Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk yerine erdoğanın sözlerini astılar

Snefru

Öne çıkan mesajlar

Atatürk yerine erdoğanın sözlerini astılar

Video için Tıklayın

Gümüşhane'de bir ilköğretim okulunun duvarındaki yazı şaşkınlık yaratıyor!

Gümüşhane Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun girişinde duvardaki yazı şaşkınlık yaratıyor. Çünkü, bu yazı okul duvarlarında görmeye alışık olduğumuz Atatürk'ün vecizeleri yerine Başbakan Erdoğan'ın Gümüşhane ile ilgili sözlerinden oluşuyor.

2005 yılında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan ve 2007 yılında tamamlanarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen 32 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun girişini Atatürk'ün veciz sözleri değil, Başbakan Erdoğan'ın cümleleri süslüyor. "Vatan millet, bayrak konusundaki hassasiyetinizi bilen bir kardeşinizim. Bundan dolayı da diyorum ki, Gümüşhanemizi çok daha farklı bir şekilde imar edeceğiz" sözünün altında "Recep Tayyip Erdoğan" imzası bulunuyor. Bu sözü okulun girişindeki duvara yazdıran kişinin okulun müteahhiti olduğu belirtilirken, konuyla ilgili şikayetler geldiğini belirten Vali Enver Salihoğlu, hukuki boyutunu araştırdığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını söyledi.

Gümüşhane'de bir ilköğretim okulunun giriş kısmında bulunan ve duvara monte edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri tartışma yaratıyor. Okulların girişlerinde ve önemli bölümlerinde görmeye alıştığımız, genellikle Atatürk'ün önemli vecizelerinin bulunduğu sözlerinin yerine, Gümüşhane merkezde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun duvarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri süslüyor. Okulun giriş kısmına konulan yazıyı görenler ise şaşkınlık yaşıyor. Bu okulun duvarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhaneliler için söylediği bir sözü duvara monte eden ve altına da "Recep Tayyip Erdoğan" yazdıranın okulun müttehitliğini yapan kişinin olduğu belirtiliyor.

VALİ: "ARAŞTIRDIK SUÇ UNSURU YOK"
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Konuyla ilgili olarak şikayetler geldi. Ben gerekli mercileri harekete geçirerek olayın hukuki boyutunu araştırdım. Sonuçta ortada adaletsiz bir konunun olmadığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını gördük. Türkiye hukuk devletidir. Ortada hukuka aykırı bir durum olsa gerekli merciler bununla ilgili araştırma ve soruşturma başlatır. Demek ki ortada böyle bir durum yok" dedi

YAĞCILIK YAPMIŞLAR
CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit de, "Okulun herhangi bir yerindeki sözlerin Mustafa Kemal Atatürk'e ait olması gerekiyor. Maalesef ilk kez bir Başbakan'ın ismi ve sözü okul duvarlarına yazılmıştır. O yazının yerine Atatürk'in bir vecizesinin yazılması için Valiliğe başvurduk. Ama bir sonuç alamadık. Okul inşaatını yapan müteahhit AKP'li olabilir yağcılık olsun diye yazmıştır" dedi.

SİYASİ İÇERİĞİ YOK
AKP Merkez İlçe Başkanı Miktad Ucan, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin başbakanı olduğunu belirterek, "Başka ülkeden transfer edilmiş değildir. Başbakınımız bu ülkeye hizmet edip canını ortaya koydu. Burada yazan sözlerde kötü bir durum söz konusu değildir. Gümüşhane'yi öven, yücelten bir yazıdır. AKP olarak Gümüşhanelilerin rahatsız olacağı bir durum görmüyoruz. Bu sözlerin siyasi bir içeriği yoktur" dedi

İYİ ŞEYLER DEĞİL
MHP Merkez ilçe başkanı Kürşat Özkan da, "Yazının ne şekilde ve kim tarafından yazıldığından malumatımız yok. Bazıları kraldan çok kralcı oluyor. Adliyelerde Atatürk'ün sözleri yazılır. Bu şekilde yola çıkarsak yarın adliyelerdeki yazılar da değiştirilir. TBMM'deki yazılarda değiştirilir bu yazılar okulların duvarlarında kalmayıp başka yerlere yazılmaya başlanır. Hiç iyi şeyler değil" dedi.

OKULLAR YAZI TAHTASINA DÖNER
Yazıyı etik bulmayan Bakkal ve Manifaturacılar Odası Başkanı Şerafettin Alemdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Buraya okulun isminin yazılması gerekir. Çünkü vatandaşlar gelip bizlere Gazipaşa İlköğretim Okulu nerede diye soruyorlar. Bütün okullara gelen Başbakanların söylediği sözler yazılırsa okullarımız yazı tahtasına döner" dedi.

ANAP eski İl Başkanı Elbey Gergin de, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir yazıdan haberi olduğunu sanmadığını belirterek, Şık olduğunu düşünmüyorum. Eğer her yapılan yatırıma isim yazmaya kalkarsanız okullarımızda isim karmaşası yaşanır. Türkiye'ye bir çok hizmetleri olan Rahmetli Turgut Özal'ın ismi her yere verilirdi. Gümüşhane'de Oltan Sungurlu'nun adı adalet saraylarına verilirdi. Biz böyle girişimlere girmedik" diye konuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Atanı sözleri okulda asılı değilse gereği yapılır elbet ama başbakanımızın sözlerini bir okula asmanın bir problem olmaması gerektiğini düşünüyorum.

iyi o zaman okulun müdürünün siyasi görünüşüne göre yarın bigün tkp genel başkanının sözünü asarlar,dtp genel başkanının sözünü asarlar biri gider deniz baykalın sözünü asar okullarımızda müthiş bir ambiyans oluşur,süper olur vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

başbakan bu adam yav, bu memleket kaç tane başbakan gördü, bugün var yarın yok. mesut yılmaz da başbakanlık yaptı zamanında, dediği bi laf okul duvarına yazılsa mantıklı karşılanır mı, kim ki mesut yılmaz bugün? ha yaptır adamı temsilen bi büst, bi heykel, istediğini yaz altına.
okul burası abicim, eğitim yuvası. siyasi bir liderin ne işi var orada?
her ne kadar aslında öyle olmasa da, cumhurbaşkanı olduğu için, abdullah gül'ün bi sözünü bile yazsalar çok daha mantıklıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ü sadece bir komutan, sadece bir başka alelade Cumhurbaşkanı gibi gösterme, kahramanlığını yok etme çabaları v1192853.

Allah bilir yarın öbür gün "artık böyle, sonuçta onlar da Türkiye'ye hizmet etmiş büyük insanlar" diyip Ecevit sözleri falan asarlar, hem amaçlarına ulaşırlar, hem hedef saptırırlar, hem dostlar alışverişte görür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...