Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölümsüzlüğün sırrı bu kadında!

Joker

Öne çıkan mesajlar

Rita Levi-Montalcini, önceki günlerde 100 yaşına basarak dünyanın en yaşlı Nobel sahibi insanı olarak tarihe geçti. Ancak uzun yaşam sırrının kendisine Nobel kazandıran buluşu olduğu yönündeki iddia, bilim dünyasını karıştırdı. Montalcini, 1986’da “sinir büyüme faktörü”nü geliştirdi. Bir protein ya da amino asitle sinir sistemi hücrelerini geliştiren ve programlayan bu buluş sayesinde Nobel tıp ödülü aldı.

‘20’sinde gibiyim’

Halen Roma’daki Avrupa Beyin Araştırmaları Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren Montalcini, İtalyan senatosunda senatör olarak da görev yapıyor. 100 yaşına basan başarılı bilim kadını, yeni yaşını şarap içerek kutladı ve zekasının 20 yaşındakinden bile daha açık olduğunu öne sürdü. Ancak Montalcini’nin arkadaşı profesör Pietro Calissano, meslektaşının bu yaştaki dinçliğini sinir büyüme faktörüne borçlu olduğunu iddia etti. Buna göre Montalcini her gün sinir büyüme faktörünü göz damlası olarak kullanıyor. Bu, normal bir insanın 10-15 yaşlarından itibaren yitirmeye başladığı beyin hücrelerinin daha uzun süre yaşamasını sağlıyor.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=143013&cat=180&dt=2009/04/26

hmm..
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanlar 30-35 falan iyiymiş aslında yahu..
şimdiki sisteme göre 70fazla bile hatta

hayat çok sıkıcı lan. ben baydım şimdiden. yeni bi gelişme yok, farklı bi heyecan yok vs.

çok rutin bişi. 100-150 yıl yaşıyacaksın deseniz "almayım olm" der kaçarım.. o derece
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne biliim endurance falan kassınlar daha iyi. base jump yaparkene bi sorun olurda kemikler lapa haline gelirse felçten geri getirsinler bünyeyi, 3ayda toparlatsınlar vs amenna..

ama uzun, sıkıcı, kırışık-buruşuk bi yaşam... prostat falan olur altına kaçırırsın. kuşun da kalkmaz zaten.. yediklerinden de tad alamıyorsun, hücreler gideli çok olmuş -hele ki sigara içiyorsan.. koşsan koşamazsın, atlamak istesen ı-ıh.. romatizma ağrısı bel ağrısına karışmış.

ama beynin süper!

mesela bu kadın her gün alacağı 1000 ilacı unutmuyordur, aksatmadan alıyordur. beyin süper keza..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
o zamanlar 30-35 falan iyiymiş aslında yahu..
şimdiki sisteme göre 70fazla bile hatta

hayat çok sıkıcı lan. ben baydım şimdiden. yeni bi gelişme yok, farklı bi heyecan yok vs.

çok rutin bişi. 100-150 yıl yaşıyacaksın deseniz "almayım olm" der kaçarım.. o derece

Abi bırak 150 yıl yaşabilirsek yaşayalım.Hayatta /intihar çekip kurtulabiliyorsun ama /uzunyasa deyince errör veriyor sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...