Creus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Stay top 5imde 1 sırada bende bugün Juno yu izledim az önce bitti. beğendim baya bi 8/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 stay'i demin yine izledim. bence jacob's ladderdan birazcık daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 stay (tu) burtonesk tekrar teşekkürü bir borç bilirim asfdas =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 ne demek ya herkes izlemeli^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 8.1/10 (.1 sırf gıcıklığına yazdım) Çok hoşuma gitti.Zaten Jason insanını bayağı kanıksadım.Mahalleden arkadaşım gibi düşünüyorum. İzlemeyen okumasın. Özellikle domuzu kestiği sahnede yere düştüm gülmekten.Hatta 3 kere izledim aynı sahneyi.i am sorry i am sorry of bittim.Bir de diğer elamanın ingilizce aksanı beni benden aldı. izlemediği halde okuyanlara selamlarımı yolluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 stay'i begenen arkadaşlara inanılmaz şekilde öneririm. http://www.imdb.com/title/tt0099871/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 sg-1 said: arka arkaya STAY'i gazlayan yorumlar geliyor. epeydir izlemek isteyip de hep ertelediğim bi filmdi, bu akşam bakayım bari. stay'i çok beğendim ama hemen peşinden dedim ki: keşke bunu tarantino falan çevirseydi. eğer tarantino'nun elinden çıksaydı; ağır spoiler içerir. seyretmemişseniz bakmayın. "stay with me" temalı son planda doktorun çömeldiği için pantolonu yukarı çıkmış baldırları görünen pozunu vurgulu bi biçimde görürdük. ve daha da önemlisi olayları sam'in bir mantığa oturtma çabasını görmezdik. tıpkı filmin başında "ne çocuğu? komşularımız 90 yaşında" diyalogundan sonra kısa bir duraklama ile mantıkszlığım ignore edilmesi temelinde bütün mantıksızları geçiştirirdik. hatta sam mantıksız görünen durumların aslında mantıklı olduğu konusunda henry'yi ikna etmeye çalışırdı. yani başka bir deyişle, henry'nin halisünasyonunda bir oyuncu olan sam'in mantık arayışıyla geçirmezdik bütün "film şeridi hayatım" anlarını. ekleme: hatta intihar girişiminde bulunanın henry mi yoksa lila mı olduğunu da son planda görürdük. her ne kadar intihar girişiminde bulunanın henry olduğu kesin olsa da bunu son sahnede henry'nin kollarındaki izleri görmek suretiyle teyit eidp rahatlardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 tarantino çekseydi tarantino çekmiş olsaydı lila'nın bileklerini sam bizzat kendisi kesmiş olurdu, harry'nin duvara ne yazdığını ve yaptığı resimleri kesinlikle göremezdik ve kaza sahnesini deathproofdaki gibi defalarca ve ayrıntısıyla görürdük diye düşündüm=P tarantino bunu çekmezdi yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 hehe dediklerin doğru da son kısmı hariç. çekerdi de o film bu film olmazdı özetle :) ha ben hala bu filme 10 üzerinden 9 veriyorum orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 chaos theory val kilmer vs de 4/10 .. http://www.imdb.com/title/tt1289437/ diger adi : the steam experiment mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 abi imdb puanı 4.6 olan filmi de izleyip vakit kaybetmeyin yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 iyide imdb dusuk puan alan bir cok filmi sahsen begenmistim. milletin begenisinden banane.. tabii abartilar haric. sinema da kisisel zevke hitap eden bir sey sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 imdb tartışmasına çevirmek istemem başlığı ama imdb bana göre çok güvenilir bir ölçü değil. tamam o da iyi bir film, çok da beğenmiştim ama kat kat daha iyileri varken shawshank redemption'ın açık ara 250'de 1. olması zaten bunun göstergesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 ben linki filmin ne oldugu azcik belli olsun diye vermistim zaten. yoksa imdb kaynagimdir seklinde degil. hmm zaten senin cevap bana degil gibi :) hurrah! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 imdb genel olarak bana da ölçü değil tabi ki, ama mesela 5in altında almışsa imdb den izlemiyorum filmi yani :) . Zaten son çıkan filmler imdb de o kadar abartılmaya başlandı ki saçma sapan bi site oldu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 imdb puanı olayı bana çok salakça geliyor ya. yani mesela ben kimim ki atıyorum tarantino'nun filmine puan vereyim? bence çok dikkate alınmaması gereken bişey bu puan olayı daha geçen gün manevi değeri var diye number 23 ye 10 puan verdim sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 bende manevi değeri var diye sweet nowembera verdim 10 puan işte ordaki puana ne bakıcanız ya geçin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Bu filmi bayadır görüyordum aslında ama afişte bünyelere hasıl olunan,3. sınıf dandik seri katil filmi imajı yüzünden ilgilenmemiştim bile.Bir arkadasının önerisi ile izledim resmen bayıldım filme.İngiltere'de geçen bir intikam hikayesi.Kurgusu,bilinmedik oyuncularla inanılmaz performans.Bence ''The Life of David Gale'' ile birlikte gözden kaçırılmıs çok çok iyi filmlerden ya da ben kacırdıgım icin öyle sanıyorum.Kesinlikle intikam temalı filmlerden hoslananlar kacırmasın. 8.5/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 burtonesk said: imdb puanı olayı bana çok salakça geliyor ya. yani mesela ben kimim ki atıyorum tarantino'nun filmine puan vereyim? bence çok dikkate alınmaması gereken bişey bu puan olayı daha geçen gün manevi değeri var diye number 23 ye 10 puan verdim sdf. Halksın işte. Film artık endüstriyel, öyle sanat filmi yapmak falan muhabbeti geri planda kaldı, esas önemli olan artık kaç gişe yapacak, ne kadar kar edecek vs. Bu yüzden de hedef kitle sensin, benim, biziz. Halk yani. Haliyle de en önemli oy senin benim oyumuz. IMDB de uluslararası alanda en geniş, kapsamlı ve bilinen sitelerden biri, halkın çok büyük bir kesimine üstelik de uluslararası ölçekte hitap ediyor. Haliyle en güzel feedback de oradaki oylardan gelir. Yani tutup da konusuz 2 sözle biten tırt sözde sanat filmine entel dantel geçinen zihniyetin vereceği bir milyon puanın önemi yok ki benim gözümde eğer o filmde sıkılacaksam... Ha dediğin gibi tutup da hiç haketmeyecek filmlere 9 10 verenler yok mu? Var, ama zaten binlerce oyun arasında 2-3 tane öyle oy önemsiz, üstüne sizin tam tersiniz olarak hiç beğenmeyip 1-2 puan basanlar da var, büyük ölçekle bakılınca çok fazla sapma olmuyor yani :) Bu tür geniş ölçek puanlamanın tek kötü yanı var işte o da kültüre dayalı arkasına onu almış filmler yanıltıyor. Hadi amerikan kültürünü artık iyice herkes öğrendi globallikle falan (yoksa HIMYM gibi bir diziyi 10 sene önce türkiyede ilk çekmeye kalksalar kelleler giderdi :D) ama diğer ülkelerin kültürüne dayalı ve bundan beslenen filmlere yabancı kalabiliyor insan, puanları yanıltıcı olabiliyor. Bizim Kemal Sunal filmleri mesela yabancılara pek bir şey hitap etmez. Böyle durumda izleyen o kültürdeki insanlar 9-10 veriyor, puanlar coşuyor sonra yabancılar aa yüksek puan diye azmedip altyazı falan bulup izlerse sıkılabiliyor, ya da sonrasında bu ne ya diye onlar puanı düşürünce başka bir türk bakıp aa düşük bunun puanı geç diye kaçırabiliyor (illa türk olacak değil ya örnek bu.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 bana çok ayıp geliyor bertoluccinin pasolininin vs filmlerine oy vermek. böyle ayıp filan ne bileyim ya. ben halkın istediği türde film yapılmalı geyiğine karşıyım zaten, halka koyayım size bir şey olmasın arkadaşlar. bu konunun yeri de burası değil zaten=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Valla ben takır takır oylarım, ister Tarantino olsun ister Spielberg. Adam filmi benim için yapmış. Sonuçta hizmet veriyor bana, karşılığında paramı (bilet, dvd vs fiyatı) alıyor. Parasını veriyorsam hakkında görüş belirtmeye de sonuna kadar hakkım var demektir. Bana paramın karşılığı olan iyi hizmeti verebiliyorsa ne mutlu ona, iyi puan vericem işte Biraz daha basit, endüstriyel ve sanattan uzak bakış açısı bu, ama günümüzde en geçerli olanı bu. Tutup da aldığınız yemekten kıl çıkan restoranı ya da tamir servisi geç cevap veren mağazayı internette teşhir etmekten ya da tam tersine sevdiğiniz bir mağaza/dükkan/restoranı paylaşmaktan farkı yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 tamam canim sen oy verebilirsin, bende verebilirim mesele bizim oylarimizin milletin gozundeki degeri. ornegin kil cikan yemek ve restorant iliskisi; senin icin kil cikmistir sevmezsin, belkide ben en iyi yemegimi o restorantta yemisimdir. kime inanacak millet simdi. komik neseli bir anindasindir, komedi filmi izlersin kicin yarilir, o gun isten atilmissindir sevgilinle kavga etmissindir canin sikkindir ayni film seni hic guldurmez. arkadaslarinla korku filmi izlersin makara doner filmden bir nane anlamazsin, tek basina karanlik bir odada izlersin feci tirsarsin. ben simdi neyine guveneyimde o notlara bakayim kimbilir millet nesiyle izledi, neresiyle anladi, nasil hissetti. kendim izlemedikten sonra pek onemi yok milletin verdigi notlarin ya da elestirilerinin. bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 http://www.impawards.com/2004/posters/secret_window.jpg 6/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 çok eğlendim (tu) puan vermem saçma olacak gibi gayet izlenilesi bi film Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 6/10 Çok uzun. Gladiator havası var ama orjinal pek bir şey yok. Gerçek hikaye de değilmiş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar