Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

ama 20 milyonluk orjinal bir ürün alacağınız zaman da, atıyorum sadece 1 milyonu ürünü üreten kişiye gidiyor.

hakkaten atıyorsun.

Bone said:

tamam o ürün 500.000 satınca, 500 milyar kazanmış oluyorlar, ama bunun yaklaşık 20 katı alakasız insanlara gitmiş oluyor.
fabrika pay alıyor, dağıtıcı pay alıyor, devlet pay alıyor, satıcı pay alıyor, ama ürünü üreten esas kişiye çok az pay düşüyor.

1 adet 2x1 12 saatte bir tok karnına alınacak supply chain yazıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 4.ye oy verdim ben ama biraz ekstrem olmus sonra farkettim oradaki yazinin tamamini.

Mesela gidip de MP3 satin alicak kadar havaya sacicak param yok. Dijital seylere genelde para vermiyorum yani.
Ama DVDlerim, ne bileyim eeh 1 gun oynarim diye degil de ciddi deger verdigim oyunlarim, CD lerim sunlar bunlar orjinaldir onlarin korsanini almam (kucukken cok aldim da). Elle tutulabilir seyler orjinal oluyo yani bende :P
Sosyal ağlarda paylaş

UK'den ornek verecegim, buraya geldigimden beridir orjinale yonelimim artti. Bir kere iTunes'un kullanimi, apple store'un cezbedici hali falan, kazanilan paranin yuksek olusu, oyunlarin kazanilan paraya gore ucuz olusu. x-box'i bile 100 pound'a cat diye alabiliyor olusun falan orjinale yonlendiriyor. Surekli bir indirim oluyor bir yere ve ucuza kapatiyorsun urunleri.

Orjinale yonlendiriyor buda insani. Ben hala mp3'u download ediyorum mesela ama bu artik pro internet kullanicisi olmamdan kaynaklaniyor. Cok kolay cunku indirmek benim icin. Ama yinede burda yasam sartlari orjinale yonlendiriyor resmen.

Turkiye'de oyle degil. Denildigi gibi Playstation oyunlarina 150 ytl verene okuz gozuyle bakarim ben. Korsanida desteklerim boyle kosulda. Milleti aptal yerine koyuyorlar orada. Cogu elektronik esya fiyat olarak 2'ye hatta bazen 3'e katlaniyor TR'de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide soyle bir sey var, DVD reyonlarinin yanindan bile gecmiyorum artik. VHS'i evde arsivledik ne oldu? Hooop cope. DVD ne oldu? Hooooop cope gidecek. Indiriyorum pasalar gibi bluray 720p ripimi.

Ama filmmaker olma yolundayim, ilerde film yaparsam kendi filmimi ripleyim kendim siteye koyarim diyemiyorum :D.
Sosyal ağlarda paylaş

iron maiden, blind guardian, manowar, therion..bu 4 lüyü orjinal almaya hep dikkat ettim.

ha bu demek değil ki sadece bunları orjinal alıyorum, gidip madonnayı da orjinal aldığım oldu.

Bone'un dediği 15 şarkılık cd de 1 şarkı için 20 milyon vermek lafı cuk oturmuş, 15 şarkının 10 u dinlenebilir olsun canım feda alayım..
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabımda korsan, oyunumda korsan, müziğimde korsan, yazılımda korsan. Destek vermek isterim ama ilk başta bu şartları önümüze sunanlar bize destek versin.

Açıkcası okunması gereken kitapların, izlenmesi gereken filmlerin kesinlikle insana birşeyler kattığına inanıyorum. Zaten bunda hem fikiriz. Fakat imkanın varken "Param yetmiyor korsana hayır" diyerek kendini beslemiyorsan, üzülürüm.

Fakat hak veriyorum. Fakir kokutuyoruz topaçı ama PARA olsa bende baymak isterim bi ps2 oyununa 120 ytl.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin fiyatları tam bilmemekle beraber , orjinal dijital download olayını uygun bir fiyata getirirlerse , dvd , mp3 vs. bu tarz şeyleri parasını verip indirebilirim.

Ama çok saçma sapan fiyatlar ile kimse bunları orjinal olarak parasını verip almaz bence. Şöyle düşünmek lazım , dijital download da fiyatları yüksek tutarsanız bizim gibi ülkelerde kimse almaz , hatta bu aralar amerikada bile orjinallerden uzaklaşıyorlar sanırım kriz yüzünden. Dijital downloadda mataryel masrafı yok firmaların , satış sayın çok çok daha fazla olacak oradan da karını çok az tut. Hem sen daha çok kazan hem korsandan insanlar uzaklaşmış olsun.

Fikrim böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Pahalı diye korsan kullanıyorum kesinlikle bir özür veya kullanma sebebi değil. MErcedeste pahalı ama kaçınız mercedes kaçırıp onunla yollarda geziyor? Pahalı geliyorsa kullanmıcaksınız bu kadar. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. Her yazılımı her muziği dinlemeyeceksiniz paranızın yettiğini dinleyip kullanacaksınız. Bunlar benim içinde geçerli elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendi adima yazilim oyun falanda orjinal kullaniyorum(roboform a para vermis bir insanim :) )

yalniz muzik konusunda bu is cok karisti, ornegin youtube cikani ben nerdeyse mp3 te indirmiyorum gidiyorum direk oradan dinliyorum.

birde amerikan dizilerini indiriyorum bedavaya(rapidshare e para veriyoruz ama o sayilmaz) diziler konusunda legallikten cok emin degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

müzikte artık yasal indirme sistemlerinin ağırlık kazanması lazım. atıyorum x şarkıcısının y şarkısını sevdiğim için beğenmediğim diğer 11 şarkısına para vermek istemiyorum. cd basım masraflarını, bu cdlerin dağıtımını, bu cdleri satan dükkanların kiralarını ödemek istemiyorum.

pc içinm yazılımları mümkün olduğu kadar orjinal almaya çalışıyorum. filmlerde yakşalık 1/1 oranım vardır, belki biraz korsan ağır basar; ama bir o kadar da orjinal cdlerim var. dizilerde orjinal işi yalan zaten, güncel olanı takip etmeye çalıştığım 2-3 dizi var onları mecbur stream eden sitelerden izliyorum.

pahalı diye korsanı savunmak mümkün değil tabii; ama dünyanın zaten yeni yeni çözmeye çalıştığı bir sorun bu da. internet altyapısı geliştikçe filmler, diziler için de makul ücretlere bilgisayarımızda izleyebileceğimiz sistemler gelecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...