sevigene oldu görevinden istifa etti.maksat çamur atmak. eh sevigene çamur atanlar yine parti içinden onu istemeyen adamlardı. baykal'ın en has adamını elinden aldılar. tüm bu açılımların ardındaki adam oydu. chp'de de derin bir yapı var.
balon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Chp'nin nerden ne aldığı belli değil .
superwiz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 lan bende imam hatip mezunuyum münihte goethe institiue de okudum ,bendemi casusum şimdi,85bin euro neki yav 150bin lira anca:S deniz baykalın dişinin kovuğunu doldurmaz bırakın bu ayakları
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 balon said: Chp'nin nerden ne aldığı belli değil . aynı rte sevenler derneği gibi diyorsun yani.
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 chp yi kapatalim artik yeter yav nedir bu chp den cektigimiz
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Partilerin vakıflardan bağış alması yasa dışı mı? (Hiç zannetmiyorum ama emin olayım dedim)
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 /press iwin button chp sütten çıkmış ak kaşıktır, eleştiren herkes rejim düşmanıdır.
fizban Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 chp'nin bütçesini biliyor musunuz siz, 85,000 euro ya ihtiyacı var mıdır ? chp'den biri yolsuzluk yapmış olabilir de, 85.000 euro ne ya
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sam said: /press iwin button chpakepe sütten çıkmış ak kaşıktır, eleştiren herkes rejim düşmanıdır.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 rejim düşmanı kısmı uymamış, fail olmuş.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 ergenekoncu, ulusalcı, darbeci, ırkçı olabilir mi? ırkçı olsun hadi, sen seversin.
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Birşeyleri bağnazca savunabilmek için bile düşükte olsa zeka lazım.Bazılarından olsa olsa ancak böcek olur.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 sg-1 said: ergenekoncu, ulusalcı, darbeci, ırkçı olabilir mi? ırkçı olsun hadi, sen seversin. yok hepsi cumhuriyet neferleri onların, ne yapıyorlarsa cumhuriyet için. "her yol mübah".
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sam said: /press iwin button chpakepe sütten çıkmış ak kaşıktır, eleştiren herkes rejim düşmanıdır ergenekoncu, ulusalcı, darbeci, ırkçıdır. tanımı doğrudur diyosun yani.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 yok doğrusu bu: "akepe eleştiren herkes cumhuriyet neferidir."
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 sütten çıkmış akkaşık kısmını unutmuşsun
Red Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 85 bin euro he.o parayla ne tanklar ne tüfenkler alınmıştır
Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bu chp gerçeken iş bilmez bir parti. Yeni başlayanlar için siyasette nasıl para kazanılır rehberi. Elinde tuttuğun belediyelerin ihaleleri yandaşlarına bir güzel peşkeş çekeceksin.İhalenin büyüğü küçüğü olmaz.İhale dediğin kar topu gibidir.Yuvarlandıkça büyür. Bu arada halka sadakasını vermeyi unutma. Partine verilen yardımları zenginliğine zenginlik katmak için kullanacaksın.Nasılsa trilyonda kaybetsen hapse bile girmez hatta cumhurbaşkanı bile seçilirsin.Bu paralarda hakkı olan vatandaşlara 2 torba kömür verip susturacaksın. İhale vere vere büyüttüğün yandaşlarınla çocuklarına mücevher şirketleri kuracak gemicikler alacaksın. Vergi oranlarıyla oynayarak 1 gecede çocuklarını zengin edeceksin. HALKIMIZIN EN İÇTEN DUYGULARINI EN ADİ AMAÇLARIN İÇİN KULLANACAK PARALARINI ÇALACAKSIN BU PARALAR İLE KENDİ PROPAGANDANI YAYACAK KANALLARA PARA YEDİRECEKSİN. Bu paraların kuryeliğini yaptığı kanıtlarla ortaya konan almanya'ya girse çıkamayacak olan birini en önemli koltuklardan birinde oturtacaksın.Böylece seninle iyi geçinenlerin hırsız bile olsalar en güzel yerlere geleceğini cümle aleme ilan edeceksin. Türkiye içinden zarar gelmez ama el oğlu bu rahat durmayabilir.Dava açıp seni rahatsiz ederse acele etme.Dosyayı iste yürüyerek anca 2 ayda gelir.Ardından çeviriye gönderirsin 3 ay orada bekletip kaybediverirsin.Bu aradada kılıfı hazırlasın gerçi kılıfa gerek yok ama neyse.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 cengizhan66 said: chp yi kapatalim artik yeter yav nedir bu chp den cektigimiz uehueheuhe tüm bislikler ceheepeden çıkıyo zati...
Öne çıkan mesajlar