Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 cemad said: senin elinde oy gibi güçlü bir silahın varsa git kullan be adam. of be baya güçlü bi silah. BFG 9000 gibi maşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 espiri mi yaptın şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Valla ben güldüm dürüst olmak gerekirse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Jadelith said: Absolut said: Hiçbir partiyi beğenmiyorum o yüzden bu gidişatı TEK değiştirme şansım olan oy verme hakkımı kullanmıyorum demek tamamen cahilliktir. %0.0000035 eet ÇOK büyük değişiklik. asıl istatistik okumuş bir insanın oy atması kendi kendine küfür etmesidir. eğer birşeyler değiştirmek istiyorsan miting filan düzenlersin. 5000-10000 kişinin fikrini değiştirirsen birşeyler değişir. senin tek başına verdiğin oy hiçbirşey değiştirmez. sen vermesen, o vermese bu mantıkla ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 bu mantıkla türkiye olacak işte hep birlikte böyle espirilere gülmeye devam edecekler zira türkiyedeki seviye daha yukarı gidecek gibi gözükmüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Masquerade said: sen vermesen, o vermese bu mantıkla ne olacak? tamam mantığın doğru da, paticik sitesindeki elli kişinin fikrini değiştirirsen bir şey değişmez, onu anlatmaya çalışıyorlar 11 sayfadır, boşa konuşuyorsunuz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ben yanmazsam, sen yanmazsan, biz yanmazsak, nasıl çıkarız karanlıktan aydınlığa... Nazım Hikmet Ran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Seçimin çok kritik oldugu Aydın, Adana gibi illerde 1 kişinin önemini bile hissettik dün gece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Abi iyide vermeyen adamın sizin istediğiniz yere vericeğini nerden biliyorsunuz ki? :) bu hesaplara girmeyin gereksiz her zaman vermeyenler boş atanlar gıcıklığına tkp basanlar olucaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Saçmaladın şimdi.Oyun ne önemi var mühim olan insanlık dırdırıdım... Oyun ne önemi var %00000000000.2 değiştiriyor.Malmısınız gidip oy veriyorsunuz.Devirin kıçınızı yatın siyasetçiler kendi aralarıdna versin hatta onlarda vermesin seçimde olmasın Tayyip kral olsun melih gökçek kraliçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 en basiti bodrumda 130 oy farkla kaybetti chp. gelip de 1 oyun önemi yok diyorlar hala. istatistik okuyan cart curt denmiş ama istatistiğe bakan adamın kazandı-kaybetti diyip olayı bırakmayacağını anlamıyorsun. kaybetsen bile aradaki farkın düşük olmasının ne kadar önemli olduğunu anlamadığın gibi kılıçdaroğlu seçimi kaybedecek siyasi hayatı bitecek deniyordu. niye bitmedi şimdi? belki de eskisinden daha güçlü bir şekilde devam edecek. niye?? geçen seçimlerde oy kullanmayanlar gidip kılıçdaroğluna atmasaydı. nasıl olsa kazanamicak benim tek oyum birşeyi değiştirmez deseydi ne olacaktı? kılıçdaroğlunun şu anki durumu ne olacaktı? istanbulda %30 oy farkı yiyen kılıçdaroğlu benimsenir miydi ileride? peki ya şimdi? hala oy vermeyenler sizin partinize oy atmayacaktı belki deniyor ona da cevap vermeyelim yeter yorulduk aynı şeyi yazmaktan hayır en çok melih gökçek denen zatı yine o şekilde konuşturulmasına üzülüyorum. herif 1 tane fazla oy alayım diye kendini yırtıyor. seçime 3 gün kala saçma sapan billboard operasyonu yapıyor aniden, gidip ankaragücüyle ilgili taahhütler sıkıyor inanan olur da 2-3 oy fazla olurum belki diye. başkası da ya kalkamam 5dklık yola gidicem de sıra beklicem de bir oy neyi değiştirir diyor bikaç sayfa önce yazan arkadaşlar; işte size bahsettiğimiz tipler bunlar. sizin dediğiniz gibi tepki olsun diye beğenmedim diye oy vermeyenler azınlık. yeaaaaa ne gidicem tek oy neyi değiştirir diyenler çoğunluk oy vermeyenler arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sinad said: ben yapmazsam, sen yapmazsan, biz yapmazsak, nasıl çıkarız karanlıktan aydınlığa... Nazım Hikmet Ran yapmak degil o yanmak ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 cemad said: en basiti bodrumda 130 oy farkla kaybetti chp. gelip de 1 oyun önemi yok diyorlar hala.Mehmet KOCADON seçilmiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Saçmaladım hmm. açıklayayım eğer seçim görevinden anladığın gidip CHP'ye oy vermekse