Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eurovision'a S.O.A.D.

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

KanalD haberyazmadıysa eğer bu akşam Ermeniler Eurovision'a soykırımsal parça ısmarladıkları system of a down'ı göndereceklermiş.

Peki neden Türkiye hep ermenistan'a yavşama çabası içerisinde?Adamların ülkesine maç izlemeye cumhurbaşkanı gidiyor,uçak seferleri başlatıyor thy,birileri çıkıp özür diliyor adamlardan.Ama yanıt yok hiç,hatta hala soykırım anıtları dikilme çabası bu tarz ufak tefek mide bulandıran sinek tadında hareketler.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bende gördüm o haberi.adamlar davalarından vazgeçmiyolar.biz de hala yavşamaya çalışıyoruz.ama şu da bi gerçek ermenilerin u.s.a deki lobbileri çok kuvvetli.pek çok ülkede bizim lobilerimizden güçlüler.hatta paraguay(uruguay da olabilir) bile ermeni soykırımını kabul ediyodu.ermeniler gerçekten bu işin peşini bırakmayacak gibi.bizim sivri zekalılar da güzellikle olacak sanıyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Eurovision ne zamandır bir halkın mutlak iradesine işaret ediyor?
Eurovision'a SOAD'ı yollamaktan önce ben Ermenistan'da yaşayan bir Ermeni olsam, Türkiye'den bir bakanın "şu şu azınlıklara şunları yapmasaydık, bugünkü cumhuriyetimiz var olmazdı" şeklindeki açıklamalarından alınırdım.
Kaçınız Vecdi Gönül'ün sözlerinin arkasında durmaya hazır?
Elbette Paticik'ten de çıkacaktır birileri.
Ancak bu türk halkının mutlak iradesine işaret eder mi?
Etmez tabii.
En basitinden benim irademi göstermiyor Vecdi Gönül'ün sözleri.
Kısaca demek istediğim elbette ki Ermenistan'da da devlet içinde aktif olan/olmayan kişiler vardır soykırımın varlığını destekleyen, hatta Türkiye'ye karşı belki de nefret besleyen. Ancak bu hiç bir şeyi göstermez. Hele ki bu argümanı desteklemek için Eurovision yarışmasını kaynak olarak gösteriyorsanız, bence soğuk bir su falan için.
Sosyal ağlarda paylaş

şu ermeni hederesi feci sıkıyor beni.. fazla baydı bu muhabbetler. "hızır idi yunus idi" sahnesi canlanıyor kafamda.. bu örovizyon da pek gereksiz bi nane diğer yandan. eğer kazanırlarsa seneye koltuk altı senfonisi isimli gerçek bir olaydan alıntılanmış muhteşem tarihi zırıltım ile katılacağım.

bu gerçeklere dayalı tematik çalışmam eminim ki ses getirecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Eurovision ne zamandır bir halkın mutlak iradesine işaret ediyor?
Eurovision'a SOAD'ı yollamaktan önce ben Ermenistan'da yaşayan bir Ermeni olsam, Türkiye'den bir bakanın "şu şu azınlıklara şunları yapmasaydık, bugünkü cumhuriyetimiz var olmazdı" şeklindeki açıklamalarından alınırdım.
Kaçınız Vecdi Gönül'ün sözlerinin arkasında durmaya hazır?
Elbette Paticik'ten de çıkacaktır birileri.
Ancak bu türk halkının mutlak iradesine işaret eder mi?
Etmez tabii.
En basitinden benim irademi göstermiyor Vecdi Gönül'ün sözleri.
Kısaca demek istediğim elbette ki Ermenistan'da da devlet içinde aktif olan/olmayan kişiler vardır soykırımın varlığını destekleyen, hatta Türkiye'ye karşı belki de nefret besleyen. Ancak bu hiç bir şeyi göstermez. Hele ki bu argümanı desteklemek için Eurovision yarışmasını kaynak olarak gösteriyorsanız, bence soğuk bir su falan için.
anne tarafim yunanistan'da azinlikti, turkiye'ye evlerini barklarini dillerini (anadilleri rumca) birakip geldiler, her turlu rezilligi cektiler zamaninda.

Ama empati 2 tarafli birseydir. Evet cumhuriyetin ilk yillarinda azinliklar cok cektiler, ama burada da empati yapilmasi gerken cok onemli bir nokta var. Bahsettigin ulke onlarca yildir araliksiz savasmis, onlarca ulke tarafindan binlerce km2 alani fethedilmis, erkeklerini kaybetmemis tek bir ailesi kalmamis bir ulke. En sonunda, yine binbir fedakarlik ve cefa ile bir duzen kurdugunda, paranoyak da olursun, yabancilari potansiyel dusman da gorursun, ajan da gorursun.

Yukaridaki birincisiydi, ikincisi de amac bir nation state kurmaksa, ozellikle ekonominin osmanli sisteminden cikip yerlilere gecmesi gerekiyordu. Bunu arkadasca, kardesce yapmanin pek yolu yoktur, her ulkenin gecmisinde boyle seyler yatar. Cirkin, ama nation state icin gerekli miydi? Evet.

Ha bir de 3. su var, 2. dunya savasi oncesi milli gaza gelis akimlari. En azindan 6 milyon yahudi yakip bilmemkac milyon insanin hayatina mal olmadan atlattik o donemi. Ve demokrat Isvec gibi 60.000 ozurlu insani kisirlastirip gen havuzunu temizlemeden.

Bir laf etmeden once iki tarafa da bakmak lazim, ve o zamanin sartlarinda dusunmek lazim. Ermeni soykirimiyla da alakasi yok bu olayin, cunku 1915'deki bir olay o, ben cumhuriyetimin yaptiklarindan sorumluyum ve onlara aciklik getirdim sadece o alintiya karsi soylediklerine cevap olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

soykırım diye bişey yok. o heriflerin yaptıklarını bi bilseniz türkiyenin doğusunda...

benim mantığım basit bu konuda
Anadolu Ermenisiysen gel kapım açık sana,tartışalım barışalım

diasporacı USA ermenisiysen.... yürü git emperyalist diyarına

S.O.A.D. a karşılık bizde Pentagram ı fln mı yollasak
ahsdashfdkha :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...