Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 ulan windows 3.1 dahil olmak üzere gördüğüm bütün işletim sistemlerinden daha boktan. hasta etti. bittorrent kuramıyorum çünkü admin olarak açman lazım diyo, ama zaten admin olayı var. copy paste ederken durmadan soruyo. c nin içinde herhangi bir yerde bir dökümanı değiştirmeye çalışırsam "değiştiremezsin" diyo, yeni döküman açıp oraya kaydedip sonra eski dökümanın üstüne copy paste etmem gerekiyo. valla billa irenç vistanın bu her bok olduğunda ekranın kafayı yiyip bana "eminmisin len" diye sormasını akıl eden kişi inşallah en kısa sürede ölür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 abi niye öyle diyorsun:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 öyle ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 vistayı bulanda değil suç kullananda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Denetim Masasından Windows Güvenlik Merkezine gir. Diğer güvenlik ayarlarından "Kullanıcı Hesabı Denetimini" kapa. Kullanıcı Hesabı Denetimi nedir? Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), bilgisayarınızda yetkisiz değişiklik yapılmasını önlemeye yönelik bir Windows özelliğidir. UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi), bilgisayarınızın çalışmasını potansiyel olarak etkileyebilecek eylemleri gerçekleştirmeden veya diğer kullanıcıları etkileyecek ayarları değiştirmeden önce sizden izin veya bir yönetici parolası isteyerek bunu gerçekleştirir. Bir UAC iletisi gördüğünüzde, dikkatle okuyun, ardından başlatılacak olan eylem veya program adının gerçekten başlatmak istediğiniz olduğundan emin olun. Bu eylemleri başlatılmadan doğrulamakla UAC, kötü amaçlı yazılımların ve casus yazılımların yüklenmesini veya bilgisayarınızda izinsiz olarak yükleme veya değişiklik yapmasını önlemeye yardımcı olur. Bir görevin tamamlanması için izniniz veya parolanız gerektiğinde, UAC aşağıdaki iletilerden biriyle sizi uyarır: Windows'un devam etmesi için izniniz gerekiyor Bu bilgisayarın diğer kullanıcılarını etkileyebilecek bir Windows işlevi veya programının başlatılması için izniniz gerekiyor. Eylem adını denetleyerek, çalıştırmak istediğiniz bir işlev veya program olduğundan emin olun. Bir programın devam etmesi için izin vermeniz gerekiyor Windows'un parçası olmayan bir programın başlatılması için izniniz gerekiyor. Programın gerçekten kendisi olduğundan emin olunmasını sağlayan, adını ve yayımcısını belirten geçerli bir dijital imzası var. Programın gerçekten çalıştırmak istediğiniz program olduğundan emin olun. Tanımlanamayan bir program bilgisayarınıza erişmek istiyor Tanımlanamayan program, gerçekten kendisi olduğundan emin olunmasını sağlayan ve yayımcısından aldığı geçerli bir dijital imzası bulunmayan programdır. Daha eski, yasal pek çok programda imza bulunmadığından, bu durum mutlaka bir tehlike belirtisi demek değildir. Bununla birlikte çok dikkatli davranmalı ve programı yalnızca özgün CD'si veya bir yayımcının web sitesi gibi güvenilir bir kaynaktan elde ettiğinizde çalıştırmalısınız. Bu program engellenmiş Bu program, yöneticinizin bu bilgisayarda çalışmasını özellikle engellediği bir programdır. Bu programı çalıştırmak için yöneticinize başvurmalı ve program engellemesini kaldırmasını isteyebilirsiniz. Bilgisayarınızda oturum açmak için genellikle bir standart kullanıcı hesabı kullanmanızı öneririz. Bir yönetici hesabı olmadan da Internet'te gezinebilir, e‑posta gönderebilir ve sözcük işlemci programlarını kullanabilirsiniz. Yeni bir program yükleme veya diğer kullanıcıları etkileyecek bir ayar değişikliği yapmak gibi bir yönetici görevi gerçekleştirmek istediğinizde, yönetici hesabına geçiş yapmanız gerekmez. Görevi gerçekleştirmeden önce, Windows sizden izin veya bir yönetici parolası ister. Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için bilgisayarı paylaşan tüm kullanıcılar için standart kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz. Standart hesaba sahip birisi yazılım yüklemeye çalıştığında, bilginiz ve izniniz olmadan yazılımın yüklenmemesi için Windows bir yönetici hesabı parolası sorar. Daha iyisi Linux kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 allah belasını vermesine gerek yok. uac özelliğini istersen kapatabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 _Gandalf_ said: allah belasını vermesine gerek yok. uac özelliğini istersen kapatabiliyorsun. Yok abi sen de hiçbirşey bilmiyorsun yahu. Direk bela okuyup bok atacaksın, birşey bilmene gerek yok bu işlerde, araştırmana hiç yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 yalnız kaçırdığınız bir nokta var, normal olan windows'ta bu sorunun OLMAMASI, bizim çözümünü bulmak için araştırıp uğraşmamız değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 abi "it's not a bug, it's a feature" iste =)... denetim masası'ndan kapayınca finito eheh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Milyarlarca kullanıcıya hitap eden yazılımların ortak derdi bunlar. UAC ve benzeri sistemlerin açık olması çok büyük bir kullanıcı kesmi için yararlı. Dolayısıyla gayet basit bir strateji uygulanıyor. Çoğunluğun işini görecek şekilde yapılıyor ayarlar. Tecrübeli kullanıcılar rahatsız olursa sonradan değiştirebiliyor. Windows yüklerken yada ilk açılışta "UAC aktiv olsun mu?" diye bir soru çıksa büyük bir kesim anlamayacak. Onu anlatayım diye bir de altına açıklama yazısı koyacaklar. Büyük bir çoğunluk bu tür sorulardan hoşlanmıyor, iki yere tıklayıp kafa yormadan işletim sistemini kurmak istiyor. Ayrıca böyle bir soru sorulursa bilip bilmeden UAC kapalı olsun deyip sonra başına binbir dert alacak kesimi de unutmamak lazım. O yüzden aslında UAC'nin açık olması gayet de yararlı bir şey. Bence kurulum sırasında tecrübeli kullanıcılar için ufak bir "gelişmiş" seçeneği olsa, orda bu tip şeyler sorulsa çok hoş olurdu. Normal kullanıcı yine uğraşmadan basitçe kurardı. İsteyen de gider paşa paşa kurulum sırasında yapardı ayarlarını. Aslında bunu yapmamalarının sebebini epeydir merak ediyorum. Gidip Microsoft forumlarında sorayım bari. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Mirage ve Baggio ya katılıyorum, Gerge de sorunun çözümünü vermiş. Araştırmadan "helelö vista bohtan kanka bu ne yea" demek, cd sürücüler ilk çıktığında "bu nedir yaa, biz kahve tutacağına mı bu kadar verdik" diyen kullanıcılar kadar cahillik maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 araştırmadan? çocukluğumdan beri bilgisayar kullanıyorum (ki oldu baya ehe), bütün windows işletim sistemlerini kullandım (dos dahil) ve 30 dk boyunca bunu kapamayı aradım windows içinde VE google ile. bulamadım. güvenliği açınca "açık" yazıyor, fakat üstünde bir "kapat" düğmesi yok, kapat düğmesini başka bir yere koymuşlar. dedim herhalde kapanmıyor bıraktım bir süre sonra. ayrıca bir dosyayı açıp üstünde birşeyler değiştirip geri save edememek nedir ya? orda sormuyor bile, "yapamazsın" diyor sadece. bittorrent geyiği de öyle. ki, kapatabileceğini sana SÖYLEMİYOR, sen kendin internette gezinip öğreniyorsun bunun kapatılabileceğini. üzgünüm ama bunun araştırıp araştırmamayla alakası yok, gayet boktan birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Tek sinir oldugum yani 2 senedir angut Intel ve Mayhrosoft arasinda karar veremeyip, birbirine bok atip su RAID driverlariyla alakali sorunu cozememeleri. Hala tam olarak cozemediler, birtakim insanlarda c*k kadar bir registry degisikligiyle sorun duzeliyor, kimisinde de duzelmiyor, bu yuzden raid kullanamiyorum, ama olsun, cektigim tweakler sayesinde gayet memnun kaldim artik. http://www.tweakhound.com/vista/tweakguide/index.htm Hos bir guide var burada, ferahlatiyor Vista'yi tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Mirage said: Milyarlarca kullanıcıya hitap eden yazılımların ortak derdi bunlar. UAC ve benzeri sistemlerin açık olması çok büyük bir kullanıcı kesmi için yararlı. Dolayısıyla gayet basit bir strateji uygulanıyor. Çoğunluğun işini görecek şekilde yapılıyor ayarlar. Tecrübeli kullanıcılar rahatsız olursa sonradan değiştirebiliyor. Windows yüklerken yada ilk açılışta "UAC aktiv olsun mu?" diye bir soru çıksa büyük bir kesim anlamayacak. Onu anlatayım diye bir de altına açıklama yazısı koyacaklar. Büyük bir çoğunluk bu tür sorulardan hoşlanmıyor, iki yere tıklayıp kafa yormadan işletim sistemini kurmak istiyor. Ayrıca böyle bir soru sorulursa bilip bilmeden UAC kapalı olsun deyip sonra başına binbir dert alacak kesimi de unutmamak lazım. O yüzden aslında UAC'nin açık olması gayet de yararlı bir şey. Bence kurulum sırasında tecrübeli kullanıcılar için ufak bir "gelişmiş" seçeneği olsa, orda bu tip şeyler sorulsa çok hoş olurdu. Normal kullanıcı yine uğraşmadan basitçe kurardı. İsteyen de gider paşa paşa kurulum sırasında yapardı ayarlarını. Aslında bunu yapmamalarının sebebini epeydir merak ediyorum. Gidip Microsoft forumlarında sorayım bari. :) Birde adamlar user-friendly yapamadilar Vista'yi, daha yuzeysel kullanicilarin isi cok zor oluyor bu yuzden, incik cincik islerle ugrasmak gerekiyor aptalliklarindan kurtarmak icin. Kurulumda Ev, Is, Network hede hodo mu olacaktir diye soruyor makine hakkinda, Home user olarak secmene ragmen services'da 3523423 tane ev kullanicisinin ihtiyaci olmayan hizmet calisiyor arka planda, gereksiz birsuru sey var daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 @Jadelith, evet onu baska yere koymalarının mantıgını ben de cozemedim pek =)... control panel'den user accounts'a girip oradan kapatıcaksın, her acc. icin ayrı secenek olsun diye yapmıslardır da, bi link falan koysalarmıs security center'dan bari... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 abi araştırmak ne ya bide bunla mı uraşıcan. Yani bilgisayarı açarsın, işini halledip kapatırsın senin için çıkardığı ekstradan araştırma zamanı senin kaybettiğin zamandır, hepimiz öyle haşır neşir olmak zorunda değiliz ki bilgisayarla. Yok onu kapa yok bunu kapa basarsın çalışmaz olmaz update ister ne boktan şeydir ya bu bilgisayar - toptan, ne linux ne windows ne mac adam gibi ( linux desen yok araştır yok kod gir onu indir bunu indir)-( windows belli zaten, komut verirsin kitlenir, başka bişey uygular, iki pencere açamaz adamı hasta eder) ( mac desen bi update gelir sora updatein updatei gelir herşeyin patlamış olur) Adamı hasta eder bu meret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 said: ve 30 dk boyunca bunu kapamayı aradım windows içinde VE google ile. Evet, o kısma katılıyorum gerçekten. Benim için 3 dk lık bi google araması problem değil ama bunu yapamayanlar vardır elbet, o yüzden bence de daha düzgün bi yer ekonulmalıydı uac açma kapama şeysi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 GERGE said: Denetim Masasından Windows Güvenlik Merkezine gir. Diğer güvenlik ayarlarından "Kullanıcı Hesabı Denetimini" kapa. Kullanıcı Hesabı Denetimi nedir? Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), bilgisayarınızda yetkisiz değişiklik yapılmasını önlemeye yönelik bir Windows özelliğidir. UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi), bilgisayarınızın çalışmasını potansiyel olarak etkileyebilecek eylemleri gerçekleştirmeden veya diğer kullanıcıları etkileyecek ayarları değiştirmeden önce sizden izin veya bir yönetici parolası isteyerek bunu gerçekleştirir. Bir UAC iletisi gördüğünüzde, dikkatle okuyun, ardından başlatılacak olan eylem veya program adının gerçekten başlatmak istediğiniz olduğundan emin olun. Bu eylemleri başlatılmadan doğrulamakla UAC, kötü amaçlı yazılımların ve casus yazılımların yüklenmesini veya bilgisayarınızda izinsiz olarak yükleme veya değişiklik yapmasını önlemeye yardımcı olur. Bir görevin tamamlanması için izniniz veya parolanız gerektiğinde, UAC aşağıdaki iletilerden biriyle sizi uyarır: Windows'un devam etmesi için izniniz gerekiyor Bu bilgisayarın diğer kullanıcılarını etkileyebilecek bir Windows işlevi veya programının başlatılması için izniniz gerekiyor. Eylem adını denetleyerek, çalıştırmak istediğiniz bir işlev veya program olduğundan emin olun. Bir programın devam etmesi için izin vermeniz gerekiyor Windows'un parçası olmayan bir programın başlatılması için izniniz gerekiyor. Programın gerçekten kendisi olduğundan emin olunmasını sağlayan, adını ve yayımcısını belirten geçerli bir dijital imzası var. Programın gerçekten çalıştırmak istediğiniz program olduğundan emin olun. Tanımlanamayan bir program bilgisayarınıza erişmek istiyor Tanımlanamayan program, gerçekten kendisi olduğundan emin olunmasını sağlayan ve yayımcısından aldığı geçerli bir dijital imzası bulunmayan programdır. Daha eski, yasal pek çok programda imza bulunmadığından, bu durum mutlaka bir tehlike belirtisi demek değildir. Bununla birlikte çok dikkatli davranmalı ve programı yalnızca özgün CD'si veya bir yayımcının web sitesi gibi güvenilir bir kaynaktan elde ettiğinizde çalıştırmalısınız. Bu program engellenmiş Bu program, yöneticinizin bu bilgisayarda çalışmasını özellikle engellediği bir programdır. Bu programı çalıştırmak için yöneticinize başvurmalı ve program engellemesini kaldırmasını isteyebilirsiniz. Bilgisayarınızda oturum açmak için genellikle bir standart kullanıcı hesabı kullanmanızı öneririz. Bir yönetici hesabı olmadan da Internet'te gezinebilir, e‑posta gönderebilir ve sözcük işlemci programlarını kullanabilirsiniz. Yeni bir program yükleme veya diğer kullanıcıları etkileyecek bir ayar değişikliği yapmak gibi bir yönetici görevi gerçekleştirmek istediğinizde, yönetici hesabına geçiş yapmanız gerekmez. Görevi gerçekleştirmeden önce, Windows sizden izin veya bir yönetici parolası ister. Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için bilgisayarı paylaşan tüm kullanıcılar için standart kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz. Standart hesaba sahip birisi yazılım yüklemeye çalıştığında, bilginiz ve izniniz olmadan yazılımın yüklenmemesi için Windows bir yönetici hesabı parolası sorar. Daha iyisi Linux kullan. ben bunu buldum ama oradan kapanmıyor, nereden kapanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 1 senedir kullanıyorum en ufak bir yamugunu görmedim. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 vista kuranların üçte biri xp'ye geri dönmüşler zaten http://www.reghardware.co.uk/2008/08/19/windows_xp_vista_7/ hani adamlar xp'nin süresini de uzattılar bu yüzden http://www.theregister.co.uk/2008/10/03/windows_xp_recovery/ her ne kadar microsoft ceo'su ballmer yiğitliğe bok sürdürmek istemese de it's okay to wait until win7 diyebiliyor pekala.. nihayetinde downgrade olayında çığır açmış ve kullanıcıların büyük bir kısmı tarafından çok sevilmeyen, hoş karşılanmamış bir sistem vista.. ister gerçekten berbat oluşundan kaynaklansın bu durum, ister adı çıkmış 9'a inmez 8'e örneği olsun, fazlaca sevilmediği kesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Kızkardeşimin Vista'da saydım: 194 tane kernel servisi yüklü idi, 99 tanesi çalışıyordu. Benim Linux sistemde evde kullandığım 14 tane hizmet yüklü ve normalde 10'dan fazlası çalışmıyor. İki bilgisayarla da aynı şeyleri yapabiliyorum, 194 ne!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 ne servisi lan 194 tane alla alla harbiden varmis baya, vista bizden habersiz isler mi yapiyosun hayirsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 sen yine iyisin ben vistanın kurulumunda saçma salak bir şeyler yapmıştım admin acc'um bile yoktu. Yükler yüklemez format yedi bilgisayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 vistanin donanim ihtiyaclari ve optimizasyonu ayri bir hikaye de, aranizda cikip "UAC'in altinda yatan mantik super salakca" diyen varsa, kusura bakmasin ama bu isten hic anlamiyordur. bilgisayar kullanmaktan anlamiyordur demiyorum, o zaten asikar. isletim sistemi degerlendirme isinden bahsediyorum. her yeni windows surumune bir ton saydirmak klasiktir. bunu yapinca iyi bilgisayar biliyor, eski isletim sistemlerini kullanmis, vs olunur. xp ciktiginda da boyleydi, 98'de de. 95'te de. (me'de de boyleydi ama hakli olduklarindan onlari dahil etmedim) kusura bakmayin ama... ...learn2change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 ME neydi abi ya :):):):) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar