Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terminator Salvation

Infeqted

Öne çıkan mesajlar

maxigenous said:

Bir tek ben mi beğenmiyorum şu filmleri nedir.. Ne terminatör 1-2 nin havası ve gerilimi var , ne öyle ağım şahım bir efekt var ne konu var..

Yüzeysel, boş biraz madmax havası. Aydınlık bir atmosfer..

T1-2 de judgement dayden sonra gösterilen ortamda SKYNET direnişe göre çok daha üstünken filmin geçtiği ortamda aşağı yukarı insanlar ile robotlar denk güçteler birbirine..

10 üzerinden 4 falandır hakkı bence.

Filmin başındaki efektler ve köprü sahnesi mesela bence gayet güzeldi görsel olarak. Helikopter sahnesi mesela çekim tekniği ve kamera açısından çok güzeldi. Wasteland temasını veren çok güzel sahneler vardı, evet aydınlıktı atmosfer ama abi post-apocalypse sonuçta öyle olması gerekiyor: güneşten bol bişey yok.

T1 ya da T2 olamaz tabii ki kesinlikle, havası çok farklı ama güzeldi bence. Senaryo/karakterler odundu ama orası doğru, çok daha güzel yapabilirlermiş.

Skynet bariz üstündü aslında insanlara karşı, sonuçta resistance hq saklanmak için neler neler yapıyordu. Ama filmin sonu dersen çok haklısın, o kısımda çok ciddi mantık hataları var.

Sosyal ağlarda paylaş

yok olmamış,aslında olmamış değil ama beklentilerimi karşılamadı.6.5/10 veriyorum yani o da çokta sıkılmadan eğlencelik bir film izlediğim içindir.3'ten iyi orası kesindir ama diğer yandan çok yetersiz bir filmdi.Marcus'un karizması ve yaptıkları filmi kurtaran yegane şey bence ya

Birbiriyle çelişen bir ton şey vardı vs. vs. eğlencelik ya gidip izlenmesi gerek fakat büyük beklentileriniz varsa silin onları
Sosyal ağlarda paylaş

ben izledim ve gaye begendim. 3 5 mantık hatası vardı tabi, kyle ın hayatında ilk defa bindigi kamyonun topuzunu salıverme kolunun hangisi oldugunu lap diye bilmesi gibi. marcusun biraz abartı mission impossible aksyon move ları gibi. ama gene de McG elinden geleni yapmis. supernatural da guzel dizi zaten :) sırf o post-judgement day zaman dilimini izlemek icin bile gidilir filme. öle gunluk hayati cekseler onu bile izlerim :)
Sosyal ağlarda paylaş

post-apocalyptic wasteland atmosferi süper filmde.
Marcus da iyi bir karakterdi ama onun yüzünden john connor özellikle birinci yarıda az göründü baya. Hani devamlı operasyona gitti. Biraz daha konuşsaydı hoş olurdu.
2. yarıdaki cameo da baya iyiydi yine.
Hiç sıkmadı filma am hiç de böle bi hassiktir yada oha dedirtcek bi aksiyon sahneside yoktu.
Birde büyük terminatorler çok transformer olmuşlar. Hatta transformerdan çok voltran olmuşlar öyle birleşiyorlar sonra ayrılıyorlar felan. Onudna dışında filmin efektleride baya iyiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu akşam seyretme fırsatı buldum, naçizane yorumlarım: :)

WoT: Wall of Terminator

t4 yerine salvation adı vermeleri çok isabetli olmuş, çünkü setting'in tümden değişmesi nedeniyle artık bildiğim terminator serisinden ciddi bir ayrılma var. neden? ilk filmlerin olayı günümüz dünyasında yenilmez, durmak bilmez bir düşmandan kaçmaya, hayatta kalmaya çalışmaktı. ümitsizlik içinde debelenmekti. kazanma şansı yoktu, sadece anı kurtarmaya çalışıyorlardı. bu filmde ise post-apo dünyada süren bir savaş var, film de bu nedenle aksiyon/savaş filmi gibi olmuş bir bakıma.

film hiç fena değildi, yavaş başlıyor ama sonlara doğru bayağı hızlanıyor. san francisco tesislerinde geçen kısımlar gayet iyiydi. ve elbette ki filmin vurucu anı şüphesiz cgi bile olsa ARNOLD'ın boydan boya çekildiği kısımdı, titredim neredeyse. saç modeline kadar ilk filmdeki tipi aktarmışlar, helal olsun. :) sadece görünmekle kalmadı, ekşın bile yaptı yani. sanırım 2020'ye filan bütün filmde baştan sona bile oynatabilirler zerre hissettirmeden. aslında bir tanesinin geçmişe gönderilmesini bekledim aradan ama 2020'lerde geçecek bir diğer filmde yaparlar herhalde.

bir diğer ağzımı kulaklarıma vardıran sahne de "you could be mine" ile terminator motorsikleti tuzağa düşürmek oldu eheh, süper referans.

sam worthington rolü çalmış direkt christian bale'den, adam gayet iyiydi. insan düşünse de kendini bir terminator havası yayıyor alttan.

eleştirilecek kısım aslında yok değil ama çok göze batan mantık hatası bulduğumu söyleyemem, filmden çıktıktan sonra en çok eleştirdiğim nokta müziği kullanmamaları ve başlangıçta sample'ını katletmeleri oldu. çok zayıftı müzikler. adam gibi birine versinler, esas temayı da bozmadan adam gibi kullansınlar. kafamı attırdılar yani.

bunun dışında gördüğüm saçmalıklar:

- 5.56, 7.62 kalibre mermi kullanan silahlarla terminator öldürebilmeleri ki imkansız, bunlar seramik zırh plakası bile geçemeyen mermiler.
- minigunla taranıp vurulmayan insanlar ki imkansız o rate of fire ile.
- grenade launcher iki kere yiyip tınmayan t-800 ki ilk filmde mutfak yapımı bombayla ikiye ayrılmıştı. sonra bir diğer t-800 tek bir tane yiyip yere yapıştı.
- eriyik metalden tınmayan t-800 ki ısıyı tam olarak bilmesek bile ikinci filmde içine girdiği biliyoruz kendini yoketmesi için. metal etkilenmese bile zor yani öyle kolay ve etkilenmeden kurtulması.
- john connor'ı dövüp dövüp öldürememesi ki tek yumrukla delip geçebildiklerini birinci filmden biliyoruz. öyle demir sokma fantezisine gerek yoktu, demir sokup öldürememek imkansız, anatomiyi yemiş yutmuş makineler.
- suda yüzen terminator, içinde hava yok ve metal iskelet. nasıl ya?
- ayrıca saçmalık olmasa bile şahsi kanım motorbot ve hidrobot olayında fanteziyi fazla zorlamışlar, skynet'in konseptine pek uymuyor yüzme ve tekerlek işleri. tabii 2010'larda olup 2020'lerde olmamaları da biraz eh. behemoth tip de her ne kadar etkileyici sahneler yarattıysa da biraz overkill olmuş gibiydi. neyse yorum diyorum geçiyorum.

öte taraftan ilk filmlerdeki anlatılan gelecek durumuyla da kıyaslamak pek mümkün değil çünkü 2018 hala, ilk filmler 2027'yi filan anlatıyordu ki insanların ellerindeki kaynaklar tükenmiş, makineler lazer filan kullanmaya başlamış.

genel olarak yine de film iyiydi ama terminator filmi gibi izlememek lazım, o ağacın altında yetişen yeni bir dal olmuş. gelecekte geçiyor, tema değişiyor. t1 & t2 ile kıyaslamamak lazım.

Sosyal ağlarda paylaş

begenmedim.

madem helikopterlerle giriyorsun mekana, ulan girsene herseyinle? gorduk orda bi carpet bomb attin dunya gg oldu, at bi iki bomba bitsin bu cile. John connor'u makinalar bekliyordu falan filan desek te abicim herkes elini kolunu sallaya sallaya girdi.

Skynet robot. AI mastermind falan. Terminator yaratmissin bitane gorevini tamamlamis falan gelmis karsina. Ulan neden acikliyorsun 30dk su bu diye herife. Adam isini bitirmis, kapa dugmesini gg olsun. Herife hem 30 dk aciklama yap, hem de cipi kafasindan cikarirken izle. Neymis skynetmis.

Kalp nakil edilecek insanligin liderine, daha demin 30,000 kisi olmus bir tane saglam kalp yok mu? Hadi onu gectim, ulan en ise yarayan adam sana kalp veriyor, baskasi yok mu delikanli gibi verecek? Herif 30 dk once tum skyneti download etti, film boyunca yemedigi dayak kalmadi, kendisini bir de insan saniyor falan... ulan ne guzel iste? Niye herifi ggletiyorsunuz anlamiyorum ki?

Arnold harikaydi, ama john connoru duvardan atti, sonra sahne degisti kyle'i izledik, sonra tekrar dondugumuzde arnold yoktu ortalikta ve bizim john duvardan duvara stealth mode'u acmis geziyor.

Karsindaki hayvan gibi TERMINATOR. Herif bir yumrukla duvar deliyor. Bir yumrukla adami oldurur lan o. John Connor'a dayak fantezisi neden yahu? Gecir yumrugu kafasina gg hf olsun herif? dibindesin hala alip firlatma fantezisi.

Dunya patlamis, gg olmus. Yuzlerce nukleer bomba patlamis ve insanlar hic sallamadan masallah geziniyor disarda acikta. Ulan radiyasyona karsi tedbir de almiyorsun? Ne guzelmis ya o oyle.

Kucuk bebe fena baydi. Star midir nedir. Anladik konusmuyor etmiyor da, nedir yani olayi? Film boyunca durdu orda. :/ Son filmde android cikip john connor'u oldurmez ise anlam vermeeyecegim varligina.

Sosyal ağlarda paylaş

Film bayağı güzeldi, ama çok eksik vardı. Spoilerlara girmeden yazayım.

- Post Apocalyptic ortam çok başarılı, hakkaten bayağı güzeldi.

- Efektler müzikler falan çok iyi.

- Arnie kafadan +10 puan bonus

- Gerçek film serisini çok güzel ve tutarlı devam ettirmişler. Dizi zaten daha en başından beri yalan o yüzden onun tutarlılığını geçin. Mimikli pms li terminatör olan diziyi şu konseptle bir tutmayın, saçma-rezil çocuk dizisi o :)

- John aşırı pasif kalmış. Tüm hikaye - olay marcus

- Sonu çok kötüydü, son 15-20 dk sında resmen uğraşmammışlar üşenmişler hızlı hızlı bağlamışlar, zaten saçmalıkların hepsine azmo değinmiş

- Tamam göğüs göğüse makineyle çarpışılmaz da en azından daha geniş çaplı bir savaş izleseydik. Tam hevesimizi alamadık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...