Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Elemeleri: İspanya - Türkiye 28.03.09 @ 23.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

bu durumda holy şunları ileri sürüyorsun sanırım

-dünya futbolunda hala 10 numara diye bir kavram vardır
-arda bulunduğu mevkide defansif anlamda da başarılıdır.
-arda defansı gözönüne almasak bile ofans olarak sürekliliği olan bir adamdır.
-varsın büyük maçların çoğuda sahada kayıpları oynasın bir kere kurabiye reklamında oynadıya futbol yıldızı olmasa bile reklam yıldızı buda bana yeter.
-yurdum gazetelerinin yazdığı ali veli kırkdokuz elli ardaya on yüz milyon baloncuk teklif etti haberlerine inanıyorum zaten ben 10 sene önce ronaldonun fenere geleceğinede inanmıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
bu durumda holy şunları ileri sürüyorsun sanırım

-dünya futbolunda hala 10 numara diye bir kavram vardır.
10 numara kavramı yok olmaz. olamaz. tabi 10 numaradan anladığın sadece amc mevkisinde oynayıp durduğu yerden pas atan adam ise bilemem (ki bu kavram bile kaybolmadı) Manu'da Ronaldo bence takımın 10 numarasıdır örnek vermek gerekirse.
-arda bulunduğu mevkide defansif anlamda da başarılıdır.
çok başarılı değil ama kötü asla değil. hiç geriye dönmeyen bir adam olsa neyse ama galatasaray maçlarını izlersen göreceksin ki arda şu son ispanya maçındaki gibi değil savunmada.
-arda defansı gözönüne almasak bile ofans olarak sürekliliği olan bir adamdır.
evet. ofansta çok kritik anlarda olmadık ortalar yapabilen, olmadık şutlar, paslar çıkartabilen bir adam ve 1-2 maç kötü oynayıp 30 maç bunları yapıyorsa sürekliliği vardır.
-varsın büyük maçların çoğuda sahada kayıpları oynasın bir kere kurabiye reklamında oynadıya futbol yıldızı olmasa bile reklam yıldızı buda bana yeter.
Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldızlardan bir tanesidir. Sen kabul etsen de, etmesen de.
-yurdum gazetelerinin yazdığı ali veli kırkdokuz elli ardaya on yüz milyon baloncuk teklif etti haberlerine inanıyorum zaten ben 10 sene önce ronaldonun fenere geleceğinede inanmıştım.yurdum medyasına kaldıysak dünyanın en iyi 100 oyuncusu son 3 yılda ülkemizde oynamaya başlamıştı. hala ciddiye alıyor musun gerçekten?
Sosyal ağlarda paylaş

10 numara kavramı yok olmaya başladı bile...

verdiğin örnek hatalı mesela. manu da ronaldo 10 numara değil. 10 numara dediğin adam bir hagi'dir, bir alex'dir, bir ronaldinho'dur, bir rivaldo'dur, bir zidane'dır.

artık bu tip adamlar takım oyunu sistemlerinde tutmuyor.

artık gerçek 10 numaralar gerardlar, lampardlar. bu oyuncularda takım oyuncusudur.
Sosyal ağlarda paylaş

arda bu maç hiç yoktu zaten moralsiz geldi gs'den.bacağında delik var resmen kondisyon olarak yetersiz.yarınki maçta oynayacaksa son 20-30dk oynamalı takıma daha yararlı olur.tuncayı sola çeker sağda kazım belki denenebilir ama o da 90dk iyi oynayabilen biri değil ama sağ kanadın alternatifi daha çok gibi.arda bu maç ilk 11 başlamamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:
10 numara bir takımın başta hücum olmak üzere yöneticisidir. Manu'da hücumlarını Ronaldo üzerinden yönlendiriyor genellikle.

Lampard çok güzel örnek o da 10 numara.
Gerrard biraz daha defans ağırlıklı.

lampard da değil işte.

artık takımların saha içinde td leri var. Türkiye'nin ki hamit. o olmadığında takım dağınık oynuyor, yada gol yiyince dağılıp gidio işte maçta gördük.

ronaldo tek başına başarılı olamaz, takım oynunun bir parçası o. güçlü, çok iyi parçası ama 10 numara değil işte.

şöyle izah edeyim. evet çok gol atıyor vs ama topun ona gelişi hep başkasından. 10 numara dediğin adam öyle şeyler yaparki hem atar hem attırır. ronaldo genelde atan kişi :D ronaldo winner.

gerard da winner. defansif dediğin adam şu anda takımında 13 golle en çok gol atan oyuncu ve ligde de gol krallığında 2. :D

çok ince bi çizgi var 10 numara ile winner arasında işte.

dipnot: ayrıca o ronaldo denen adam şımarık çocuğun tekiydi, ben gidicem bilmemne bi ton şey söyledi. kimse bundan adam olmaz dedi şımarıklığı yüzünden filan. ama alex ferguson onu adam etti ve takım oyuncusu haline getirdi. ronaldo'yu ronaldo yapan alex fergusondur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok demek istediğim adam defansif özellikleri ve takımı yönlendirmesiyle çok iyi ama işte 4 4 lük futbolcu bi bakıyorsun torresle duvar pası yapıp ceza sahasına giriyor bir bakıyorsun ara pası atıyor. 5 dkka geçiyor kendi ceza sahası önünde rakip oyuncuya baskı kurup top kapıyor inanılmaz tek kelimeyle.Ama işte gol sayısına çok takılmayın =) sebepler malum. Bu arada özellikle Villa'ya attığı frikik golü çok ilginç yuvarlıyor topu sanki top gidip köşeden gol oluyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

gerard tam bir winner. bende olimpiyakos maçını asla unutamıyorum. 90. dk. seyirci artık yıkılmış, elendik şl den diye düşünüyor. maç öyle biterse gerard real madrid'e satılacak, herşey hazır. ama o pes etmio ve efsane bir gol atıyor. sonu malum.

sevmiyorum adamı ama hayranlık ve saygı duyuyorum. zamanında jordan'ı böyle izliodm :)
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
o konuda haklı olabilirsin ama bunda 2-3 yıl sonra bu adam ne yapmış dendiğinde kaç gol atmış dendiğinde biz rakamı görücez, kimse nasıl atmış niçin atmış hatırlamıcak :)

bu çok şeyde böyle. çek ve hırvatistan maçları hatırlanıcak ama elbette ahahaha

Adamın çok gol atması defansif özelliklerinin eksik olduğu ya da 10 numara olmadığı anlamına gelmez ki?

10 numara dediğin adam ortasahanın ileriye dönük merkezi oyuncusudur, oyunu kontrol edip (bu artık günümüzde daha çok ön liberolara düşmeye başladı) atak başlatır, takımı yönetir, forvetlere asist yapar, kendisi de gol atar, çapraz koşularla defansı bozup forvetlere yer açar, oyunu okur, ona göre yönünü değiştirebilir vs vs. Tekniği yüksektir yeri geldi mi ani kontratakta ya da beklenmedik pozisyonda adam geçip kendi de gidebilmelidir.

Tabii bu özelliklerin çoğunluğu için başınıza kilitlenmiş bir adam olmaması gerekiyor.

Futbol zamanla evrim geçiriyor işte. Eskiden de 10 numara diye bir şey yoktu. Çünkü o zamanlar adam adama markaj vardı. Adam adama markaj altındaki bir 10 numara özelliklerinin çoğunda pasifize olur, kullanamaz (Zidane ya da Hagi gibi doğuştan gelen kurnazlığı yoksa tabii, ama böyle oyuncu da milyonda milyarda bir çıkar işte). Ne zaman alan savunması ağırlık kazandıysa futbolda, işte o zaman o alan savunmasını bozmak, ani çıkışlar ya da şaşırtmacalı pas-çalımlarla, bir anda oyun yönü değiştirmelerle alan savunmasına adam kaçırmak için türedi 10 numara. Şimdi ön libero diye bir kavram çıktı, üstelik 1 değil 2 tane birden kullanıyo kimi takımlar, bu da eski dönemdeki gibi "adam adama" markaj gibi kritik 10 numaralara yapışıp onları pasifize ediyor, haliyle de 10 numara yine işlevsiz kalıyor.

Ha o zaman noldu? kanat futbolu ve forvetler önem kazanacak işte. Ki kazanıyorlar yavaştan. O zaman başıboş kalan ön liberolar azalacak, gereksiz bir mevki olacak, daha kanada yakın oynayacaklar, bu sefer de ortası boş kaldı diye 10 numaralar geri gelecek.

Sonsuz bir döngü bu, komple kaybolmadı 10 numara merak etmeyin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...