Snefru Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Atatürk yerine erdoğanın sözlerini astılar Video için Tıklayın Gümüşhane'de bir ilköğretim okulunun duvarındaki yazı şaşkınlık yaratıyor! Gümüşhane Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun girişinde duvardaki yazı şaşkınlık yaratıyor. Çünkü, bu yazı okul duvarlarında görmeye alışık olduğumuz Atatürk'ün vecizeleri yerine Başbakan Erdoğan'ın Gümüşhane ile ilgili sözlerinden oluşuyor. 2005 yılında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan ve 2007 yılında tamamlanarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen 32 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun girişini Atatürk'ün veciz sözleri değil, Başbakan Erdoğan'ın cümleleri süslüyor. "Vatan millet, bayrak konusundaki hassasiyetinizi bilen bir kardeşinizim. Bundan dolayı da diyorum ki, Gümüşhanemizi çok daha farklı bir şekilde imar edeceğiz" sözünün altında "Recep Tayyip Erdoğan" imzası bulunuyor. Bu sözü okulun girişindeki duvara yazdıran kişinin okulun müteahhiti olduğu belirtilirken, konuyla ilgili şikayetler geldiğini belirten Vali Enver Salihoğlu, hukuki boyutunu araştırdığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını söyledi. Gümüşhane'de bir ilköğretim okulunun giriş kısmında bulunan ve duvara monte edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri tartışma yaratıyor. Okulların girişlerinde ve önemli bölümlerinde görmeye alıştığımız, genellikle Atatürk'ün önemli vecizelerinin bulunduğu sözlerinin yerine, Gümüşhane merkezde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun duvarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri süslüyor. Okulun giriş kısmına konulan yazıyı görenler ise şaşkınlık yaşıyor. Bu okulun duvarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhaneliler için söylediği bir sözü duvara monte eden ve altına da "Recep Tayyip Erdoğan" yazdıranın okulun müttehitliğini yapan kişinin olduğu belirtiliyor. VALİ: "ARAŞTIRDIK SUÇ UNSURU YOK" Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Konuyla ilgili olarak şikayetler geldi. Ben gerekli mercileri harekete geçirerek olayın hukuki boyutunu araştırdım. Sonuçta ortada adaletsiz bir konunun olmadığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını gördük. Türkiye hukuk devletidir. Ortada hukuka aykırı bir durum olsa gerekli merciler bununla ilgili araştırma ve soruşturma başlatır. Demek ki ortada böyle bir durum yok" dedi YAĞCILIK YAPMIŞLAR CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit de, "Okulun herhangi bir yerindeki sözlerin Mustafa Kemal Atatürk'e ait olması gerekiyor. Maalesef ilk kez bir Başbakan'ın ismi ve sözü okul duvarlarına yazılmıştır. O yazının yerine Atatürk'in bir vecizesinin yazılması için Valiliğe başvurduk. Ama bir sonuç alamadık. Okul inşaatını yapan müteahhit AKP'li olabilir yağcılık olsun diye yazmıştır" dedi. SİYASİ İÇERİĞİ YOK AKP Merkez İlçe Başkanı Miktad Ucan, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin başbakanı olduğunu belirterek, "Başka ülkeden transfer edilmiş değildir. Başbakınımız bu ülkeye hizmet edip canını ortaya koydu. Burada yazan sözlerde kötü bir durum söz konusu değildir. Gümüşhane'yi öven, yücelten bir yazıdır. AKP olarak Gümüşhanelilerin rahatsız olacağı bir durum görmüyoruz. Bu sözlerin siyasi bir içeriği yoktur" dedi İYİ ŞEYLER DEĞİL MHP Merkez ilçe başkanı Kürşat Özkan da, "Yazının ne şekilde ve kim tarafından yazıldığından malumatımız yok. Bazıları kraldan çok kralcı oluyor. Adliyelerde Atatürk'ün sözleri yazılır. Bu şekilde yola çıkarsak yarın adliyelerdeki yazılar da değiştirilir. TBMM'deki yazılarda değiştirilir bu yazılar okulların duvarlarında kalmayıp başka yerlere yazılmaya başlanır. Hiç iyi şeyler değil" dedi. OKULLAR YAZI TAHTASINA DÖNER Yazıyı etik bulmayan Bakkal ve Manifaturacılar Odası Başkanı Şerafettin Alemdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Buraya okulun isminin yazılması gerekir. Çünkü vatandaşlar gelip bizlere Gazipaşa İlköğretim Okulu nerede diye soruyorlar. Bütün okullara gelen Başbakanların söylediği sözler yazılırsa okullarımız yazı tahtasına döner" dedi. ANAP eski İl Başkanı Elbey Gergin de, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir yazıdan haberi olduğunu sanmadığını belirterek, Şık olduğunu düşünmüyorum. Eğer her yapılan yatırıma isim yazmaya kalkarsanız okullarımızda isim karmaşası yaşanır. Türkiye'ye bir çok hizmetleri olan Rahmetli Turgut Özal'ın ismi her yere verilirdi. Gümüşhane'de Oltan Sungurlu'nun adı adalet saraylarına verilirdi. Biz böyle girişimlere girmedik" diye konuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Şimdi salağın biri çıkıp "illa Atatürk'ün sözlerini mi asmak zorundayız faşizm beyin yıkama bık bık" diye can sıkar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 hea sen orda bi duuuur orda bi soluklan okadar da ölmedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Bunlar yağcılığı çok iyi bilirler kuran-ı kerimin 6. maddesi der ki "yağlamayacaksınız" burda yağlama var,olmaz.Gümüşhane benim için bitmiştir,daha da gitmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Atanı sözleri okulda asılı değilse gereği yapılır elbet ama başbakanımızın sözlerini bir okula asmanın bir problem olmaması gerektiğini düşünüyorum. Edit: Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Alfabeye bide q w falan koyduk mu, sen sağ ben selamet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 İşin rahatsız edici kısmı insanlarımızın gitgide yavşak olmaya başlaması (oy için dağıtılan hammaddeler bunu daha da körüklüyor) ve rte gibi bir adamın otorite yerine konulması.Yoksa adam yazmış veya yazdırmışlar orası önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sh3lal3s Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 o da bişey mi benim ilkokulumun adı atatürklü bişey deildi çapa sadece, demir alıyoz sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Absolut said: Atanı sözleri okulda asılı değilse gereği yapılır elbet ama başbakanımızın sözlerini bir okula asmanın bir problem olmaması gerektiğini düşünüyorum. iyi o zaman okulun müdürünün siyasi görünüşüne göre yarın bigün tkp genel başkanının sözünü asarlar,dtp genel başkanının sözünü asarlar biri gider deniz baykalın sözünü asar okullarımızda müthiş bir ambiyans oluşur,süper olur vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Başbakanın yukardaki sözünde herhangi kışkırtıcı veya bölücü veya siyasi bir mesaj yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 ama bır anlam bır manada yok, secım vaadı mılletı hos etmek ıcın soylenmış sozler. ılk okul ogrencısıne kattıgı bır deger yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 başbakan bir siyasi tarafın lideri bu yeterli isterse buraya işeyen eşektir yazsın birşeyi değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 nolcak ya büyütmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 ananı da al git, daha da gelmem davosa gibi incilerini aradı gözlerim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 ne olcak diye diye bu günlere geldik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Bu gün RTE yarın Fetocan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 iyi de bu sozun ilkogretim ogrencisiyle alakasi ne ki? belli ki denyo mudur rant cabasi icine girmi$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 başbakan bu adam yav, bu memleket kaç tane başbakan gördü, bugün var yarın yok. mesut yılmaz da başbakanlık yaptı zamanında, dediği bi laf okul duvarına yazılsa mantıklı karşılanır mı, kim ki mesut yılmaz bugün? ha yaptır adamı temsilen bi büst, bi heykel, istediğini yaz altına. okul burası abicim, eğitim yuvası. siyasi bir liderin ne işi var orada? her ne kadar aslında öyle olmasa da, cumhurbaşkanı olduğu için, abdullah gül'ün bi sözünü bile yazsalar çok daha mantıklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 öyle demeyin, o sözü okuyup nice türk genci vizyon kazanıcak, yarınlara idealist bir şekilde başbakanımızın ufuk açan sözleriyle yol alacak... bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 yahu önemli olan söz ise altına neden isim yazarlar ki yazın sözü verin mesajı - bakın bu sözü bu kişi demiş. akıllı olun. demenin mantığı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 O yazi bir okul duvarina asilacak "ozlu soz" degildir, belediye reklami gibi sokaga asilan pankart olabilir ancak. Gelipte bu yaziyi savunmayin. Hayretsiniz be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Atatürk'ü sadece bir komutan, sadece bir başka alelade Cumhurbaşkanı gibi gösterme, kahramanlığını yok etme çabaları v1192853. Allah bilir yarın öbür gün "artık böyle, sonuçta onlar da Türkiye'ye hizmet etmiş büyük insanlar" diyip Ecevit sözleri falan asarlar, hem amaçlarına ulaşırlar, hem hedef saptırırlar, hem dostlar alışverişte görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 bence dünyaca ünlü, edebiyat tarihine geçmiş yazarların sözleri asılsın okullara, oscar wilde falan güzel olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Daha da gelmem, ananıda al git, ulan, from RTE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar