Joker Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Rita Levi-Montalcini, önceki günlerde 100 yaşına basarak dünyanın en yaşlı Nobel sahibi insanı olarak tarihe geçti. Ancak uzun yaşam sırrının kendisine Nobel kazandıran buluşu olduğu yönündeki iddia, bilim dünyasını karıştırdı. Montalcini, 1986’da “sinir büyüme faktörü”nü geliştirdi. Bir protein ya da amino asitle sinir sistemi hücrelerini geliştiren ve programlayan bu buluş sayesinde Nobel tıp ödülü aldı. ‘20’sinde gibiyim’ Halen Roma’daki Avrupa Beyin Araştırmaları Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren Montalcini, İtalyan senatosunda senatör olarak da görev yapıyor. 100 yaşına basan başarılı bilim kadını, yeni yaşını şarap içerek kutladı ve zekasının 20 yaşındakinden bile daha açık olduğunu öne sürdü. Ancak Montalcini’nin arkadaşı profesör Pietro Calissano, meslektaşının bu yaştaki dinçliğini sinir büyüme faktörüne borçlu olduğunu iddia etti. Buna göre Montalcini her gün sinir büyüme faktörünü göz damlası olarak kullanıyor. Bu, normal bir insanın 10-15 yaşlarından itibaren yitirmeye başladığı beyin hücrelerinin daha uzun süre yaşamasını sağlıyor. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=143013&cat=180&dt=2009/04/26 hmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bilim bölümüne açman gerekiyodu bu başlığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Ee bizde istiyoruz göz damlasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 said: Misafir 26.04.2009 17:42 ne olacak yani dünyaya kazık mı çakacaksın uzun yaşayıpta bu insanlar oksijen yerine azot mu yakıyor nedir anlasam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 insanlar neden uzun yaşamak istiyor ben çözemiyorum yalnız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 kime göre uzun? 500 yıl önce de ortalama insan ömrü kısa değil miydi sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bunu anlatmak günler alır dasaa, bi tutkudur uzun yaşamak istemek. bi yandan da güzel ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 o zamanlar 30-35 falan iyiymiş aslında yahu.. şimdiki sisteme göre 70fazla bile hatta hayat çok sıkıcı lan. ben baydım şimdiden. yeni bi gelişme yok, farklı bi heyecan yok vs. çok rutin bişi. 100-150 yıl yaşıyacaksın deseniz "almayım olm" der kaçarım.. o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Hayat baya güzel bişey çünkü. Hatta en güzel bişey lan. Düşünsene şimdi masandaki kalem cansız, ama sen canlısın. Gerçekten en iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 dasaaa said: insanlar neden uzun yaşamak istiyor ben çözemiyorum yalnız.. allah yok cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 yaşamak değil de yaşlanmak sorun. önce yaşlanma sorununu ortadan kaldırsınlar, sonra ömür sorununu çözsünler. 70 yaşında bile bi insan çöküyo ya, 700 yaşında ne olur düşünmek bile istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 abi ne biliim endurance falan kassınlar daha iyi. base jump yaparkene bi sorun olurda kemikler lapa haline gelirse felçten geri getirsinler bünyeyi, 3ayda toparlatsınlar vs amenna.. ama uzun, sıkıcı, kırışık-buruşuk bi yaşam... prostat falan olur altına kaçırırsın. kuşun da kalkmaz zaten.. yediklerinden de tad alamıyorsun, hücreler gideli çok olmuş -hele ki sigara içiyorsan.. koşsan koşamazsın, atlamak istesen ı-ıh.. romatizma ağrısı bel ağrısına karışmış. ama beynin süper! mesela bu kadın her gün alacağı 1000 ilacı unutmuyordur, aksatmadan alıyordur. beyin süper keza.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 en kötü 30 yaşındaki vücutla ölümsüz olsan ne güzel.yaşa 800 yıl ama kakanı çişini tutamıosun.gözler kör kulaklar sağır.yürüyemiosun.öyle 1milyon yıl yaşasan nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 ulan 100 yaşındaki iş adamlarıyla olan taş bi hatun koyacaksınız sandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 insanların uzun yaşama veya ölümsüzlük hayali,ölümden sonra başlarına gelecek şeyin ne olduğunu bilmemelerinden kaynaklanıyor.Bazıları hurilere inanır,bazıları yeni bir bedene ama ne olacağını hiç kimse bilemez.Elinde zaten var olanı da kaybetmek insanı korkutan şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 sinir sistemini alıp sibernetik vücuda monte ederler dert değil, 2083'e kadar yaşasam sonra alasını yaparlar nasılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Sam'in mesajı okurken şu müziği dinliyordum http://www.youtube.com/watch?v=gb133m_AEnY&feature=PlayList&p=238484008C5CB518&index=1 bir an bi garip oldum, sibernetik vücut + insan sinir sistemi nasıl olurdu acabafalan noluoz ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bi kere ne kadar cok yasarsaniz allah o kadar cok belanizi verir bknz: 60 yasindan sonra 20-40 arasi gibi deyilsiniz yaslandikca gozler bozulur beyin sungerlesir falan filan :) en dogrusus hizli yasa genc ol mezarin guzel olsun(tu) yani ne yaparsaniz yaslanirsiniz 20 sinde gibi sacma tek yol darvader mode Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 ben de isterim o damladan supermis :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 kadın var dediler geldim bişi yokmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 dasaaa said: o zamanlar 30-35 falan iyiymiş aslında yahu.. şimdiki sisteme göre 70fazla bile hatta hayat çok sıkıcı lan. ben baydım şimdiden. yeni bi gelişme yok, farklı bi heyecan yok vs. çok rutin bişi. 100-150 yıl yaşıyacaksın deseniz "almayım olm" der kaçarım.. o derece Abi bırak 150 yıl yaşabilirsek yaşayalım.Hayatta /intihar çekip kurtulabiliyorsun ama /uzunyasa deyince errör veriyor sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 DoruK said: ulan 100 yaşındaki iş adamlarıyla olan taş bi hatun koyacaksınız sandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 uzun yaşamayı değilde dolu dolu yaşamayı sağlayacak göz damlası istiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Bende klasik yurdum gencinin abazan duygularla açtığı Adriana Lima konularından biri sandım, içerik şaşırttı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Sam said: sinir sistemini alıp sibernetik vücuda monte ederler dert değil, 2083'e kadar yaşasam sonra alasını yaparlar nasılsa. O senin dediğin mümkün olmiyi zaten beyin hücreleri kendini yenilemiyor sorun orda. Bunamak kaçınılmaz olduktan sora ölmüş sayılırsın zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar