Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

paspatur

Öne çıkan mesajlar

sir said:
yahu hiç öyle uluslararası bi kriz yaşanmadı, hatta özür dileyen taraf da yine israil oldu?

yok öyle özür falan evladım? telefonla aranıyor ve üzgün olduğunu dile getiriyor..

nerden okuyorsunuz nereyi dinliyorsunuz? hepsini geçtim nerenizle dinliyor okuyorsunuz bir anlarsam mutlu mesut bahtiyar oluceğim.

< == > = wrong value
Sosyal ağlarda paylaş

Bir insanin hayatini tartistiginiza musluman olmasi yahudi olmasi arap olmasinin bir onemli yoktur. Olumden bahsediyoruz burda. Keske RTE yada bir baskasi irak icin afganistan icin ayni seyleri soyleyebilseydi.
Varmi burada Israilin politiasini destekleyen ? Sanmiyorum akli basinda bir insan bunu yapmaz.Nokta.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayla kesinleşen tek şey Başbakan'ın münazara yeteneğinin çok kötü olduğu. Peres o yaşıyla başıyla argüman veriyor savunuyor Israil'i savunalabileceği kadar, Başbakan kalkıp diyemiyor ki kimseyi öldüremeyen 3 roketi engellemek için 300 çocuk öldürmek gerekiyorsa Israil'in kendisine, filistin halkına ve dünyaya karşı ahlaki görevi başka bir seçenek bulmak yada yaratmaktır. Tevrat'dan ve Oxford uluslararsı ilişkiler bölümü profesörlerinden alıntılar vermek çok da harika bir argüman tekniği değil.
Sosyal ağlarda paylaş

fuzeleri almak istedik vermediler

holandadan ikinci el alalim dedik yine vermediler

google a patriot fuzesi yazip oradan geleni buraya yazmak komik oluyor bence

Rerore said:
patriot füzelerini beleşe kurmadı mı amerika kendi incirlik üssü için nato vasıtasıyla

para var, kriz var, silah var ve israile yamuk yapıldı diye bize kimse silah vermiycek öle mi diyorsun

ayrıca, http://www.tumgazeteler.com/haberleri/patriot-fuzeleri/
Sosyal ağlarda paylaş

almak istemedik bedavaya verin ırak soğuyunca de geri alın dedik, gözden çıkarılanlardan gönderdiler

ikincisi kendimiz kurmayı planlıyoruz, satın almamıza izin verilmiyor ama kendi teknolojimizi kurmamıza izin veriliyor bu da iyiymiş

motor hariç yerli tank da üretiyoruz bu arada, israil izin vercek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

o yerli tank hele bir ciksin gorelim, bakalim ole uretiyoruz demekle olmuyor. ugrasiyorlar insallah olur

butun savas ucaklarini israil yeniliyor bu arada onun disinda yapacak kimsede yok. yada durun ya sizlere super fikir rusyadan mig alalim :) yada erdogan helikopteri bak bak nasilda opsiyonlar var

ulan alay mi ediyorsunuz dunyada amerika ve israil gudumundeki ulkelerden baska silah ureten mi kaldi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben en son dün akşam izlemiştim haberleri, o sıralarda özür diledi deniyordu, bugün açıklama yapmışlar üzüntü belirtisiymiş, düzeltir, özür dilerim.

ama yine de bu olay bi krize filan dönüşmedi, anlaşmalar da bozulmuş değil. ve halen gösterilen tepkinin, özünde gayet insancıl ve önemli olduğunu düşünüyorum.

ancak öyle laflar görüyorum ki, herşeye bir pragmatist bakış, her noktada bir güce tapınma, güçlü olan haklıdır, güçsüzsen hiçbişey yapamazsın, anca küfredersin falan..

hitler de güçlüydü, hatta en güçlüydü, noldu? şimdi nasıl hatırlanıyor? amerika da bugün süper güç, ama nasıl hatırlanacak ilerde? ve sizce türkiye nasıl hatırlanmalı?

vicdan önemlidir arkadaşlar, hem günümüz için, hem de gelecek nesiller için. vicdanınızı ihmal etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

makina kimya endüstisi, aselsan, savunma sanayi, tai- tusas

suan ki zaman dilimi için modern silahlar istiyorsak, bu ülkelere muhtaç olduğumuz konusunda haklısın
ama gelişmekte olan bir ülke için kendi kaynaklarımızın kullanılması da gayet mümkün orta-uzun vadede

bunların dışında amerika ve israil silahlarını satması da en az yapabilmeleri kadar önem taşıyor
biz israille ne kadar ters de düşcek onlar için tehdit oluşturmadığımız sürece bu satışlar da sürer, imajımız iran deil
bir tehdit olsak bile gözden düşen silahları mecburen verirler ellerinde kalmasından iyidir
tanklarımızın modernizasyonu beleşe deil sonuçta veya onların pilotlarının türkiye de eğitimi, karşılıklı bir çıkar var
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye israil ile yaptığı silah anlaşmalarını iptal edecek mi ? İsrail e giden her kuruş para ordaki filistinli çocukların kafasına düşen bombaların maddi kaynağı olarak kullanılıyor.

kimse kusura bakmasın. Ortalıkta sadece laflar dolaşıyorsa bu siyasettir ve oy dur. İcraat olunca ben RTE nin samimi olduğuna inanırım. İş bu anlaşmaların iptaline ve yeniden görüşülmesine gelince bakkal mı yönetiyoruz diyor başbakan.

Şimdi sokaklarda kahrolsun israil diye slogan atıyor çember sakallılar gene.

RTE resmen hamas sözcülüğü yapıyor. İsrail hamas ı terör örgütü olarak görüyor. RTE ise israil in hamas ı diplomatik olarak dikkate alması gerektiğini barış görüşmelerinde taraf olarak görmesi gerektiğini söylüyor. Peki RTE kendi meclisinde partisi bulunan DTP i umursuyor mu ?

İsrail başbakanı yarın öbür gün kalkıp kürtler PKK ı temsilcisi olarak seçmiş o yüzden PKK ile masaya oturun dese burda RTE i savunanlar ne diyecek ? PKK ile masaya mı oturalım ?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
o yerli tank hele bir ciksin gorelim, bakalim ole uretiyoruz demekle olmuyor. ugrasiyorlar insallah olur

butun savas ucaklarini israil yeniliyor bu arada onun disinda yapacak kimsede yok. yada durun ya sizlere super fikir rusyadan mig alalim :) yada erdogan helikopteri bak bak nasilda opsiyonlar var

ulan
alay mi ediyorsunuz dunyada amerika ve israil gudumundeki ulkelerden baska silah ureten mi kaldi.

ulan alay etmiyoruz. Birazcık kuzeye bakman yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin hayati önemde olduğunun ve bugüne kadar Amerikan Yahudilerinin desteğini aldığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye’de Yahudi karşıtı hareketlerin arttığı bir dönemde İsrail’e dönük bu tarz ters yaklaşımlara karşı sessiz kalınamacayağı belirtildi.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında lafa güzel başladı, insanları katledildi dünya izledi falan diye. vaay taktir ettim dedim ki hemen ardından yine kasımpaşalıya bağladı. başbakanımız yine fail oldu yine critical error verdi yine avrupa medyasına acaip bi imaj çizildi.

sonradan "benim aslında moderetöreydi tepkim" demesi resmen yan çizmektir ama iyi yaptı, karşılıklı özür olarak.

lan ne acaip ülkeyiz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olayı çözdüm.

Tayyip'in Planı

Chapter 1 : Tayyip 27 Aralık gecesi başbakan Olmert'e oy kampanyası için böyle bir senaryo düşündüğünü beyan edince Olmert 'Olur kanka' dedi.

Chapter 2 : 29 Ocak gecesi Peres'in konuşmasına başlamadan önce Tayyip'e göz kırparak planı yürütmeye başladı. Herşey yolunda gidiyordu.

Chapter 3 : Tayyip Peres'in konuşmasını 29 Ocak'tan önce ezberlemişti ve kendi konuşmasını ona göre ayarladı. Hatta Peres'in Kel Kafası'na Osmanlı Şamarı koyacaktı son anda "Adamın imaj gitmesin yazık la" diye düşünerek vazgeçti.

Chapter 4 : Dünya karıştı. Tayyip bir anda "Hero of The Middle Earth" oldu. Tüm oklar onu gösteriyordu artık sağcısından solcusuna ergenekoncusundan dincisine herkes onu çok sevdi.

Chapter --- : Ömür boyu Türkiye'nin Başbakanı olarak kaldı.

Seni çok seviyorum Recep Tayyip Erdoğan :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ben konunun tayyib'in yaptığı şeyin iyilik ya da kötülüğünde durarak ülke geleceği zart zurt klişe şeylerden bahsetmekten ziyade daha farklı yönlerden ele almayı tercih edicem . Dünya kamuoyunu arkasına almak , bir ülke için çok önemlidir .Bu görüşlerinizin dinlenmesi demektir.
Meseleyi bu yönden analiz etmek daha doğru olacaktır , çünkü dünya kamuoyunu arkanıza almamız için çok çok büyük fırsatları ele geçirmiş bulunuyoruz .

Nedenleri ise şunlardır ;

1- İsrail'in "ben her zaman masumum, benim dediğim doğrudur" yalanı altında herkesin seyirci kalarak bakakaldığı "diplomasi masalları" tabusu tarihe karışmıştır .

2- 2 tarafın da birbirine mutlak muhtaç olması hasebiyle hem Arap dünyasına yakınlığını arttırması açısından , hem batı dünyasını bu insaniyet dramı konusuna uyarması açısından Başbakan'ın yaptığı 2 ayrı konuşmada gayet etkili ve yerinde konuşmalar olmuştur .

Unutmayın ki siz beğenin ya da beğenmeyin o araplarda para var evet , batı'da sıcak olmayan o para araplarda zibillen .Bunun dışında batı dünyası da Arap dünyası da globalleşen bu dünyada deliler gibi birbirine muhtaçtır bu kadar gruplaşmasına rağmen .Tamamen ilişkiler için batı-arap ayrımı , Türkiye araplara giderse onları kaybeder diye nasıl düşünüyorsunuz bu yüzden anlamıyorum ? Tamamiyle olacak hadise , kaçan kovalanır olacaktır . Türkiye'nin en büyük ve yerinde olan avantajı ise bu noktada , batıya ve Arap dünyasına kayabilmedir. Daha doğrusu da , bunları birbirlerine yakınlaştırma artısıdır .Çoğunuzun da es geçtiği çok çok büyük bir avantajını da dünya devletlere karşı kullanmıştır.

3-Türkiye uysal koyun olmamalıdır , hele ki bu kadar avantaj önündeyken. Karıların dedikodularına benzer şeylerle "aman şunlara rezil olduk , aman İsrail bizi harcar tavırları " esas bu ülke için yıllarca dünya kamuoyunda " etkisiz eleman" ı oynamamıza sebep olmuştur .Yıllardır " vur ensesine al ekmeğini" bir ülke olduğumuz için bizim jeopolitikkonumumuz sadece coğrafya ve tarih kitaplarında kalabilmiştir.Ve bu yüzdendir ki çıkıp o gazeteci, bir ülke başbakanının kolundan tutarak kasti bir surette susturmaya çalışmaya yeltenebilmiştir . Bu yüzden assolist İsrail'e fazla süre ayrılabiliyorken diğer devletlerin süreleri "aman ya konuşşsalar da olur konuşmasalar da" mantığıyla kısıtlanmıştır.

