bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Size küçük bir örnek vereyim.Kılıçdaroğlu Topbaş ı suçluyor.Alim Döviz ile ilgili olarak. Alim Sudaş.Alim Döviz ve Eve Turizmin sahibi.Fındıkzade nin yarısı bu adamın.Bu adam ne yapmış? 4.5milyon dolar vurgun yapmışlar belediyeden turizm organizasyonu ile.Belediyeler zirvesinde. 200bin dolarlık turizm programını 4.5milyon dolara çıkararak vurgun yapmışlar. Ben Akp vurgunlarına hiç bu kadar yakından tanık olmadım.Alim Döviz ve Eve Turizmin ortağı benim eniştemin amcasının oğlu.Sık sık görüştüğümü babamın bir arkadaşı. AKP iktidara gelmeden önce fındıkzade de küçük bir dükkanları vardı.Akp iktidarından sonra şimdi istanbul un sayılı zenginlerinden biri.Bu da belli ki Alim sudaş ile oluşturulan bir tezgahtı İBB üzerinden vurgunlar sayesinde bu kadar zenginleştiler zaten.Kendisi eskiden çok içen biriydi.Şimdi artık hiç içmeyen namazında niyazında bir adam oldu.Adamda müthiş değişimler var. İsmini merak eden İTO nun sitesinden bakabilir.Şirketlerinede. Bu kadar basit işte zengin olmak. Hala bunları içinize sindirebiliyorsanız şerefinizi haysiyetinizi onurunuzu tekrar gözden geçirin.
Dennis Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Ya normal bir adam demez evet ama ne bileyim kılıçdaroğlunu ilk gördüğümde "öyle aşırı dürüst" bir hava sezmiştim. Ama şu seçim vaadleri sonra bu biraz hayal kırıklığı oldu diyelim o zaman benim için.
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 bLackcha0s said: Hala bunları içinize sindirebiliyorsanız şerefinizi haysiyetinizi onurunuzu tekrar gözden geçirin. Sözüm meclisden dışarı, adamlarda yok bunların hiçbiri zaten tehlikeli olan nokta bu, empati yetenekleri yok buna hakları varmış ve çok doğalmış gibi yapıyorlar ve yaptıklarıda yanlarına kar kalıyor, kendi cennetlerine yeryüzünde kavuşuyorlar. İdam sırf bunların asılması için geri gelmeli, nihayetinde meşru müdafaa.
firatram Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 %10 seçim barajı olduğu sürece kötüyü hor görmemek lazım ^^
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Law said: Yukarda yazılanlardan bağımsız konuşayım, AKP nin gitmesi için herşey yapılmalı. bizim ulkede gelen gideni aratir bu yuzden boyle sacma dusunmeyin... ya sol ya osmanli
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 cengizhan66 said: Law said: Yukarda yazılanlardan bağımsız konuşayım, AKP nin gitmesi için herşey yapılmalı. bizim ulkede gelen gideni aratir bu yuzden boyle sacma dusunmeyin... ya sol ya osmanli Saçma düşünmeyi bırakayım o zaman.
b1vRiP Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 kılıçdaroğlu da öyle aman aman bir adam değil.. bir kere herkesin sunduğu seçim vaatlerini sunuyor.projelerini falan herşeyini didik didik okudum. evet şu an gerçekten kötünün iyisi gibi duruyor ama bazı önerileri cidden kendisiyle çelişiyor.şimdi kılıçdaroğlu başlığında bazı şeylere değinmek isterim.. kılıçdaroğlu yoksul ailelere ayda 600tl yardım yapacağını söylüyor.şimdi ben bir düşünüyorum.ben ayda 500tl ye çalışıyordum atılmadan önce.diyelim ki atılmadım devam ediyorum işime.benim o 500tl'den kesilen vergim zartım,zurtum başka insanlara gidecek.bu biraz düşündürücü. üstüne bu belediyenin ve/veya devletin görevi de değildir.sosyal yardımı yine sosyal kesimin yapması gerekir. ciddi ciddi evlenmeyi düşünüorum bu 600tl için :D ki ben bunu düşünüosam daha yoksul kesimde 10 yaşında evlendirilen kızları görmek çok yakın. ikincisi tapu verme olayı.bunu her aday hep atıp tutar ama bence kılıçdaroğlu seçilirse bunu gerçekten yapacak.çünkü yerini sağlamlaştırması gerekiyor çok az bi güvencesi olacak seçilse bile. tapu olayı şu; 250m2 ye kadar evlere tapu verilcek!oha lan!250m2 ne demek ya.biz çalışıp didinip yıllarca anca 100m2 bi evde oturalım,alemin çakalı gelip gecekondu diksin oraya buraya sonra hepsinin tapusunu alsın şırak diye. arkadaşımın mahallesinde gözümün önünde adam yemin ederim kat kat çıkmaya başladı. ilerde o aldığı tapuyla sonra bir inşaat şirketi ile anlaşçaklar oraya mis gibi apartman dikilcek bu paşama da cillop gibi daireler verecekler :) biz de salak gibi hala namusumuzla,hakkımızla kazanlım diyoruz sanırım biz salağız. madem ki kılıçdaroğlu "rantı eşit şekilde paylaştırıcam" dio o zaman benden vergi alıp ona buna dağıtacağına sonra o dağıttığından da vergi alacağına "belediye vergilerini kaldırıcam","yol parası 30kr olcak" desin.başlarım böyle ranta lan. ayrıca sosyal yardım şu an belediyenin değil devletin görevidir.bu memleketin sorunu bu zaten herkes başkasının işine burnunu sokuyor. bence bu ikiyüzlülüktür.sen biri çıkıp "eyalet sistemi" ya da "yerel yönetimin bursları" diyince götün yırtılana kadar bağır.sonra yerel yönetimin görevi olmayan bir şeyi yerel yönetime yetki ve güç vererek ver.olcak iş mi bu ya.resmen belli başlı kalıplar ve belli başlı kelimelerin çağrıştırdığı saçma sapan fikirlerin içinde mikilip gidioruz.
Greeny Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 nasılsa seçilmeyecek 6 sayfa konuşmanın da bir anlamı yok :)
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Evet hadi bakalim Kilicdaroglunu gereginde elestirebilecegini iddia eden arkadaslar. Buyurun bivrip somut bazi seyleri tartismaya acmis neden yorum yapmiyorsunuz? Up
eldar Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Hay çok zeki arkadaşım bu mu "somut" dediğin bazı şeyler, açlık sınırı altındaki alielere 600 lira yardım yapılacağı için bundan yararlanmak isteyen uyanıkların çıkması, bunlar nasıl uyanıklar ki 4 kişilik aile için 800 lira olan açlık sınırının altına düşüp sürünerek 600 lirayı cebe indirmenin planlarını yapıyorlar Belediye arazilerinin üstündeki gecekonduların 250 metrekareye kadar olanlarına tapu verilmesi, bundan yararlananların onu apartman yapıp satması, bir kere o gecekondu orada duruyor; adam gelmiş sen tapu verip adamı vergiye bağlıyorsun. İkincisi, 250 metrekarelik ev tapusundan apartman çıkmaz, büyük imar değişikliği vs. lazım, onda bile zor 250 metrekareye apartman dikmek zor. Adamın sloganı dürüstlük zaten, ben gelirsem saçma imar planı değişiklikleri olmaz diyor. Kaldı ki yıllardır belediye arazisi üzerindeki evler için geçerli olacakmış bu, dün yapılan, geçen sene yapılan bir ev için değil. Birinin varsayımlara ve kolpalara dayalı öngörülerini somut şeyler diye tartışmaya açmanı takdir ettim ama yanıt da verdim yanlış bilgi oluşmasın diye.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 İstanbul belediyesinin kayıt altına alınan erzak için ihtiyacı olan ailelere dağıtılan (ayda 20-50-100tl) alışveriş çeklerini , rüşvet veriyorlar diye eleştirenler , ayda 600 tl para verecek , bedava doğal gaz verecek. Bunlara laf etmeden bunları söyleselerdi ozaman tamam diyecektim ama , başkası yaparken kaka ben yaparken güzel... Kılıçdaroğlu ben onlar gibi yolumu bulmayacağım diyordu ama , kendi tükürdüğünü yalıyor ve yola geliyor.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Giovanni said: Evet hadi bakalim Kilicdaroglunu gereginde elestirebilecegini iddia eden arkadaslar. Buyurun bivrip somut bazi seyleri tartismaya acmis neden yorum yapmiyorsunuz? Upkilicdaroglu elestirilmeyecek diye birsey yok, bivrip'in yazdiklari gayet de yerinde bence. ama karsisindaki adam toptas, karsisindaki parti akp yani.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 iyide b1vRiP milletin yapılanları suistimal etmesiyle olacakları söylemiş.E adam ne yapsın buna ? Millet annesinin emekli parasını almak için annesini kesiyor.Böyle bir toplum burası.
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Penthesilea said: Giovanni said: Evet hadi bakalim Kilicdaroglunu gereginde elestirebilecegini iddia eden arkadaslar. Buyurun bivrip somut bazi seyleri tartismaya acmis neden yorum yapmiyorsunuz? Upkilicdaroglu elestirilmeyecek diye birsey yok, bivrip'in yazdiklari gayet de yerinde bence. ama karsisindaki adam toptas, karsisindaki parti akp yani. Toptaş kim?
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 penth banlanmalı AKP li başkan adayına hakaret etti.
GEd Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Horizon said: İstanbul belediyesinin kayıt altına alınan erzak için ihtiyacı olan ailelere dağıtılan (ayda 20-50-100tl) alışveriş çeklerini , rüşvet veriyorlar diye eleştirenler , ayda 600 tl para verecek , bedava doğal gaz verecek. Bunlara laf etmeden bunları söyleselerdi ozaman tamam diyecektim ama , başkası yaparken kaka ben yaparken güzel... Kılıçdaroğlu ben onlar gibi yolumu bulmayacağım diyordu ama , kendi tükürdüğünü yalıyor ve yola geliyor. Sürekli ideolojik bakmayan hede hödö falan tarzı mesajların var ama bazıları ağzıyla kuş tutsa sana yaranamaz,belli kimin ideolojik düşündüğü.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 b1vRiP said: kılıçdaroğlu da öyle aman aman bir adam değil.. bir kere herkesin sunduğu seçim vaatlerini sunuyor.projelerini falan herşeyini didik didik okudum. evet şu an gerçekten kötünün iyisi gibi duruyor ama bazı önerileri cidden kendisiyle çelişiyor.şimdi kılıçdaroğlu başlığında bazı şeylere değinmek isterim.. kılıçdaroğlu yoksul ailelere ayda 600tl yardım yapacağını söylüyor.şimdi ben bir düşünüyorum.ben ayda 500tl ye çalışıyordum atılmadan önce.diyelim ki atılmadım devam ediyorum işime.benim o 500tl'den kesilen vergim zartım,zurtum başka insanlara gidecek.bu biraz düşündürücü. üstüne bu belediyenin ve/veya devletin görevi de değildir.sosyal yardımı yine sosyal kesimin yapması gerekir. ciddi ciddi evlenmeyi düşünüorum bu 600tl için :D ki ben bunu düşünüosam daha yoksul kesimde 10 yaşında evlendirilen kızları görmek çok yakın. ikincisi tapu verme olayı.bunu her aday hep atıp tutar ama bence kılıçdaroğlu seçilirse bunu gerçekten yapacak.çünkü yerini sağlamlaştırması gerekiyor çok az bi güvencesi olacak seçilse bile. tapu olayı şu; 250m2 ye kadar evlere tapu verilcek!oha lan!250m2 ne demek ya.biz çalışıp didinip yıllarca anca 100m2 bi evde oturalım,alemin çakalı gelip gecekondu diksin oraya buraya sonra hepsinin tapusunu alsın şırak diye. arkadaşımın mahallesinde gözümün önünde adam yemin ederim kat kat çıkmaya başladı. ilerde o aldığı tapuyla sonra bir inşaat şirketi ile anlaşçaklar oraya mis gibi apartman dikilcek bu paşama da cillop gibi daireler verecekler :) biz de salak gibi hala namusumuzla,hakkımızla kazanlım diyoruz sanırım biz salağız. madem ki kılıçdaroğlu "rantı eşit şekilde paylaştırıcam" dio o zaman benden vergi alıp ona buna dağıtacağına sonra o dağıttığından da vergi alacağına "belediye vergilerini kaldırıcam","yol parası 30kr olcak" desin.başlarım böyle ranta lan. ayrıca sosyal yardım şu an belediyenin değil devletin görevidir.bu memleketin sorunu bu zaten herkes başkasının işine burnunu sokuyor. bence bu ikiyüzlülüktür.sen biri çıkıp "eyalet sistemi" ya da "yerel yönetimin bursları" diyince götün yırtılana kadar bağır.sonra yerel yönetimin görevi olmayan bir şeyi yerel yönetime yetki ve güç vererek ver.olcak iş mi bu ya.resmen belli başlı kalıplar ve belli başlı kelimelerin çağrıştırdığı saçma sapan fikirlerin içinde mikilip gidioruz. didik didik okumuşa benzemiyorsun hiç sosyal yardım konusunda öncelikle o yardımı alanların düzgün bir şekilde kulalnmasını denetleyeceğini söylüyor, sonrada iş bulunca o paranın zaten kesileceğini söylüyor. yerel yönetim burslarıyla ilgili konuyuda yalnış biliyorsun. chpnin anayasa mahkemesine başvurmasının sebebi belediyelerin yanında okulların da burs verebilmesini sağlamaktı. ama anayasa mahkemesi belediye de direk olarak burs veremez, burs verecekse kyk aracılığıyla vermesi gerektiği kararını verdi, sonrada olay akp tarafından propoganda malzemesine dönüştürüldü insanlar habersiz olduğu için
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Horizon said: İstanbul belediyesinin kayıt altına alınan erzak için ihtiyacı olan ailelere dağıtılan (ayda 20-50-100tl) alışveriş çeklerini , rüşvet veriyorlar diye eleştirenler , ayda 600 tl para verecek , bedava doğal gaz verecek. Bunlara laf etmeden bunları söyleselerdi ozaman tamam diyecektim ama , başkası yaparken kaka ben yaparken güzel... Kılıçdaroğlu ben onlar gibi yolumu bulmayacağım diyordu ama , kendi tükürdüğünü yalıyor ve yola geliyor. pardon da o yardımları verirken akpye oy vereceksiniz diye belge imzalatıyorlarsa onun adı rüşvettir, çıkar arkadaş şu at gözlüklerini. para mı veriyor topbaş size? biz de yolumuzu bulalım.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Nerede bu belgeler ben niye göremiyorum ? Resmi değer taşıyan ve suç teşkil eden belgemi var yani ? Bu nasıl saçma bir iddia , Bence senin taktığın gözlüklerin üstüne belge yapıştırmışlar , bi bak bakalım. Herşeye sazanlama dalmayın , bukadar gaz sağlığa zarar.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 baba bugun ihale mi kapattı belediyeden bugun daha bi atarlısın ?
eldar Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Sosyal yardımla "rüşvet" olarak anılan şeyin farkını söyleyeyim hemen. Sosyal yardım, kanunla, tüzükle, yönetmelikle belirlenerek, belirli bir statüye sahip herkese (mesela açlık sınırı altındaki her aileye) verilir. Eğer sen o statüde olup da yardımı alamazsan yargıya başvurup hakkını tekrar ediyorum sadakanı değil hakkını alırsın. Niye Tunceli valiliği buzdolabı dağıttı da Kayseri dağıtmadı mesela, aynı ihtiyaç derecesindeki kişiler mi aldı acaba kömürü yoksa ihtiyaç sahibi olmadan alanlarla beraber ihtiyaç sahibi olup da alamayanlar oldu mu? Eğer bu sosyal politikaysa kanunu çıkarırsın vatandaşa hakkını sağlarsın Devlet olarak, öbür türlü bak sana neler veriyorum benim partiye oy verden öteye gitmez bu olay. Yani özetle sadaka değil hak; alamadığın zaman hakkını arayabiliyorsan devlete karşı dava açıp o zaman sosyal kelimesini kullanabiliriz.
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Sparkcaster said: pardon da o yardımları verirken akpye oy vereceksiniz diye belge imzalatıyorlarsa onun adı rüşvettir, çıkar arkadaş şu at gözlüklerini. para mı veriyor topbaş size? biz de yolumuzu bulalım. Oy verirseniz 600 lira para vereceğim, gecekondunuza tapu vereceğim vaadinden ne farkı var ? Rüşvetlerden biri önceden veriliyor biri vaad olarak veriliyor. Her kanuna uygun şey doğru demek değildir.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 seçim vaadleride rüşvet oldu ya helal.OFFF OFFF nato mermer nato kafa O zaman belediye yatırımlarıda rüşvet. Mesela kocaeli de oy verirsek akp ye belediye başkanı monoray yapıcak.Bana monoray verecek rüşvet olarak binmek ister misin ?
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Kusura bakma ama tapu dağıtmanın kamunun yararına olmadığı ve sadece oy için olduğu o kadar açık ki :) 600 lira işsizlik maaşı zaten Sosyal Güvenlik Sisteminin görevi ve olan bir şey. Belediyenin para dağıtma vaadinden başka bir şey değil bu.
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Mesaj tarihi: Mart 26, 2009 Gel arkadaşım rakiplerinin de vaatlerini eleştirelim. Lütfen.
Öne çıkan mesajlar