Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir anket : Kendinizi tarihi olarak nasıl kimliklendirirdiniz ?


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

şu TC çocuğuyum seçeneğini de işaretleyenleri de yanlış buldum.
sonuç olarak bundan 500 yıl önce herşey farklıydı. mağdem böyle bir soru soruldu, şuanki yaşamla alakası olmamalı.

yani bu hayatım boyunca bi kaç kere karşılaştığım şu arkadaş muhabbetlerinde her ne kadar gereksiz de olsa:

-abi mesela kız olsan...
-olmam! olmam! olamam. KIZ OLAMAM BEN OLMADIM. diyen adamların durumundan farksız bence.

lan biz de biliyoruz olamayacağını. şurda 2 geyik çeviriyoruz alt tarafı "herkese verirdim" diceksin eğleneceğiz. nedir bu sofistikasyon(?) çabası.
işte o soru ve oyları; benim için de aynı derece sinir bozucu.

evet çok alakasız gelebilir örnek ama ikisi aynı trip yani.

çünkü nedir.
şimdi TC var. 500 sene önce yoktu.

ha diyelim 500 sene önce yaşıodun, kimler gibi yaşardın. kimlerin yaşam tarzı sana yakındı. bunu söyleyebilirsin bu kadar kasmaya gerek yok bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sergeant First Class Steve J. Bronson - Green Berets

Yil 1967, yaz mevsimi.
MACV-SOG (Military Assistance Command, Vietnam - Studies and Observations Group)'a bagli olan, Ho Chi Minh Trail ile Kambocya siniri arasindaki Nui Pek koyunun yakininda bir askeri operasyon ussune yerlestim. Ocak 1970'e kadar bircok aktif Search & Destroy, Escort, Covert Ops gorevlerinde bulundum.
8 kisi olmak uzere 2 ust rutbeli, 3 erbas ve 3 er arkadasimin sicak catisma sirasinda olumune, 2 ayri erbas arkadasimin da NFL/Vietcong iskencelerine kurban gittigine sahit oldum.
Nisan 1970'te hafif top atesi ve cogunlukla gerilla saldirilarina karsi ussu savunurken sag bacagimi diz altindan, sol kolumu ise omuz bolgesinden kaybettim.
Lokal hastanede 3 ay kaldiktan sonra Birlesik Devletler'e geri gonderildim, 4 Purple Heart, 1 Vietnam Service Medal, 1 tane de Silver Star madalyam mevcut.
Uzakdogu'daki kaostan sonra savasi desteklemedim, ve desteklemeyecegim.


Bronson, out.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ciddi olasım geldi bsg s3 izliyorum ondan olabilir.

Diğeri seçtim, tarihi kimlik olarak kendimi çeşitli anadolu medeniyetlerinin torunu olarak görüyorum. Etnik yapım zaten bu haliyle bile karmaşık (NO IM NOT HINDU sdf), ama anadolu kökenli atalarımdaki baskın dil ve kültür türk-osmanlı karışımı olsa da genetik olarak bir anadoluluyum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Dünya'nın yerlilerden biri olarak hissediyorum kendimi. Herhalde Avrupa'nın Amerika'ya akışıyla oradan gelen bir vampir tarafından ısırıldım ve 1920li yılların başında oradan Amsterdam'a döndüm. Çünkü hafızam anca Amsterdam'daki o karanlık geceye kadar. Biraz öncesini az çok hatırlıyorum, gemi yolculuğu, fırtına falan. Oradan Türkiye'ye gelişim malum zaten, pek fazla slayer yok buralarda. Hehe, slayerlar büyük ihtimalle bu mesajı da görmezden gelirler. Gerçi ciddiye alsalar ne olur, masquerade kurallarına katiyen uyuyorum, hayatta bulamazlar kim olduğumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün, geri kalmış Osmanlı zihniyetinden kurtulup yeni kimlik edinmemiz için ağırlıklı olarak Göktürkler ve genel olarak eski tarih üzerine yaptığı araştırmalar sonucu kökenimizi tanımlarken Osmanlı'dan çok Göktürklere bir eğilim olmuş.


Atatürk'ün bastırdığı ilk Türk Liralarında bozkurt resimleri var mesela. O yüzden Göktürk muhabbeti pek ırkçılara maledilecek kadar basit değil. :)


Burdan da Atamızın milliyetçilik derecesini ve tarihe verdiği önemi daha iyi anlayabiliriz.




Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ulus başından beri var olan bir şey değil, Milliyetçilik sonucu millet yaratılır tamamen politik olarak. Atatürk'ün de cumhuriyeti kurarken bize tek bir Türk kimliği kazandırmak için yarattığı bir şey bu. Tabi ki ilk paralarda bu tarz şeyler kullanacak. Tamamen yaratılma şeyler bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...