Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi ay doğdunuz?

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Dünyada bu dağılımın doğru düzgün olduğunu bile varsaysan (ki yoktur), anakütle ile bizim örneklemimiz arasında dağlar kadar fark var, verdiğin dağılımı tesadüfen tutan 2-3 ay ya olur ya olmaz onun için. "İstatistiki bir anlam taşımaz" bir diğer deyişle.

Garbage'a da taşınır inşallah yakın zamanda, yine bir suyu çıkan anket kullanımı.
Sosyal ağlarda paylaş

İstatistik biliminden düzgün bir açıklama yaptım, kişisele nerden vardın merak ettim? Dünya nüfusunun %0.000001'inin alındığı bir örneklemden genel sonuca ulaşmayı bekleyemezsin, benzer şeyler çıkabileceği gibi tamamen zıt şeyler de çıkabilir, tesadüfen tutsa bile anlamsız bir istatistik olur.

Kusura bakma seni şahsi meselelerimle sıktığım için, işinize gelmeyen her şeyde kişisel garez arıyorsunuz ne de olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

yok genel sonuca ulaşmaya çalışmıyorum zaten. 200lük bir sample size ile çok zor, ama eğlence için açtım zaten, bilimsel bir sonuca ulaşmak için değil. öyle olsaydı bilim teknik e açardım : )

ocak....8,35%
şubat...7,83%
mart....8,83%
nisan...8,42%
mayıs...8,79%
haziran.8,41%
temmuz..8,61%
ağustos.8,37%
eylül...8,35%
ekim....8,22%
kasım...7,76%
aralık..8,05%

ingilterenin '38 den beri olan istatistikleri bunu veriyor mesela. ilginç bir şekilde kasım şubattan bile az : ) ama genel olarak tutması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...