Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Benim bu konu üzerinde satın aldığım kitapları saymazsak harcadığım para 100 doları geçmez. Ama 100 sayfadan fazla materyal topladım. Aralarında tonla karşı çıkılamaz kanıt var.

Defalarca suçladınız para kazanıyorlar bu işten diye. Defalarca işin aslının öyle olmadığını söyledim, kanıtladım.

Ayrıca bu işi para kazanmak için yapan insanlar var.. ama ciddi bir şekilde yapan insanlara nazaran çok az. Ayrıca konuya Baggio'nun bakış açısından bakarsak buraya koyduğum onlarca videodan sadece bir tanesi bile gerçek olsa bütün başlığı doğru çıkarıyor.

O yüzden para için yapıyorlar suçlamasını bırakalım artık çünkü tamamen yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

AlterEgo said:

farkli kaynaklardan cekilen videolarin, cekildigi yerlere gidilip, GPS position'i bulunuyor, sonra cekilen goruntuler karsilastiriliyor, cekilen noktalardan ucgen alan olusturularak cismin yeri ve tahmini yuksekligi belirleniyor, onun ardindanda kameranin objektifinin olcegi ile cismin buyuklugu yaklasik olarak olculuyor. Zor mu sunu anlamak?

tamam 3 ya da kaçsa ayrı noktada bir cisim görülüyor ve bu cisimler kameraya çekiliyor. görüldükleri noktalar haritada işaretleniyor vs vs vs

bunların aynı cisimler olduğunu nerden biliyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

kuralları tam olarak uygularsak banlanmış birisi fake acc. ile geldiğinde iki hesabında süresiz kapatılması gerekir. tekrarında da bu uygulamayı devam ettirmemiz gerekir.. bu lafım lath'a, baba gözükme etrafta fazla.

diğer yandan şimdi kilitleyip geyikleri sileceğim, başlığı sonra açacağım; lakin bu başlıkta yapılan geyiklere çok fazla müsamaha gösterdiğimiz kesin. uyarı vs olmadan yol alırsınız. sonra "niye?" diye ortalığı velveleye vermeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de UFO UFO dediniz canımı çektirdiniz, bir yandan EVE bir yandan SWG oynuyorum. ET'ler bir gelse de şöyle bir hayatımız olsa. Biz üşengeç adamız, birimizin elimizden tutması lazım. Yoksa bu gidişle Hyperspace işi yatar :)

Ha bir de bu bahsi geçen UFO teorileri doğruysa, adamların hyperspace motoru var demektir. ama wormhole çekemiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hyperspace olayı var ama sanırsam onu daha çok zamanda yolculuk için kullanıyorlar. Wormhole/jump olayını yapmışlar bile. Hatta neighbouring galaksilerde gemileri varmış scout. Komünikasyon direk sanırsam.. distance'ı hiçe sayıyor ve real time.

Neyse bunları geçelim. Moon Rising'i izlemeyi demin bitirdim ve inanamadım, Jose Escamilla inanılmaz bir belgesel yaratmış.

Herkese tavsiye ediyorum. Bu sayfadan girin alın.
Sosyal ağlarda paylaş

ve tekrar sölüyorum.. bizim (insanlık) bakış açısından bakarsanız bırakın galaksikler arayısı atlayışı, buraya gelmeleri veya geldiklerinde gemilerinin yaptıkları manevralar.. hepsi imkansız geliyor insana ve bizim teknoloji seviyemize..

Ama bu ırkların bizim gibi sadece birkaç bin yıl değil de MİLYONLARCA yıldır gezegenden gezegene gittiklerini düşünürsen.. teknolojilerinin ulaştığı noktayı algılamakta güçlük çekeriz. Adamlar çözmüş diyorum herşeyi.. yapamadıkları olay yok nerdeyse. Teleportation/time travel/jump systems/cloaking/superluminal speeds.. whistleblowerların hepsinin katıldıkları şeylerden biri de:

We have stuff in Area 51 that would make George Lucas drool.
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:

Jonathan Reed'in elinde "The Link Artifact" var. Bütün testleri yapıldı ve kanıtlandı. Yakın zaman içerisinde aletin özelliklerini ve amacını da gösterecektir bütün dünyaya eminim.

jonathan reed'in elindeki proof ne zaman, kimler tarafindan test edildi ve kanitlandi? benim bildigim 10 senedir bol bol anlatiyor ama artifact'i 1-2 arkadasi haric kimseye gostermedigi.

bir de eski ama su var http://roswellproof.homestead.com/Haut.html (ozet turkcesi http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6811275.asp?gid=200) roswell olayi cok mantikli geliyor.

arkadas bu et'larda o kadar teleport, time traveling yapiyorda hic mi gorgu kurallari yok? ne lan oyle sapik gibi surekli rontgen modundalar? bi indir ufoyu, gir "selamin aleykum" de. otursun radyasyonlu cay, hanimeller biskuvi ikram edelim. ya da dunyayi ziyaret edenler su denyo amerikan gencligi gibi kafasi guzel geliyorlar. "hadi haci salla ufoyu, aha lan bak herifin teki kamera ile cekiyo ahahah yavasla yavasla, yak dortluleri" diyip kaciyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

@sovereign: bir cevap atsan? cidden merak ettim dunya disi resmen ultimate proof bir aletin varligi test edilip, kanitlanmasi onemli bir konu.

basligin cogunu okudum ama pek tabi arada goremediklerim olmustur (ozellikle de bu kadar kendi capinda "dalga"sini gecmeye calisan post arasinda ki patide genel olarak hakim). yanlis anlama ama senin su arada ugrayip "bak abi bozuk para yuvarlak, ufolar vardir hadi bye" postlarinda yok degil :) he bende bu kadar anlatmak icin ugrassam sonrada surekli basligin bu sekilde saldiriya ugradigini gorsem tepkim yakin olur. ama actigin topic'den, konudan sapip bir noktada su postlarla yarisa girmissin, ignore et iste gitsin.

gecen gun discovery science'de denk geldi. arizona'da bir town'da 100 den fazla kisi gece ufo gordugunu, duydugunu soyluyor. yeminler ediyorlar falan cok yakindan ucan bir anda camlari kiran ses cikarip isiklar sactigi soyluyorlar. daha sonra ortaya cikiyor ki gerizekali pilotun alcaktan ucarken yerlesim birimlerine yakinken kullanilmasi kesinlikle yasak olan (ulan adini unuttum nitro gibi bir sey varya jet'lerde neydi o?) daha sonra bu goruntu sesleri millete dinletiyorlar cevap "haa tamam" oluyor. bir tane ciddi olay varsa 500 tane fake'inden, panigine olay var. insanlarin genelde bu konuyu ciddiye almamasinin en buyuk sebebi bu.

simdi durust olalim. tek basimayim ve yanimda ne fotograf makinesi ne cam ne bisiy var. diyelim ufo'yu gordum, hatta unidentified olan gemiyi identify bile ettim diyelim. 5 metre yakinimda gordum o derece. simdi gelip burada anlatsam, yeminler etsem kim inanir? hadi onu da gectim ben bunu kendi aileme, arkadaslarima anlatsam kim inaniyor? ya delirme alameti ya da espiri malzemesi olarak gorurler.

o yuzden ne kadar gercekci, ne kadar mantikli olursa olsun buyuk cogunluk hic bir zaman ama hic bir zaman bu tarz uzak mesafe belirsiz cekimler, usa sakliyor, "beni elledi" tarzi kanitlara inanmayacak. eger bir gun olurda bu observer modundan cikip buradayiz derlerse anca o zaman bir seyler olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar ben geldim, simdi skeptik yanimi konusturarak Sove'nin bahsettigi basliklari kendi acimdan degerlendirecegim.

Sovereign said:
Yani şöyle düşün.. şimdiye kadar görülen veya görüldüğü iddia edilen milyonlarca vakadan sadece 1 tanesi gerçek olsa bize yetiyor.

Bu açıdan bakınca skeptikler daha bir komik duruma düşüyor çünkü açıklamaya çalıştıkları görülen cisimler veya ışıkların hepsini tek bir teori altında toplayamadı kimse hiçbir zaman. Ya Jüpiter.. ya temperature inversion.. ya uçak ya bişey. Hani hakkaten doğal bir olay olsa bu görülen vakalar aurora borealis gibi.. bi isim uydursanız bilmemne bilmemnesi gibi.. çok daha yardımı dokunacak skeptik safhasına.

UFO sightings ve UFO videolarina getirilen yada getirilmeye calisilan aciklamalari inanilmaz derecede gulunc buluyorum.
Bazi aciklamalar resmen insanlari aptal yerine koymaktan oteye gecmiyor.

Fakat size, forum ahalisinin bir gorusunu almak istiyorum su konuda: Insan gozu ne kadar yanilabilir? Kisinden kisiye gercekten degisebilir mi?

Ben kendi gozume "egitimli goz" diyebilirim sanirim. Nedenleri soyle:

1- Cok sukur cok iyi gozlerim vardir, uzagi yakini cok net gorurum.
2- Gozlem yapmaya alismisligim var, eskiden teleskop ile kendi capinda gozlem, uydu gozlemi, craft identification'u falan yapardik kendimizce, rahmetli dedemde pilottu.
3- Filmmaking subject'i benim isim oldugundan ve isin technical kismina onem verdigimden dolayi ayrica fotografciliga onem verdigimden dolayi kamera cekim stilleri, FPS, objektif hareketleri, focus, Depth of Field, olcek/nesne boyutu/ goruntu karsilastirma, kamera hareketleri gibi bir cok konuda uzmanim. Formattan formata videolarin verdigi tepkiyi bilirim.
4- 93'ten bu yana special effects konusuna duskunum, kendimde ugrastim azicik.

Bu gibi ozellikler gozlem yapmami kolaylastiriyor, gordugum nesneyi/videoyu kategorize edebiliyorum daha kolay. Simdi bu saydiklarim ozellikmidir? Herkes bunlar haricinde sasirabilir mi? Sirius'un sitesinde bazi videolara yapilan yorumlari okudum bu kadar yanlis yorum hicbir yerde gormedim, koyarim size hatta videosunu.

Neyse, bunlarin ardindan izledigim nesnenin ucak mi, balon mu, meteor mu, uydu mu, az cok ayirt edebilirim diye dusunuyorum. O yuzden cogu aciklamayi doyurucu bulmuyorum.

said:

Cover-up kanıtlandı

Onlarca doküman "Freedom of Information Act" sayesinde declassify edildi. Bu dokümanların hakkaten hükümet tarafından bu konuyu araştıranlara verilmesi direk zaten hükümetin yalan söylediğini kanıtlıyor, çünkü Amerika UFO'lar yoktur diyor. İngiltere/Fransa/Brezilya/Meksika ve etc. bu ülkeler hepsi vardır diyor, adamlar seneler boyu incelemişler yani. Skeptikler diretmeye devam ediyor.

Bu dogru. Ortada resmen bir cover-up var ve bunun kanitlari var. Nazi almanyasindan gizlice kacip Amerika'ya gelen bilim adamlarinin kanalize edildigi black project'lerin belgeleri var, 50'lerden 60'lardan basbakanlarin CIA ile yazismalari var. Acikca, bariz olarak ordunun yalan soylediginin ortaya ciktigi anlar var.

said:

Açıklanamayan sightinglerin sayısı her geçen gün artıyor:

Hani o bunla açıklanır, şu da bunla açıklanır diyorsunuz da, açıklanamayan onlarca sighting var. Üzerine bilimsel araştırma yapılmış ve görülen şeyin insan yapımı hiçbir cisimle aynı olmadığı kanıtlandı. Skeptikler hala işbaşında.

Evet aciklanamayan sighting'ler artiyor. Ayrica daha once sorulan "niye HD videolar yok? hepsi eski pusku?" soruyada cevap verelim, son donemde ki bir cok footage HD olarak kaydediliyor. Bir kaciyla bizzat ben ilgilendim, gerekli kontaklari kurup incelettiriyorum. Gittikce buyuyen bir olay bu.

said:

Elle tutulur kanıt:

Jonathan Reed'in elinde "The Link Artifact" var. Bütün testleri yapıldı ve kanıtlandı. Yakın zaman içerisinde aletin özelliklerini ve amacını da gösterecektir bütün dünyaya eminim. Bunu da geçtim, Dünya'ya ait olmayan element örnekleri incelenmek için labaratuvarlara gönderildikten sonra ani ve beklenmedik bir şekilde kaybolduğunu gösteren 3 değişik vakadan örnek verebilirim. Skeptikler inada devam ediyor.

Ben buna kanit diyemeyecegim ozur dilerim. Dr. Reed dosyasi beni inandiramiyor. ellerinde bahsettikleri artifact sozde Dr. Reed'i onunla birlikte konferansa cikan 2-3 arkadasi gozu onunde gorunmez yapmis, sonra yok butun o anda dusundukleri sorulara cevap bulmuslar, birseyler gormusler vs. Ama gel gor ki bunu kimseye gostermiyorlar bir daha. Deniliyor ki "bir daha yapmamasi istenmis olabilir" ama ozur dilerim benim icin "not enough"

Onun haricinde daha onemli bir seyden bahsedeyim. Dr. Leir'in ameliyat ile vucudun cesitli noktalarindan cikan cisimleri daha evvelde konusmus, 1-2 video linki vermistik. Banli oldugum sure icinde daha 1-2 ay evvel duzenlenmis baska bir Disclosure konferasinda Dr. Leir daha fazla bilgi verdi konuda.
Elinde 8 tane nesne oldugunu, hepsinin ayri ayri kisilerden farkli zamanlardan cikarildigini ve bunlarin 7 tanesinin tamamen identical oldugunu soyledi. O nesneden adamda 1 tane var saniyordum ben bu beni sasirtti ve heyecanlandirdi.

Ve ilginc bir sey daha soyledi. Nesneler uzerinde yaptiklari incelemelerde nesnelerin cerrahi yontemlerle kesilemedigini, vucuda giris izlerinin olmadigini, vucudun uretmedigini, ve nesneyi vucudun red etmedigini soyluyor. Isin ilginc yani su ki; cikan nesnelerin icinden ayri bir doku cikiyor disa. O doku vucud dokusuyla birlesip uyum sagliyor ve nesnenin enfeksiyon yoluyla vucuttan atilmasini falan onledigine inaniliyor. Yani kucucuk bir cismin icinden ayri bir doku cikiyor. Bu bence onemli bir bulgudur.

said:

Tarihimiz boyunca ziyaret edildiğimizi gösteren kanıtlar:

Bunu zaten yukarda tartışıyorduk.

Buda benim kesinlikle inandigim konulardan biri. Ortada o kadar cok magara resmi, medievil donem resimleri, heykeller, cizimler, yazilar, sekiller, biblolar var ki gercekten "mind boggling". Dasaaa'nin verdigi yanitlar guzel ama bence durumu aciklamiyor. Cunku bazi interperation'lar farklilastiriyor asil gerceklesen olayi. Mesela benim icin muslumanlik E.T. visitation'in ardindan dogmus olabilir. Hatta bir kac amerikan profesorlerinin konu hakkinda kitaplari varmis (dinlerin dogusu ile ilgili) Benimde inandigim sey budur. Cebrail falan filan bildigin grey'lere benziyor :P.

Sonucta cahilligin hukum surdugu donemde "gokten inen" seyler olayin arka yuzunu olusturuyor. Gerisi her sekilde degistirilip sunulur. Ister selestial shield dersin, ister cebrail toyota corolla ile magarama park etti dersin.

Tabikide yuzde yuz kanit degildir bunlar, ama "interesting enought" mertebesindedir. Bazi sekiller gercekten enteresandir. Insanlarin cizimlerinin yaninda gozleri buyuk baska canlilarda resmediliyor ise bu iste bir is var derim.

said:

Whistleblowers:

Bu tür programlarda çalışmış insanlar çıkıp başından geçenleri anlatıyor. Adamların geçmişleri doğrulanıyor, çok önemli şahıslar oldukları kanıtlanıyor. Ona rağmen kimse inanmamaya devam edip "para kazanıyordur, manyaktır, ilgi çekmeye çalışıyor" gibi hiçbir dayanağı olmayan iddialar atıyorsunuz ortaya. Hepsininin aksini kanıtladık.

Bu cikip konusan insanlarin arasinda da ilginc insanlar var, gercekten roportajlarinda birseyler sunan, bilgi veren insanlar var. Hani bazi kisiler "ben area51'de calistim" dese inanip inanmamaiz zor olurda bazilari scientific bilgiler veriyor, anti-gravity ornekleri, free energy ornekleri veriyor calisir halde. Bunlarda ilginc.

Daha ilginc olan sey ise cikip konusan insanlarin (bilim adamlari/ordu gozlemcileri/calisanlari/yada abductee'ler) birbirleri ile baglantilari olmamasina ragmen cogu zaman ortak seyleri soyluyor olmalari. Diyorsunki hadi ufolara inanma, adamada inanma ama adamin verdigi bariscil mesajlari gormezden gecemiyorsun. Sirf o haliyle 1 numarali felsefe/inanis olur yani.

said:

Tartışılmaz NASA Videoları:

Tonla var. Yukarda 3-4 tanesini koydum, komiktir ki hala yorum yazıp "debunk" etmeye çalışan çıkmadı. Ama hala diretiyorsunuz.

Burda da oldukca skeptikim. STS-75 Tether incident'in UFO Hunters'ta oldukca guzel bir sekilde nasil goz yanilgisi olabilecegini gosterdikten sonra cok cok skeptik bakiyorum. Space debris ile ufo ayirt etmek bazen zor bazen cok kolay olabiliyor. Objelerin hareketleri, kameranin acisi, olcegi, mekigin istikameti gibi bilgiler cok buyuk onem kazaniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sunuda guzel yazmisim, quote'luyorum yine.

said:
Ben hard evidence bile gelse kimsenin yine inanmayacagina adim gibi eminim. Insanlarin inanmasi icin major medya kuruluslarinin isin icine girmesi gerekiyor. Ayrica artik direk bir kontak olmasi gerekiyor. Suana kadar olan olaylardan hard evidence'i olanlar var, bisey degisti mi? Hayir.

Doktorlar vucuttan cok enteresan nesneler cikardi, nesneler inceletildi ve son derece rare olan materyaller ile uretildigi kanitlandi, bu nesnelerin vucuttaki reaksiyonlarida anormal idi. Bu hard evidence idi hicbirsey olmadi.

Bazi contactee'lerin elinde artifact'ler var, iddia ediyorlar falan, inceletiliyor advance teknoloji urunu oldugu ortaya cikiyor, cevabi yok. Buda hard evidence'tir ama bisey degismiyor.

Cok zor bir konu bu. Insanlari inandirmak zor. O yuzden bu topic'i actik. Aradan eleyip gercekligine inandigimiz olaylari paylasiyoruz. Benim bahsettigim olaylara inancim %100. Ve inanmak icinde yeterli. Ama siz kafa yormuyorsunuz ama parmak yoruyorsunuz burda.
Sosyal ağlarda paylaş

Hosbulduk.

Sunuda diyeyim: UFO konusu turkiyede resmen tabu. Hala ciddiye alinmiyor, yakin bir surede de alinmayacak. Dalga konusu olmaya devam edecek bir sure daha, sonra zamanla buda asilacak diye dusunuyorum.

Yurt disinda insanlarla konusunca farki anliyorsunuz. Bu insanlar manyak mi beni/bizi dinliyorlar? Hayir mantik kullanmayi biliyorlar.

Ama Turkiye'den arkadaslari dinlemeye dahi zor ikna ediyorum, cok ilginc. Ki kisiler oldukca "acik fikirli" olduklarini iddia ederler, oldukcada sofistike konular uzerinde debate ederiz zaman zaman. Ama bazi konular joke statusunu gecemiyor.

Yurt disinda dinleyen, kafa yoran, mantikli bir aciklama bekleyen insan sayisi cok fazla. Adamlar dalga gececegine sorular sorup mantikli bir konusma bekliyor karsisindakinden.

Mesela 66. sayfada mi ne Baggio yine sacma sacma seyler yazmis. En dusuk seviyede dahi ufo konusunda bilgisi yok. Hadi bilgiyi gectim genel kulturu dahi yok. Filmlerden olsun bilmemleden olsun insan 1-2 ozelligini bilir. Ama hadi bunuda gectim, burada sayfalarca yaziyorsanda paylasilan bilgileri incele sonra yaz. Obur turlu trol olunuyor cunku.

Bu arada buda bahsettigim Rize ufo videosu. Acaip guldum.

http://www.youtube.com/watch?v=k5W3buftf9o

watch?v=k5W3buftf9o

Ozellikle 1:53'te cikan sese dikkat.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Mesela 66. sayfada mi ne Baggio yine sacma sacma seyler yazmis. En dusuk seviyede dahi ufo konusunda bilgisi yok. Hadi bilgiyi gectim genel kulturu dahi yok. Filmlerden olsun bilmemleden olsun insan 1-2 ozelligini bilir. Ama hadi bunuda gectim, burada sayfalarca yaziyorsanda paylasilan bilgileri incele sonra yaz. Obur turlu trol olunuyor cunku.

Fikir yürütüp adeta teori "salladığım" yerleri "bilgi" kapsamına sokup, sonra da oradan "bilgisiz" demeyi başardığın için tebrik ederim.

"Hep observe modundalar, sizin dediğinize göre görünmez olup time travel bile edebiliyorlar da neden hala dibimize kadar girerek observe etme ihtiyacı duyuyorlar" gibi gayet sorulabilir bir mantık uydurdum, henüz "ne saçma lan ahah" demekten başka bir cevap da veremedin kaç haftadır. Birisi en azından "belki atmosferden sample alıyorlardır" dedi mesela, benim sorduğum çerçeveye göre mantıklı bir karşı önerme.

Kasten "Taksim'e insinler tokalaşalım inanırız ehu" ile aynı kefeye koymaya çalışıyorsun ki böyle küçümseyebilesin, ama durum bu değil malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...