Türkiye ; önceki ezikliğinin acısını yıllarca çekmiştir .
Gerçekten de bugün ; "susma sustukça sıra sana gelecek" diye mitinglerde meydanlarda çığırabilenler ; ülke prestiji için böylesine bir hamleyi rezil, kepaze, karizma kaybı diye nitelendirebilecek konuma gelebilmişlerdir at gözlüklü bakışlarını tekrarlayarak . .

Siyaset kıvırmadır , tamam siz de kıvırabilirsiniz başbakanı sırf eleştirmek maksat diye ,malum adam bi de oy topladı bu sebepten deliler gibi . Adamdan nefret ediyorsunuz , anladım istediğinizi deyin. Zira başbakan'da kıvırdı benim tepkim gazeteciye yöneliktir falan diyerek , her şeyin bir sebebi var ; oldu hepsine eyvallah.Bunun için herhangi bir suçlamada bulunmayacağım .

Ama şu şerefsiz İsrail'in 40 yıldır çocuk katliamına tutup da sessiz kalabilen'in demokrasisi , karizması , siyaseti her şeyi bi yana ; şeref ve haysiyetinden şüphe ederim .
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi tankımızı uretecez diyenler bu is o kadar kolay degil ...En son gecen yıl amerikadan alınan savas ucaklarının herhangı bır savas anında amerıkan kontrolune gecmesını saglayan kodları devre dısı bırakan grubun 3 muhendısı esrarengız sekılde olu bulundu ...en sonuncusuda herseye ragmen son gun projeyı sunacakken ...Bu ısler bu kadar kolay deıgl adamlar kanıt manıt bısı bırakmıyor ....
Sosyal ağlarda paylaş

Mete Çubukçu'nun geçen günkü yazısı okumaya değer[http://www.ntvmsnbc.com/news/473346.asp]:

Tüm tarım alanları, portakal, zeytin bahçeleri, büyük, küçük baş hayvanlar, fabrikalar, yani Filistinlilerin hayatlarını devam ettirtmek için ihtiyaçları olan herşey, kökünden sökülmüş, toprağa gömülmüş. Ağaçların sökülmesi ise geleceği yok etmekle eş anlamlı burada. Filistinliler için ağaç, kök salmak, toprağa sahip çıkmak anlamına geliyor.

İsrail saldırısında her şey planlanmış; kasıtlı ve bilinçli bir yok etme politikası yürütülmüş. Böylesine bir yıkımın sadece Hamas’ı hedeflemediği Gazze’de dolaşınca çok daha kolay anlaşılıyor. Yoksa, Tel Hawa semtindeki 15 katlı apartmanların gelişi güzel vurulması, en üst katların füzelerle delik deşik edilmesi, balkonlardaki insanların öldürülmesi ya da Cebel Seyit’teki portakal ağaçlarının kökünden sökülmesinin anlamı ne olabilir ki? Abed Rabbo bölgesinin, tek bir bina ayakta kalmayıncaya kadar bombalanması ve her türlü üretim alanının yerle bir edilmesinin Hamas’la ilişkisini anlamak da zor.

Hamas bahanesiyle dümdüz edilen Gazze’de hayatın zorluğu bundan sonra başlayacak. Binlerce binanın yeniden nasıl inşa edileceği, bu yıkımdan nasıl çıkılacağı belli değil. Ambargo nedeniyle, ev yapmak için tek bir torba çimento, tek bir demir parçası yok. İsrail’in, Filistinliler’in Hamas’tan uzaklaşmaları, Hamas’a tepki göstermeleri için düzenlediği bu planlı ve sistematik saldırının amacına ulaştığı söylenemez. Ama İsrail’in Gazze’yi yıkmayı başardığı ortada. Hamas’ın ne kadar direndiği ise tartışmalı. Dayak yeme pahasına 6 aydır ilk kez tüpgaz almak için kuyruğa giren bir Filistinlin söylediği gibi: “Ne Hamas ne de Fetih kaybetti. Kaybeden Filistin halkı oldu.”
Sosyal ağlarda paylaş

Bazıları ısrarla olayın İsrail'i eleştirmek olmadığını görmüyor.Görmek istemiyorlar,çünkü o zaman tutarsızlıkları ortaya çıkacak.
Tayyip,şu çıkışıyla Türkiye'de tehlikeli bir milliyetçi hava estirdi,bu rüzgarla oylarını arttırdı ve kendi saflarını sıklaştırdı.Demeçleriyle halkın gözünde ona karşı çıkanları İsrail'in safına koydu.Bu,çok kötü şeylere zemin hazırlayabilir.
Mesela,karanlık emelleri olan örgütler böyle zeminlerden beslenir.Ortada fol,yumurta vs. yokken eylem yapamazlar.Farklı düşüneni ötekileştirildiği,safların ayrıldığı;radikalizmin kol gezdiği zamanlarda güç kazanırlar.
Bu tür kötü senaryolar gerçekleşmeyecek olsa bile,gidişat korkunç.Bakın,Türkiye'nin konumu falan değişecek değil,Türkiye Batı ekseninden çıkmaz.İşin Filistin/İsrail boyutu benim eleştirdiğim noktayla alakalı değil.Bazıları çıkıp diplomasi için namusumuzu satmayız diyor.Bu tür külhanbeyivari laflar akıllarına bir tek Tayyip'i savunurken geliyor nedense.Tayyip'in şu yaptığındaki reelpolitikayı,elini nasıl güçlendirdiğini göremiyorsunuz.Tehlike radikalizmde,milliyetçilikte,kamplaşmada.Bu sizi rahatsız etmiyor mu?Etmiyorsa ne biçim demokratsınız,ne biçim liberalsiniz?Ulusalcılar yaparken yerden yere vuruyordunuz,şimdi buna susuyorsunuz.Bu ülkedeki hemen hemen herkes Filistin'in yanında,siz Tayyip'in yaptığı bu Türk'e Türk propagandasının sebebinin Filistin olduğunu mu zannediyorsunuz?
Yoksa AKP oylarının artması mı sizi bu kadar coşturan şey?
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:
orası lise yıllarında bıraktığın

fastreloader said:
şimdi ne olacak
senin sesin çok çıkıyor diyip iyice ezecekler

Masticore said:
Ulan sen kimsin İsrail gibi bir ülkeye kafa tutuyorsun. Şaşırmış bu herif ya.

Siz de bizi tam eblek ülke yaptınız ya. "aman sesini çıkarma, polis gelir alır götürür" tarzı olaylara benzedi.

elbette tayyip'in ordaki uslübü tartışılır. ama "boyuna posuna bakmadan israile nasıl söz söylersin" olayına girip kendimizi bu kadar ezik görmeye de gerek yok.

z!uad said:
Herif resmen kaderimizle oynadı lan.

Sylian said:
Lol şaka gibi ya, bütün bir milletin kaderini tek bir adam değiştirecek.

aşırı tepki veriyorsunuz.

Adam zaten yıllardır kaderimizle oynuyor.
Başbakan demek zaten ülkenin kaderiyle oynayan adam demektir.
Bu yüzden adamın yaptıkları eleştiriliyor.

Ama sanki "ilk defa" veya "ülkeyi yokeden" birşey yapmış gibi davranmaya gerek yok.
Bi de sakin olun, israil yarın füze atmaya başlamıycak bize. zaten açıklamasını yaptı, yumuşak şeyler söyledi, "tayyip bana ne hakla böyle söyler, filistinden sonra sizi de ezicem" gibi bir tehdidi de olmadı.

PZero said:
türk gençine bak nasıl tırsmış
10 sayfa boyunca
mahvolduk bize ezecekler şöle yapcaklar bölye yapcaklar nerdeyse gidip elini ayanğını öpceksiniz adamların .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...