Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni yök tasarısı mecliste

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Konuya baktım ilk 2 sayfada yok varsa ordan devam ederim de
demin Milli Eğitim bakanının açıklamalarını dinledim işte sadece imam hatip konusundan bakılmasın diyo bi röportajda da her okula seçmeli kuranı kerim ve Hz.Muhammed'in hayatı dersleri koyalım ki imam hatiplerin üstünden yük kalksın.
Adamlar seçimlerini yapsın benim imam olacam ben elektronik müh olacam ben bilg. müh olacam desin onun meslek okuluna gitsin ondan sonra bizim önümüz kapansın meslek lislerinin açılıyor ama bizimki kapanıyor.
Bu arada meslek liselerine yapılan bir haksızlık yok lakin meslek lisesine giden bir öğrenci dikey geçişle üniversiteye geçebiliyor. Bu haksızlığa bir şekilde son verilmesi lazım bence..[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan

[Bu mesaj Forseti tarafından 04 Mayıs 2004 19:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Meslek lisesi mezunları Universiteye değil Meslek yüksek Okullarına dikey geçiş yapabiliyorlar. Yani halk arası deyimiyle 2 senelik üniversitelere geçiş yapabiliyorlar fakat 2 senelik üniversite denen şey aslında üniversite değil meslek yüksek okuludur. Karıştırmayın.

Türkiyenin geleceği zaten üniversitelerde degil meslek yüksek okullarındadır. Bir kişi fırın açacaksa fırıncılık, çiçekci acacaksa aslında çiöekcilik, garson ya da barmen olacaksa Turizm, sigortacı olacaksa sigortacılık, bankacı olacaksa bankacılık okumalıdır. Bu diplomaya sahip olmayan kişileri işe almasalar çok şey değişir ama şu anda Türkiye bu sistem içersinde buna da pek hazır değil ama olması gereken bu.
Mesaj tarihi:
HAyır işte yök başkanının konuşmasını dinlemiştim 2 senelik yüksek okulu iyi bir dereceyle bitirdikten sonra 4 senelik üni lere dikey geçiş yapabiliyormuş adamların yapmadığı şey kalmadı[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Mesaj tarihi:
ben açmıştım ama yanlışlıkla internet bölümünde dolaşırken oraya açmışım :).
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=72333[signature][hline]I'm the Warrior of Life, I know the Reaper by name, I was born one foot in grave, I'm the Warrior of Life and my blood's running cold, I see pain wherever I go.
Mesaj tarihi:
said:
ghaldszar, 04 Mayıs 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
Türkiyenin geleceği zaten üniversitelerde degil meslek yüksek okullarındadır. Bir kişi fırın açacaksa fırıncılık, çiçekci acacaksa aslında çiöekcilik, garson ya da barmen olacaksa Turizm, sigortacı olacaksa sigortacılık, bankacı olacaksa bankacılık okumalıdır. Bu diplomaya sahip olmayan kişileri işe almasalar çok şey değişir ama şu anda Türkiye bu sistem içersinde buna da pek hazır değil ama olması gereken bu.

Tamamen +1

Bir bakıma,Meslek liselerinede +4 lük bir eğitim sistemi açılsa daha süper olur...
Meslek lisesini bitirip,Meslek yüksek okulunu üniversite gibi 4 yıl okuyup tam pişmek gibi bir sistem...
Hayal ama..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 06 Mayıs 2004 08:47 tarihinde demiş ki:
dün yazdım yollayamadım. evet ghald haklı.

bizim yapmamaız gereken meslek lisesi eğitimini düzeltip myo ları geliştirmek. yoksa 300 tane üniversite açmanın, imam hatipliyi üniversiteye almanın anlamı yok.

ayrıca, tasarı şöyle bir halde olmalı bence, ki son derece mantıklı, ama bazı çıkarlara ters düşüyo tabi, 3 sene boyunca her sene sonunda birer öys koyarsın, bunlara her lise öğrencisi girer, bunların 3 ünün ortalamasını alırsın. sonra anadolu lisesi öğrencisi falan şu anki sistem tarzında girer. meslek lisesi öğrencileri üniversitelerdeki kendi alanlarına [bölüm dahi değil alan] anadolu liselilerden daha yüksek katsayıyla girer, dış bölümlere .02 ile falna çarpılıp girer. sonra onlar erer muradına biz çıkarız kerevetine.

