Malibu Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Öncelikle herkese merhaba, Olası bir wall of text için şimdiden özür dilerim sanırım içinde bulunduğum durum ve yapmam gereken tercihleri yazıya dökmem -heleki beni tanımayan insanlardan fikir beklediğim için- biraz zor olacak. Arkadaşlar şimdi ben 24 yaşında bir adamım. Bu sıralar bir tercih yapmam gerekiyor okumak yada okumamak arasında olayı kısaca özetlemem gerekirse şöyle bir durum içerisindeyim; Liseden mezun olduğum yıl H.Ü Endüstriyel Elektronik MYO (İ.O) kazandım. Okula sadece 1. Sınıf 1.Dönem gittim. Derslerde başarım ortalamanın gayet üzerinde olsada o zamanlar bir takım salaklıklar neticesinde okula gitmemete başladım. İşin kötü tarafıda okula gidiyormuşcasına evden her gün çıkıp gezdim falan salak gibi 4 sene. Sonra tabi okuldan attılar beni. Askerliğimde geçen eylül ayında bitti. Yaklaşık bir ay önce kırıkkalede bir fokotpici daha açtık.(Bir tanede ankarada var) Malümünüz okullara afta geldi. hatta belkide son başvuru tarihi bile geçti takip edemediğim için bilmiyorum. Ama benim bildiğim 26 Aralığa kadar aftan yararlanılabiliniyor. Hal böyle olunca şimdi aftan yararlanmak için son bir kaç günüm var ve ben yine hayatımın geri kalanı için önemli bir tercih yapmak zorundayım. Eğer ben okula gidersem -ki açıkcası yinede okulda pek süreklilik gösteremeyeceğimi, derslerin %90 ını zaten unuttuğumu falan düşünüyorum- kırıkaledeki yeni açılmış dükkana babam, kardeşim falan bakmak zorunda olacak bu ankaradaki dükkanın iş kaybı ile beraber kırıkkaledeki dükanında geleceğini pek parlak görmüyorum. Kırıkkalede çalışamya devam edersemde ilerde "ah keşke okula gitseydim işle uğraşmayıp" deme riskim var. Bunların yanında benim ve ailemin ciddi ciddi maddi sıkıntıları var. Okul bu yönden de ekstra bir külfet getirecek. ÖSS ye hazırlanıp gireyim diye düşündüm de benden sonra 3-4 kere sistem değişmiş (zaten A.T.L mezunu olduğum için meslek lisesli sayılıyorum adam akıll bir bölüme girme şansım çoook zor) Bu sıralar psikolojik olarakta "yaşım kaç oldu bak hala kayda değer birşeyler yapamadım" modunda olduğumdan içten içe çok büyük bir başarısızlık sendromu yaşıyorum. Moral deseniz zaten "0" dan bile kötü durumlarda. Siz hayatta bu gibi şeyler hakkında tecrübeli arkadaşlarımın önerilerine başvurma fikri geldi birden aklıma. Bir kişinin aklı heleki benim durumumdaki bir kişinin beyni bu konuların hepsine objektif olarak çalışamacağı için bana verdiğiniz fikirler benim için önem teşkil edecek. Vaktinizi ayırdınığız için teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Hmm,senin durumunu biraz daha farklı olarak yaşadım,ama yerinde olsam okula döner,ne pahasına olursa olsun 4 yıllık öğrtmenlik,yada mühendislik bitirir,hayata o şekilde devam ederdim.Ki askerden geldikten sonra yapıcağım şey o olucak benimde. Umarım herşey istediğin gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Ben One ile aynı görüşte olamayacağım. Çalış derim nolursa olsun, özellikle biraz aile işletmesi gibi duruyor. Çalış dedim fakat işinin geleceği varsa çalış, biraz zor bir tahmin olacak ama 2 sene sonra batacak bir işe okuman daha hayırlı oulr tabi. Tabi okulu da enine boyuna düşün. Okuyunca sana bir katkısı olacak mı? İş bulmak için mi okuyacaksın yoksa kendi iç huzurun için mi? İki opsiyonu da tart derim sana maddi olarak hangisi ne kadar getiricek. Götürüleri de düşün tabi, maddi konuda sıkıntılıyız diyorsun. Okumak belli ki sıkıntılı olacak senin için. Şimdi okadar parayı okula yatırıp (%90 katılım göstermeyeceğin bi okula) sonra da okul bitirip iş bulamazsan hoş olmaz. Çok çok pişman olursun. Yazdıklarına dayanaraktan benim görüşüm işinin başında durman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Açıkçası öğrencilik yaşın geçmiş iş hayatının içine de tam anlamıyla girmişsin ve ailenin de maddi sıkıntıları var. Kardeşin sizinle çalışıyor mu yoksa okuyor da daraldağınız yerde yardıma mı geliyor? Eğer okuyorsa senin tekrar üniversiteye dönmen kardeşinin yükünü artıracak ki ben olsam bu durumda işime devam ederdim. Aksi halde bir nevi onun hakkını gasp etmiş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Askerliği 15 ay yapıp üstüne lisans öğrenimi yapıcam demek çok zor bir olay. hele bir erkek birey için çok daha zor. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Masquerade said: Askerliği 15 ay yapıp üstüne lisans öğrenimi yapıcam demek çok zor bir olay. hele bir erkek birey için çok daha zor. :p bu smiley bu mesaja ne alaka artık bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 :p gayet basit :p:p:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 fotokopiye devam et. kesinlikle devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Masquerade said: Askerliği 15 ay yapıp üstüne lisans öğrenimi yapıcam demek çok zor bir olay. hele bir erkek birey için çok daha zor. :p Bayan bireyler için biraz daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 evet askere gidip geldikten sonra bağyan okuyabilir. haldır huldur yazınca eksik oldu. eğitime uzun süre ara verip devam etmek çok basit birşey değil. o manada yazmıştım. :P ki 4-5 yıl gibi bir süreden bahsediyor arkadaş. ha illa isteniyorsa açık öğretimden mezun olunur (tabi belli bölümler anca) bu sayede çalışılabilir de. hadi kaçtım. gece gelince daha detaylı açıklarım. bu bile eksik oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 liseyi bitir... para lazımsa dışardan oku yoksa istediğin şeyi yapmaya devam et okul konusunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Llama said: liseyi bitir... para lazımsa dışardan oku yoksa istediğin şeyi yapmaya devam et okul konusunda ne liseli abi zaten bitti lise yoksa üni mi demek istedin ? Kardeşim bu sene üniversite sınavını zor bela kazandı (87li oda) açık öğretim kurslarına gidiyor haliyle ankarada babam-kardeşim ve %1 lik etkisi ile annem duruyor ben ise kırıkkaledeyim. Ben okula gidersem büyük ihtimalle babam kırıkkaleye geçecek ben ankaraya. Sabahları kardeşimin kursu var öğlene kadar. Öğleden sonra saat 5 den gece yarısına kadar benim derslerim var. Babam kırıkkalede kalamayacağı için hemen hemen hergün git-gel yapacak buda günde en az 20 ( otobüs ile) ila 30 (araba ile ki babam bunu seçer) demek. Araba kırıkkalede olunca ankaradaki dükkana malzeme alınması için gidilmesi gereken yerlere gidilememe sorunu olacak. Babam kırıkkalede kalamyacağı için dükkan sabah geç, gece erken kapanacak. (Yurtların olduğu yerde olduğu için dükkan gece yarısına kadar mülteri geliyor) Bunlarda detayları merak eden ve daha doğru cevap vermek için soran arkadaşlara armağan ediyorum (: Birde ben H.Ü ye kayıt olsam direk yatay geçiş ile Kırıkkale Üni. ne geçebilirmiyim aynı bölüm yine var ama şartları nelerdir bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Bana kalırsa, aftan yararlanma olanağın varsa, hemen kaydını yaptır. 1-2 hafta derslere devam edip ne olup bittiğini gör, Kırıkkale'ye yatay geçiş olanaklarını araştır. Baktın derslerde zorlanmıyorsun ve yatay geçiş te olabiliyor, devam edersin. Baktın zorlanıyorsun, yatay geçiş te yok, o durumda bırakırsın. Yani kayıt hakkını bir kullan önce (kayıt olmakla bir kaybın olmaz bence, harç dışında), eğer devam ettiremeyeceğini düşünürsen, dönem sonunda ayrılırsın okuldan. Okulu bırakma kararı alırsan, kendini şu anda hissettiğin gibi 'başarısız' hissetme. Çünkü insanlar, çok iyi üniversitelerin, çok iyi bölümlerinden mezun olduğu halde işsiz ve açıkta kalabiliyor. Eğer tüm şartları zorlayıp okulunu bitirsen bile iş bulma açısından neler yaşayacağını bilemezsin. Ünivesite mezunu olduğunda her şey mükemmel olacak, işin, iyi bir gelirin olacak gibi bir garanti olsa, ne yap et, şartları zorla, bitir okulunu derdim, ama yok öyle bir garanti. Tekrar 'başarısızlık sendromu' olayına dönersek, ne üniversite mezunları var, aynı sendromu yaşayan. Bence aileye ekonomik katkıda bulunmak, kardeşin eğitimine yardımcı olmak başarıdır. Kendini kişisel ve toplumsal olarak geliştirme çabalarında bulunmak başarıdır. Başarının ölçütü yalnızca üniversite mezuniyeti değildir. Toplumda üniversite mezunu olmayı 'başarı' için gerekli ya da yeterli bulmayan bir sürü insan var. Dediğim gibi yeniden kayıt olmakla fazla bir kaybın olmaz. Dönem sonuna kadar konuyu değerlendirip, daha sonra karar verebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Böyle bir durumda bence hazır bir işte kurmuşken ve onu yürütebiliyorken, buna devam et, zaten ne açıdan olursa olsun kendisini geliştirmek isteyen, yükselmek isteyen, başarısızlığa tahammülü fazla olmayan birisi yaptığı işi de yüceltir, bir şekilde iyi bişeyler yapar. Hiç bir işi küçümsemek lazım, işin cebini dolduruyorsa aileni doyuruyorsa memlekette en mutlu insanlardan biri olman gerekir. Tabi yine de mutlu değilsen, düşündüğün şekilde mutlu olacaksan öyle yapmaya çalış sonuçta ruh sağlığı her şeyden önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2008 işini yapacaksan en iyi şekilde yap bu işin yolu nedir araştır öğren, genişletip daha iyi yerlerde dükkan aç (üniversitelerin oralarında kaliteli fotokopiciler iyi iş yapıyor) daha da tecrübe kazanıp ozalitçi vs açabilirsin. okuyacaksan da hakkını ver, üniversite bir ülke kaynağıdır, boşuna harcanmamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 okumayı gerçekten istiyorsan seç bence bu durumda. ya da çalıştığın alanda çok daha iyi olmaya da çalışabilirsin. ama içinden gelmeyen bir şeyi dış baskılar yüzünden (yaş kaç olmuş bi baltaya sap olamadım fikri mesela) yapmaya zorlama kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar