Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Çıktı! Şu anda indiriyorum. Geceleyin çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Nedir neye yarar gibi yorumlar yazarsanız daha iyi olur. MErak ettim. Amaaaaan lünux içinmiş bende bişi sandım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Tanıtım videosu http://blip.tv/play/grwO5adwjoEn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mükemmel olmuş. 4.1 ile yaşadığım tüm sorunlar giderilmiş. Bir de Koffice2 ve K3B 1.1 yayınlansa tam olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ben hala estetik olarak başarısız buluyorum KDE'yi. Ne bileyim taskbar, yazı tipleri, pencere tasarımları vb hoşuma gitmiyor. Milyon tane yeni feature yada widget ekleyeceklerine göze hitap etmesini sağlamalılar bence. Gerçi estetik göreceli bir şey tabii. Belki seveni de çoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bence göze de hitap ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bir yandan soft olayım derken bir yandan çok kütlesel bir görünüme sahip olduğunu düşünüyorum KDE'in. Gnome her durumda daha hoş geliyor bana nedense. Kubuntu bile kursam alakasız şekilde ilk indirdiğim şey gnome-desktop oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 http://imagebin.ca/img/dcxTdV.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Linus Torvalds in bi lafi vardi, KDE varken gnome neden kullanilir anlamiyorum gibi bisey. yillarca KDE'yi begenmedim aha bu sefer olmus dedim fakat Linus Torvalds da yeni KDE yi hic begenmedim Gnome a gectim belki 6 ay sonra denerim demis hehe, gonulleri bulusturamadik Linus'le. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 arayüz ile ilgili yeni topic açmayayım dedim, gnome kullanıyorum ancak gözüm hep windowstaki daha "ufak" ikonları, çubukları vsyi arıyor. yazılar birbirinin üstüne biniyor, barlar çok büyük vs vs. kde de benzer şekilde, fontlar çok daralttı beni, nasıl desem flashla yapılmış bilgisayar temalı oyun gibiler. (gnome da böyle bir nebze) ne kurabilirim/nasıl düzeltebilirim bu sorunları aşmak için ? hem paneller hem de progam çubukları ince olsun, masaüstünde sade ve düzenli bir şekilde duran ikonlar ve flash oyunundan fırlamış gibi durmayan yazı istiyorum. gnochm fontları çok küçük diye kchm yüklemiştim de, bunalıma girmiştim o yazıları okurken. kabus gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Anlıyorum derdini. Benzer şeyleri ben de hissediyorum. Fontları şöyle daha ağır başlı ve daha estetik bir şeylerle değiştirmek lazım. Hadi Gnome yine idare ediyor, ama KDE fena bence. Aynı şey ikonlar ve pencere tarzları için de geçerli. Edit: KDE fena demişim. Biraz abartı tabii. Ama hoş değil yani. Windows yada Mac klasını vermiyor yani bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Ben KDE'de birbirinin üzerine binen birşeyle karşılaşmadım hiç. Fontları ve iconları istediğin gibi ayarlayabiliyorsun zaten. MacOS kadar estetik görünüyor bence, hatta bazı yünlerini daha çok seviyorum, Windows zaten çirkin bence. Zevk işte. 4.2'yi tuttum ben. Gnome eğer 3.0 ile iyi birşey yapmazsa ciddi pazar payı kaybeder bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 gnome'da şöyle mesela : yazı uzunsa onu kırpma olayı yok, grid yok gibi, kafasına göre hareket ediyor ikonlar, kde'de varmış sanırım falan fıstık xfce var hiç bakmadığım da, baştan kurasım pek yok bilmediğim bir şey için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2009 İyice alıştım ben. Artık sadece Opera ve OpenOffice kullanıyorum KDE ile gelen yazılımların dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 4.2.1 çıktı. http://kde.org/announcements/announce-4.2.1.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Yeni Kubuntu Jaunty betasında KDE4 entegrasyonu Suse'yi falan ezip geçmiş gördüğüm kadarıyla. Deneyin diye bir yükleyeyim dedim, şimdi kaldırıp Arch'a dönmek içinden gelmiyor. KDE için ona bakın diyorum. Network için plasmoid yapmışlar, oradan yönetiliyor. Plasma'nın bu kadar farklı şeyler için kullanılabileceği aklıma gelmezdi. Web Browser ile Video Player da var plasmoid olarak epey sağlam. Daha yeni yeni oturuyor 4.2 kullanan dağıtımların çıkmasıyla KDE (Kubuntu 9.04 ilki). İlerde mükemmel birşey olacak (bir yıl diyorum, Gnome 3 eğer aşırı iyi olmazsa batacak, Gtk'cile XFCE kullanmaya başlayacak) KDE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Windows MacOS'dan çalıyor diyorlar, KDE de Windows'tan çalmış gibi. Video'yu izledim, ilginç bir video. Ama bu Linux'lerde anlamadığım birşey var. Yani tamam adamlar kasmışlar, XP/Vista/7 tadında cafcaflı bir arabirim koymuşlar. Cep telefonlarında da yaygınlaşmış Widget sistemini uyarlamışlar enfes olmuş felan. Ama sanki altyapısı 1994'lerden kalmaymış gibi bir havası var. Bu bana özellikle gri menüler uyandırdı. Renkli bir arabirim hazırlayıp, vista gibi rahat pencereler neden yapamıyorlar da, böyle düz, sıkıcı ve tatsız gri pencereler yerleştiriyorlar. Bu bana şunu andırıyor, Windows 7 kurmuşsun kullanıyorsun. Başlat menüsü, toolbar felan süper şahane. Ancak Bilgisayarım penceresini açınca karşına Windows 3.1 ekranı geliyor. Bu da ona benziyor. Hadi Microsoft beceremiyor operating system yapmayı diyelim. Peki Linux'çüler neden bir "MacOS" gibi bir sistem yapamıyorlar? Acaba "MacOS grafikçilere hitap ediyor, biz programcılara hitap ediyoruz, o yüzden salla gui'yi bırak çirkin kalsın" kaygısı mı var nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2009 Sence öyle abi, gui çok güzel bence. Pencereler, menüler falan seviyorum ben. Ayrıca istersen istediğin sekle sokarsın, 100'den fazla tema var menüler, pencereler, widgetler için. Ayrıca yanlışsın, Windows KDE'den çalan, herkes bunu söylüyor, zaten daha önce de hep konuşmuştuk bunu Windows konularında. Windows 7'nin birsürü yeniliği zaten yıllardır Linux'de olan şeyler. Windows 7 KDE 4 çıktıktan çok sonra ortaya çıktı. Bu widget sistemini de ilk ortaya atan da Unixçiler. Böyle Linux herşeyi arkadan araklayak izliyor gibi birşeyler söylemişsin, tam tersi, neredeyse herşeyi ilk Linux ortala atıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2009 kastettiğim şuydu: http://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM Bu arada windowsun linuxten çaldığına katılmıyorum. Bu iddianın sadece linuxteki 3dbox olayından kaynaklandığını ve vista'da "pencereler arasında geçiş" özelliği koyduklarında 3dbox'a benzetildiğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. ancak windows ölçü olarak linuxu alıyor olsa multidesktop olayını koyarlardı, sanırım windows 7'e koymadılar böyle bir olay. bir de, "tema var" olayına katılmıyorum. e windows'ta da tema var, mod var. linux'te modifikasyon yapabiliyorsak, windows'ta da modifikasyon yapabiliyoruz. benim bahsettiğim default linux. kullanmaya alıştığın için sana sırıtmıyor olabilir. ancak vista/7 tarzında cicili bicili grafikleri gördükten sonra windows 3.1 tadında gri ve çok düz pencereleri görünce insan yadırgıyor. kastettiğim şey, bu ikisi arasında bir uyumluluk yok. o pencereleri menüleri de aynı dizaynda yapmaları gerekirdi. sanki iki ayrı işletim sistemini birleştirip kullanıyormuşsun gibi bir his uyandırdı bana. ha elbete kullandıkça alışıyorsundur ona, ona bir lafım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 klasik tema kullanan benim gibileri kde 4.2 ohanesburga götürüyor da xfce ye geçicem sanırım pardus 2009la birlikte. koyyim guiye hızlı çalışsın o bana yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar