Absolut Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Dennis said: Absolut said: Paralarını alamadılar ve sinirliler haklılar işçiler ama seçtikleri yol yordam hatalı ve bu yüzden suçlu duruma düşeceklerdir. Yarın öbür gün o firma yakılan zarar ziyan verilen malzemeleri işçilerin maaşından kesince üzücü gerçekle karşılaşacaklar. İşten çıkarma konusu ise bence firma haklı. Bugün benim malımı yakan adamı bir dakika dahi tutmam işyerimde. Hatta haklarında dava dahi açarım. Haksızlık hukuksuzluk görüyorsan gidip adaletten yardım isteyeceksin. Adaleti kendin sağlamaya çalışırsan sonuçlarına da katlanacaksın. (tu) TABİİİ bir de madalyonun diğer yüzü var yani işçilerin bakış açısı onların durumu da çok zor, onu da unutmamak lazım. Evde çoluk çocuk borç harç vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 zordaysa çalıştığı şirketi neyle tehdit ettiğine dikkat edecek. parasını alamadıysa, gider mahkemeye başvurur, grev hakkını kullanır, vs vs. çocul gibi verin lan paramı fener bayrağı çekerim demek son derece saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Babam hep der, inşaat işçileriyle uğraşmak çok zordur diye. Bu kış ben de öğrendim ne kadar zor olduğunu. Bu da başka bir örneği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Herkesi kovdularsa çok çok ayıp etmişler. İşin dozunu kaçıran propagandacılar vardı. Onları kovabilirlerdi tek ama herkesi kovdularsa yazık valla. Adam 3 ay orda ne içer, ne yer ailesine ne gönderir düşünen yoktu ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 iyi olmus iscilere eren talu cok para kazanip iscilere odememezlik gibi birsey yapmiyor, para bulamazsan bazen odeyemezsin. Her patron cok zengin bencil adi degildir kendinize gelin. bazen sirketler zora duser bu zorlugu calisanlarda yasarlar bu normal. ama sen gidip butun prestiji galatasaray olan bir projede bunu yaparsan kovulursun basit bir mantik soyliyim, bu projenin amaci galatasaray, eger siz galatasaray a saygisizlik yapiyorsaniz bu ise saygisizlik yapiyorsunuz demektir. o zamanda kovulursunuz normal. ben tazminat icin bayag kanirtirdim eren talu nun yerinde olsam yine iyi adammis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 iş kanunu 25;/II.e İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması. işveren haklı nedenle fesih eder. işveren avukatı olası bir davada savunmasını bu yönde hazırlayacaktır. öte yandan işçi avukatı ise büyük ihtimalle madde 29 daki toplu işçi çıkarma hükümlerine aykırılık üzerine gidecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 paralarini odeyip gondermisler, garip bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 protesto biçimi yanlış olmuş fln diyorsunuz ama bu kaçıncı grev? kaçıncı protesto? demekki yanlış birşeyler var orda bir süredir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2009 atıp tuttular.bu kriz ortamında millet kan ağlarken öle böle para alıolar ve alıcakları gayet garanti olan bi proje.değerini bilmediler.şov yaptılar.haketmişlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 sen adam gibi iş bırakma eylemi yapsan zaten kimsenin sesi cıkmayacak. ama galatasaray'ın türkiye'nin büyük kuluplerinden biri olmasını ve medyatikliğini bile bile sömürmeye calıstılar. yok bayrak indirmeler, yerine fener bayragı dikeriz demeler... kendi kendilerini komik duruma dusuren bir kac isci ve arkasındaki sürü psikolojisine mahkum cahil ameleler. kendi isine sahip olup da yaptıgı islerden parasını zamanında alabilen kac kisi var su an aramızda, acık yureklilikle soylesin. kimsenin elinde bisey kalmadı. kriz teget falan da gecmedigine gore maasların gecikmesi kadar normal birsey yok su donemde. ama bunu bizim gerizekalı medyamız, ziya şengül'ün yorum yaptıgını zannettiği garip spor programları ve fonda arabesk müzik esliginde sunulması falan isin bokunu cıkardı tabi. isin bu yonunun kendilerine zarar verecegini dusunemedi isciler. neyse ögrenmislerdir artık. ha bi de tüm isciler isten cıkarılacak ama teseron firma aynı kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 walla hukumetin elinde olsa muhtemelen tum sendikalari kapatirdi. zaten sendikali i$ciyseniz bi cok yere almiyolar. aslinda bu yasak, cezasi war ama burasi turkiye. tamam i$cilerin de bi cogu kabzimal ok, ama sendika bir haktir. grev hakki yasaldir. yani sendikadan korkuyo butun $irket sahipleri, zira i$ durdugu anda, duran surenin yarattigi zarar, rekabetci piyasa goz onune alindiginda muazzam zarara sebep oluyor. Bkz: Merter Textil burada $u basit onerge devreye giriyor, parasi olan yonetir, parasi olmayan koledir. sistem bunun uzerine kurulu. demokrasi de burjuva egemenligi. halklar da saf, kendi kendilerini yonettiklerini saniyor. boyle uzar gider.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 grev bir haktır da çocuk oyuncağı değildir. her şeyde grev yapmazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 isciler sendikaya bagli miymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Esh said: burada $u basit onerge devreye giriyor, parasi olan yonetir, parasi olmayan koledir. sistem bunun uzerine kurulu. demokrasi de burjuva egemenligi. halklar da saf, kendi kendilerini yonettiklerini saniyor. boyle uzar gider.. Özet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 işçilere gidecek para bu projeyi yapan türkiyedeki firmadan çıkmayacak olabilir, onu bilemem. ama bu projeyi finanse eden bir kurum var, ve bu kurum işçinin parasını zamanında ödeneceğini göz önüne alarak projeye para verme ile yükümlü. abu dabi mi nerde bilmiyorum, dediğim gibi projenin detayları hakkında pek bir fikrim de yok. ama "imkanı yok bu işçilerin parası ödenemezdi zaten" gibi bir tablo çiziyorsunuz ki böyle birşey olamaz. hangi firmanın cebinden çıkar, kimin suçudur bilmiyorum. ayrıca bu işçiler bir anda gökten zembille inmediler. X zaman boyunca Y maaş ödenmesinin gerekli olduğu belliydi. projeye başlamadan önce bunların hepsi hesaplanır. bildiğim kadarı ile (hatalıysam düzeltin) seyrantepede ne fazladan para gerektirecek bir şey oldu (ne bilim bir bölümü çöker yeni beton çelik vs alman gerekir), ne de proje şu anda gereksiz uzamış durumda. belki türkiyedeki firmanın suçu yoktur, yurtdışındaki adam "size 100 lira lazım ama biz 85 vericez, başınızın çaresine bakın" demiştir, bilemem. zaten kimin suçlu olduğu konusunda kesin bir yargıya varmıyorum. ama firma yöneten birçok insan tanıyorum, batmamak için olan mücadele dışında hiç bir buçuk ay geç ödenen maaş duymadım. ki batmama geyiğinde bile maaşının bir kısmını veriyordu adam, işçiler de firmanın durumunun farkındaydı anlayışla karşılıyorlardı. inşaat sektöründe insanların maaşları hep gecikiyorsa, bu maaşın geç ödenmesinin normalliğinden değildir, bu ortada bir sorunun varlığını gösterir. dediğim gibi, o adamları çok zor duruma sokuyorsunuz. bir düzenlemeye gidilmesi lazım o zaman. he tekrarlıyorum, fb bayrağı asmak filan olayın bokunu çıkarmış, o adamı at işten. ama karşı çıktığım zaten hepsinin işine son verilmesi. kurunun yanında yaş da yanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 İşçilerin hesabı kapanmış paraları ödenip. Radikal öyle yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 bıçak kemiğe dayanınca ödüyolar hemen tabii : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 topicin ilk postunda, verdiğin linkte yazıyor zaten, yarın paralarını ödeyip çıkaracağız diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 eet ben de onu diyorum : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 dogru diyorsun helal olsun benim peynir sirketim var 6 aydir bir kurus para almadim ama 20 kisi calisiyor diye devam ediyor. hatta sikistiklarinda cepten koyuyorum beyler zaman kotu su an insaat icinse satis yok bankalar bir kurus kredi vermiyor insaat firmalarina o yuzden bu kadar saldirmayin patronlara. herkes elinden geleni yapiyor toggie said: sen adam gibi iş bırakma eylemi yapsan zaten kimsenin sesi cıkmayacak. ama galatasaray'ın türkiye'nin büyük kuluplerinden biri olmasını ve medyatikliğini bile bile sömürmeye calıstılar. yok bayrak indirmeler, yerine fener bayragı dikeriz demeler... kendi kendilerini komik duruma dusuren bir kac isci ve arkasındaki sürü psikolojisine mahkum cahil ameleler. kendi isine sahip olup da yaptıgı islerden parasını zamanında alabilen kac kisi var su an aramızda, acık yureklilikle soylesin. kimsenin elinde bisey kalmadı. kriz teget falan da gecmedigine gore maasların gecikmesi kadar normal birsey yok su donemde. ama bunu bizim gerizekalı medyamız, ziya şengül'ün yorum yaptıgını zannettiği garip spor programları ve fonda arabesk müzik esliginde sunulması falan isin bokunu cıkardı tabi. isin bu yonunun kendilerine zarar verecegini dusunemedi isciler. neyse ögrenmislerdir artık. ha bi de tüm isciler isten cıkarılacak ama teseron firma aynı kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 hakli haksiz durumu degil de, aynen matamanin dedigi gibi, insaat isi krediyle donuyo biraz, krizde krediler kesilince firmalar almayi hesapladigi paralari alamayinca, odemelere aksiyo, sadece iscilere degil buyuk ihtimalle is verdikleri baska firmalara da odemeleri gecikti. hele ki stadyum insaatinda paranin geri donusu de biraz garip, hemen cikaramicaklar o parayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 in$aat i$i degil sadece. piyasada nakit parayla i$ donmez zaten. sadece bu tur basit adamlara para vermezsen gunluk ya da aylik bu adamlar olur. dayanma gucleri yok, basit i$ci bunlar. i$in bok tarafi, artik piyasada cek de donmuyor, bankalar korktuklarindan 3 aylik ceki bile %35 le kiriyolar. Her banka deliler gibi kredi veriyoruz diyo ki ne yalan bi bilseniz. yemiyo kredi vermek ama kasalari da doldu ta$ti. hergun faizi indiriyo cok bilmi$ler, millet iyiden dolara kaymanin hesabini falan yapiyo. bu ulke para satmadan ve faiz vermeden donemez, bu artik anla$ilsin. zannediyolar ki faizi indirince millet yatirim yapacak. masa altindan nah cekenleriniz bol olsun demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 serefsizler devletten ucuz faizle para alip iki kati faize bile vermiyorlar o kadar adilerki yapi kredi de bir cek hesabimiz var, herifler o kadar cok killik yapiyorlarki, yok ayni firmadan cok cek geldi, yok su adamin 3 sene once bir kere ceki donmus olmaz. Her gun yeni bir kisitlama kaldiki bizim tarihimizde ne donmus bir cekimiz nede buna benzer kotu birseyimiz var. bize boyle yapiyorlarsa millet ne durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar