Milamber Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 siz yapmazsanız başkası yapar. rus radyolarından türkçe yayın yapılırdı siz bilmezsiniz doğu karadenizli arkadaşlar büyüklerine sorsunlar hele. milleti pkknın tvlerine bırakırsanız adamlar istedikleri gibi propaganda yapar millette kanar. şimdi karşılaştırma yapabiliyor devletin gözündende bazı şeyleri görebiliyorlar. şükürler olsun ki devletimiz ciddi ciddi bir stratejik yaklaşımla davranıyor. bazı heyecanlı arkadaşlar gibi höle hele diyenleri pek takmıyor. arapça güzeldir sadece türkiye de yaşayan araplara değil bölgede ki arap devletlerine de bu şekilde ulaşabileceğiz. farsça ve rusça da yayın yapılsın sonuna kadar desteklerim. onlar yapıyor biz niye yapmayalım? :) arapça pardus olsun diye bir yazı yazmıştım. yazılım alanında da bu insanlara açılım yapalım her alanda bilgi bombardımanına tutalım bölge ülkelerini güzel haberler devam eder inşallah.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 bu akpliler sanırım arapların yaradılıştan gelen en ve boylarına bir hayranlık besliyorlar, yoksa bu yalakalığın hiç bir açıklaması yok.
sir Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 siz hiç hataya falan gitmediniz heralde? bikbik konuşuyosunuz "kim arapça istiyo yeaa" diye.. ister devlet açsın ister özel açsın, yeter ki açılsın ve çeşit gelsin renk gelsin. rengi beğenmiyo musun? dinlemezsin olur biter..
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 cesit gelsin renk gelsin diye neden devlet benim vergimimi carcur edicek? devlet donmu uretirmis tezi ve ustune devletcilikle ilgili zibilyontane libos argumani yazabilirim buraya televizyon kurup yonetmek devletin gorevimi?
elaidi Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Devlet herşeyi yandaşlarına yaptırmaya bayılıyo. Yaptırsa ya bir tanıdığına özel kanalı arapça? Yok ama kârsız işe para koyarlar mı hiç.
sir Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 sadece sen mi vergi veriyosun bu ülkede viktor? senin paranla mı dönüyo devletin çarkı? anadili kürtçe olan adam da "niye benim vergi paramla türkçe kanal açılıyo" diye sorabilir o halde. radyo-televizyonu bir iletişim aracı olarak görüyosak, bence gayet devletin görevlerinden biridir radyo-televizyon açmak.
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 sir ortada bir yanlış anlaşılma var. devlet bu gibi marjinal durumlarda ancak ve ancak kuruluşu destekleyebilir. trt şeş'te kurup özel sektöre devretme gibi bir çaba yok. seçimlerden sonra da izlenmiyor tutulmuyor diye de kapatılabilinir. öyle havada öyle boş öyle tabansız bir eylem. her tarafından kusur fışkırıyor.
Sam Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 trt'yi toptan özelleştirmek en iyi çözüm bu nedenle. daha yıllar önce yapılması lazımdı.
ginaly Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 sir said: anadili kürtçe olan adam da "niye benim vergi paramla türkçe kanal açılıyo" diye sorabilir o halde. soramaz efendim. anayasa var bu ülkede, diyor ki türkiye cumhuriyetinin resmi dili türkçedir.
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 konuyu ses e cekerek oltayi saldin ama yemezler burda arapca TRT den konusuyoruz vergi veren kac arap var turkiyede bu kanali izliycek? arapca TV ye ne gerek var? gerek varsada develtin gorevimi arapca TV acmak? begenmediginiz ismet inonu devletciliginde bile yok boyle bir zihniyet bu TV den ancak Allah (c.c.) ye daha yakin olmak icin plan program yapmadan, hicbir akademik hedef gutmeden arap dili ve edebiyati okumus sonrada issiz kalmis imam hatif tayfasi yararlanicak develtin kaynakalri ile ac TV yerlestir icine yandaslarini istihdam yarat sonra onlarda gelip issizlik yok kriz yok diye otsunler sagda solda arapca TV talep eden sayisinin iki kati kadar japonca ve hatta ve hatta elfce TV talep eden adam cikartirim ben bu ulkede TRT noldor hayellerimiz gerceklessin cocuklarimzi elfce ogrensin renk olsun ulkede
ginaly Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Viktor said: arapca TV talep eden sayisinin iki kati kadar japonca ve hatta ve hatta elfce TV talep eden adam cikartirim ben bu ulkede şu gerçekten doğru olabilir yalnız. ciddi ciddi araştırılmasını talep ediyorum.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 her sey var erotik kanal yok TRT SEKS istiyoruz
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 sorun talep olup olmamasi degil, sorun devletin bu isi yapiyo olmasi. hadi kurtler oyle boyle zart zurt, araplar nalaka? cok talep varsa ciksin kendileri kursunlar.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 ahah eet elfçe tv isteriz. oha çok net olur yannız bildiğin nerd swarm gelir türkiyeye yerleşir.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Ha ama unutmamak lazım ki, Davosta kötülerin düşmanı iyilerin koruyucusu rolü kesinen başbakanımız, (muhtemelen) petrol ortaklığı için Sudanda resmen katliam yapan Bashir'in ayağını öpüyor, bu bağlamda arapça tv açılması da enteresan gelmeyebilir.
irenikus Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 sir said: siz hiç hataya falan gitmediniz heralde? bikbik konuşuyosunuz "kim arapça istiyo yeaa" diye.. ben gittim, samandağ hariç heryer türk. ayrıca devletin ülkedeki azınlıkların kültürünün 1 gıdım bile azalmamasını sağlamak gibi bir görevi yoktur, tüm azınlıklar milli benlik kazansa türkiye federal ülkeye olmaya gider.
sir Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 ehah tek olay resmi olması mı? trtgap programları ne ölçüde "resmi"? trt2'de altyazıyla yayınlanan yabancı filmler, trt3'te klasik müzik konserleri, trt4'te sanat müziği konserleri, bunlar "resmi" yayınlar mı? verginizin bunlara gitmesinden rahatsız olmuyosunuz da kürtler için araplar için ayrı yayın yapıldığında mı rahatsız oluyosunuz? mesele nicelik tartışması değil, nitelik tartışması. talep varsa yapılsın, lazlar talep ederse lazca da yapılsın, araplar talep ederse arapça..çıkartabiliyosan japonca isteyen de çıkar, açılsın viktor, tutan mı var, yapma diyen mi var? hem sadece ulusal çapta değil, komşu ülkelere de yapılsın bu yayın, çok da güzel olur. bunun devletçilikle bi ilgisi yok, çünkü isteyen özel müteşebbisler de devlet kanal açtıktan sonra açabilir. devletin buna önayak olması, türkiye gibi bir "yasaklar ülkesi"nde çok önemli. valla ben de hataya gittim, abim askerliğini orda yaptı, ayriyeten hataydan istanbula gelen tanıdıklarım da var, şakır şakır arapça konuşuyolar. azınlıklara hangi hakların tanınacağı lozan anlaşmasında yazıyo. 80 yıl boyunca bunu uygulamak yerine asimilasyonu tercih etmiş bir devlet, bugün elbette taviz vermeli.
Snefru Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Şu olayı onaylayanın aklından veya karakterinden şüphe ederim.
eldar Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 said: azınlıklara hangi hakların tanınacağı lozan anlaşmasında yazıyo. 80 yıl boyunca bunu uygulamak yerine asimilasyonu tercih etmiş bir devlet Çok biliyorsan, Lozan antlaşmasında geçen azınlık tanımının sadece gayrimüslimleri kapsadığını da öğren.
irenikus Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 sir sen görmek istediğini görüyorsun, hataylı arap tanıyor olabilirsin ama hatay bir türk ili, benim de bir sürü tanıdığım var hepsi de şakır şakır türkçe konuşuyor hadi bakalım. burası bir federasyon değil, demografik yapısında 12 tane etnik yapı bulunan bir afrika ülkesi de değil. devlet her topluluğa kendi diline göre hizmet sunarsa kendi eliyle farklı etnik kimlikler yaratmış olur. evet sorun resmi olması, paramın türk halk müziğine gitmesi kürt ve arap kimliği oluşturmak için harcanması kadar rahatsız etmiyor beni. devletin dili türkçedir, farklı dillerde yayın isteyen kendi radyosunu televizyonunu açabilir.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 bi an kimse asimilasyon demeyecek sandım, çok korktum, artık geçti. köpekten süt emen asimile kedi!!!
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 o kedi rahat 1.5 yaşını geçmiş. nabıyo lan ole
Öne çıkan mesajlar