Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günaydın Liboşlar

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Tayyip Ağabeyiniz sevsin hepinizi!

RECEP Tayyip Erdoğan’dan bir "demokrasi kahramanı" yaratmak isteyen "liberal çevreler" hayal kırıklığına uğramışlar.
Benim tespitim değil, gazetelerde dün böyle yazıyordu.
Aktütün saldırısından sonraki gelişmeler "AKP’nin devletleştirilmesine" neden olmuş!
Dengir Bey’in istifasından sonra yerine Abdülkadir Aksu’nun getirilmesi de bunun bir kanıtı imiş.
Zaten AB hedefi de boşlanmış!
Kendine liberal süsü veren İslamcı Fehmi Koru "Obama gibi geldiler, Bush gibi oldular" diye konuşunca Erdoğan da buna çok kızmış, "sevsinler seni" demiş.
"Belli ki AKP sadece kendisi için demokrasi istiyor"muş!
Moskova dönüşü birikmiş gazetelerde bunları polisiye film heyecanıyla okurken şuna karar verdim:
Eğer reenkarnasyon diye bir şey varsa, ben de bir daha dünyaya geldiğimde liberal olacağım!
Belli ki bu eğlenceli bir faaliyet!
Yıllardır herkesin gözünün önünde olan, herkesin bilip, gördüğü, yazdığı bir şeyi birdenbire keşfetmenin insana nasıl bir haz verdiğini düşünün bir kere!

Mesela uçağınızın JFK Havaalanı’na her inişinde "kara göründü" diye bağırıp, Amerika’yı her seferinde siz keşfetmiş olabilirsiniz!
Ya da hamama her gittiğinizde "evreka" diye (peştamala sarınmayı ihmal etmeden tabii) bağırarak sokağa fırlayabilirsiniz!
Ancak sizi uyarıyorum:
Elbette bazen, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan’ın "gerçek bir demokrat çıkmamasında olduğu gibi" hayal kırıklığına uğramak da söz konusu olabilir: Titanik, her seferinde batıyor çünkü!

Mehmet Y. Yılmaz

Yandaş liberal medya sırt çevirdiyse Obama RTE'nin deliğe süpürülme vakti geldiğine karar vermiş demektir, hayırlı uğurlu olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

size de günaydın efendim! "akp de diğerleri gibi merkez-sağ bir partidir" diyoduk da inanmıyodunuz, "hayır onlar radikal dinci, hayır onlar devlet düşmanı, hayır onlar asker düşmanı-ülkeyi böleceklerr" diye veryansın ediyodunuz. bakın işte, kuzu gibi oldu akp, tam devletin istediği partiye dönüştü; askerin sözünü dinleyen, kürtleri alenen hedef gösteren, milliyetçi damarı yeterince kabarmış bir parti. dışarıda kalanların partisi olmaktan, tam bir merkez partisine döndü, eh bundan sonra da mhp'nin ve chp'nin oylarına göz dikecektir, güneydoğuyu da tamamen kaybedecektir.

muhtıralara karşı çıkan, "kürt sorunu benim sorunumdur" diyebilen, alevi kelimesini ilk telaffuz eden, güneydoğuda dtp ile yarışabilen, her ilden bir milletvekili çıkarabilen-yani bütünleştirici olan-ab yolunda rakip tanımayan başbakan ve partisi; hani şu anayasa mahkemesinin bile kadın hakları konusunda, ab reformları konusunda "takdir ettiği" parti gitti, yerini yine hamasi söylemler, ucuz milliyetçi propaganda, asker sevdasıyla yanıp tutuşa, dyp gibi, anap gibi tırışkadan bi parti geldi. evet, açık açık böyle bir değişim oldu, eh haliyle akpye liberal çevrelerden gelen destek de azalmakta. bu, liberallerin yanıldıklarının göstergesidir, eyvallah, ama aynı zamanda "iktidarda kim olursa olsun yavşayan" tipler olmadıklarının da göstergesidir. akp, bu çevrelerden demokrasi yolunda, ab yolunda yürüdüğü müddetçe destek alabilecek bi partidir, aksi takdirde vasat, klasik bir merkez sağ partinin ötesinde değildir.

daha önce de dedik, bu adamlar pragmatist, idealist değil diye. yarın öbürgün en hızlı kemalist olurlarsa da şaşırmayın =) ben şaşırmam. ha böyle davranarak epey oy kaybedeceklerdir, büyük bir kesimin desteğini de yitireceklerdir, ama yine martta birinci parti olmalarını engellemeyecektir bu. bundan sonra kapatma davası falan da olmaz, çünkü artık farklı tribünlere oynuyo akp ve iktidarını sağlamlaştırıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben eleştirdim... O eleştirdi...

Fırsat versem bu hafta sonunu televizyon ekranlarında hep beni izleyerek geçirebilirdiniz. Kıyamet koptu. Neymiş, ben Başbakan Tayyip Erdoğan'a salvo ateşi açmışım... Neymiş, Başbakan Erdoğan da “Sevsinler seni, yazıklar olsun” diye cevap vermiş... Bekledikleri, benim bu kavgayı sürdürmem...

Sürdürmem, neden sürdüreyim...

Mesleğe ilk adım attığım günlerde, bir büyüğüm, “Gazetecinin muteberi yanağında dudak izi değil, tokat izi bulunanıdır” demişti. Benim yanağımda o izlerden çok var; bazıları benim sevdiğim ve bazıları da beni sevdiğini bildiğim kişiler... Gazeteci milletinin yolu sevdiği kişilerle de çapraz kesişir; ee, o durumda ne olacak?

Ne olacağı belli...

Benim başbakanı eleştirmeye hakkım varsa, ki var, elbette başbakanın da beni eleştirmeye hakkı vardır. Kimseler fark etmedi, ama geçmişte de Tayyip Erdoğan benim bazı tespitlerimden rahatsızlık duymuş ve bunu konuşmalarına yansıtmıştı. Şimdi ilk kez doğrudan görüşlerini açıkladı ve beni açıkça eleştirdi diye rahatsız mı olmalıyım?

Hele rahatsız eden görüşlerimin doğru olduğuna, bunu beni eleştiren Tayyip Erdoğan'ın da bildiğine inanıyorsam?

ABD'de Barack Obama'nın başkanlık yarışından başarıyla çıkması bir 'devrim' ise, Türkiye'de o devrimin 2002 ve 2007 yıllarında yaşadığına inanıyorum ben. Barack Obama 'zenci' ise, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül de Türkiye şartlarına göre 'zenci'dir... Birinin zenciliği derisinin renginden, diğerlerinin ise eşlerinin başörtülü oluşu yüzünden... Obama yılların önyargılarını kırarak başkan oldu; bizimkiler önyargıları kıramadılar, ama engelleri söke söke kaldırmayı başardılar...

Doğru değil mi bu tespitim?

Tespitime “Doğru” diyenler devamını da dinlemeli: ABD'de Bush ile Obama iki farklı yaklaşımı temsil ediyor: Amerikalı seçmen Bush politikaları artık daha fazla devam etmesin diye John McCain'e oy vermedi; 'farklı' olduğuna inandığı için Obama'yı tercih etti. Bush sorunların hassasiyetine bakmaksızın hemen her konuyu “Benden değilsen düşmansın” yaklaşımı ile, tank ve silâh gücüyle çözme yanlısı...

Tayyip Bey 'Kürt sorunu' konusunda hangi görüşe daha yakın duruyor?

Geçmişe baktığımızda bu alanda pek çok ilki gerçekleştirdiği için Tayyip Erdoğan'ı Bush politikalarıyla özdeş saymamız mümkün değil. 'Kürt sorunu' adını çekinmeden kullandı, bu konuyu dert edinen aydınlarla görüş alış-verişinde bulundu, bölgeye her gidişinde önemli mesajlar verdi... Anayasa ve yasalarda gerekli değişiklikleri yapıp Kürtçe kurs ve Kürtçe TV kolaylığı getiren de Tayyip Bey...

Sorun şu son birkaç hafta içerisinde benimsediği söylemden kaynaklanıyor... Tank ve tüfekle 'Kürt sorunu'na çözüm getireceğini sanıyorsa, bu sanısı onu ABD'de George W. Bush ile ortak çizgide buluşturur... Ne kadar aksini iddia etse de...

Dediğim gibi, bu bir tespit ve üzerinde biraz olsun düşünme fırsatı bulsa, Tayyip Erdoğan'ın da “Doğru” diyeceğini sandığım bir tespit bu. Muhatabı ister beğensin ister beğenmesin, benim bu tespiti yapmaya hakkım var.

Tıpkı görüşlerimi beğenmeyen Tayyip Erdoğan'ın da bunu ifade etmeye hakkı olduğu gibi... Ben siyaset adamını eleştirebiliyorsam, ona da beni eleştirme hakkını veriyorum demektir... Bunun tersi, yıllardır kaçındığım bir ilişki tarzıdır zaten: “Beni eleştirme” diyen birini beğendiğimi de söyleyemem ben...

Herkes gibi siyasetçi de eleştirilir, gazeteci de... Bunda büyütülecek bir yön yok.

'Yeni söylem' beni bir başka açıdan daha ilgilendiriyor ve Tayyip Erdoğan'ın da, Ak Parti genel başkanı olarak, en az benim kadar endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Olaylar öngördüğüm istikamette gelişirse, en ciddi sıkıntıyı kendisi yaşayacaktır çünkü...

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti'nin 22 Temmuz 2007 genel seçimindeki başarısını arttırmasını bekleyenlerdenim. Diyarbakır ve Şırnak'ta yerel yönetimleri Ak Partili belediye başkanlarının kazanması durumunda, çifte sorumluluk taşır hale gelecek iktidardaki Ak Parti... Bu gelişmenin Türkiye'nin önünü tıkayan en önemli sorunu çözmeye yaramasını bekliyorum...

Geçen yıl ulaştığı seçmen desteğinin bölgede azalması yalnız Ak Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a sıkıntı yaşatmakla kalmaz, Türkiye'nin hayati bir sorununun çözümünü de erteler...

Yersiz bir endişe mi bu?

Bilmiyorum, bütün bu gürültü arasında Doğan Medya Grubu yöneticilerinin düştüğü garip durumun farkında mısınız? Okurlarına yansıttıkları önkabullere çok ters düştüğü için, benim tespitimi de, Tayyip Bey'in cevabını da nasıl değerlendireceklerini bir türlü bilemediler.

Dikkatlerinizden kaçtığını sanmam.
http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=10.11.2008&y=TahaKivanc
Sosyal ağlarda paylaş

RTE nin değiştiğine ve geliştiğine inanan insanlar şimdilerde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Nekadar üzüntü verici. Oysa biz zamanında bu adam değişmedi, sadece demokrasi maskesini takıp ABD nin orta doğu planında maşa rolünü üstlendi diyorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

muahahahah

utanmasaniz akp kemalisttir diyiceksiniz

yesinler sizi

takiyyeye bu kadar kolay inanip kullanildinzi hala cik cik otuyorsunuz

basindan beri dedim bu adamalr fasist , dinci olmalarindan cok fasizan tutumlarina dikkat edin
seriat tehlike degil fasizm tehlikedir

su cumleyi 50 defa kurdum su forumda her seferinde "lulz" oldu

Gunaydin :D
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede milli görüşe mensup olanlar direk olarak şeriatçı. Viktor'un dediği gibi RTE ve tayfası esasında şeriatçılardan dahada beter. Onların dini imanı para. Dini kullanıyorlar. Hadi dini kullanıyorlar çünkü kullandıkları kesim cahil. tamamen dogmatik inançlara sahipler. Ne denirse onları yapıyor. Bu adam birde demokrasiyi kullandı ve kendine demokrat ve liberal diyen insanları bile kandırdı. Yada bu kesim kendi çıkarları için kanmış gibi gözüktü. Bu dahada vahim.

Ama RTE ve tayfasının şeriatçı olmayıp ılımlı islam yolunda ilerlemesi ortadan şeriat tehlikesini kaldırmıyor. Herzaman geriye dönebilecek, kullanılabilecek ve galeyana getirilebilecek bir tabanı var RTE nin. Devamlı genişleyebilen bir taban. Yarın öbürgün kimsenin istemediği olaylar çıkarsa bu kesim bir anda daha önceden olduğu gibi cuma namazı sonrası camilerden çıkıp " ya allah bismallah allah u ekber" diye naralar atarak islam bayrağı açar.

Bizler "tehlikenin farkındamısınız" dediğimiz zaman dalga geçiyordu liberal demokratlar. Şimdi kafalarına dank etti ama onu bile kabul edemiyorlar.

Avrupa en ufak bir olayda faşizmin ışığını görsün direk önlemlerini alıyor. Çünkü avrupa faşizmden çok çekti. Kimse "hahah hani nerde faşizm geliyordu eki eki " diye dalga geçmiyor. Ama nedense türkiye de her an hortlayabilecek şeriat tehlikesini komik bulanlar var.Başkalarının endişelerine kulak asmayanlar var ve bunlar RTE e zamanında destek olup bu hale getirdiler.

Eserinizle gurur duyma vakti gelmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Siz diyordunuz ki akp idealist, dinciligi getirecekler ulkeye.

Biz dedik yok alakasi, sadece oy toplamak icin diyolar bunlari.

Simdi baktlar kurt oylarini alamayacaklar, basladilar azinliklar da salak zaten canim laflarina.

Asil size gunaydin :)

Zaten libos olanlar akpden umitlerini seneler once kesti, adamlar reformlari tamamen durdurali yillar oldu. Bikac senedir olmayan akpcilerle tartisiyosunuz forumlarda, o yuzden hicbir zevki kalmadi buranin (ie libos gorunce "zaten akpcisin pis adam" lafi)

Eger "yok akpci diiliz ne alaka" yazisi gormediyseniz liboslardan, o da hayaletlerle forum tartismasi yapmaya bayildiginizdandir. Cunku kimse size cevap vermiyo, o yuzden hep hakli gorunuyosunuz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Siz diyordunuz ki akp idealist, dinciligi getirecekler ulkeye.

Biz dedik yok alakasi, sadece oy toplamak icin diyolar bunlari.

Simdi baktlar kurt oylarini alamayacaklar, basladilar azinliklar da salak zaten canim laflarina.

Asil size gunaydin :)

...

Eger "yok akpci diiliz ne alaka" yazisi gormediyseniz liboslardan, o da hayaletlerle forum tartismasi yapmaya bayildiginizdandir. Cunku kimse size cevap vermiyo, o yuzden hep hakli gorunuyosunuz :)

;]

ahah guzel ozet
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
size de günaydın efendim! "akp de diğerleri gibi merkez-sağ bir partidir" diyoduk da inanmıyodunuz, "hayır onlar radikal dinci, hayır onlar devlet düşmanı, hayır onlar asker düşmanı-ülkeyi böleceklerr" diye veryansın ediyodunuz. bakın işte, kuzu gibi oldu akp, tam devletin istediği partiye dönüştü; askerin sözünü dinleyen, kürtleri alenen hedef gösteren, milliyetçi damarı yeterince kabarmış bir parti. dışarıda kalanların partisi olmaktan, tam bir merkez partisine döndü, eh bundan sonra da mhp'nin ve chp'nin oylarına göz dikecektir, güneydoğuyu da tamamen kaybedecektir.

muhtıralara karşı çıkan, "kürt sorunu benim sorunumdur" diyebilen, alevi kelimesini ilk telaffuz eden, güneydoğuda dtp ile yarışabilen, her ilden bir milletvekili çıkarabilen-yani bütünleştirici olan-ab yolunda rakip tanımayan başbakan ve partisi; hani şu anayasa mahkemesinin bile kadın hakları konusunda, ab reformları konusunda "takdir ettiği" parti gitti, yerini yine hamasi söylemler, ucuz milliyetçi propaganda, asker sevdasıyla yanıp tutuşa, dyp gibi, anap gibi tırışkadan bi parti geldi. evet, açık açık böyle bir değişim oldu, eh haliyle akpye liberal çevrelerden gelen destek de azalmakta. bu, liberallerin yanıldıklarının göstergesidir, eyvallah, ama aynı zamanda "iktidarda kim olursa olsun yavşayan" tipler olmadıklarının da göstergesidir. akp, bu çevrelerden demokrasi yolunda, ab yolunda yürüdüğü müddetçe destek alabilecek bi partidir, aksi takdirde vasat, klasik bir merkez sağ partinin ötesinde değildir.

daha önce de dedik, bu adamlar pragmatist, idealist değil diye. yarın öbürgün en hızlı kemalist olurlarsa da şaşırmayın =) ben şaşırmam. ha böyle davranarak epey oy kaybedeceklerdir, büyük bir kesimin desteğini de yitireceklerdir, ama yine martta birinci parti olmalarını engellemeyecektir bu. bundan sonra kapatma davası falan da olmaz, çünkü artık farklı tribünlere oynuyo akp ve iktidarını sağlamlaştırıyo.

son derece doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
... yerini yine hamasi söylemler, ucuz milliyetçi propaganda, asker sevdasıyla yanıp tutuşa, dyp gibi, anap gibi tırışkadan bi parti geldi. evet, açık açık böyle bir değişim oldu, eh haliyle akpye liberal çevrelerden gelen destek de azalmakta. bu, liberallerin yanıldıklarının göstergesidir, eyvallah, ama aynı zamanda "iktidarda kim olursa olsun yavşayan" tipler olmadıklarının da göstergesidir. akp, bu çevrelerden demokrasi yolunda, ab yolunda yürüdüğü müddetçe destek alabilecek bi partidir, aksi takdirde vasat, klasik bir merkez sağ partinin ötesinde değildir.

kürtler için "ümmetçi" çözüm getirme uğraşına girmişti akape "hepimiz müslümanız" gibin. şimdi o biraz yalan oldu. "öcalan'ın sırtına bastırdılar" diye bir yalan uydurdular DTP oyları arttı. sokaklar savaş alanına döndü.

şimdi de ümmetçi söylemden klasik milliyetçiliğe dönüyor hafif hafif. e doğaldır. tutmuyor işte.

yani kısacası köklü bir değişim yok laciverte boyanıyorlar az az o kadar.

forgiver said:

Benim başbakanı eleştirmeye hakkım varsa, ki var, elbette başbakanın da beni eleştirmeye hakkı vardır. Kimseler fark etmedi, ama geçmişte de Tayyip Erdoğan benim bazı tespitlerimden rahatsızlık duymuş ve bunu konuşmalarına yansıtmıştı. Şimdi ilk kez doğrudan görüşlerini açıkladı ve beni açıkça eleştirdi diye rahatsız mı olmalıyım?

"sevsinler seni" nasıl bi eleştiridir? bir külhan beyi üslubu falan. yazıda "yarappi şükür" havası sezdim sanki ben biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

eh bazısı herkesi kendi gibi fanatik futbol takımı taraftarı modeli sanıyor, öyle olmadığını defalarca söyledim şahsen. seçim günü geldiğinde beklediğim performansı görmemişsem akp benden oy filan alamaz, "babam chp'ye veriyordu, ondan ben de veriyorum" diyen komşu teyze gibi devam edebilir isteyen.
Sosyal ağlarda paylaş

Komşu teyze babası CHP'ye veriyor diye oyunu AKP'ye mi versin Sam :P

AKP'nin birşeyi başaramamış olması denememiş oldukları manasına gelmemekte. Kendilerinin de tam manasıyla bazı şeyleri başarabileceklerine inandıklarını sanmıyorum ancak bu demek değil ki çabalamıyorlar.

Aynı şekilde AKP'ci olmayanların AKP'ci olarak lanse edilmelerinin forumda dönen tartışmanın niteliğiyle alakası yok çünkü bu çıkıp birisi ben AKP'ciyim dediğinde değil AKP'nin icraatleri savunulduğunda oluşan birşey. Yani birinin uzun süreçte AKP'ci çıkmamış olması AKP'yi destekleyen mesajlar atmadığı manasına gelmez ki o mesajlardır böylesi tartışmaların asıl nedeni. Yani "yok akpci diiliz ne alaka" diye bir cevap beklentisinin olması için AKP'ci misin diye bir soru olması lazım. Halbuki başlıkta liboş yazıyor. Cevap verme konusuna gelince, bazı arkadaşlar kendilerine bile cevap verebilecek hale gelmiş, öyle bir potansiyel var, maaşallah. Alın size bu tartışmalara mümkün olduğunda katılmamaya çalışan ancak ilgiyle takip eden birinden özet. ;]
Sosyal ağlarda paylaş

Biz "bu adamlar kendine demokrat, sadece din için demokrasi istiyorlar, islamofaşistler" dedikçe "yok bunlar değişti, gelişti, hedefleri ab, liberal ekonomi, herkes için demokrasi" vs diyenlerin şimdi "biz böyle olduklarını tahmin ediyorduk, artık oy vermeyiz olur biter" ayağına yatıp zeytinyağı taklidi yapmalarına kahkahalarla gülüyorum.

Atatürk düşmanlığı ve ikinci cumhuriyetçilik yolunda işbirlikçilerinin bir anda liboş demokrasisi söylemlerinin tersinde demeçleri vermesi üzerine ortaklığın sekteye uğramış olmasını keyifle takip ediyorum.

Her yaptıklarını gözü kapalı alkışlarken "aaa bunlar zenci değilmiş, bushmuş" diye kalakalmalarını severek izliyorum.

Günaydın liboşlar.
Bu adamlar başarılı olursa başınıza ne gelebileceği konusunda biraz olsun bir fikriniz olmuştur sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

eh hala şöylede böylede demişsiniz, sg-1 in dediği gibi bu adamların ne olduğu belliydi
ama 7 senede kaybettiklerimiz, satılan bankalar ucuz ucuz eşe dosta satılan devlet arazileri, bilmem kaç katına çıkan dış borç, boşa geçmiş değil, direk negatif bir seyir izlemiş 7 sene.
"biz demiştik" ama kaybettiklerimiz kolay kolay geri gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Akp zamaninda ab yolunda ilerleyen, gereken reformlari yapan bir partiydi. O zaman destekliyordum sahsen.

Su anda degil. Uzun sureden beri degil.

Duzgun bir partiyken (ki oyleydi zamaninda) yaptiklarinin dogru oldugunu soyledik diye, akpsporlu oldugumuzu sandilar. O yuzden mesela deniz feneri topiginde "pis akpci liboslar buna karsi ne dicek bakalim" seklinde seyler gordum.

Hatta bir topikte akpyi elestirdim, odiflame gelip "NASI BOLE BISI DIYEBILIRSIN PIS AKPCI" diye bir mesaj atmisti.

Cunku okumadan saldiriyorlar agizlarinda salyayla adeta. Hani gitsinler akpye saldirsinlar, ona saldirsinlar buna saldirsinlar banane. Ama yani forumdakilere boyle saldirilardan sonra cok orali olmuyordum politika topiklerine.

Hos buna da aciklama yapiyoruz bu kadar, buyuk ihtimalle "gunaydin jadelith" dicekler, ama ben gorevimi yapiyorum en azindan :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...