Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Uzun konuya okumadan bodozlama dalış: UFO'lar kesin yok diyemezsiniz. Olamaz da diyemezsiniz. İspatınız yok çünkü.

Ama olabilir diyebilirsiniz.

Kesin var da diyebilirsiniz bir takım materyallerin ispat olduğunu kabul ediyorsanız.

Ama tabi kişisel kabulün geçerli olmadığı objektif kanıtlar varsa kişisel yorumlar da yalan olur. Direk "var" olur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili dostum 007,
Burada var mı yok mu tartışmasından çok belli bir istismarın durdurulması taraftarıyım. Bilinmeyen, pekçok insan için çekici ve merak uyandırıcı bir olgu olmakta ve bazı kişiler, aynı ortaçağda kilisenin cennetten toprak satması gibi bu işi bir sektör haline getirmektedirler. Türkiye'de bu kişilerin başında Haktan Akdoğan gelmektedir. Kendisi 4-5 ayda bir temcit pilavı tadındaki "efenim UFO lar geliyor gidiyor, park parası vermiyor, videoya aldım, aha kanıt " şeklindeki tartışmaları ile parası ve vakti bol olan yurdum insanına musallat olmakta, yaptığı uyduruk ufo müzesi, katıldığı tartışmalar, kongreler ve televizyon kanallarına gönderdiği "SON DERECE NET" görüntüler ile vaktimizi boşa harcamaktadır.
Sonuç olarak; uzayda varolabilecek yaşam formları (ufo değil,buraya dikkat,ufo denen saçmalik başka birşey, uzayda varolabilecek olası yaşam formlari başka) hakkında araştırmalar yapmak gerekli ve şarttır. Ama bunu ucuz bilim kurgu hikayeleri üzerinden değil bilim üzerinden yapmak, en doğrusu bu işi Haktan Akdoğan gibi şarlatanlara değil, bilim insanlarina bırakmaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru, Haktan Akdoğan bilimsel bilgi açısından zayıf birine benziyor, bu pozisyonda olan birinin bilimsel açıdan daha donanımlı olması gerekir.

Ayrıca aynen ben de bi işin sömürü ticaretine karşıyım, ancak bu işlerle uğraşan birilerinin olması da gerekiyor. Bu tip organizasyonlar doğru ellerde bilimsel bilgilerle yapılırsa toplumda belli bir bilinç oluşturabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Uzun konuya okumadan bodozlama dalış: UFO'lar kesin yok diyemezsiniz. Olamaz da diyemezsiniz. İspatınız yok çünkü.

Ama olabilir diyebilirsiniz.

Kesin var da diyebilirsiniz bir takım materyallerin ispat olduğunu kabul ediyorsanız.

Ama tabi kişisel kabulün geçerli olmadığı objektif kanıtlar varsa kişisel yorumlar da yalan olur. Direk "var" olur yani.

o zaman olamayabilir diyebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

olup olmama açısından sonucuna bakılırsa olabilir=olmayabilir

tek taraflı olmayabilir de diyebilirsin tabii ki, ancak dayanağın olmaz.

olabilir demek için dayanak gerekmiyor mesela, ama "Yok" ya da "olmayabilir" demek daha iddialı bir olay yani "olabilir" demeye göre. "Olmayabilir" demek için dayanak lazım diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu "Heavens Gate" tarikatının kiraladıkları Malikane ye grup üyelerinin toplu intiharı ardından ne oldu dersiniz?
said:
While the press never knew it, the cult had sent a suicide letter to the home's owner. The tone of the letter suggested that they were actually doing the owner a favor by creating a famous event that would make the house an invaluable shrine. In reality, after the house was cleared of the bodies and their belongings, significant physical damage remained, which amounted to well over $200,000. Looking for some kind of break, the home owner tried to appeal his property taxes, only to receive a letter in return from the San Diego Assessor's Office that rejected his appeal on the grounds that a mass suicide in his property did not qualify as a disaster. Eventually, he was forced to give the property back to the bank. The bank sold it at a deep discount to a nearby neighbor who promptly had the house bulldozed.
Sosyal ağlarda paylaş

Isin sektor haline gelmesi kacinilmaz, bu adamlar para almadan yapiyorlar bu isi, insan para kazanmakta ister.

Konferansta konusmacilarla oldukca sohbet ettim, beraber takildik aralarda. Sove adamlarla yemege bile gitti. Ilk soyleyecegim sey seker gibi insanlar oldugu. Nick Pope, Roger Leir, Erich Von Daniken, Jaime Maussan, Antonio Urzi cok seker adamlar. Hicbirinin asil amacinin para olmadigina inandim.

Konusmacilar superde izleyenler arasinda rant saglamaya calisanlar vardi. Egosunu beslemeye calisan kisiler vardi, ayrintilara girmeyecegim :)

Gosterilen cogu video nette arayip bulamayacaginiz videolardi. Cok enteresan seyler vardi, bazilarinda "yok bu degildir" dedim ama bazilarinda agzim acik kaldi.

Kumburgaz videosu hakkinda soru sorulmus, Sove yine sert cevap yazmis, ben yazayim. Tabiki "neden kumburgaz" oldugunu bilmiyoruz. Fakat bazi teknisyenlerin cismin goruldugu yerde fay hattinin oldugunu soylemis. Haktan Akdogan "enerji topluyor olabilirler, bir seyler deniyor olabilirler, hicbirsey bilemeyiz, sadece teori uretebiliriz" dedi. Dogru diyor.

Yeni kumburgaz videosunda ilginc bir yer var. Sabah 5'te ki cekimlerde sahilde kopekte havliyor ufukta ki cisme.
Sosyal ağlarda paylaş

@Odiflame

Kusura bakma odi, cevabım kişisel bir saldırı değildi. Sadece sorduğun soruya verilebilecek herhangi bir cevap spekülasyondan öteye gidemez ve konu hakkında bilgisi olmayan ve öğrenmemekte direten bazı insanlar yüzünden gereksiz tartışmalara yol açabilirdi. Bu yüzden sorunun benim verdiğim cevap kadar gereksiz ve laf kalabalığı olduğunu düşündüm. Verdiğim cevap yanlıştı, özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu çok derin. Bu konuyu araştırmaya başlayıp hakkaten hepsinin gerçek olduğunu öğrendikten sonra etrafımdaki insanlara da göstermeye çalıştım.

Hayat paylaşınca güzel.

Etrafımdakilerin de konu hakkındaki fikirlerini duymak bana çok şeyler kattı. Ama malesefki çoğu insanın halkın çoğunluğu tarafından kabul edilen sosyal normlar içerisinde tamamen kalın kafalı ve dogmatik tavırlarından bıkmış bulunmaktayım.

Etrafımdaki insanlara ve yeni tanıştığım insanlara tabiki öğrendiklerimi bir şekilde açmaya çalışıp tavırlarını test ederek bilgilendirme çabalarım devam edicek.

Ama bu forum içerisinde bu topik artık bazı insanlar için dalga geçme, esprilerle prim yapma ve konuyla hakikaten ciddi bir şekilde ilgilenme eğilimini gösteren insanlara periyodik kişisel saldırı mesajları ile doldu.

Aynı zamanda bu topikte gösterdiğim çaba sayesinde konuya ilgisi artan ve konu ile daha çok bilgi isteyen de birçok insan ile tanıştığım için de çok mutluyum açıkçası. Bu kişilerin arasında LathspeLL ilgisini açık bir şekilde dile getirdiği için hakkaten cesur bir kişidir.

Yakın zamanda gerçekleşecek olayların etkisiyle forum sakinleri daha bi açık görüşlü olduğu zaman geri dönerim belki bu topiğe.

Sevgiler ve saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya varsa bıle adamlar gozlem neyın yapıomus ıste
ne teması sımdı pıyasa karısıcak gelmesınler ıstemıorm

yok onların hatunları gelıcek bızım adamlar yazıcak bızım hatunlar aaa bunlar turıst dıe verıcek falan kavga cıkıcak bılıorm ben
eskı koye yenı adet olmasın piliz tamam dusuncesı hos ama yeterınce fazlayız zaten bu gezegende
Sosyal ağlarda paylaş

TW'lerin amacı fake gelirse ayırt etmek evet, onun dışında bildiğin kullanıcılardır, görüşleri vardır, hatta insanlardır falan. Moderatörler ve hatta adminler gibi tıpkı. Bir de başka kategori var ki, her işine gelmediğinde "bu ne biçim " diye duygu sömürüsü yaparlar, tadından yenmezler :p

Sov zirvede bırakıyor işte, hazır hepimiz yörüngedeki savaşları deli gibi merak ederken. Çok zekice bir hamle.
Sosyal ağlarda paylaş

dalga geçilecek diye degil, fazla umrumda olmaz dalga geçilmesi, hatta cogunluk sizinle dalga geçiyorsa bişeyleri dogru yaptıgınıza göstergedir bu bence.

sadece böyle geyik amaçlı bi platformda bu konuları tartışmak biraz amaçsız geliyor bana. sove de farketti sanırım bunu

neyse saglıcakla kalın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...