Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lions

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ne bu lions clubleri tam olarak kuruluş amacı nedir?
bi arkadaşım üye olmuş gel sende üye ol falan dedi
yardım ediyoruz insanlara falan diyo da hiç bi bilgim yok bu kuruluş hakkında
ne yapıyo bunlar?
Mesaj tarihi:
Lions, Rotary...

Bunlar aynı şeylerdir kabaca. Ve üzgünüm ikisininde Masonlukla alakası yoktur.

Yaşınız otuzun altında ise bunların alt kulüpleri vardır, Rotaract yada Leo (Leo kısmında addan emin değilim, başka birşeyde olabilir) kulüpleridir bunlarda.

Ben şahsen 4 senedir Bostancı Rotaract Kulübünde üyeyim ve kulübümde çeşitli görevlerde bulumaktayım. Bu yüzden bazı bilgiler vermek istiyorum çünkü genellikle bu kulüpler yanlış bilinir.

İlk olarak bu kulüpler ne yapar?

Mesela sadece bu sene Ramazanda 60 küsür aileye yiyecek dağıtıldı, işitme engelliler okulundaki çocuklara yılbaşı eğlencesi düzenlendi ve hediyeler dağıtıldı, önümüzdeki hafta maddi olanakları bulunmayan bir çocuğun kalp pilini alacağız ve bunun gibi birçok proje yapıldı ve yapılmakta. İki sene önce kadıköyde tarihi bir çeşmenin restorasyonu yada çeşitli konularda konuşmacılar bulup seminerler düzenlemeye kadar gider bu.

Tabii ki balolarımız, spor musabakalarımız yada çeşitli parti benzeri eğlencelerimizde oluyor kendi içimizde.

Kulüplere üye olmak çeşitli şekillerde olabilir. Bir Rotary üyesi sizi Rotaract kulübüne tavsiye edebilir, Rotaract bir arkadaşınızın davetiyle gelebilirsiniz, çeşitli dönemlerde kulüpler üniversite festivalleri gibi etkinliklerde tanıtım veya üye alımı yapabilirler vs.

Üye alımı derken tabii önce aday üyelik süreci vardır. Bu süre kulübe yada aday üyeye göre 1 ila 6 ay arasında değişebilir. Daha sonra aday üye seminerine alınırsınız ve kulübe üye olarak kabul edilirsiniz.

Hatta size bizim kulübün blog sayfasını vereyim. Henüz yeni düzenlenmekte olduğundan çok ayrıntılı yada geniş değil ama bir fikir vermesi bakımından faydalı olur.
Mesaj tarihi:
masonluğun alt kulubu bunlar. olsa da girsek ama, biraz üst mevkii kimi bilsem ya feto ayaklarında ya da lions fln, daha üstleri direk mason zaten.
deli torpil, adam kayırma döner oralarda off. iş miş garanti olur :)
Mesaj tarihi:
bunların başkanlık devirleri çalıştığım yerde yapılmıştı da, lacoste giymek zorunlu sanırım, bir de çok komikler abi 50 yaş üstü enerjisi bitmemiş insanların demokrasi oyunu gibi bişey, gelip ciddi ciddi konuşmalar falan yapmışlardı böyle, amerika başkanı olsam o kadar dil dökmem yani, bir nevi ego tatmini kulübü gibi bir şey, ama çok şeker insanlar genelde o ayrı.
Mesaj tarihi:
lions bir yardımlasma kurulusudur..

min yas girisi 28 dir.. ayrıca oyle kafanıza gore girilmez bir lion tarafından davet edilmeniz gerekir.. sora davet edildikten sora da lion olmazsınız daha aday uye olursunuz falan filan..

bu ise dısardan bakıldıgında tam olarak doruk'un dedigi gibi gorundugune eminim yaslı yaslı adamlar demokrasi oyunu oynayıp enerji harcıyolarmıs gibi.. aslında baya faydalı isler yapıyolar.. insanlara yardım ediyorlar..

BTW ben lion degilim leo yum. genclik kolu gibi adlandırılabilir heralde..
Mesaj tarihi:
bu tip koklu yardimsever organizasyonlar vahsi kapitalizm sayesinde bir yere gelmis ancak butun dunyanin bir pasta oldugunu ve bu pastadan cok yiyince baskalarinin yiyemedigini o yuzden "10 lokma ekstramdan 1 ini geri veriyim bari" mentalitesi ile ust duzey burjava tarafindan vicdanlarini biraz rahatlatmak icin kurulmustur

gunumuzde her gelir gurubuna hitap eden iyi organizasyonlar olsada kurulus mentaliteleri budur

masonlar ise apayri bir olay one minute diyip gecin
Mesaj tarihi:
Şöyle düşünelim. Kuruluş amacı bir yana, onlar bir yana. Siz ne yapıyorsunuz? Lions ya da rotary olmadığınızda mesela ? Onlar ne yapıyor? Siz kimseye yardım ediyor musunuz, kimseye bir hayrınız var mı? Onların var. İster demokrasi oyunu diyin ister pasta börek. Sonuçta yaptıkları birşeyleri var adamların.
  • Yeni Oluştur...