İyi güzel de o zaman bütün fen bölümlerinde meslek liseleri avantajlı hale gelir. Öğretmen liseleri öğretmenliği kapıyor (mat öğretmenliği 360 puan ile tıbı bile geçiyor), meslek liseleri fen bölümlerine avantajlı girecek (senin dediğine göre). O zaman millet niye emek verip anadolu lisesi, fen lisesine gitti. Elimizde kalan 1 sene hazırlık ingilizce onu da herkes öğrenebiliyor artık.
Mesaj tarihi:
yök başkanının itirazlarına rağmen tayyip erdoğan çıkartıyor yasayı çok ilginç..

ankara tıp'ta okurken birçok kişinin imam hatip okulunu bitirip geldiğini gördüm.
çok ilginç bir durum..

kolej okuyanları enayi durumuna sokuyorlar, hele ki mf seçen kolejde okuyanları..

sen kolejde abuk sabuk konuları öğrenirken lise 3te,
anadolu liselerindeki öğrenciler ikinci yarıdan itibaren ders işlemiyor tersine okulda össye hazırlanıyorlar soru felan çözüyorlar.

imam hatip ise sadece arapça öğretiyor.
başka dersler de öğretiyorlar da anadolu lisesinin tırnağı bile olamayacak şeyler öğretiyorlar..
buna rağmen çocuğun öss'ye çalışmak için kolej öğrencisinden tonla zamanı, tonla vakti oluyor..

sonra imam hatipliler tıp fakültesine gidiyor.
kolejliler ise kafası abuk sabuk kimyayla matematikle doldurulduğundan öss'de dezavantajlı konuma giriyor..

buna rağmen tayyip erdoğan çıkıyor "imam hatiplilerin bir ayağı çukurda, dezavantajlı konumda, biz bunlara kıyak çekmeliyiz" diyor ve bir çok uzman kişinin önerisinin tersini yaparak imam hatiplilere avantaj veriyor..

imam hatipli diyorum meslek lisesi diyorum..
tıp, hukuk felan seçenler meslek liselerinden değil, imam hatiplerden oluyor..
Mesaj tarihi:
Harbi biz şimdi enayimiyiz anadolu lisesine gidiyoruz. Adamlar mesleğini lisede öğreniyorlar. Az-çok öğreniyorlar mesleklerini. Ama biz üniversiteyi kazanamazsak anca tezgahtar veya markette kasayer oluruz. Şimdi bide bunlar yüksek katsayılarla bizlerin önümüze geçebilcekler biz sıralamada düşecez puanlar tavana vuracak adamlar kendi meslek dallarına gidecek yine. sadece puanları yükseltecekler değişen hiçbişi olmayacak[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Mesaj tarihi:
imam hatipler sözel puanlarıyla girecek artık fm yi etkilemiyor :]
bir diğer konuşulan şeysi de öss müfredatını deiştirmek tüm lise müfredatını katcaklarmış olaya hepisini! her bi *** çıkacak türev integral trigonometri yeryüzünde hareket pühüww[signature][hline]Raptor Skeleg(artık sürekli invisim bişi olursa msg atın alırım bi ara :P)
Öss'ye kafam girsin
Mesaj tarihi:
Oley forza FM :). Bu arada bu yıl için konularda değişiklik olması imkansız. İnşallah kazananırım da kurtulurum bu imamlardan ve mesleki liseli arkadaşlardan, hadi bakalım.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a ; Grynn , Botanika)

Mesaj tarihi:
Valla ben bu konuda kendimi düşünerekten yasayı destekliyorum
Kimya meslek lisesi mezunu olarak kimya örğetmenliğinden başka bölüme giremiyordum(ben liseye başladıktan sonra çıktı bu olay)
Umarım bu yıl bu kanun çıkar
Mesaj tarihi:
eylem yapacak bazı üniversitelerdeki öğretim görevlileri ve öğrenciler
protesto edebiliriz ancak engelleyebileceğimizi sanmıyorum meclisteki sandalyelerin dağılımına bakınca..
Mesaj tarihi:
Tahminen şuanda bu senenin soruları hazırdır.
yada hazırlanmaya başlamıştır.
Öle sene ortasında alınan karar ile soru değiştirilmez ki senenin ortası bile değil ancak olsa olsa seneye geçerli olmak üzere değişiklik yapılır bence
Mesaj tarihi:
bugun okulda inkılap tarihi dersinde (güncel konuları konuşuyoruz hocayla falan ilk 20-25 dakka) bu olay tartışıldı.
oldukça tutucu , hatta dinci olarak adlandırılabilecek bi hatun lafıma zıpladı "fırsat eşitliğinin kime zararı olmuş bu güne kadar" diye.
bi sinirim attı orda, ulan neyin fırsat eşitliği, zaten iğrenç eğitim sistemimizi iyice yapboza çevirerek düz lise öğrencilerini iyice mağdur edecekler.
imam hatip harici meslek liselerinde bulunan arkadaşlara da söylüyorum, tamam sizin de güzel işinize yarayacak bu ama sakın ola ki sanmayın, hükümet bu olayı sizleri (biraz bile olsa) düşünerek de getiriyo. amaç belli bu olayda.

ha ben 2 yıldır unideyim bu katsayı olayı bilmemne beni bağlamaz ama bundan sonra girecekleri ve bu ülkenin geleceğini düşününce içim bi fena oluyo.[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
Mesaj tarihi:
fırsat eşitliği mutlak eşitlik..
ben gidip bir yüzümü felan yıkıyım hiç bişi anlamadım...

hmm yıkamaya gerek yok, cümleyi wanderer söylemiş.. anlamamam normal

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 06 Mayıs 2004 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
kurulu duzenin (genel olarak) temelinde "firsat esitsizligi" olmasini bi yana birakalim.

madem universiteye gidecegim diyorsun, git o zaman duz liseye. yok teknik gorevli olucam diyorsan git meslek lisesine. nesi esitsizlik bunun? bir karar ve bir secim meselesi.

burada magdur olan tek insan toplulugu yeni sistem geldiginde meslek lisesinde okuyanlardir. onlarin maduriyetini gidermenin yolu da boyle sacma bir yasa degildir. (e.g: imam hatiplerden ogretmen cikartmakla o kesim kurtulmaz)[signature][hline]raki asmis biseydir

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 06 Mayıs 2004 17:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İşte Fırsat eşitliği işte eğitimde eşitlik !!!

Meslek Lisesi mezunu lisede mesleğini öğrendimi? Öğrendi.
Düz Lisede okuyana adam ne öğrendi? Sadece dersleri
Ünivestiye düz lisede okuyan bir öğrenci giriyor İşletme onun mesleği oluyor.
Meslek Lisesi mezunu hem endüstri okumuş mesleği olmuş oluyor.
+Üniversitede seçeceği meslekde onun mesleği oluyor
Böylece Meslek Lisesi mezunu 2 iş bulabilirken
Düz Lisesi mezunu 1 iş bulabilecek

küfür ettirmeyin bana şimdi
allah topunuzun belasını versin...
2 tane denyo Allah allahçıyı üniversiteye sokcaklar diye 1milyon çocuğun geleceğiyle oynadılar.

Fırsat eşitliğinizinde imam hatibinizinde imamınızında mesleğinizin taaaaaa.....................[signature][hline]bla bla bla ...

Mesaj tarihi:
Kaldı ki
böyle bir yasanın bu saaten sonra çıkması çok ama çok saçma.
2 ay kalmış sınava
tüm sistemi değiştiriler

ya küfür etmemek için zor tutuyorum vallahi patlıycam
Keşki zamanında kazanmış olduğum Anadolu Meslek Lisesine gitseymişim üni için gitmedim!
off ulan offf[signature][hline]bla bla bla ...

Mesaj tarihi:
blackchaos saygili ol. sen saygisizlasirsan baskalari da saygisizlasir.

konuyla ilgili olarak meslek liseleri'nin amaci, ne gayeye hizmet icin kuruldugu vs gibi seyleri de ogrenmeni tavsiye ederim.

biraz okursan, almanya ve diger ulkelerin egitim sistemlerini incelersen; bu gibi tartismalarda populist sloganlar yerine dayanakli argumanlar yazabilirsin.[signature][hline]raki asmis biseydir
  • Yeni Oluştur...