mardox Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 film daha amacına ulaşamadı; bu da titanic gibi olursa. her dalda oscar alıp bi erkek oyuncu alamazsa napcak leonardo bu sefer merak ediyom :D ZAAAA beyler leo bu filmde de oscar alamazsa, bi tane yaptırıp yollıyalım paticik olarak, sevap olur. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 leo'yu seviyorum, çok değişti hem fiziksel olarak hem oyunculuk anlamında. Bunu da shutter island'da gayet iyi gördük. Fakat bu filmde hani ahım şahım oyunculuk gerektirecek bişey olmadığından belki de çok bi misyonu yoktu. Fakat yine de role yakışmış ve sırıtmamış. Adamın zaten en sevdiğim yöne daha önce hangi filmde oynamış olursa olsun her filmde neyi oynuyorsa öyle algılıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DooRoo Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Korax said: 4. seviyeden uyanmalari icin, 3. seviyede dusme hissi yasamalari gerekmiyomu peki? 4. seviyede ruya icinde kendini assagi atarak ölmus oluyosun neticede, dusme hissinden ziyade. hayır, 4. seviyeden 3. seviyeye çıkmak için 4. seviyede kick yapmaları gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Korax said: 4. seviyeden uyanmalari icin, 3. seviyede dusme hissi yasamalari gerekmiyomu peki? 4. seviyede ruya icinde kendini assagi atarak ölmus oluyosun neticede, dusme hissinden ziyade. nasıl film izliyosunuz anlamadım cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DooRoo Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 DooRoo said: Korax said: 4. seviyeden uyanmalari icin, 3. seviyede dusme hissi yasamalari gerekmiyomu peki? 4. seviyede ruya icinde kendini assagi atarak ölmus oluyosun neticede, dusme hissinden ziyade. hayır, 4. seviyeden 3. seviyeye çıkmak için 4. seviyede kick yapmaları gerek. spo 3.seviyeden kick yapmaları gerek değil mi? 4.seviye'ye 3. seviye'den rüyaya düşerek girdiklerine göre 3. seviyeden kicklenmeleri gerek diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 izlediğim en iyi film lan bu. çok çok iyidi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Nedra said: Korax said: 4. seviyeden uyanmalari icin, 3. seviyede dusme hissi yasamalari gerekmiyomu peki? 4. seviyede ruya icinde kendini assagi atarak ölmus oluyosun neticede, dusme hissinden ziyade. nasıl film izliyosunuz anlamadım cidden BAYA uzun oldu ama, cevap vereyim diye başlayıp, kendi kendime fikirler ürettim sdf. Biraz karışık o iş, tam kavrayabilmiş değilim daha. Nolan'ın kafasının karıştığını falan da sanmıyorum yani, vardır bir açıklaması. Benim tahminim şöyle; Normalde 4. seviyeden 3. seviyeye geri dönebilmeleri için 3. seviyede kicklenmeleri gerekiyor. Örneğin, daha filmin başında, Saito'dan bilgi çalmaya çalışırlarken, Cobb'u 2. seviye rüyadan uyandırmak için 1. seviyede sandalyeden itiyor ilk mimar. Fischer için kurdukları rüya zincirinin 1. seviyesinde kimyager arabayı köprüden aşağıya attığı zaman 2'den 1'e dönüyorlar, gerçek hayatta uyanmıyorlar dikkat edersen. 1. seviyeye döndükten sonra sudan çıkıp kıyıda falan oturuyorlar. Gerçek hayata dönüşleri muhtemelen rüya süresinin bitişiyle veya uçaktaki hostesin bunları yerden yere vurmasıyla falan oluyor, tahminen ilki =P 2. seviyede Arthur asansörü bombalarla hareket ettirip duvara çarptırdığı zaman, 3. seviyedeki hastaneden geliyorlar 2. seviyeye geri. Buradan sonra 4'ten 3'e dönüşlerini tam kavrayabilmiş değilim. Bir de olayların tam sırasından çok emin değilim, ondan net cevap veremiyorum. 3. seviyede Eames her yere bombalar döşüyor, bu arada Cobb ve Page 4. seviyede Fischer'ı arıyorlar. Eames bombaları döşemeyi bitirip odaya geri dönünce Fischer'a elektroşok yapıyor. 4. rüya Eames elektroşok yapınca mı çökmeye başlıyor, yoksa Mal Cobb'u bıçakladığı zaman mı çökmeye başlıyor? Muhtemelen ikincisi. 4. rüya Cobb'un. Zaten kendi evi falan, dekordan da anlaşılabiliyor. Yalnız oradan neden Page ile Fischer kendilerini atarak çıkıyorlar? Acaba kickin hangi seviyede atıldığı önemli değil mi? Rüyada da o düşme hissini yaşasan, önceki seviyede de yaşasan çok önemi yok sanırım. Aynı beyin yaşıyor zira o düşme hissini. Ama bu mantıkla, filmin başında Cobb sandalyeden itilip küvete düştüğü zaman, 1 seviyede hissettiği düşme hissiyle gerçekliğe de dönmeli. Bunu da anca şöyle cevaplayabiliyorum: 2. seviye --a-- 3. seviye --b-- 4. seviye. 3 veya 4. seviyedeki bir düşme hissi önce b uykusundan uyandırıyor kişiyi. B rüyasından uyanmadan, 3 seviyedeki kick, a uykusuna etki etmiyor. Bu soruyu da böyle cevapladığımızı kabul edersek, devamını da aynı mantığı geliştirerek devam edelim (yazarken geliştiriyorum ben de, daha önce detaylıca düşünmemiştim). Rüyaları sayılarla, uykuları harflerle ifade edeceğim sırayla. Gerçeklik--a--1--b--2--c--3--d--4 Fischer vurulduktan sonra 4'e geçip Fischer'ı orada kicklediler. Bir nevi etkili elektroşok gibi kullandılar 4'ü. Fischer vurulmuştu, bayılmıştı, bilinci yerinde değildi. Bilincini yerine getirmek için 4'e gidip kickleyip ayılttılar. 4'te Page kendini binadan aşağıya atıp kickledi. 3'te Eames hastanenin her yerine yerleştirdiği bombalarla ne yaptı peki? 2'de de bir kick var, 3'te de? İkisi de C uykusundan uyanmaya yarıyor. Hastaneyi neden havaya uçuruyorlar ki? Page'i uyandırmak için mi? Eğer Page'i uyandırmak içinse, 4'te Page neden kendini aşağı attı? Bak buna cevap veremiyorum şu anda, biraz daha düşünmem lazım. Bunu atlayıp devam edelim. 2'de Arthur asansörde kick etkisi yaratarak 3'tekileri uyandırmaya çalışıyor. 1'de kimyager abi arabayı köprüden aşağı atarak B uykusundan uyandırıyor bütün ekibi. Gerçekliğe dönüşleri muhtemelen sakinleştiricinin etkisinin geçip rüya süresinin dolmasıyla alakalı, burayı görmedik. Cobb Araf'a, Saito öldükten bir iki dakika sonra gidiyor. O seviyede 50-60 senenin geçmesi için yeterli bir süre muhtemelen. O zaman ya 1'de boğularak arafa gidiyor, ya 4'te kan kaybından ölerek gidiyor. 4. seviyede sürenin 8000 kat falan daha hızlı geçtiğini düşünürsek kan kaybından gitmiş olması da baya muhtemel. Arafa gidip Saito'yu leap of faithe ikna ediyor Cobb. Ben de 95 yaşında olsam, tam hatırlamasam da, o riski almaya hazır olurum heralde =P Bir de şimdi aklıma geldi, 2'deki yer çekimsiz ortamı yaratan 1'deki düşüş. 3'te neden yer çekimsiz bir ortam yok diye soranlara cevap olabilir. 2'de bir düşüş yok, denge merkezinde hissedilen duygu çok daha alakasız takdir edersiniz ki. Birinde arabayla köprüden aşağı uçuyorsunuz, diğerinde havada hafifçe süzülüyorsunuz. Tamamen filmde bize gösterilen şeylere güvenerek yaptım yorumlarımı. "Aslında şöyle olmuştur bence" tarzı teoriler kurmadım hiç. Sırf o tarz teorilerle şu yazdığımın iki katı kadar daha yazarım heralde. Ayaküstü düşününce başka bir şey gelmedi aklıma. Uykusuzluktan da geberiyorum. Gidip 1. seviyeye geçeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 2 defa gittim ama, bir daha gideyim ben şuna cuma veya cumartesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Bayağı bayağı bayağı güzel bi film yaa çok takdir ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Nedra said: Korax said: 4. seviyeden uyanmalari icin, 3. seviyede dusme hissi yasamalari gerekmiyomu peki? 4. seviyede ruya icinde kendini assagi atarak ölmus oluyosun neticede, dusme hissinden ziyade. nasıl film izliyosunuz anlamadım cidden Önce insan gibi, digerlerinin fikirlerine saygi duyarak, durduk yere saldirmadan yorum yazmayi ögrenin, sonra film hakkinda tartisin efendi efendi. Spidee benim demek istedigimi yazmis uzun uzadiya, okursaniz anlarsiniz belki benim orda neyi kastettigimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guksot Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Çok güzel bir filmdi... Verdiğim paraya değdi diyebileceğim nadir filmlerdendi.. Sonunda o topaç duruyo mu durmuyo mu bilmek isterdim. İÇİME OTURDU... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Spidee said: 2 defa gittim ama, bir daha gideyim ben şuna cuma veya cumartesi. bende gidecem yine cuma heralde. Konusalim bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Üst üste ikiden fazla gittiğim film sayısı kısıtlıdır matrix, lotr ve avatar bu 4. oldu gerçekten harika :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 guksot bilerek mı yaptın abi sen bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Ellen Page sana aşığım :(:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 ellen page :(:(:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 vay be bu kadar iyi beklemiyordum. helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Akşam gidiyorum, çok heyecanlıı =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 1. seviye'den dönüşle ilgili uçağın iniş yapması kick sayılır mı? alın soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 iniş Ya uçağın ineceği zaman belli yaklaşık olarak. X süre etkili olacak bir sedative veremezler mi sonuçta ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 - + olabilir yani bir bakima guvenlik mekanizmasi gibi dusunulebilir? aslinda bakilmasi gereken Cobb uyandigi sn'de ucak yerde mi? o zaman ucak tetiklememiyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 uçak Uçak inmeden uyanıyorlar, hostes inen uçakta sıcak havlu ister misiniz diye sormaz :p Ayrıca kemerleri açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 sonuçda her ne şekilde olursa olsun gerçekte uçakta aşağı inecekler ve gerçekten uyanacak herkes. totemi olanlar çevircek mutlu olcaklar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 uçak uçağın inişi kick değil, zaten aldıkları dozu uçağın iniş süresine göre ayarladılar. Uçak normal şartlarda indiğinde onlarda uyanmış olacaktı. Fakat son izlenen görüntüler Cobb'un arafından ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar