Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flight Simulator X


senko

Öne çıkan mesajlar

dediğin uçakla hiç uçmadım da genelde bi tane brake oluyor uçaklarda.

bende merak ediyorum bu oyunda kokpit'te neyin ne olduğunu gösteren bi site vs fln var mı. yolcu uçaklarında altimeter nerde barometre nerde hangi feette uçuom hiçbişi belli deil sadece sayılar var :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:
geçemiyorum bir bölümü.

de Havilland DHC-2 Beaver floatplanele uçtuğumuz bir bölüm var başlarda. "San Juan Island Run" mış bölümün adı.

hemen görevde ilk olarak inip ilerdeki bir gölden adamın tekini almamızı istiyor. fakat bu alette düzgün brake yok. tam istediğim yerde durmuyor. bir fikri çözümü oynayan var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

floatplane de suda rahat donebilmek icin bi alet vardi onlari indiriyosun. suda gittigin icin tabiki brake yok, ve alet eski oldugu icin reverse thrust da yok fren yapacak. o yuzden cok ufak gaz vere vere gideceksin. o ucagin kotulugu o yanasma, cekilme falan cok zor oluyo iskelelerden ama guzel yanida su olan her yere inebiliyosun.
meraklisi varsa yardimci olurum cogu konuda, ozellikle cogu mission'i bitirdim bazilari haric (vomit comet falan yada yakutat mail run). senelerdir deli gibi oynuyorum, ozellikle buyuk jetler icin mutlaka ils sistemini ogrenmenizi tavsiye edereim 100 feete kadar kendisi indiriyo otomatik pilot kotu havalarda ve gorevlerde cok yardimi dokunur. ayrica havacilik falan filan varsa internetten fs passanger'in demosunu indirsin. yolcu falan tasiyosunuz, para kazaniyosunuz, para kazandikca daha buyuk ucaklar falan aliyosunuz. guzel yani ise gercekcilik katmasi. koskoca jette akrobatik haraketler yaparsaniz yolcular altlarina siciyolar. yada ne biliyim film falan izlettiriyosunuz, yemek vermesseniz acikip soylenmeye falan basliyolar hehe.

ilk goz agrim Usak


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fs passenger payware dedigimiz parali satin alabileceginiz bi addon. ozellikle boeing ve airbus turu yolcu ucaklarini ucurmayi sevenler icin cok iyi bir addon. cunku normal fsx te bombos kalkarsiniz bombos inersiniz, ucagi isterseniz 500feet/s ile touchdown yaptirin isterseniz pistin 100 metre disinda durun gene inmis sayiliyorsunuz. bu addonda isiniz yolcu tasimak adindanda anlasilabilecegi gibi. addon sayesinde yolcu aliyosunuz ucaga ve bu yolcular sizin pilotlugunuzu degerlendiriyo. mesela inisi cok sert yaparsaniz "indikmi carptikmi?" diye elestriyolar sizi. ac birakirsaniz uzun yolculuklarda soylenmeye basliyolar. ucagi cok ani manevralarla cevirirseniz ciglik atiyolar, ayni sekilde turbulansda da cigliklarini duyabiliyorsunuz. yani oyunda hersey dusunulmus. hangi filmi izleteceginiz bile onemli cunku film bitmeden varirsaniz gideceginiz yere, yolcular kil oluyo filmin sonunu izleyemedik diye hehe. ben fs passenger sayesinde fsx den cok daha fazla zevk almaya basladim. yoksa cidden bombos ucuslarin hic bi anlami yok gibi geliyo bi saatten sonra. ayrica isterseniz bir de traffic x programina bakin. bu da havalimanlarinda falan o bolgeye ozel ucaklar koyuyo. ataturk havalimaninda atlas jet, onur air falan gorebiliyosunuz program sayesinde.

edit: ayrica fspass. esas olayi kariyer yapabilme imkaniniz. ben dandik mooney bravoyla baslayip su an resmini koydugum boeingi kullaniyorum. 15 saat ucus sonra 747 kullanabilme hakkina sahip olabilecem. kariyer kismindan istediginiz gibi ayarlayabiliyosunuz, baslangic parasi, pilot rankleri acik olsunmu olmasinmi, ki bu hangi ucagi kullanabileceginizi falan etkiliyo. neyse mutlaka demosunu deneyin bayilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...