Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Kemer şart olmasa da yararlı. Beli korumanın yanında karın kaslarını da daha iyi geliştiriyor. Kemeri doğru sıkılıkta bağlayınca hareketi yaparken karın kaslarını kemere doğru itip karın kaslarından daha fazla destek alabiliyorsun. Bu sayede omurgayı daha iyi koruyorsun.

Sadece son sette, en zorlandığın ağırlıklarda kullanmak yeterli. Aslında kaldırdığın kilonun vücut ağırlığının ne kadar üstünde olduğu pek de önemli değil. Önemli olan seni ne kadar zorladığı. Max 200 kilo kaldırabilen 80 kilo adamın 150 kilo kaldırırken kemer takması şart değil. Ama max 80 kilo kaldırabilen 80 kilo adamın 70 kiloda bile kemer takmasında yarar var.

Kemer takmanın tek bir zararı var. Nasılsa kemer var diye kendini harekete vermeyip yalan yanlış yaparsan sakatlanma oranın kemersiz haline göre daha bile fazla olur. Hareketi düzgün yaptığın sürece kemer takmanın bir zararı yok benim bildiğim. O yüzden taksam mı takmasam mı diye tereddütte kalıyorsanız takın bence.
Sosyal ağlarda paylaş

dur tahmin edeyim.. DHL ile aldınız ?

Geçmiş olsun o zaman. Şu an PTT kargonun kucağına düştünüz, tebrikler.

Yaz döneminde uluslararası kargolar 7-14 gün arasında önce Türkiye'ye ulaşır. Bundan sonra ise bir 10-15 gün de PTT'nin onu gümrük muayenesinden geçirmesini ve size ulaştırmasını beklersiniz.

Bu da yaklaşık 1 ay demektir. Benim 40 gün beklediğim ürün bile oldu.

Bu yüzden bb.com dhl ile alınmaz. Sadece Fedex ile alınır, siz bir tek shaker söylediyseniz sorun yok ama supplement olsa 30 gün yollarda süründürmek, ptt'nin hangi koşulda olduğu belirsiz deposunda beklemesine sebep olmak iyi değil.

Fedex ile de fix 5 iş günü içinde elinizde olur. kargo hariç 150 euroyu ve 5 kiloyu aşmadığınızda da bahtsız bedevi değilseniz gümrükte takılmaz. Hemen Mng kargo size getirir.

Bu arada hex, hyper xtension'ı dumbell ile yapmak çok daha rahat benden söylemesi, ben de 20 lik plaka ile yapıyordum, Şimdi 25 lik dumbell ile daha rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

helc o animal flexi cikar stackten, gereksiz yuk.

alırsın eczaneden glucosamine filan, ki animal pack hayvani bir vitamin, uzerine flex e gerek yok.

plasmajet kullandım ben bir kutuda bitirdim, etkili meret ama yarardan cok zararı var sanırım..

sen herhangi bi pre workout ile takıl, bosver plasmayı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Helcaraxe said:

abi ayıp olcak ama öle haraketlerin tek olayı kadınlardan bile daha iyi domalmak lazım o tarz haraketlerde hahaha sırt dümdüz olcak böle

Valla one arm dumbell rowing yaparken bench'i çekip kıçımı duvara dayıyorum. İnsan bi acayip hissediyor kendini çok açıkta kalınca :D

Buarada deadlift'te tekniği şöyle çözdüm. Göğsümü şişirip omuzları biraz geriye atıyorum. Ağırlığı tam kaldırırken kıçımı yere vurmaya çalışıyorum.

Birde stiff-leg deadlift ekledim bacak programına. Çok iyi yakıyor hamstringleri. Calve'lar çok yavaş gelişiyor yalnız canımı sıkıyor. Toplam 3 haraket 15-12-10 tekrar yapıyorum. 1 bacak gününde bi de sırt gününde calve girmeye başladım. Bakalım ne olcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

helc o animal flexi cikar stackten, gereksiz yuk.

alırsın eczaneden glucosamine filan, ki animal pack hayvani bir vitamin, uzerine flex e gerek yok.

plasmajet kullandım ben bir kutuda bitirdim, etkili meret ama yarardan cok zararı var sanırım..

sen herhangi bi pre workout ile takıl, bosver plasmayı :)

bilmiyorum, hem basketbol hem ağırlık hemde atletizm hepsi bir arada yaptığımdan dolayı eklem desteği iyi olur diye düşündüm. Bide zaten seneye amerikada olucağımdan dolayı animal flex falan glucosomine kutuları 12-14 dolar ise animal flex en fazla 20 dolara gelcek bana zaten.

Plasmajet konusundada bilmiyorum denemek lazım. Ben yeni ürünleri falan denemeyi seven bir adam olduğumdan bi kere de olsa denicem hehe ^^

bide dediğin gibi animal pak zaten baya sağlam bi m-vitamin.

Bakarım ya çıkartırım, başka şey eklerim o sorun değil ama kesinlikle casein alıcam. Yatarken içmek için. bide Myofusion denicem. Çok övmeye başladılar onu, hem tat olsun hemde karışma falan bakımından.
Sosyal ağlarda paylaş

Mathias said:

dur tahmin edeyim.. DHL ile aldınız ?

Geçmiş olsun o zaman. Şu an PTT kargonun kucağına düştünüz, tebrikler.

Yaz döneminde uluslararası kargolar 7-14 gün arasında önce Türkiye'ye ulaşır. Bundan sonra ise bir 10-15 gün de PTT'nin onu gümrük muayenesinden geçirmesini ve size ulaştırmasını beklersiniz.

Bu da yaklaşık 1 ay demektir. Benim 40 gün beklediğim ürün bile oldu.

Bu yüzden bb.com dhl ile alınmaz. Sadece Fedex ile alınır, siz bir tek shaker söylediyseniz sorun yok ama supplement olsa 30 gün yollarda süründürmek, ptt'nin hangi koşulda olduğu belirsiz deposunda beklemesine sebep olmak iyi değil.

Fedex ile de fix 5 iş günü içinde elinizde olur. kargo hariç 150 euroyu ve 5 kiloyu aşmadığınızda da bahtsız bedevi değilseniz gümrükte takılmaz. Hemen Mng kargo size getirir.

Bu arada hex, hyper xtension'ı dumbell ile yapmak çok daha rahat benden söylemesi, ben de 20 lik plaka ile yapıyordum, Şimdi 25 lik dumbell ile daha rahat.

evet dhl maduru olduk anlasilan. e peki simdi biz istanbulda olabilcegimiz tarihler arasi verdmistik siparisi, ben yokken gelirse kargo ne olcak bekler mi depoda yoksa gg olup geri mi gider.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada arkadasimla ilgili merak ettigimiz bi durum var.simdik;
kendisi 176cm 58kg ve %7.7 Yag ve BMR=3.3k cal cikti.

mesela benimde 190cm 120kg %36.6 yag ve BMR= 3k cal cikti. bu nokta da acaba genetik faktorler mi etkili yoksa cidden triod bezi tabanli bir rahatsizlik mi soz konusu. acikcasi ben arkadasimda daha cok problem varmis gibi gorunuyor. o kadar az kas miktarina nasil o kadar yuksek BMR gelir anlayamadim acikcasi. Bu olcumlerin hepsi avis plus denen alette olduk mesela. aletin direk kendi yorumu arkadas icin tum yag ve kas miktarlarina low demisken benim icin tum kas miktarlarina well derken yag miktarina over demisti. yani benle ilgili normal gibi gornuyor. ama kendisin hakkinda ciddi bir problem olup olmadigini merak etmekyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin BMR kilona göre normal. Arkadaşının ki normal değil. Zaten normal olsa o kiloda kalmazdı arkadaşın. Genetik faktörler de olabilir troid kaynaklı da olabilir.

Aslında arkadaşın vücut geliştirmeye başlayıp önüne geleni yiyerek nerdeyse hiç yağlanmadan kilo alabilir, vücut geliştirebilir. Kötü tarafı ise yemeyi azalttığı anda o kiloların tekrar gitmesi. Burda bir çok kez yazılmıştı. Biri başlıyor 5-10 kilo alıyor. Sonra sınav dönemiydi, stresti vs bir kaç ay ara veriyor. Bir bakmış 5 kilo vermiş yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar selam

Okuldu,işdi,kpssdi,stres,sıkıntı,falandı fişmandı derken acayip zayıfladım.daha önceden 6 ay kadar body bulding yapmıştım (3 sene önce) bayada kilo ve kas hacmim artmıştı.en son 75 kiloya çıkmıştım (bırakma nedenim şantiyede iken kolumun üstüme düşmem sinirlerin ufakdan zarar görmesi)ama şu anda 60-62 arası dolaşıyorum boyum 182 troid ler tam referans üstsınırda çalışıyor.anlayacağınız dal parçasından hallice bir halim var...
Neyse asıl konum eğer kpss den istediğim gibi bir puan alamazsam aralıkta askerim ama acayip derecede eskiye göre kendimi çok güçsüz ve zayıf hissediyorum tekrardan en azından Aralığa kadar body yapıyım diyorum(biliyorum süre çok az).3 sene önce gittiğimde baya cahildik şimdi sizce başlamadan önce/başladıktan sonra nelere dikkat etmeliyim şimdiden protein tozlarına falan başlasam iyimi olur.hangi marka yada başka bir öneriniz varmıdır?
Şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Bence askere gitmeden vücut geliştirmeye başlamak yerine kondisyon çalışman daha mantıklı. Düzenli olarak koşu, şınav, barfiks, mekik vs iyi gelir. Hem spor salonuna boşuna para vermemiş olursun hem de askere gittiğinde sürünmezsin.

İlk gün tek setten max şınav, barfiks ve mekik sayını yaz bir yere. 400 metreyi, 2 kilometreyi ne kadarda koşabildiğini yaz. Sonra haftada 3-4 günlük bir program yaparsın. İki haftada bir de max tekrar sayısını kontrol edersin.

Spor salonunda yapacağın klasik 8-12 tekrarlı hareketler daha çok hacim geliştirmeye yönelik. Orada kazanacağın güç askerde yapacağın hareketlere doğrudan yansımıyor. Askerde o tür hareketleri yapmayı bırakmak zorunda kalacağın için zaten kalıcı da olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kilo alsan bile askerde verirsin zaten. Mirage'in dediği gibi kondisyon çalışmak daha hayırlı olur.

Bir de illa kilo alayım diyorsan, günde 5-6 öğün yiyorsan onu 2-3 öğüne çek, bu öğünlerde yiyebildiğin kadar ye, akşamları da yemek yiyip yat. Yanetki olarak sumo güreşçisi ya da tembel hayvan olabilirsin yalnız.
Sosyal ağlarda paylaş

merak edenler icin ilerleyen gunlerdeki tecrubelerimi yazmayı planlıyorum .
lakin birseyin ozellikle altını cızmek isterim . amatör deilim , daha oncede sporlarla ilgilendim geçmisim var . ara verdim falan filan , kilo veriyorum an iti bari ile . 2 ay oldu tam bugun spora baslayalı , yağ yakımım cok yavasladı falan filan. yani höööst diye animal ile girismedim spora + kesinlikle oyle bisey yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:

animal cuts'ı alıyorsan idmandan çok kardiyovasküler hareketler yapman lazım. yani idman yapma demiyorum yap ama 2. pakedi kardiyodan 30 dakka evvel al.

aynen üstad dedigin gibi yapıyorum . ilk paket sabah uyanır uyanmaz bol su ile , 2. paket spordan 1 saat ( öyle tavsiyeler aldım ) önce . sporda ise kesinlikle 20 dakikanın ustunde kardiyo , agırlıklarda uzun setler , ancak bacak basabılırsınız , özellikle squat en baba kardiyovasküler hareketlerden daha cok enerji emen bi aksiyon , squati çok zorlamadan kendinizi yapmanızı tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...