Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Collina'dan Turuncu! Kart ve Çifte Orta! Hakem Önerileri


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
link


Pierluigi Collina turuncu kart istiyor
Dünyaca ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina, futbol literatürüne, 'Turuncu kart ve çifte hakem' kazandırmaya hazırlanıyor.

Emekliye ayrıldıktan sonra, İtalya'da hakem atamaları sorumluluğu gibi önemli bir görevi üstlenen Collina, ulusal bir radyo kanalında yaptığı açıklamada, FIFA bünyesinde futbol kurallarının uygulanması, değiştirilmesi konusunda görevli ve yetkili uluslararası kurul olan İnternational Board toplantısının 28 Şubat Cumartesi yapılacağına dikkat çekerek, "Turuncu kart uygulamasını tartışmaya açacağız. Hokey ve su topunda uygulandığı gibi bir sistem. Turuncu kart gören futbolcu bir süreliğine oyun dışı kalacak" diye konuştu.

İtalyan Futbol Federasyonu tarafından 10 yıl önce İtalya Kupası maçlarında ikili orta hakem uygulaması yapıldığını hatırlatan Collina, "Maç süresince iki orta hakem görev yapmıştı. Hakemler birlikte hareket etse de, asıl sorumluluk alanları yarı sahayla sınırlı olduğu için pozisyonları daha iyi takip etmiş ve daha yerinde karar vermişti. Hakem arkadaşlarla görüştüm. Onlar da uygulamanın sağlıklı olduğu kanaatinde. UEFA Başkanı Platini de aynı görüşte. Toplantıda bu konuda gündeme gelecek" diye konuştu.

Toplantıda görüşlerin benimsenmesi halinde, dünya futbolunda turuncu kart ve çifte hakemli yeni bir sayfa açılacak.
Mesaj tarihi:
turuncu kart işi çok saçma ama bu spor açık havada yapılıyo ve sürekli koşmayı gerektiriyo
tahminimce futbolcuların sana kenarına geçip oturmasıda yasaklanır futbolcuların oyundan soğmasına kondisyonlarının düşmesine neden olur güzel bi yöntem bulurlarsa değişik olabilir tabi önyargılı yaklaşmamak lazım :D
Mesaj tarihi:
ikisi de sacma sapan. iki orta hakem olunca ne olucak, hatalar mı azalacak sanki? biri farklı biri farklı karar verirse yazı tura mı atıcaklar? 3 hakem yapalım bari, oylama yapsınlar.
Mesaj tarihi:
toggie said:
ikisi de sacma sapan. iki orta hakem olunca ne olucak, hatalar mı azalacak sanki? biri farklı biri farklı karar verirse yazı tura mı atıcaklar? 3 hakem yapalım bari, oylama yapsınlar.

hepsi kendi sahasından yükümlü olucak diğer sahalara karışamıycaklar

sanırım.
Mesaj tarihi:
Futbol un bu kadar cazip olmasının nedeni hataları değil mi zaten?

Hokey de basketbolda amerikan futbolunda görebiliyor musunuz 30yıl sonra çıkıp özür dileyen sporcular?

Adam eliyle gol atıyor tanrının eli diye bir motto oluşuyor.Adam ilah oluyor.

Tartışmaların sürmesi futbolun her daim güncelliğini koruyor.Kesin ve net kararlar olduğu sürece futbolun bir anlamı kalmaz.
Örneğin top çizgiyi geçti geçmedi tartışması için çok kolay yapılabilecek teknolojik sistemler var.
Eğer kesinlik isteniyorsa koyarsın bir masa.Hakem verdiği kararları masa hakemine danışır.Sahaya koyarsın bi örümcek kamera heryeri görürsün.Pozsiyonlarıda gider danışırsın öyle karar verirsin.
Mesaj tarihi:
turuncu kart olmaz.2 hakemde olmaz.biz bi hakemin hatalarından deliriyoruz.ulan fenerin yarı sahasındaki hakem 10 numara olur.bizim sahadaki berbat olur.o zaman napcaz mesela.tek bi karakter varken 2 ayrı karakter işin içine girmemeli
Mesaj tarihi:
ama böyle hakemle şöyle yapar böyle yaparla olmaz bu işler. teoride güzel mi uygulama? evet. o zaman bi sorun yok. ha yamuk yapan hakem olursa o o zaman düşünülür
Mesaj tarihi:
Masticore said:
Bence kale arkasında hakem olsun onun yerine

o da asıl gündem zaten %80 ihtimal kabul edilcek diyolar.

bide turuncu kart yerine sarı kartta 5 dk oyun dışında kalma cezası gelicek diyolardı şimdi aklıma geldi.
Mesaj tarihi:
ek bir orta hakemle gayette güzel olur adalet daha kolay sağlanır.
2. orta hakeme karşı çıkanlar eğer o zamanlar yaşasalardı, yan hakemlere ve 4. hakeme de karşı çıkardı bu kafa yapısıyla.
turuncu kart, sahanın ufaltılması, oyuncu sayısının azaltılması, ofsaytın kalkması gibi şeyler biraz daha zaman istiyor kanımca.
×
×
  • Yeni Oluştur...