Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World of Warcraft'taki büyük tehlike


Sharkan

Öne çıkan mesajlar

En popüler bilgisayar oyunlarından biri olan World of Warcraft'ta dikkat

PİYASAYA çıktığı 2004 yılından beri en çok ilgi gören online bilgisayar oyunu olan ve kullanıcı sayısı 12 milyonu aşan “World of Warcraft”ın yarattığı bağımlılık bilimsel olarak kanıtlandı. İsveç Sağlık Enstitüsü’nün oyunu sıklıkla oynayan 20 bin genç üzerinde yaptığı araştırmada oyunun gençlerin beyninde kokaine eşdeğer bir bağımlılık yarattığı tespit edildi. Hazırlanan raporda oyunun gençleri tamamen esir aldığı, oyuncuların bilgisayar başından kalkmamak için yemek, su, uyku gibi temel ihtiyaçlarını erteledikleri belirtildi. Kasımda bir İsveçli genç, 20 saat boyunca aralıksız “World of Warcraft” oynadığı için hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: Gazete Vatan

Yakında wow'da yasa dışı sayılıp, bağımlılar için rehabilitasyon merkezleri açılırsa şaşırmam. :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bağımlılık falan yalan ya, hiç abartmayın

1 haftadır böbrek ağrısı ile yatıyorum gerçekten kokaime eşdeğer bir bağımlılık olsaydı aklıma wow geldiğinde "s erler" demezdim sanırım.

baskın çıkacak bir şey başınıza geldi mi wow mow yalan oluyo abartmasın isveçli bilim adamları gitsinler diş macunu diş fırçası falan geliştirsinler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan 80 lerde falanda metal müzik plakları bağımlılık yaratıyo gençlerin ruh sağlığını bozuyo, tersten çalınca şeytani mesajlar içeriyo vs.. derlerdi sanırım ne popüler olursa bu tarz şeyler söylenicek. Bağımlılık yapıyosa yapıyo, bu olay kişiye bağlı, o kişinin sağlığı bozulcak sa bozulur zaten wow lada bozulur o olmadı başka bişeyle bozulur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...