Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Maedhros said:

yumuşak doku zedelenmesi ne pis bişiymiş ya
2 ayımı zehir etti
en az 2 ay daha yalan spor
bide sporsuzluktan bunalıma giriyorum gerçekten öf ağırlıksız olmuyo :(

benim sol el baş parmağım, sağ el baş parmağım + sağ ayak bileğimden araba geçtiği için ondada var.

çeken bilir, kırılsa daha iyi bence. hiç geçmiyo lan hiçbiri.
ayak bileğime olanın üzerinden 1 yıl geçti, yürürken bile şişer. ödem yapar.

sol başparmağıma küçük bi darbe gelsin, kırılmış gibi ağrıtır.

bu ne lan.

yumuşak doku ezilmesi kadar illet bişey yok ya.
gerçi araba ezdikten 3 hafta sonra spora başladım bende mallık birazda.

ama parmaklarda 4 ay geçti geçmiyo.

yumuşak doku ezilmesi benim isyanımdı
Sosyal ağlarda paylaş

soris +1.

l-carnitine molekul olarak yag yakim metabolizmasinina yardimci oluyor o bilimsel bir gercek fakat disardan alinan sekliyle ben cok bir etkisini gormedim.

fiziksel olarak sadece daha fazla terliyorsun onu diyebilirim. perfomans olarak da %10dan fazla etkisi olucagini sanmiyorum. kullanimi icin zaten nabzi 120den yukari cikardin periyotta etkili oluyor. sen o periyotta kalmayi uzatirsan zaten l-carnitine gerek yok.

yaglarla basi dertte olan birisi icin cok cazip geliyor bu fat-loss urunleri fakat cok kucuk etkiye sahip maddeler cok buyuk pazarlama stratejisiyle sunuldugundan cok yaniltici olabiliyor.

kendim de kullandim, keske kullanmasaydim demiyorum fakat gereksizmis, paraya yazik olmus :)
Sosyal ağlarda paylaş

Glutamine çok ileri düzeyde antreman yapmadığın sürece bence gereksiz, heleki whey protein alıyorsan zaten içinde bcaa glutamine vs. barındırıyor birçok protein tozları.

Wheyden bile o kadar büyük birşey bekleme ama gözle görülücek etkileri olmuyor genelde. En iyi kullanım zamanı sıkı bir diyet yapıyorsan kalorisiz temiz protein almak için olabilir.

Creatine ise laf yok,gerek fiyat performans gerek işlevsellik olarak bir numaralı supplement :) tabi daha iyisi var oda Jack3d.
Ama oda başlangıç orta düzeyde gereksiz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Glutamine recovery süresini ciddi olarak azaltıyor bende. Herkesin bünyesi farklı belki ama ben kullandığım sürelerde ve kullanmadığım zamanlarda hep dikkat ettim, özellikle sırt ve bacak idmanlarından sonraki kas ağrısı süresinde farkedilir değişim oluyor bende.

Whey ve caseine zaten diyetteki eksik protein oranlarını tutturmak için genelde. Tabi whey'i sabah kalkar kalkmaz ve idman sonrası acil protein ihtiyacı amaçlı da alıyoruz. Açıkçası protein tozları bence supplement bile değil diğerlerinin yanında. Bildiğin ihtiyaç gibi bişey :D İşimiz gücümüz var her dakika et, yumurta yenmiyor.

Ama whey içerisindeki amino acid profiline bakarak bcaa, glutamine almaya gerek yok demek hatalı bence. O zaten var. Tavukta da var, balıkta da var. Harici stack'leme olayı asıl farkı yaratan zaten.

Creatine ve glutamine den kolay kolay vazgeçmem özetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın bünyeden bünyeye değişiyor, antreman programı bile kişiden kişiye değişir.

Proteini doğal yollardan karşılamak aslında çok kolay ya,ama asıl sıkıntı sürekli tavuk yemenin verdiği sıkıntı. Şahsen ben wheyi kullandığımdaki amacım öncelikli olarak antremandan hemen sonra protein alımı,sonraki ise tavuk yemek istemediğim zaman 1-2 ölçek shot atmak :)

Wheyin içindeki bcaa glutamine örneğime dönersek son olarak ; tabiki besinlerdede var ama besinlerden çok daha fazlası ama direk olarak bcaa glutamine den azı yani orta karar miktarda wheylerde mevcut bunu anlatmak istemiştim.

Benim supplement önceliklerim şu şekilde
Jack3d>Creatine>Whey/Amino>Bcaa/Glutamine
Sosyal ağlarda paylaş

Taşındıktan sonra bi spor salonunda deneme antremanı yaptım. Salondaki en ince ve çelimsiz kişi bendim. Bir kız yoktu. Herkes böyle balon gibi şişmiş. Benim 30 kiloyla yaptığım hareketleri 100 kiloyla yapıyorlar lay lay diye. Bi tane normal gözüken insan yoktu ya. Çıkarken eleman "nasıl beğendin mi salonu" diye sordu. "Evet iyiymiş" dedim. Bir daha da gitmicem. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Taşındıktan sonra bi spor salonunda deneme antremanı yaptım. Salondaki en ince ve çelimsiz kişi bendim. Bir kız yoktu. Herkes böyle balon gibi şişmiş. Benim 30 kiloyla yaptığım hareketleri 100 kiloyla yapıyorlar lay lay diye. Bi tane normal gözüken insan yoktu ya. Çıkarken eleman "nasıl beğendin mi salonu" diye sordu. "Evet iyiymiş" dedim. Bir daha da gitmicem. :)

ben eski salonumda sondan 5e fln giriyodum anca ama sorun olmuyodu daha fazla gaza geliyodum. ama hiç kız olmaması görüntü kirliliği yaratır, orada haklısın ehe.
Sosyal ağlarda paylaş

bi sorum olcaktı, otelde gece vardiyasında çalıştığımdan sabah 8de mesaim bitiyor. eve gidiyorum saat 9 oluyor, hafif bi atıştırma ile saat 10'da salona gidiyorum(yemek yedikten 1 saat sonra gidiyorum). saat 12de evde oluyorum ve yemek yiyip direkt uyuyorum(tabi yemek yedikten sonra 1 saat falan bekliyorum gene)
uykusuz uykusuz gidip spor yapmak ve ardından hemen uyumak sağlıksız mıdır? ya da tam verim alınamaz mı?

sonrasında diğer bi alternatif yarattım kendime ama bu seferde uyku sersemi spora gidesim kalmıyor resmen cebelleşiyorum.
misal eve sabah 9'da dönüyorum hafif atıştırıp 10 gibi uyuyorum. öğlen 3.5 - 4 gibi uyanıp el yüz yıkayıp direkt salona gidiyorum 6'da dönüyorum, yemek yiyip işe gidiyorum(8de mesai başlıyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süre devam et, zaten vücudun kaldıramaz ise sinyalleri alacaskın, yorgunluk, bezginlik, kilo verme gibi. İyi dinlenemediğin için sürantrene olup ya kendini sakatlarsın, ya bağışıklık sistemin zayıf düştüğünen hastalanırsın yada hiçbirşey yapmak istemeyecek kadar yorgun hale gelirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

selam;

bu son degisen yasadan sonra bb.com'dan felan supleman getirtebiliyor muyuz tr'ye? ben 2 ayda bir max 1 item, yilda max 5 item getirtebiliniyor diye hatirliyorum. ama gelen bu urun burda tekrar vergilendiriliyor mu ona dair de bi bilgim yok.

durumlar nedir son bu supleman siparisi olayinda birisi aciklama yapabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kargodaki sınırlar halen geçerli. Ancak kozmetik ve besin desteklerinde (normal ilaçlardan süt tozuna kadar ) yasak.

Besin desteğini alabilmek için gümrüğe milli sporcu olduğunu ibraz etmen gerekiyor. Eğer milli sporcuysan da sonrasında doktor raporu ile bu ilaçlara ihtiyacın olduğunu ispatlamanı istiyorlar.

Tanıdık yoksa, bavul ticareti yapamıyorsan hiç bulaşma yani.
Sosyal ağlarda paylaş

:(

neyse ya 2 ay sonra abd'den 2-3 ark geliyor onlardan istetirim artik tum suplemanlari :D

usttekinden bagimsiz olarak bi sorum daha olacak. ON %100 whey alayim diyorum da 3 ay gotursun. 10lbs alsam kullanissiz olur mu. hani 3 ay ayni paket agzi acik kalir ne bileyim hijneyik olmaz su bu ya da baska sebeplerden dolayi. yoksa 5 alip bittikce tekrar mi almali?
Sosyal ağlarda paylaş

heh zaten 10lbs bulamadim :( onun yerine adamla uygun fiyata 2x5lbs ye anlastik oyle alayim diyorum.

aromalar konusunda bi sey merak ediyorum ben. muzlu-cilekli kapucinolu karamelli vs.liler var. cikolata alicam 1 tanesini yanina iyi bi ekuri ariyorum :) muzlu cilekliyi normal sut urununden yola cikarak eledim, begenmemistim. diger ikisi icin bi fikrim yok. tadi konusunda bir seye benzeterek yardimci olabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...