Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Herkes aksi kanıtlanmadığı sürece masumdur elbet ama Öcalanla o kadar resim çektirmiş, kürdistan kongrelerinde konuşmacı olarak bulunan adamın masum olduğuna inanmıyorum.

İnanmayı seçiyorsanız siz bilirsiniz ama looool kafasızlar diyince komik oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

mani hepsi biliyor zaten olanı, "güç bizde napcaksınız? napabilirsiniz?" diyorlar. eğleniyorlar, haklılarda, çalıştı adamlar. ekilenlerin biçildiği dönem. tabi yeni şeyler de ekiliyor. bu işler sayıyla değil sırayla. sayelerinde sol taraf ilk defa tam birleşme yaptı, büyük resmi görüyor, "benim halkım aptal" edebiyatını bırakıyor. tek başına yasa değiştirecek sayıya ulaşamazsa akp gg. herkesi baydı çünkü türban, darbe qq'ları.

napolyonna çok yüklenmeyin, çevresinden duyduğuyla, öğrendiğiyle geliyor, her cevap veremeyip thread'den uzadığında şakra açıyor, lvl atlıyor. sakat olan duyup yutup gelmeyen.
Sosyal ağlarda paylaş

http://img.mynet.com/ha3/t/talabani_ocalan.jpg

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2010/12/22/-talabani-ocalan-a-selamlarini-iletti--1045014.Jpeg

http://www.turksolu.org/239/foto/karayilan-hasan-cemal.jpg

http://img2.blogcu.com/images/b/e/l/belevikasabasi/taraf.jpg

yasemin çongar ve ahmet altan kandil de röportaj yaptığı PKK lı teröristlerle.

Ha bana göre Yalçın Küçük değil derin devletin, zamanında bizzat devletin adamı olup bir şekilde Mit le PKK arasında bağlantı sağlamıştır bariz bi şekilde. Ama fotoğraflar çok şey anlatır. Çoğu zaman ne görmek istediğinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar calisti gibi gösteriliyor millete. Cünkü aksini veya gercekte nasil ve ne derece calistiklarini gösterebilecek medya kalmadi piyasada. Artik ev vericem, anahtar vericem vs.ler ile oy alinmadigini cok iyi analiz etmis bir iktidar var. Sizin iyi veya kötü is yapmaniz aslen önem tasimaz zaten. Medya kimden yana asil önemli olan da odur. Tv'lerin ve suan cok okunan gazetelerin %100'ünün tek kelime iktidar karsiti yayin yapmadan, sadece insanlarin bilmesi gerekenleri yayinlamasi önümüzdeki secimlerde adamlarin isini %90 kolaylastiriyor.

Ergenekon'da ayni sekilde. Eger ki bizim bildigimiz her iktidari evire cevire elestiren eski medya olsaydi suan, o asker veya ergenekoncu iddia edilen kisiler hapiste yatiyor olmazlardi. Gerceklerin örtbas edildigi bir ortamda, akp nasil istiyorsa halka öyle lanse edilen olaylarda artik kimsenin bir beklentisi de olmamali olamaz da..

Darbe vs. gibi islerden umut edenler icin ise; Halkin en az %80 destegini hissetmeyen hicbir ordu aptallik yapip da darbe falan yapamaz. Bu ülkeye suan ne seriat gelebilir ne de darbe. Hicbiri icin de gereken sartlar mevcut degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış,
adamlar çalıştı, çalışıyorlar.
Kendilerinden önce ki bütün hükümetlerden çok daha fazla iş yaptı bu herifler, bu konuda yanılmayalım.
Hatta mesela, ekonomi yandı tutuştu falan diyorlar ya
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16823515.asp
al bak mesela, bu öyle olmadığına güzel bir örnek.

Ha tabi, ellerin de ki güçle çok daha fazla yapılabilirdi, bu tartışılır.
Kendi güçlerini arttırdılar, bu tartışılır.
Çalışırken kendileride zengin oldu, bu da tartışılır.
Hatta eklenir, AKP yol da yapar, yolsuzlukta.

Ama kalkıpta bu adamlar çalışmadı denmez,
bizim muhalefer rerörereö yaparken, yalan yanlış haberlerle kendilerini rezil edici propagandalara yönelirken bu herifler sürekli bir projeyle geliyorlar.

Neyse,
Ergenekon olayının baya bi boku çıktı, zaten çıkmıştıda. Artık gerçekten birilerinin çıkıp " ulan sonlandırın artık şunu " demesi lazım. Eski devletin hepsini içeri aldılar lan.

Bu arada, fotoğraflar basamak olarak kullanılmış olabilir.np

bu arada medya çatır çatır eleştiriyor.
Hatta saçma sapan eleştiriyor, ama buna birşey demiyorum çünkü o tarafta saçma sapan eleştiriyor.
Örnek, taraf,zaman,cumhuriyet,odatv.
Al birini vur ötekine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hürriyet gibi halkin görmesi gereken sayilari yazan yandas medyanin haberi.. Herneyse gecenlerde burda mi nerde hatirlamiyorum ekonominin 2002'den sonraki gelisimini gösteren detayli bir haber vardi. Orda Akp'nin devlete ve halka bu +'lar harici ne kadar gecirdigi de yaziyordu. Suan nerde okudugum aklima gelmedi bulursam yapistirim buraya :)
Sosyal ağlarda paylaş

AKP geldiğinden beri

- basın özgürlüğü arttı mı azaldı mı ?

- sansür, site kapatma gibi olaylar azaldı mı arttı mı ?

- Kıbrıs konusunda AKP geldiğinden beri tek bir adım atıldı mı yoksa tek başına iktidar olan AKP halen aynı manteliteyi mi koruyor önceki hükümetlerle ?

- Ermeni Sorunu için bir adımlar atılıyordu onlara ne oldu ? AKP öncesiyle sonrası arasında ne fark var ?

- AB süreci ne oldu uzaldık mı kısaldık mı ?

- AKP döneminde kendinizi Avrupaya mı daha yakın yoksa orta doğuya mı daha yakın hissettiniz ?

- Ekonomik büyüme ve zenginlik tabana yayıldı ve gelir adaletsizliğinin önüne geçildi mi yoksa zaten zengin olan daha mı fazla zengin oldu veya zenginlik el mi değiştirdi ?

- PKK sorunu ne oldu ? Toplumsal barışa daha fazla mı yaklaştık yoksa tam tersi bir taraftan ergenekon süreciyle kemalist ve muhalif kesime baskı uygulanırken diğer taraftan KCK davalarıyla kürt kesmine baskı uygulanması toplumu daha fazla mı gerdi ?

- Bir taraftan kendi arabamızı üretelim diyip milliyetçi kesime göz kırpan AKP döneminde fabrikalar birer birer kapanıp inşaat başta olmak üzere yatırım yapılması gereken bütün sektörler baltalanmadı mı ? Türkiye de yatırım durmadı mı ?

- Özelleştirmeye hız verip kar getiren veya getirmeyen her kurum yok pahasına satılırken tek amacı düşük gelirliler için uygun imkanlarla konut yapmak olan TOKİ inşaat sektörünün altından girip üstünden çıkmadı mı ? Konut projelerinin yanına alışveriş merkezleri, futbol klüpleri için stad, lüks konutlar eklemedi mi ? İhalesiz iş vermedi mi ?

- AKP döneminde başta Başbakan, eşi ve çocukları dahil olmak üzere eski maliye bakanı Unakıtan ve diğer AKP li vekiller bir anda zengin olmadı mı ?

sorulması gereken sorular bunlar. Araplarda çok zengin, bastıkları yerden petrol çıkıyor, cillop gibi asfalt yolları var belki de hiç bi avrupa ülkesinde olmayan, ama halkları köle gibi yaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne gerizekalı adamlarla dolu paticik yahu.

Apo'yla resim çektirmiş diye bugün yapılan alakasız kanunsuzlukları hoş görebiliyorlar. Bugün ben gidip Bush'la resim çektirsem kafamı mı keseceksiniz? 1 milyon Iraklı'nın ölmesine dedem mi sebep oldu?

Hep diyorduk yaptıkları yasadışı, elbet bir yerden döner diye ama anlaşıldığı kadarıyla yargılamayla filan düzelecek bir durum yok artık. Daha hüküm giymemiş gazeteciler, siyasiler, aydınlar; hiç bir dayanağı olmadan hücrelere atılıyor, aptal saçma sebeplerle insanlar sabaha karşı gözaltına alınmaya devam ediyor.

Allah aşkına bunun Osmanlı'nın son dönemindeki durumdan ne farkı var? O zaman da yabancılara şirin gözükmek, iktidarda kalabilmek uğruna bir takım vatan hainleri subayları, aydınları idam etmedi mi? Malta'ya sürgün etmedi mi? Mustafa Kemal hakkında yakalama kararı çıkarılmadı mı?

Olanlar karşısında vicdanında ufacık da olsa bir başkaldırı, sitem belirmeyen kişinin insanlığından şüphe ediyorum artık. Tiksiniyorum aynı havayı solumaktan.

Ama ilelebet böyle gitmeyecek bu durum. Bütün o kanunsuzlar, işbirlikçiler bugün yaptıkları vicdansız davranışların cezasını çekecek, efendi gibi yargılanacaklar, tüm kanallar canlı verecek duruşmaları, halka ihanetlerini 70 milyon insan öğrenecek.
Sosyal ağlarda paylaş

@fizban, orada gelirin arttığından çok kesimsel gelir dağılımının oranı veriliyor. Tabloda anlatılmak istenen, fakir kesimin zengine oranla daha fazla kazandığı.

Valla hacı, ben şunu öğrendim kendi hayatımdan,
şimdiye kadar gelen her iktidara vatan haini dediler,
ulan dedim; herkes vatan haini de ben mi çok temizim?

Olaylar, görüldüğü gibi olmayabilir.
Şimdi, kapitalist sistemde yaşıyoruz değil mi?
iktidar olabilmek için, arkadan bir maddi ve nüfuz gücü olmak zorunda. Bu durumda, tepeye çıkarken birilerine illaki borçlanacaksın.
Amerika'da, bu iş açık açık yapılıyor, ki bence doğrusu bu çünkü takibi çok daha kolay.
Bizde üstü örtülü, kimisi ordan burdan para alıyor, kimisi apoyla foto çektiriyor, kimisi atatürke hakaret edip aczimende fanboylardan rant alıyor, kimisi işbankasını arkasına alıyor, kimisi vatanı korusun diye alınan fonların paralarıyla darbe yapıyor vs vs vs.
böyle bir ortam, dedikodu üretmeye çok müsait. Yarın mesela KK. nın şaronla bi fotosu çıksa, bu adam yahudi vatan haini ülkeyi satacak rereöreö diye zibille dedikodu çıkar, halbuki o sadece onu basamak olarak kullanmış olabilir, doğaldır.

Bizim sorunumuz, yükselen adamlara yardım eden adamların şeffaf olmamasından kaynaklanıyor. Konulsun yasa, ve şeffaf olunsun. Çünkü bu olmadıkça,
yok abd yardım edio, yok asker örtülü ödenek verio, yok iran alttan para verdi, yok baykal ülkesini satıo gibi dedikodular çıkar.

Bu adamların ülkeyi sattıkları falan yok,bu adamlar 10 senedir iktidarda oldukları için "hükümet politikası" yerine devlet politikası işliyor ekonomik anlamda. Zaten bizim gerizekalılığımızda orada, her iktidar değiştiğinde "devlet politikası" da değişiyor. Ulen politik parti, ideoloji üretsin ne bileyim sosyal reformlar yapsın bişiler yapsın ama devletin bir ekonomi politikası olur ve istikrarla bunun üzerinden giderse ülke gelişir güç kazanır.
Çıkarın şu "bunlar dinci kömür dağıtıp oy alıolar verenlerde zalak zaten" gözlüklerinizi, göreceksiniz neden diğer partilerin 8 senedir fail çektiğini.

Ha ergenkonla ilgili,
eğer suçsuzlarsa, çıkan adamlar neden ortalığı ayağa kaldırmıyorlar?
eğer suçlularsa, neden 3 senedir bekletirsin, düzmece haberler hazırların ve fake bi iddianame hazırlatırsın?
bireysel kurumlara, basın özgürlüğüne, eski devlete olduğu kadar iktidara ve muhalefete de ciddi zararlar veriyor bu ergenekon saçmalığı
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Ne gerizekalı adamlarla dolu paticik yahu.....

Ama ilelebet böyle gitmeyecek bu durum. Bütün o kanunsuzlar, işbirlikçiler bugün yaptıkları vicdansız davranışların cezasını çekecek, efendi gibi yargılanacaklar, tüm kanallar canlı verecek duruşmaları, halka ihanetlerini 70 milyon insan öğrenecek.

bu dediklerinin hepsi şuan gerçekleşiyor zaten , less QQ more pew pew
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

ahah halkın seçtiği kişi ve kişilere hiçbişey olmaz sen gönlünü ferah tut. halkçıyım diye geçinirsiniz asıl halka düşman takılırsınız oo yeeeaa. pilan yapmayın pilannn.

ayrıca şöyle bişey var türkiye tarihinde faili meçhuller, gizli örgütler, darbeler şu kadar kısacık tarihte bile binlerce olay gerçekleşti. hala derin devletin varlığını falan inkar edenler var bildiğin al kırdınn kırdınnn vakası var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben aynısını senin için düşünmüyorum cahil değilsin sadece taraftarsın ve her türlü taraftar olanında objektif bakmasını beklemem zaten. ayrıca biraz düşünceli olsan admin hesabınla değil başka hesap alıp gelir burada yazarsın ister istemez bir ağırlık oluşturuyorsun şahsen rahat bi şekilde cevap veremiyorum ben.

hitler avrupa yı birbirine kattı ne alakası var allaşkına şu anda nazi almanyası ile türkiyenin. klasik cumhuriyetçi karşılaştırmaları yani 2+2=4

diyarbakır çevresinin her yanından toplu mezarlar çıkıyor bi yandan tuzu kurular olarak sallamıyoruz tabii anca dıragon eyc de quest yapalım biz.

sonra halkı teröristin eline bırakıp, bir de gölgesi kendisinden uzun adamlar gözaltına alınınca forumda rage e giren taraftarlarını görüyoruz.

mantıklı konuşan adamlar dışında cevapta vermiyorum fark ettiyseniz şuraya gelip " hepiniz aptalsınız " menşeili yazıları okumuyorum bile hatta bi kaç yazar var ne yazacakları önceden belli onları direk skip liyorum onun yerine takip ettiğim bi kaç kişi var onlarda pek yazmıyo zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahahhahahahaehauehuaeh

admin hesabımla gelmeme gerek yok. kimseye hakaret etmediğin sürece ben kimsenin yamzasını engellemem. senin abilerinden farklıyım. bilmediğin bir kültür. ben insanların konuşarak anlaşması gerektiğine inanırım, sense beğenmediğin fikirleri susturanların "tarafında"sın.

hitler bütün halkın oyuyla seçildi. ve dünyayı birbirine kattı. seçimle gelmek kusursuzluk örneği değildir. bu adamlar da, erbakan da seçimle geldi. hepsi de bu devleti yavaş yavaş dağıtıyolar.

toplu mezarlardan çıkanların hayvan kemiği olduğu ortaya çıkmıştı. konuyla bunun ne alakası var bilmiyorum ayrıca.

tutuklanan adamlardan biri, ergenekon örgütüüne üyelikle suçlananlardan biri yani; aynı zamanda o darbe günlüklerini çıkaran adamlardan biri. hangi salak terörist örgütte insanlar kendi arkadaşlarını ifşa ederler ?

Redeagle said:

Yaptıklarının cezasını çekecekler diyorsunuz da.. Bu ülkeden 12 trilyon kaçırıp anca 12de 1ini geri ödemek zorunda bırakılıp birde kahraman gibi milyonlarca kişiyle gömülenler falan var. Ülkeye gereğinden fazla güveniyorsunuz bence.
buna katılmadan edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...