Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gaming revolution - onlive

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Dark_Soul said:

iyide ben bu oyunların cogunu aynı fiyata netten alıp oynayabiliyorken,niye boyle bir şeyle ugraşıyım ki.Hadi bilgisayarım yetersiz desem,pc de oyun oynayanların(oynamak isteyenlerin) cogu pc parçalarını upgrade etmiştir.

bunda pc gerekmiyor. direk tv'ye bağlıyorsun. istersen tablet, pc veya mac üzerinden de oynayabiliyorsun

2000-3000 dolarlık pc'in varsa zaten ekstradan onlive almana gerek yok. hem pc varken hem bunu alman pozitif bişi katmıycak.

ekran kartı ve işlemcilerden dolayı herhangi bir kasılma olmadan oynama vaadi var bunun.
dediğim gibi elinde zaten quad-sli ekran kartı olanlar için hiç bir anlam ifade etmiyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

720p oyunu 500$'lık pc de oynatır rahat rahat, gecikme sorunu olmadan. millet lcd bile almıyordu 2ms'e düşmeden, 50ms'lik (sunucunun dibinde yaşadığımızı varsayalım ki abd'li adam bile ny/la'de filan oturmuyorsa gg) gecikmeyi hissetmeyeceğiz yani? olduuuuuuuuuu.

3 konsol & 1 pc almadan her çeşit oyunu oynamak isteyenler filan alabilir de latency olayı olduğu sürece illa sorun yaşanır. latency olayının sonu da ışıktan hızlı iletişim filan olmadan gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

en son bir tv programında apple'in mi ne işte netten vidyo indir izlesi ile normal blueray oynatıcıyı karşılaştırıyorlardı. adamın hd film indirmesi 4 saat sürdü. diğeri 30 dakika da gidip satin aldi geldi.

olay ingiltere de geçiyordu. hani bir 15 yil sonra tv pc herşey netten ok ama daha bayağı bir vakti var bu işlerin. hem net hızı artacak hem de oyunların boyutlarının artışından daha hızlı olacak zor şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar zaten USA'da başladılar çalışmalara. Her eyalete bir server açsalar onlar için yeter. Dünyaya yayılmayı hedefliyorlardır ama uzun bir süreç bu. Türkiye için şu an bir şey ifade etmiyor.

Biz yurt içinde dahi sorunlar yaşıyoruz. İstanbul'a Ankara'ya server açsalar ne olur!!!
Sosyal ağlarda paylaş

bence altyapı gayet iyi gidiyor da, beklentiler niyeyse aşırı büyük bu internet konusunda.

kullandığımız şu haliyle internet 15 senelik mevzu. beklentileri az indirin be abicim. şöyle bir sisteme bakıp bağlantı çok geriden geliyor demek insafa sığmaz hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
cloud kafası iyi güzel de, client olmadan tamamen video stream ederek yaptığı sürece imkansız görüntüdeki latency'nin pc-konsol seviyesine inmesi, amma velakin bu aletin serverları sistem yayıldıkça atıyorum ataşehir'in fiberoptik giren yerine bi tane koyulursa, ataşehirden oynarken o severa bağlansan, o server'da fiberoptikten internete bağlansa, olur yani, bal gibi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sirf 1. Dunya ulkelerinde olsun bu, adamlar yine onmilyar dolarlik degerlere kolaylikla ulasirlar. Bir de tabii su an icin olmaz ama 5 sene sonrasi bile olsa yine yeterli. Facebook 7 senede 80 milyar dolarlik bir sirket oldu. Teknik olarak yapabildigini yapabiliyosa, 7 sene sonra fiber olmayan 1. dunya ulkesi kalmaz zaten. Avustralya 30-50 milyar dolar arasi bi para yatirdi, her eve fiber cekmek icin, bir kac yilda ulkenin 80% ine ulasir bu.

Orjinal oyun zaten tr de ne kadar satiyo ki, tr de calissa ne yazar calismasa ne yazar. Ki Turkiye'de de kullanilir olur 7 senede bi derece, belli evlerde.

100 milyar dolarlik firma cikar buradan 7 senede. (eger teknik olarak dedigini yapabiliyosa). Internet baglantisi hizi vs sorun degil. Google Kansas city e gigabit hat cekti. Herkes 150 mbps hiza erisiyo. 90+ mbps upload hizi. Daha bugun su an orada bu var. 7 sene sonra ne olur dusunun. 14 sene once tr ye internet yeni gelmisti, siz hesap edin artik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Bu cidden inanılmaz bi sistem. Hakkaten hastasıyım cloud computing'in böyle son kullanıcıya yararlı uygulamalarına, gerçekten düşüneni edeni tebrik ediyorum, bende şahane çalışıyor. 8mbit ttnet ve wireless üzerinden çıkıyorum internete ama ona rağmen ortalama bi kalite veriyor, input lag da oldukça düşük (nba için konuşuyorum henüz fps denemedim). Arada görüntü çamurlaşıyor arada güzelleşiyor falan, tivibu kafasında yani alet. Oyun yelpazesi genişler ve aylık ödeme gelirse hakkaten çok ciddi alternatif olur büyük çoğunluğa, hatta gaming olayını kökünden değiştirir.

Yöneticilerinin biraz daha cesur davranması lazım.

Edit: sürekli nanosaniyeden gecikmeden dem vurulmuş, nanosaniye gecikme kaç kişinin umrunda? zaten sistem hardcore gamer'lar için değil ki, mainstream sıradan oyuncular için, benim gibi, oda arkadaşlarım gibi, oturup iki maç isteyen adamlar için yani.
Sosyal ağlarda paylaş

guclu bilgisayarin zaten ihtiyaci yok
onu alabilen adamin oyuna az para vereyim diye pintilik yapmasi da cok olasi degil

ipad akilli telefon vs icin de aynisi demek isterdim de sc2 falan oynanmaz o ortamlarda

geriye grafigi kaldiramayacak/outdated sistemler kaliyor
laptoba bagli yasayanlar icin fena degil gibi aslinda
Sosyal ağlarda paylaş

ya elinizde sağlam bi laptop veya konsol veya pc varsa zaten tamam ne gerek var onlive'a, normal aç oyna. benim ev arkadaşımın bilgisayarı 5 senelik sony vaio, windows'u zor açıyo alet. keza benim macbook air için platform bağımsız geliştirilmiş oyun bulmak zor, bulsan bile alet zaten ısınmaya kasmaya gelecek bi alet değil yani, ultrabook konseptinde bi cihaz. ne bileyim başka bi arkadaşımda ekran kartı iyi olmayan bi laptop var ama alet 17 inç, keşke olsa da oynasak diyo paso. yani bu senaryolar için çok uygun zaten.

hiç yoktan iyi. tek tıkla 5-6 senelik sisteminde güncel oyunları oynuyorsun, o adamlar hayır duasına çıktılar bile sokağa şu an.

aylık ödeme gelmiş bu arada, 10 dolar sınırsız. gayet iyi. adil kullanıma takılmayan bi bölgede oturuyorsanız ki bizim için öyle gayet uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...