Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal'dan 'çarşaflı' tarifi

Horizon

Öne çıkan mesajlar

bu yazdıkların çözülmüştü de haberimiz mi olmamıştı absolut?

hasıraltı sorunlarımızın horlaması için ek bir çabaya ihtiyaç yok. her hasıraltı edişimiz potansiyel bir hortlama demektir zorunlu olarak.

a/b sorununun herhangi bir yerinde olmayıp banane diyenler ya da kendini a veya b tarafında hissedip de diğer tarafla bir uzlaşma içinde olmak istemeyenler hasırlatı halde kalmasınından memnun olabilirler ancak. sorunun sürekli büyümeye devam etmesinden başka bir işe yaramaz tabi bu durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Baykal bunadı bana göre. Veyada çok ucuz siyaset yapacak kadar çaresiz kaldı.

Baykal'ın böyle işlerinden sonra çıkıp "Baykal'ı artık sevmiyorum" diyen kişiler var da, onlara benzemiş. O tip kişilerden biri olarak sana soruyorum, Baykal'ı ne zaman sevdin de bu davranışı hoşuna gitmiyor :)

Ha bir de ucuz siyasetin alasını AKP yapıyor, ona birşey demiyorsunuz da Baykal mı tü kaka oldu. Baykal "kültürlü halk" trendini yakalamaya çalıştı başarılı olamadı, bir de üstüne "halka önem vermiyor bu elitler" diye suçlandı, şimdi taktik değiştirip ucuz siyasete soyundu, a a buna da bir kulp buldunuz. Ağzıyla kuş tutsa yaranamaz size Baykal :)

CthuLhu said:
oy için zor durumdaki erkeklere eve servis yapacak baykal.

çarşaflının aydını mı olur.

Oy için zor durumda kalmış demek ki :)
"Laiklik savunuyor, dinsiz bu adam, halk düşmanı" diyen kitlelere karşı halk önünde şirin gözükmeye çalışıyor. "Biz laikliği savunuyoruz ama devlet işlerinde girmesine karşıyız, ama gördüğünüz gibi halk açısından karışmıyoruz, hatta takanları destekliyoruz" gibi bir yaklaşıma girmek istemiş demek ki.
Destekliyor muyum, hayır. Fetullah Gülen'in ekmeğine bal sürüyor.
Ancak oy toplamak için başka çaresinin kalmamasına üzüldüm. :)

elesso said:
ya tayyipte kötüde, baykalmı tayyipmi deseniz tayyip derim herseferinde

Tayyip'in ne olduğunu bilmemekten kaynaklı sanırım. Baykal medya önünde hep beceriksiz adam gibi lanse edildi. Hiç bir söylediğini dinlemeyen kişiler sırf bu gazetelerden takip edince beceriksiz angutun teki gibi tanımış durumdalar. Ancak Tayyip ile Baykal'ı kıyaslayıp Tayyip daha iyi diyen olursa cidden Taraf ve Sabah gaztesinden başka birşey okumuyor ya da başka problemleri var demektir. Hadi Baykal en azından beceriksiz. Tayyip ucuz siyasetle oy avcılığı ile başarılı olmuş, Avrupa Birliğine kul köle olmuş, mandacı/kapitalist/sömürgeci zihniyetlere arka çıkan, kendisine karşı çıkan herkese en büyük terörist damgası yapıştıran bir adam. Baykal bunları yapmıyor vatan yararına bir politika izliyor, ama takdir görmüyor. E adam da karar değiştirip ucuz siyaset yoluna gitmeye karar vermiş. Buna da kızıyorsunuz. BOP gibi kelimeler hiç önemli değil demek ki :)

-007- said:
al sana baykalın chpyi düşürdüğü durumlar işte. kaç ay önce dedik..

artık akp karşıtı adam neden hala chp'ye oy verir eğer böyle bişey yaparsa bir türlü aklım ermez buna. :P

O da doğru, CHP çok başarılı bir parti değil. Ama CHP'yi örnek gösterip AKP'yi iyilik meleği gibi sunmak da saçmalık. Ha CHP'den hoşlanmıyorsan ama diğer partilere de destek olmuyorsan, o da senin suçun, CHP'nin değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

ne demıs adam abı sımdı

oy toplamak ıcın o tarafa saldırıyor sımdıde
gayet popülist gayet tadında bir soylem
kımı komur dagıtır
kımı bakın bız dostuz der
falan fılan
bana 1950 den bugune populıst takılmayıp ıktıdar olan bır partı soylesenıze ( ana ıktıdar partisi ama ole %3 oyla gelenler deil )

Oy toplamak için yapılmış bi hamle,bence işe yaramaz ama orası ayrı.
Kalkıpta sankı baykal CHP yıllardır kendi idealist çizgisinde yuruyomus gıbı yorumlar yapmak bence yanlıs.
Kendi kimliği bile yok bu partilerin ne AKP nin ne CHP nin ne MHP nin.
Oy topluyorlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone bunadı demek , eskiden seviyordum şimdi sevmiyorum anlamına gelmiyor. Söyleminin çok çok garip olduğunu ve kendi konumundaki ve siyasi görüşe sahip olan birinin bu söylemi ve hareketi yapmasının ancak bunaması sonucunda yapacağı kanısında olduğumu belirtiyorum okadar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
bone said:
Horizon said:
Baykal bunadı bana göre. Veyada çok ucuz siyaset yapacak kadar çaresiz kaldı.

ahah ben bunu görmemişim ya efsaneymiş

Vay be ne efsane yazmışım.. Arkadaşım bir bot'un maydonoza dönüşmesi daha büyük bir efsanedir. Evrimin aşmış versiyonudur dikkatini çekerim (imzan).
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

-007- said:
al sana baykalın chpyi düşürdüğü durumlar işte. kaç ay önce dedik..

artık akp karşıtı adam neden hala chp'ye oy verir eğer böyle bişey yaparsa bir türlü aklım ermez buna. :P

O da doğru, CHP çok başarılı bir parti değil. Ama CHP'yi örnek gösterip AKP'yi iyilik meleği gibi sunmak da saçmalık. Ha CHP'den hoşlanmıyorsan ama diğer partilere de destek olmuyorsan, o da senin suçun, CHP'nin değil :)

AKP'yi iyilik meleği gösteren kim. :) bana göre ikisi de işe yaramaz.

CHP'den hoşlanmayıp başka partiye de destek oluyorum artık, ama belirtsem hoş olmazdı, bariz parti propogandası olurdu. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Özdil'in bugünkü yazısı.
İlk defa Bekir Coşkun'la ters düştüklerini gördüm.

Deniyor ki...
"Çarşaflı CHP’li olur mu?"
*
Açalım şu çarşafı biraz...
*
Çarşaflı kadın, bu ülkenin malının-mülkünün yabancıya satılmasını; bankasının Yunan’a, telefonunun İngiliz’e, limanının İsrailli’ye verilmesini ister mi? Türbanlı kadın, bu ülkenin, dünyanın en yüksek faizini verip, inek gibi sağılmasını ister mi? Başörtülü kadın, bu ülkenin, Avrupa Birliği’nden emir almasını ister mi? Çarşaflı kadın, conilerin tankıyla-topuyla gelip, bu ülkeye yerleşmesini ister mi? Türbanlı kadın, Mehmetçik’in Kıbrıs’tan çekilmesini, KKTC’nin kepenklerini kapatmasını ister mi? Başörtülü kadın, hazinemize çöreklenen IMF komiserinin önünde ceket iliklemek ister mi?
*
İstemezse eğer...
Çarşaflı, türbanlı, başörtülü kadına, (ve onların eşlerine), asıl şunu sormak lazım o zaman: "Niye AKP’lisin?"
*
Basiretsiz politikalar yüzünden...
Şehitlerimizin ardından dökülen gözyaşının türbanlısı-türbansızı var mı?
*
Kamusal alanın çağdışı kıyafete açılması başka konudur, özel hayat başka konudur... İster başını açar, ister masa örtüsü giyer... Abdüllatif Şener, niye AKP’den ayrıldıysa, çarşaflı kadının CHP’ye üye olması ondandır.
*
Çünkü...
Senin çocuğun işsiz gezecek, senin sırtından geçinenler, seni "tapulu malı" zannedenler, parmağına kuru soğan büyüklüğünde pırlanta takacak... Yok öyle!
*
Deniz Baykal, ’’hepimizin Türkiye’si’’ için çok doğru bir adım attı... Atatürkçü kadrolar, "tarikatçı yobaz"larla mücadele ederken, "laik yobaz"lara karşı durma cesaretini de gösterebilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...