Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ambulans çagırınca bişey mi oldu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dun gecem cok kotuydu arkadaslar. gece ders calısmaya calısıyodum. bir mesajla irkildim. mesajda yazan çabuk gel ... cok kotu idi...

direk yardırdım koştum gittim iki kız arkadasımın(normal sevdigim deger verdigim arkadaslarım) evine. zaten ev hemen arka sokaktaydı. içeri girmemle birlikte karşıma çıkan goruntu ciddi manada hafızamda yer etti. sinir krizi geciriyordu arkadasım(sevgilisiyle ilgili buyuk problemler yuzunden) ev arkadası ise nerdeyse onun kadar kotu durumda cağresiz bi şekilde aglıyorudu. gorur gormez tokat attım su çarptım suratına ama hiç bir etki etmedi. konustum bagırdım cagırım kufur ettim. sırf ilgiyi deiştirip kendine getirmekti amaç. ama etki etmedi. tamamen boş gözlerle etrafa bakıyor ve elleri bacakları kısacası tum vucudu kasılmıs bi vaziyette karşımda duruyordu. elimden bişey gelmiyordu. bende 112 yi arayarak ambulans cagırdım. belki bi sakinleştirici yaparlar ne biliyim bi işe yarar sanmıstım. 7 8 dk içerisinde ambulans geldi 2 erkek bir bayan girdiler içeri bizi odadan cıkardılar. önce nabız ölçmeye calıstılar ama saatlerinin olmadıgını farkettiklerinde içeri dalıp saatimi verdim. nabzı olctuler tansiyonu ölçtüler. asıl can alıcı noktaya şimdi geliyoruz...

doktor mu hemşiremi ne olduguna karar veremediğim bayan kişi bilinci tamamen kapalı ne dedigini bilmeyen sinir krizi geciren arkadasıma kaan şekerini ölcelimmi? diye bi soru sordu kapı aralıgından izliyorum neler olup bittiğini. bu haldeki bi insana sorulan bu soru karsısında o insan nasıl cevap verir bi dusunun?

- kafa iki yana hayır manasında sallandı...

arkasından ikinci bomba...

- sana bi sakinleştirici yapalımmı?

- kafa ikinci kez saga ve sola sallandı hayır manasına...

işte bu da üçüncü bomba soru oldu

- hastaneye naklini istermisin?

- ve tekrar aynı baş sallama olayı...

bunu uzerine eşyalarını toplayan ambulans ekibi dısarı cıktı ve yuzume bakarak hasta tedaviyi reddediyor bişey yapamayız şurayı imzalarmısınız dedi ve bir kagıt uzattı.

imzaladım ve gittiler...

gecenin 3 unde gercekleşen bu olaydan sonra sabah 7 ye kadar saclarını yolmaması ellerini kasmaması ve benzeri birçok hareket için başında bekledik. sonunda saba 7 gibi kendisine geldi...

bu nasıl bi olaydır ciddi manada anlam veremedim. kriz halinde olan bi insana sacma sapan sorular yoneltip ne halin varsa gor demek. o haldeki bi insanın sakinleştirici ğneyi kabul etmesi hastaneye gitmeyi kabul etmesini bırakın, kan şekerinin ölçülmesi konusunda bile sorulan soruya nasıl mantıklı dusunerek cevap vermesini bekleyebilirsinki? ben sizi keyfimden dolayı cagırmadım dimi saglıkçı kardeşlerim. tek soyleyebildiğim şey koskocaman bir yuhh.. yuhhh...
Mesaj tarihi:
Zorla götürüp de başlarına sonradan bela almak istememiş olabilirler diye düşünüp, şu olayı olabilecek en mantıklı yaklaşımla değerlendirmek istedim ama bu kadar da gerizekalıca bişey olamaz yani.
Mesaj tarihi:
fenris said:
ben sağlık sorununu tam anlamadım.kız sevgilisinden ayrılınca krize mi girdi?

kavga sonucu sinirleri gerildi heralde olay yasandıgında ben de yoktum uzun sureli bi ilişkileri bitti...

hasta yakınına sormak. yani neyin ne oldugu ortada. hasta yakıını derken refakatci olan kişiye soruluyo heralde . yani benim anam babam olmasa başka bi insan benim yakınım olmazmı.

sorumluluk almak istememek derken zaten o sorumlulugu alsınlar diye koymamışlarmı bu ambulanstaki doktor hemşire benzeri elemanları?
Mesaj tarihi:
İnsanların böyle duygusal nedenlerle krizlere girmesi (özellikle kızların ) bana hep aşırı abartılı ve gerçekdışı gelmiştir. Yani bilemiyorum, kadınlara has bir özellik olsa gerek.

Şimdi o ambulans ekibinede hak vermek lazım. Hastanın bilinci kapalı değil, hayati tehlike sözkonusu değil ne yapsınlar ? Sormuşlar kıza her seferinde başını hayır anlamında sallamış ne yapsınlar başka zorla birşey yapamazlar.
Mesaj tarihi:
muhtemelen öff yine sevgilisyle kavga etmiş takıcak başka bişey bulamayıp sinir krizi geçiren kızlardan biri diye fazla üstünde durmamışlardır.

yanlış tabi ki. Ambulans ekibine House MD 1.Sezon dvd si hediyemdir.

Ayrıca otta bokta krize giren kızlarada gossip girl
Mesaj tarihi:
yaw sonucta ne kadar da krize giren kız profili olsa da bişeylerin yapılması gferektigini dusunuyorum

hadi sakinleştiriciyi cartu curtu gectim.

kan şekerini ölçelimmi ne demek yaw wtf?
Mesaj tarihi:
prosödürlere göre davranmışlar sanırım
hasta cevap verebilcek durumda gözükmüştür onlara yaptıkları doğru demiyorum ama kan şekerini ölçelim mi sorusuna kafa sallayıp hayır diyosa tamam bu sabah kalkınca bişeyi kalmaz diyip gitmişlerdir.
Mesaj tarihi:
kıza sormuşlar işte sakinlaştirici istermisin hayır demiş diğer sorularınada cevap vermiş
kriz durumundaki bi insan nasıl cevap verebilir veya kendinde olmayan bi insan
nasıl sorulara cevap verebilir onlarında kendi açılarından haklı sebebleri mutlaka var
bakmışlar kız sinir krizi geçirmiş ve kendine gelmiş sakinleştirici yapmaya gerek yok
e kızın kırığı çıkığıda yok acil gerekteren durumuda yok daha ne yapsın bu insanlar
çok büyük kazaları hayati durumları düşündüğünüz zaman
sorularınıza cevap veren kriz atlatmış sakin ve şuuru yerinde olan bi insana
yapılacak pek bişi yok
Mesaj tarihi:
necmi said:
kıza sormuşlar işte sakinlaştirici istermisin hayır demiş diğer sorularınada cevap vermiş
kriz durumundaki bi insan nasıl cevap verebilir veya kendinde olmayan bi insan
nasıl sorulara cevap verebilir onlarında kendi açılarından haklı sebebleri mutlaka var
bakmışlar kız sinir krizi geçirmiş ve kendine gelmiş sakinleştirici yapmaya gerek yok
e kızın kırığı çıkığıda yok acil gerekteren durumuda yok daha ne yapsın bu insanlar
çok büyük kazaları hayati durumları düşündüğünüz zaman
sorularınıza cevap veren kriz atlatmış sakin ve şuuru yerinde olan bi insana
yapılacak pek bişi yok

işte problem de o sabaha kadar kız bi uyandı bi uyudu bilinci tam anlamıyla acık deildi. uyudugu anda direk elleri kasıldı saclarını yoldu. uyanır uyanmaz ellerim cok agrıyo bacaklarım cok agrıyo falan dedi. 15 20 sn uyanık kaldı sora tekrarladı bu olanlar.
Mesaj tarihi:
Şaka maka 7-8 dakikada gelmesi ambulansın çok iyi, bizimde alt katta oturan yaşlı amca fenalaşınca çağırdığımız ambulans yine 5-6 dakikada gelmişdi. Adamcağız yerde ağzından köpükler çıkarıyor bir haldeyken, ambulans sesini duyunca vay be demişdim hıza bak.
Mesaj tarihi:
boş aylak kaldığım bi dönemde parayı nasıl bulurum diye bi proje geliştirmeye çalışıyordum
o dönem hava ambulnası diye bi fikir geldiydi aklıma
Mesaj tarihi:
Ya yeni istasyon uygulamasına geçtiler ya artık o zamandan beri ambulanslar hızlı. Evlere hızlı gidiyor ambulanslar
Eskiden hastahanelerden falan kalkıp geliyordu. Şimdi belirli noktalar var taksi durakları gibi orda bekliyorlar.
Kazalara gitmesi neden güç oluyor. Çünkü bizim milletimiz öküz emniyet şeridi tıkalı.Yol tıkanınca emniyet şeridinide tıkıyorlar.
Mesaj tarihi:
Gelen ambulans doktoru doğru olanı yapmış. Kişinin rızası olmadan orda ne iğne vurabilirler nede alıp hastaneye kaldırabilirler. Bu sadece türkiye de böyle değil dünyanın heryerinde böyle. Belki 1. derecede akrabası olsa hastaneye kaldırabilirlerdi ama gene kız 18 den büyük ise buda zor.
  • Yeni Oluştur...