Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uykusuzluğa karşı direnç?

Saeros

Öne çıkan mesajlar

dün gece doğru dürüst uyuyamadım, ancak sabah derse gideyim dedim gene de.
uyandım, tamam; giyindim, tamam; evden çıktım otobüse bindim, tamam; ancak otobüs tıngır mıngır giderken beynim popoma kaçıverdi.
şimdi bunun "AĞBİ KOLANIN İÇİNE KAAVE KOYUYOSUN, İÇİNE İŞİYOSUN, BEŞ GÜN UYUMUYOSUN" gibi çözümlerden başka bir yolu var mıdır, hani uzun vadeli bir şey, normalden biraz az uyuyunca jöle gibi olmayan bir bünyeye sahip olmanın sırrı falan?
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
yok o vücudunu eğitmek istiyor.
her gün aynı saatte yat kalk.

evet böyle bişey istiyorum, ama şimdi "teşekkürler fizban artık her gün aynı saatte yatıp kalkıcam" dersem ben bile inanmam kendime

kafein hapı da iyiymiş, acil durumlar için bulundurmak lazım, ama yine de uykusuzluğun etkilerini tamamen kaldırıcağını düşünmüyorum, kaldırıyor mu yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi dönem zorunlu olarak sürekli gece 3 te yatıp sabah 7de kalktım.ilk hafta bulduğum her aralıkta gözümü kapatıp uyku moduna geciyodum eheh. ilk 2 hafta aptal gibi dolaşıyosun ortalarda. sonrasında kahveye başladım. her sabah bir adet duble shot espresso içip güne başladım. 2. hafta bomba gibiydim. 10 dakika fazla uyuyamaz hale geldim. sonra zorunluluk dönemi bitti normal insanlar gibi yaşamaya başlayayım dedim uyuyamadım sorunlarım da vardı bi dönem uyku hapı kullanmak zorunda kaldım.

eğer zorunluluğun yoksa bence düzenini bozma derim. vejeteryanda değilsen az uyku dönemi cok zor geciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Antreman. Tekbaşıma yaşamaya başladığımdan beri her gece 3'e doğru (2.5 falan genelde) yatağa giriyorum, 9-10 arası uyanıyorum. Dersimin 9 'da başladığı ender günlerde (genelde hatfada bir falan) 8.30 gibi kalkıp derse geç kalıyorum.

Çok cin bir fikirle alıştırdım kendimi, iki-üç haftada alıştım hemde. akşam 10'dan sonra falan tuvalete gitme, geceleyin uyuyabiliyorsun ama sabah 8-9 gibi böbreklerin uyandırıyor seni, bir yarın saat yatakta döndükten sonra dayanamayıp tuvalete gidiyorsun, orada yüzünü soğuk su ile yıkıyorsun, tamam işte. bir ay bunu yap, uyumadan önce tuvalete uğramış olsan da 9 olunca uyanıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

biz lisede (izmir fen lisesi, yer yuzunden cehennem azabi) 10 da etutten cikar gece 3 e kadar FRP oynar sabah 7'de etute kalkardik, 4 saat uyku da yeterdi o zaman gerci sabah etudunde uyurduk euhe
zaman gectikce insan mi yoruluyo artik (3 + 4 + 1 (bu son bir 10 eder gerci) senedir kasmaktan bilmiyorum ama artik yetmiyo az uyku. son 2 haftadir da uyuyamiyorum pek is gucten, gece 6 uyuyorum saat aksam 7 gibi de 1 saat falan kestiriyorum, baktim uykuluyum hala bi de kahve cakiyorum.
3 gibi yatip 9 gibi kalkiyorum falan boyle rutin ve igrenc bi hayatim var 1 hafta daha
Sosyal ağlarda paylaş

hiç boşuna kasma, öyle yöntemler yok. herkesin günde uyuması gereken süre bellidir. bana 4 saat yetiyor kendimi bildim bileli, kimisi 10 saat uyur vs. belki alışkanlıklarını gözden geçirip günde 1-2 saat uykuyu fazladan uyuduğunu anlayabilirsin; ama uykusuzluğun çok ciddi sonuçları vardır, direnci falan da yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

kronikleşmeden düzgün bir uykuya sahip olun. ben 2 yılda anca düzelttim. insomnia sakat bişiy. 90+ saat uyuyamayıp yere yığılmak falan hoş şeyler değildi. cidden yaşam kaliteniz falan artıcak bunu düşünüp uğraşın. daha verimli olcaksınız. beyin salgılarınız falan düzelicek mis gibi olacaksınız

az uykuyla çok iş istiyosanız ilk başta düzenli uyaranlara ihtiyacınız var. sabah uyandığınızda kesinlikle aksatmadağınız şeyler olsun. kahvaltı / duş / hafif egzersiz gibi. düzenli yaptığınızda vücut eksikliğini hissedip o saatte uyanma ihtiyacı hissedicek. o gün geç yatsanız bile zınk diye aynı saatte uyanacaksınız. gün ışığından olabildiğince faydalanın. hava karardıktan sonra fiziksel aktivitelerden kaçının. psikolojiyi karanlıkta stand by a al şeklinde programlarsanız "bugün uyuyamadım" trajedisinden uzak kalırsınız. yatmadan önce egzersiz falan yapmayın. (yattıktan sonra yapın sdf)

bu şekilde bio yapınızı ayarlayınca gittikçe uyku sürenizi azaltabilirsiniz. yani rahat edebiliyosanız, gün boyu uyuklamıyosanız, refleksleriniz falan yavaşlamıyorsa yapın tabi. ama minimal istiyorsanız 6 saat uyku ideal diye geçiyor isviçreli bilim adamlarının araştırmalarında işte. yine yatmadan 3-4 saat öncesinden itibaren bişey yemeyin. midem kazınıyor diyosanız hazmı kolay hafif şeyler atıştırabilirsiniz. (bi avuç kuruyemiş ideal aslında. hem yağları sağlıklı onların) hazmetme sekansı uyku kalitesini düşürüyor çünkü.

özetle önce düzenli uyumalısınız sonra efektif uyuyacaksınız

mehmet öz'de sollardı
Sosyal ağlarda paylaş

Kaç saat uyku sana yetiyor bence bunu bul öncelikle. Nasıl bulunur dersen şöyle ki yatarken 5 saat sonraya saatini kur baktın uykunu alamadın 6 saate kur vs. bu şekilde deneyebilirsin ki doğru zamanı bulunca cin gibi kalkacan. Hoş ben uykuyu çok seven bir insan olarak 6 saat uyku yetse bile zinde kalksam da bi 30 dakka daha uyur zombi modda uyanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

Olmazmı japon bilim adamlarının askerler için keşfettiği bir madde var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Methamphetamine

Çekiyorsun 3-5 gün uyumadan takılıyosun. Sonrada aa zaman ne cabuk geçiyormuş diyosun. Belgeselde izlemiştim evde kendin bile yapabiliyormussun. Eroin'den daha berbat birşey. İzlerken dedim tamam şimdi tüm dünyayı sarar sarmalar bu halt ki öyle'de oluyormuş.

Uykusuzluk berbat birşey uykunu alamadınmı vücut dengen bozuluyor. Yeditepe'ye giderken sabah 6 da kalkıyordum haftanın 5 günü ordan biliyorum. Felaket miğde karın ağrısı çekiyordum doktora gittim. Gaz sıkışması dedi doktor tamamen sinirselmiş düzensiz uykudan olabilir dedi. Bol bol'da expresso içiyordum sabahları

Uykusuzluğun tek çözümü uyumak abicim. Hiçbirşey kullanmıycan mutlaka etkisi oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

uykusuzluk durumunun aslıdna zihinsel bir olgu olduğunu düşünüyorum.. keza zaman zaman vücudum en akdar yorgun olursa olsun uyuyamamak.. yani yatıyorsun vücut inleni
yor ama zihin kendini bir türlü "stand-by" konumuna sokamıyor

peki nedir bu "stand-by" a girtememe koşulu.. muhtemelen zihni oyalayacak dikkat dağıtmayacak işlemler fakat şöyle de bir problemimiz var ki tamam zihin uyku durumuna geçmiyor ama yaptığıun her şey yarım eksik ve anlamsız kalabliyor

zihnin 4 asaat uykuya girebilmesi bütün bir gün için yeter..

ama uykuya karşı direnç kazanma.. onu tutturmak zor
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela 7saatten fazla uyuyamıyorum 3-4 gibi yatıyorum 9-10 civarı kalkıyorum.
Henüz hayatımda hiç 2lerde 3lerde kalktığımı görmedim. 7de bile yatsam en geç 11-12 kalkarım.

9 da kalkıcaksamda telefon çalmadan önce ben kalkarım.

Sanırım genlerle ilgili birşey bu.Dedemde böyleymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Antreman. Tekbaşıma yaşamaya başladığımdan beri her gece 3'e doğru (2.5 falan genelde) yatağa giriyorum, 9-10 arası uyanıyorum. Dersimin 9 'da başladığı ender günlerde (genelde hatfada bir falan) 8.30 gibi kalkıp derse geç kalıyorum.

Çok cin bir fikirle alıştırdım kendimi, iki-üç haftada alıştım hemde. akşam 10'dan sonra falan tuvalete gitme, geceleyin uyuyabiliyorsun ama sabah 8-9 gibi böbreklerin uyandırıyor seni, bir yarın saat yatakta döndükten sonra dayanamayıp tuvalete gidiyorsun, orada yüzünü soğuk su ile yıkıyorsun, tamam işte. bir ay bunu yap, uyumadan önce tuvalete uğramış olsan da 9 olunca uyanıyorsun.

yatmadan önce 1 lt su içersen 6saatten fazla uyuyamıorsun

yarım litre içersende 9 saat falan uyuyabiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...