tamam sen haklısın.Ha yok seçim görevi gidip oy kullanmaksa o zaman adamın boş kullanma hakkını da elinden alamazsın. Herhangi birini seçmek zorunda değil kimse. Hele ki sen AKP yi sevmiyorsun diye evinden kalkıp gidip oy kullanmak zorunda değil.Kimseyi oy kullanmadı AKP'ye verdi yada TKP ye verdi diye suçlama hakkına sahip değiliz zaten bu yüzden oy kullanma olayı kapalı odalarda yapılıyor. Öyle bir baskı yaratılmış ki ortamda oy veren verdiği partiyi söylemeye korkuyor vs. Sorsan geçen seçim kimse AKP ye oy vermemişti ama adamlar %50 aldı demek ki ters giden bişeyler var. Şu baskıyı kaldırın artık insanların üzerinden kullanan kullansın kullanmayan kullanmasın... Dip not geçeyim benim ayakta durmakta bile zorlanan babaannem taksiyle gidip oyunu kullanıp döndü.Tabi o kadının cahil olduğu iddia edilen kesimden olması da ayrı bi komedi(kılıçdaroğluna vermiş) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 http://yerelsecim2009.hurriyet.com.tr/ilcedetay.aspx?cid=60&bs=1 bir oy.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 @cemad onu anlamayanlar var işte. anketlerde kılıçdaroglu %20 nin üzerini göremiyordu, bu mantıkla amaaan boşver diyip bıraksa millet tayyip çıkıp bakın millet bizden ne kadar memnun, süperiz, muhteşemiz diye konusacaktı. kazanmış olmalarına rağmen beklemiyorlardı böyle bir düşüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 sinad said: ben yapmazsam, sen yapmazsan, biz yapmazsak, nasıl çıkarız karanlıktan aydınlığa... Nazım Hikmet Ranyanmasam, yanmasan, yanmasak?!?!?! Konuyla ne alakasi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Jadelith said: Absolut said: Hiçbir partiyi beğenmiyorum o yüzden bu gidişatı TEK değiştirme şansım olan oy verme hakkımı kullanmıyorum demek tamamen cahilliktir. %0.0000035 eet ÇOK büyük değişiklik. asıl istatistik okumuş bir insanın oy atması kendi kendine küfür etmesidir. eğer birşeyler değiştirmek istiyorsan miting filan düzenlersin. 5000-10000 kişinin fikrini değiştirirsen birşeyler değişir. senin tek başına verdiğin oy hiçbirşey değiştirmez. Damlaya damlaya göl olur demişti atalaraımız değil mi? Hani belki bir bildikleri vardır. Evet seçimleri belirleyen toplum olabilir. Ama bil bakalım toplumu oluşturanlar kimler? Hımmm... Bireyler olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Şu var olan sistemde oy kullanmak komik, nedenini açıklayayım. Çünkü dürüst ve adil işlemiyor. İnsanlar manipüle edilip oyları alınıyor, aslında oy kullanma denen hadisenin ne kadar önemli olduğunu kavratmak lazım insanlara, yani bu bilince tam sahip değiller, oy attıkları partinin aslında nasıl saçma salak işler yaptıklarını görmeden göremeden iyineyetle kara kaşına kara gözüne bile oy atıyorlar, alın mesela melih gökçek yine seçildi bundan öte ne olabilir. Bende oy kullanıyorum, gökçeğe oy atan adamda oy hakkını kullanıyor ve ikimizin oyu eşit kabul ediliyor !!! Mesela 18 yaş altı oy kullanamaz neden çünkü ehil kabul edilmez, ama gökçeğe oy atan adamda bence ehil değil ve oylarımız eşit olmamalı, ehil olsa belgelerle yaptığı hatalar ortaya çıkan adama oy verilir mi ? Diğer bir saçma fikir ise boş oy atma olayına karşı çıkanlar, eğer beni temsil edecek bir parti bulamassam ve birşeyleri değiştireceğine inanamassam sırf kötünün iyisini neden seçeyim ? Yani karşıma gelse iki kişi sana bir tokat mı atalım derse yoksa 2 tokat mı, durup burda seçim yapacak değilim, seçim yaptığım anda bana yapılacak haksızlığa onay vermiş olurum, ben burda protesto eder bu salak oyununuza katılmıyorum derim. Gider oyumu boş atarım ve protesto ederim, buda benim hakkım, senin protestondan ne olur zibidi derseniz en azından oyumu attığım partinin çarpıklıklarına vesile olmamış olurum derim. Gidip oy kullanmamakda bir tercih ve bunun pasifize edilmişlikle bir alakası yok, önümüze bir kemik atmışlar ve bizde bunu çekiştirip duruyoruz, ama bu kemiğe neden katlanmak zorundayız ki gibi bir düşünce geçmiyor zihnimizde. Daha geniş bir perspektifden bakmak lazım bence. Ben gidip oyumu kullandım şahsen bunuda sırf akp gitsin diye yaptım, akp mutlaka gitmeli çünkü. Edit: Yukarda bir arkadaş bir oydan ne olur gibi birşey dedi, bir oy bir oydur, atıyorum 1000 e 1000 gibi bir beraberlikde çıkabilir o anda işte o 1 oy ülke kaderini değiştirir. Ayrıca her oy ortak bir menfaati temsil eder dolayısı ile bir oy bütünün parçası olduğı için çok şey ifade eder. So Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Iyide onlarin soyledikleri cok daha farkli bi sey. Senin soylediginin bilincinde olan insanlari dusunerek cemad, soz meclisten disari dedi bile. Soz konusu sinir harbini yaratan kesim, usengeclikten bu isi yapmayanlar. Her hangi bir bahanesi olmamasina ragmen oy kullanmayanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mum_Chamber said: bence de, gelismis ulkelerde kisi basina 10-11 sosyal orgute uye olunurken turkiyede hayatinda bir sosyal organizasyona uye dahi olmamis, hayati boyunca en ufagindan bir dernek isi yapmamis, sadece gelir duzeyinden kendini orta-ust sinifa koyan, biraksan kendine aydin damgasini bile vurabilecek paticik kitlesinin de oy kullanmakla siyasi iktidari degistirmek mantigini baglamasi cahilcedir. asil cahillik de budur. yaptiginin ne ise yaradigini bilmemek, kendi yetememezligini %5-10luk kitleye yuklemektir cahillik. yani, ulke oy kullanarak degil orgutlenerek kurtarilir. bir pazar gunu gidip oy kullandiginiz icin ulkeyi degistirdiginizi sanmayin. hayal dunyalarinda dolasmayin Mum güzel konuşmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ya oy kullanma olayı biraz özendirilse bi heyecan katılsa daha iyi olur o da devletin görevi daha sonrasında partilerin görevi aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Bu oy vermeyenlere bence gerksiz yüklenilmiş.BEnde eger kendime yakın bulmuyorsam hiç bi partiyi gidipte 1 saatimi orda harcamam buda gayet mantıklı bişeydir.Ayrıca iyi nin kötüsü vs die bişey yok bence bu ülkede ne kadar siyasi parti varsa alayı yozlasmıs iki yüzlü kendine müslüman milleti degil kendi cebini düşünen aşşagılık insanlardan olustugunu düşünüyorum.Arada tabiki istisnalar var ama kaideyi bozmaz bu durum o istisnalara gidip oy verip bu yasal hırsızlıga dolaylı yoldanda olsa destek vererek vicdanımı rahatsız edecegime allahlarından bulsunlar deyip orda harcıcagım 1 saatimi bi tarafımı büyüterek geçirmek daha mantıklı gelior. Ha simdi biri dicek madem öle bi olusuma gir veya parti ye üye ol etkili olmaya çalıs vs.Su an daki partilerin hiç birinde degiştirilebilecek bi durum göremiyorum.Yeni bi olusum olayı ise beni fazlasıyla asar. Ben gidip oy vericem adam karsılık olarak yasal hırsızlıgını yapıp esine dostuna akrabasına rant saglıcak cebini doldurcak güzelim ülkemin azına mıçacak bende bu adama oy verdigim için görevimi yaptım bık bık diye dolanıcam ortalıkta saolun ama almayayım. Akp neyse Chp de o biri dini sömürür dieri Atatürkü sömürür yani en kutsal 2 varlıgımı(zı).(tabiki daha bi dünya parti var ama hepsi için ayrı ayrı yazamıcam düşüncelerimi)Ama hepside parayı cebe atma konusunda birbirinden farksız degil bence.Hiç bi siyasi parti nin ülkeye hizmeti kendi ceplerine olan baglılıklarının %10 u kadar bile sallamadıklarını düşündügüm için oy vermemenin nesinin yanlıs oldugunu göremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 mum zaten mualefet doğdu mualefet ölcek herşeye oy kullanmayaraj yanlış düşünüyosunuz arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 OY atılmadan nasıl kurtarıcan onu merak ediyorum. Sen çalış örgütlen ama sonunda gidip oyunu kullanıcan yoksa bir anlamı yok. Kimsdeye birşey yüklediğim yok sadece sana verilen seçme seçilme hakkını heba ettin diyorum ki sen ben özgürce düşündüm diyorsun. Özgürlük değil üşengeçlik o dediğin. Arma said: Mum_Chamber said: bence de, gelismis ulkelerde kisi basina 10-11 sosyal orgute uye olunurken turkiyede hayatinda bir sosyal organizasyona uye dahi olmamis, hayati boyunca en ufagindan bir dernek isi yapmamis, sadece gelir duzeyinden kendini orta-ust sinifa koyan, biraksan kendine aydin damgasini bile vurabilecek paticik kitlesinin de oy kullanmakla siyasi iktidari degistirmek mantigini baglamasi cahilcedir. asil cahillik de budur. yaptiginin ne ise yaradigini bilmemek, kendi yetememezligini %5-10luk kitleye yuklemektir cahillik. yani, ulke oy kullanarak degil orgutlenerek kurtarilir. bir pazar gunu gidip oy kullandiginiz icin ulkeyi degistirdiginizi sanmayin. hayal dunyalarinda dolasmayin Mum güzel konuşmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar