Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CV'de refenrans olarak komutan

Alo-matik

Öne çıkan mesajlar

Çavuş da "komutan"dır General de diye biliyorum ama, yanlış mı? Rütbeye bakar yani evet, biraz da başvurulan pozisyona ve şirketin büyüklüğüne bakar. Askerlikten referans alması alakasız olacak bir işe veya böyle bir referansa gülecek kadar ciddi bir firmaya gidiyorsanız hiç yazmayın yani.

Yazmış olmak için referans yazmayın CV'lere genel olarak, boş bırakın daha iyi, mecbur değilseniz en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu nedenle mantıklı buldum: referansa aranıp sorulacak kişilere genellikle, nasıl bilirsiniz, çalışmasında sorun var mıdır gibi şeyler soruluyor, aynı şeyler gayet te komutana da sorulabilir. CV yi vereceğimiz kişiler de büyük bi ihtimalle askere gittiği zamanlarda komutan olduğu için bir empati falan olabilir. Askerde 7/24 çalıştığı için ve komutanı referan alabilecek kadar tanıdığı için hem çalışma referansı hem de karakter referansı olarak görülebilir. Ayrıca referanslar kısmına komutanı yazmazsa sadece babasını yazabilecek, boş olmasından iyidir.

deepnot: ayrıca başka cvlerde olmayan birşey elbet diğer başvurular arasında kendini öne çıkararak unique liğini belli edecektir lol
Sosyal ağlarda paylaş

askerliğimi asteğmen olarak yapmıştım, çalıştığım birimin komutanı olan binbaşımı referans göstermiştim, bi sıkıntı da çıkmadı.
sonuçta neredeyse bir yıl o kişinin emrinde çalışıyorsunuz ve yapacağınız işle direk ilgili olmasa bile verilen işi nasıl yaptığınız ve sosyal ilişkileriniz için size bir referans sağlayabilir.

ha sırf asker birini referans gösterdiniz diye size negatif bakacak bir işyeri veya insan kaynakları departmanı varsa siz de onlara negatif bakın. gayet de daha dakka birden ayrımcılık yapmış olurlar, kimbilir iş hayatında başınıza neler gelir.

tabi askerliğinizi poşet çavuş olarak yaptıysanız biraz saçma olabileceğini dile getirmeliyim. bi astege on kısadönem gibi bişey düşüyor herhalde, komutanların sizi hatırlamaları zor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yapılmaz

nereye başvurduğuna bakar, ama yapılmamalı bence.

nası mülakatta politika tarih konuşulmaz ise, aynı sebepten referans olarak askeri gösterilmemeli. çok riskli.

ki cv ne bakan insan illa da beraber çalışacağın insan olmayabilir. hatta olmaz bile diyim ben, genelde ilk İK bakar.

ik beğenince ya da olabilir diyince bir kenara koyar, sonra çalışacağın birime gönderir.

en azından burda böle oluyo :p

ik bir sebepten askerle arası kötüyse (ki doğru yanlış bissürü sebeple olabilir) kötü etki olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...