Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

the elder scrolls: arena'nın 10. yılında hastası olmak..

Sam

Öne çıkan mesajlar

çıkışının 10. yılı şerefine bethesda web sitesinden beleşe indirme imkanı sağlıyor, inirdim, başladım, manyak bir oyunmuş cidden. 94'te oynasymışım çıldırırmışım ben. ya da birşey anlamazmışım o da olabilir gerçi.. :-p

hani etrafta gezinip yön bulmak biraz daha kolay olsa ciddi ciddi bitirmeye çalışacağım ama pikseller de ekranda yarım cm filan duruyor yahu. daggerfall ne denli daha iyidir bundan bir söyleyebilir misiniz? bunu gördükten sonra onu da bulmak istiyorum, sadece eşya giyinip kuşanması bile yeter.. (sürüyle parça giyinme olayı zaten morrowind'e damardan bağlanmamı sağlayan noktaların başındaydı, 94'teki oyunda bile bu varken halen zırh denen olayı tek parçaya indirgeyen masaüstü sistemi çevrimli crpg'lerin çıkmasını kınıyorum)

öyle ki sw: kotor'da bile bu kadar hoşuma gitmedi eşya kuşanma ekranı.. (kafam girsin d&d crpg'lerine, full plate giy ..tü ..klu bandit hançeri saplasın zırt pırt, ne biçim rol bu be)

şimdi ben bunu deli gibi oynayacak oldum ama vaktime yazık diye de düşünmeden edemedim, daggerfall'u mu bulayım? bulursam nasıl bulayım.. (özel mesaj atınız ki kulaklarımızın şekli şemali düzgün kalsın)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

karşılaştırdığım yok ki, oynamadığım oyunu nasıl karşılaştırayım? kaldı ki aynı serinin oyunlarını karşılaştırsam ne olur?

nasıl bulacağımı bilen varsa anlatsın dedim işte.. (uygunsuz yoldan olanı tercih ediyorum, öylesini bilen özel mesaja)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

morrowind sevdiysen daggerfall haydi haydi seversin..

daggerfall, gerçek korkuyu yaşatan sayılı oyunlardan (bir şehire gitmiştim, rüzgar acayip ses çıkartıyor. garip garip sesler geliyor, bir baktım ilerde bir gölge, kırmızı iki boncuk parladı, bir wraith yavaş yavaş maddeleşti sonra gözleriyle bana bakmaya başladı. tabii direk restart atmıştım makineye :) )

morrowind'de wraithler spectre'lar bu korkuyu yaşatamamıştı bana.

daggerfall'ın bu kadar güzel olmasına rağmen, morrowind mi daggerfall mu desen,
morrowind derim.

çünkü daggerfall'da etrafta dolaşmak çok zordu. dümdüz gidiyorsun her yer aynı. sanki eye of the beholder oynuyorsun gibi hissediyorsun.
ana menüyü açıp otomatik yürümeyi seçiyorsun bir şehre gidiyorsun. Şehirler evler birbirinin aynı. "alla alla yanlış yere mi geldim" diyorsun. insanlarla konuşuyorsun hepsi farklı farklı konuşuyor, ama insanlar birbirine çok benziyor.
hırsızlık yapmak yeterince zevkli değil. Guardlar might and magic'teki sana saldıran askerlere çok benziyor.

dungeon crawling zevkli. çok değişik itemlar çıkıyor. Werewolf olabiliyorsun. İlginç tuzaklar var. ilginç yaratıklar var.
morrowind, çok farklı bir dünya sunarken sana, daggerfall'daki yaratıklar D&D'ye çok benziyor felan filan..

morrowind'de gezmek çok daha zevkli. Herşeyi keşfedebiliyorsun. dağlar ovalar, dümdüz bir yerde ilerlemiyorsun böylece.
Ayrıca yeni yerler görmek daggerfall'dan çok daha zevkli. İnsanlar birbirinden farklı. Hepsi farklı farklı şeyler demiyor, böylece oyunda insanlarla konuşurken daha kolay..

Daggerfall'ı bir kere daha oynamak istiyorum "acaba orda da dolaşmak morrowind kadar zevkli miydi, ben mi yanlış hatırlıyorum" diye, ama cd bozuk ya da win xp sux :)

sonuç olarak, bana göre:
morrowind grafiksel ve motorsal çok daha başarılı. Ama daggerfall da, oyun ve konu olarak çok daha başarılı..

arena hiç oynamadım, oynamam da.
betrayal at krondor vardı, betrayal at antara'nın bir önceki oyunu. Betrayal at antara şu an bile oynayabilecekken, betrayal at krondor tamamiyle zor (grafik olarak)
grafiğin önemi burda işte. Oyun ne kadar güzel olsa da, grafikler çok eskiyse oynayamıyorsun (gods, super frog, prince, stunts felan oynayabiliyorum, ama tutup da test drive 1, krondor, daggerfall sana çok zor geliyor, hiçbişi anlayamıyorsun. İşin garibi, hepsi eski oyun..)
Sosyal ağlarda paylaş

"ama bi süre sonra pixerllerden beyin damcıklaması yaşıyorsun ve kusuyorsun"
güzel laf :)
bir virtual cop, deathtrap dungeon tarzı oyunlarda (3d, bol poligonlu oyunlara geçiş dönemiydi yanılmıyorsam) bir de daggerfall - krondor tarzı oyunlarda oynarken bu hissi yaşıyorum..[signature][hline]i'll kill you myself.
i see you have an appetite for destruction
it is a good day to die!
i sense a soul in search of answers.
honor guide me!
Sosyal ağlarda paylaş

e norak'cım işte arena var orada beleş, indirdim onu zaten de o kadar devasa ve eski bir oyuna harcanan vakte değmiyor artık bu vakitte..

horas'ım en doğrusunu demiş ama ben o vakit rpg oynayan bir insan evladı değildim ki. artık elder scrolls 4 ya da yeni morrowind expansion'ı bekleyeceğim demek ki..

ha bu arada, şu tes: arena bile wizardy'den daha çok hoşuma gitti oynanış olarak ki aralarında 6 yıl filan var. herifler 2000 yılında nasıl kabız oynanışlı bir oyun çıkarmışlar ya. 20 tane örümceğin tek tek sana vurmasını bekliyorsun hey yarabbi! şehirler tes: arena kadar bile şehre benzemiyordu oy oy oy..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

Daggerfall u her zaman oynayabilirsin
önemli olan nasıl bulacağın
açıkçası copy sini bulman çok ama çok zor

Hayatımın hatasını yaptım Daggerfall da
kötü bir huyum vardır yeni bir versiyonu cıkarsa eskisini takas eder yenisini alırım
işte hayatımın hatasını Daggerfall da yaptım

Battlespire cıkmıstı Daggerfall oynuyordum Daggerfall i takas edip Battlespire aldim sonra iki oyun arasındakı Dağlar kadar farkı gorunce eski oyunumu almaya karar verdım
geri almaya gittigim zamanda oyunu sattıklarını gordum şok oldum
ama aradan yıllar geçti ve ben netten buldum

çok şükür arşivimde önemli bir yeri var şuan :)
Nostalji yapmak istediğim zaman oynuyorum ve bence Grafiklerin kötü olması o kadar da muhim değil oyunun atmosferi ve yapabileceklerinin nerdeyse sınırı olmaması oynanabılırlıgını cok ama cok artırıyor.

Şu an gerçi Morrowind oynuyorum ama en kısa zamanda Daggerfall u tekrar kurup oynayacagıma eminim
ve son bir şey soylemek istiyorum zevkle sıkılmadan günlerce haftalarca aylarca oynadığım oyunlardan biridir Daggerfall.

inanıyorumki Morrowind i oynayıp seven bir insan Daggerfall ida severek oynayacaktır.[signature][hline]Mirzabey / Paladin
Daggerfall / İnfiltrator
DAOC Kay
www.the-huns.com

[Bu mesaj Daggerfall tarafından 03 Mayıs 2004 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arena linkine baktım orda:
"PLEASE NOTE: To run this game on newer systems, you will need to download an emulation program. We have provided a link to the DOSBox emulator."
diyor..

winxp sux diye bağırmak istiyorum..

illa eski p133'ü kurdurtçaklar bana :)[signature][hline]i'll kill you myself.
i see you have an appetite for destruction
it is a good day to die!
i sense a soul in search of answers.
honor guide me!
Sosyal ağlarda paylaş

sam hangi şehirdesin?

istanbuldaysan kadıköy sanatçılar sokağında anime satan falan bir dükkan vardı unuttum adını. ordan her istediğini bulabiliyordun. en son 8 ay önce gittim şu an da öylemi bilemiyorum.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Sosyal ağlarda paylaş

daggerfall severler olarak tek ıstedıgımız daggerfall ın morrowınd motoruyla tekrar yapılması ...
mukemmel bır oyun ...
(grafıkler vga)...
benım kantarımda 97/100 (BG2 den daha yuksek notu) ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ...
Vampire Hunter D
Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ...
Sosyal ağlarda paylaş

mirage yok değilim istanbul'da, o kadar deli gibi de aramıyorum zaten ataköy'den kadıköy'e beni götürecek kadar.. :)

delu'cum 'tamriel rebuilt' diye bir mod ittifakı vardı, her modder tamriel'i parça parça plug-in'ler şeklinde inşa ediyordu. denemeyi düşünmüştüm ama tonla şey indirmek gerek tabii..

tabii bu arena'da heryer birbirine benziyor ama 94 yılı için yine de akıl durduracak bir iş, o zaman yazısını yazanların aklı durmuş zaten.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 yıl sonra ...
pc'deki el değiştirmeden en uzun soluklu serilerden biri oldu, dilek olay. :)

sim city'nin bile kalmadığı düşünülürse 20 yılını gören pc oyunu son derece az, muhtemelen skyrim'den sonraki oyunda rekoru kırabilir. chessmaster en uzun ömürlüydü sanırım ama o da çıkmıyor artık galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

pc'deki el değiştirmeden en uzun soluklu serilerden biri oldu, dilek olay. :)

sim city'nin bile kalmadığı düşünülürse 20 yılını gören pc oyunu son derece az, muhtemelen skyrim'den sonraki oyunda rekoru kırabilir. chessmaster en uzun ömürlüydü sanırım ama o da çıkmıyor artık galiba.

rance serisi var, 89 dan beri cikiyor son bi oyunu daha geliodu asdfafds

good heavens just look at the time...
http://detarame.files.wordpress.com/2009/10/rance-gahahahah.jpg

sengoku rancein oyun mekanikleride iyiydi baya, topic acicaktim gecen senede o boyutta bi shitstorm cikarmak istemedim ehah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...