moriQ Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 said: Internet'teki ilk kişisel web sayfaların yer aldığı ücretsiz hizmet sunan GeoCities, kuruluşunun üzerinden 15 yıl geçtikten sonra şuanki sahibi Yahoo tarafından sessizce kapatılıyor. Hareketli gif dosyaları ve MID dosyaları ile süslenmiş basit kişisel web sayfalarının yer aldığı GeoCities'de, 90'lı yıllarda Internet ile tanışan herkesin bir kişisel web sayfası vardır. GeoCities, ilk çıktığı dönemde Internet'e öncülük yapan, kullanıcılara basit web sayfası yaratabilecek araçları sunup, web sayfalarını kategorize ederek ziyaretçilerin web sayfalarına kolay ulaşması için alt yapı sunmuştu. 97-98 senelerinde web sitesi tasarımı veya alan adı alıp bir hosting şirketi ile çalışmak çok maliyetli ve zor olduğundan, GeoCities çok meşhur oldu ve Internet'in önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. 1998'de halka açılan ve her hissesi 17$ olan GeoCities, çok kısa süre içerisinde 100$'ın üzerine çıkan hissesi ile Yahoo'nun dikkatini çekmiş ve Yahoo tarafından 1999 yılında 3 milyar dolara satın alınmıştı. Yahoo, GeoCities'i aldıktan sonra hiçbirşey yapmadı. Yaptığı tek şey, bir çok çalışanı işten atmak ve kullanıcıları GeoCities'den kaçırmak oldu. GeoCities, henüz bloglar ve sosyal ağ siteleri ortada yokken, kişisel web sayfası kavramını yaygınlaştıran bir site oldu. Bu yüzden zamanının ötesinde bir fikirle popüler olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde ise GeoCities, 2008 senesinde erişime kapatılmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Bizimkilerin kapatırken bi bildiği varmış demek ki :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 hayatımdaki ilk kişisel internet sitem geocities'ten di. o zamanlar milletin ağzı açık kalırdı 9 yaşında çocuğun internet sitesi var diye. halbuki çok kolay bişiydi dsfjkh. geocities'in çok anısı var bende. çook. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Yahoo bu geocities 'in peşinden gitseydi eminim çok daha fazla tanınırdı ve para kazanırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 cagin cok gerisinde kalmis bir firmaydi, olmeye mahkumdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Pluton said: Yahoo bu geocities 'in peşinden gitseydi eminim çok daha fazla tanınırdı ve para kazanırdı. Katılmıyorum. Geocities'in sonu her halükarda gelecekti zaten. Bedava hosting desen binlerce yerde var artık, banner bile koymuyorlar adamlar. Site tasarlamak desen çocuk oyuncağı. Geocities bu olayı çook önceden çocuk oyuncağı seviyesine indirmişti ama son zamanlarda çok arttı rakibi. Kapatılması da gayet normal bence şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 roket adam said: hayatımdaki ilk kişisel internet sitem geocities'ten di. o zamanlar milletin ağzı açık kalırdı 9 yaşında çocuğun internet sitesi var diye. halbuki çok kolay bişiydi dsfjkh. geocities'in çok anısı var bende. çook. eklicek bişey yok. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 vay be, birinci nesil demirbaşlardan en büyükleri yahoo ve geocities'di denebilir. nerden nereye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 roket adam said: Pluton said: Yahoo bu geocities 'in peşinden gitseydi eminim çok daha fazla tanınırdı ve para kazanırdı. Katılmıyorum. Geocities'in sonu her halükarda gelecekti zaten. Bedava hosting desen binlerce yerde var artık, banner bile koymuyorlar adamlar. Site tasarlamak desen çocuk oyuncağı. Geocities bu olayı çook önceden çocuk oyuncağı seviyesine indirmişti ama son zamanlarda çok arttı rakibi. Kapatılması da gayet normal bence şu an. katılmıyorum. olay sadece free hosting değil. google da çıktığında ortalıkta yahoo, altavista, InfoSeek falan bisürü şey vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 alperozg said: roket adam said: hayatımdaki ilk kişisel internet sitem geocities'ten di. o zamanlar milletin ağzı açık kalırdı 9 yaşında çocuğun internet sitesi var diye. halbuki çok kolay bişiydi dsfjkh. geocities'in çok anısı var bende. çook. eklicek bişey yok. +1 sonuna kadar katılıyorum,aynı şeydi abuk subuk şeyler yazmıştım bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 destroycartoon en son buralara tasinmisti. tabi bu dedigim 5 yil onceydi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 roket adam said: Pluton said: Yahoo bu geocities 'in peşinden gitseydi eminim çok daha fazla tanınırdı ve para kazanırdı. Katılmıyorum. Geocities'in sonu her halükarda gelecekti zaten. Bedava hosting desen binlerce yerde var artık, banner bile koymuyorlar adamlar. Site tasarlamak desen çocuk oyuncağı. Geocities bu olayı çook önceden çocuk oyuncağı seviyesine indirmişti ama son zamanlarda çok arttı rakibi. Kapatılması da gayet normal bence şu an. Sadece hosting oldugu için bitti zaten, zaten ilgilenmedilerde ancak yenilikler ile ayakta kalabilirlerdi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 ..... gibi hostingde iyi olmus ilk acildigi zamanda kildim durmadan bandwidth biter hic bisi seyle uyum gostermez sacma sapan kurallara sahipti zaten yahooda batabilir oda pek umrumda deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 tarrak burada alternatif, çok kötü başka bir hosting firması oluyor sanırım benzetme yapılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 xoom kullanırdım o dönem :P hatta link verirken members.xoom.com/_user diye verince banner mı kalkıyordu öyle bir dalaverede vardı geocities iticiydi.. bilmem niye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 oh my.. lan neydi benim ilk sitemin adresi. asda buldum 680 girmiş o kadar senede. kimler niye girdi acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Bi de bu geocities türkçede sarfedilmesi zor bi kelime olduğundan, siteye bi banner daha ekleme pahasına gidip cjb.net uzantılı redirecting alırdık. -ciyosit, jeositi, ne? *abi tamam roketadam.cjb.net evet cejebe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 sitemi silmişler midir bi bakayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Su ilk sitelerinizin linkini verseniz de bi gorsek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2009 webmaster dım o zamanlar http://ktunnel.com/index.php/1010110A/59654b98ecd8fb77f056f1e791678435081c604e6a03b0228b3116521 geocities.com/aozefe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillerLord Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Geocities bende eskiden kullanmıştım. Kendini geliştirmeyen yeniliklere açık olamayan her firmanın sonu böyle biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 vay anasını geocities sevmezdim ben. nal gibi reklam koyardı. fortunecity vardı. onu da sevmezdim ama ilk kullandıgım oydu. anetin web sitesi muhabbeti vardı reklam vermezdi graldı o :D www.viperturk.cjb.net diye bi sitem vardı noldu acaba:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 benim ilk sitede sayfa sonlarında http://fezoweynk.8m.com/images/cthulhu.gif var ehah.imzamı atmışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 MasterHapLo said: roket adam said: Bi de bu geocities türkçede sarfedilmesi zor bi kelime olduğundan, siteye bi banner daha ekleme pahasına gidip cjb.net uzantılı redirecting alırdık. -ciyosit, jeositi, ne? *abi tamam roketadam.cjb.net evet cejebe. zamaninda bu ikisini cok kullanmisligim var o zaman egelenceli geliyordu web sitesiyle ugrasmak. gerci simdi joomla vs ile cok daha iyisini kolay birsekilde code bilmeden yapabiliyorsun. nette bazen bakiyorumda bircok site joomla ile yapilmis zaten. Evet o zamanlar büyük bi olaydı bu. Geocities in hazır template leri de vardı joomla gibi (gerçi çok daha ilkel) ya da pagebuilder diye browser bazlı bi programı vardı, onunla yapıyordun siteyi. 56k ile bekle babam bekle. Pagebuilder is loading. Böyle ev inşa eder gibi bi bekletme logosu vardı önce duvarlar sonra çatısı falan o tarz bişi. Anılarım canlandı gözümde. Zamanında yahoo mail hesabımın şifresini unutmasaydım şimdi geocities sitemi gösterebilirdim sizlere de fakat yalan oldu dsfjh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar